Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Porodiljni drugih 6 mjeseci

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Porodiljni drugih 6 mjeseci

Drage moje, zanima me slijedeće, liječnik opće prakse mi je rekao da sada- po novom ne daju se doznake za drugih 6 mjeseci porodiljnog, nego se samo popuni zahtjev na HZZO. Što onda dajemo poslodavcu ako nema doznaka ?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni je gospođa u HZZO-u prilikom predavanja zahtjeva za produljenje porodiljnog rekla da oni šalju rješenje o produljenju poslodavcu i meni. Dakle, u HZZO-u sam ispunila zahtjev (njihov obrazac) i priložila rodni list djeteta. Doznake nisu bile potrebne.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala puno

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A kad je potrebno najkasnije predati zahtjev za produljenje porodiljnog?

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kad ti dijete navrši 5 mjeseci.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni su rekli do navršenih 6, evo bila danas, dan prije navršenih 6 pa je sve ok bilo... nadam se da ći biti i sa lovom

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Treba papire predati barem mjesec dana ranije tj. s 5 mj bebina života.

Ja sam kasnila 2 mjeseca :/ , s skoro 8 mj.išla predati papire. Neznam šta mi je bilo .
    Uglavnom prošlo ok. morala samo dostaviti potvrdu od poslodavca da u tom periodu nisam radila

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da li netko zna sljedeće: od doktorice opće prakse dobila sam doznake od onog dana kada sam krenula na porodiljni pa šest mjeseci (24.12.2007 - 23.06.2008). Rodila sam 12.02. i moje dijete puni 6 mjeseci 12.08. Da li je to takav običaj da se doznaka daje u trajanju od 6 mjeseci od otvaranja porodiljnog, te što mi je sada činiti? DA li trebam kod doktorice opće prakse da mi napiše novu koja bi trajala od 24.06.2008. - 12.08.2008 i kada moram u HZZO da potpišem izjavu da želim i drugih šest mejseci biti s djetetom. Ako odem sa djetetovih 5 mjeseci to će biti 12.07, a imam doznake do 23.06??? malo sam zbunjena..

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ako si nosila rodni list u HZZO za lovu za opremu (onih 2630 kn) onda oni imaju podatak kada je dijete rođeno i koliko mi je jasno računaju porodiljni 6 mjeseci starosti djeteta, a ne od kada ti je dr. napisala bolovanje. Mislim da se ona malo zeznula, OK je otvorila bolovanje - 45 dana prije termina ali ne znam zašto je napisala 6 mjeseci ot toga?!?!

Ne trebaš ići svojoj dr. za produljenje porodiljnog, već samo na HZZO, 100%, i ne trebaš doznake...

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

tako mi je logično. No, ne čudim se toliko svojoj doktorici, ona je napisala 45 dana prije + 6 mjeseci. Nije mogla znati kad ću roditi. Nije mogla napisati 6 mjeseci od predviđenog termina kad sam mogla roditi ranije. No, bitno mi je da je dovoljno ići samo u HZZO.

Hvala!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo, jučer sam zvala i treba samo otiči na HZZO sa svojom i djetetovom zdravstvenom knjižicom.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kinka prvotno napisa
    Meni je gospođa u HZZO-u prilikom predavanja zahtjeva za produljenje porodiljnog rekla da oni šalju rješenje o produljenju poslodavcu i meni. Dakle, u HZZO-u sam ispunila zahtjev (njihov obrazac) i priložila rodni list djeteta. Doznake nisu bile potrebne.
    Uz zahtjev i rodni list, meni ženska danas rekla da mi je potrebno: preslika moje osobne i zdravstvene iskaznice te potvrda o zaposlenju. :/

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jao što su komplicirani!!!
    Meni jutros na telefon rekli da donesem samo kopiju rodnog lista djeteta i svoju zdravstvenu iskaznicu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Jao što su komplicirani!!!
    Meni jutros na telefon rekli da donesem samo kopiju rodnog lista djeteta i svoju zdravstvenu iskaznicu.
    Čoksa, u kojoj ti državi živiš?
    Ja u Republici Hrvatskoj.

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ne vjerujem! ja jutros išla provjeriti, bilo mi usput, pa rekoh da pitam, kad mi teta dala zahtjev da ispunim i to je to! nikakav rodni list, knjižica ili nešt drugo mi nije trebalo. rekla da ću rješenje ili kaj već dobiti i ja i firma.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto, vrcki ti si pak u nekoj trećoj državi.

A ja sam se skoro morala s djetetom i kolicima penjati na prvi kat da bih samo uzela zahtjev. Protestirala sam pa mi se pravnica spustila i dala mi ga.

Ih, sutra ću se pojaviti samo s ispunjenim zahtjevom.
    I reći ću, ako može vrcki, mogu i ja.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nastavak priče.

U petak sam predala zahtjev za produženje porodiljnog i od dokumenata kopiju osobne i zdravstvene.
    Potvrdu o zaposlenju nisam jer radim u školi, a škola nije radila zbog dugog vikenda.

I danas zove ženska iz HZZO-a i veli da mi neće produžiti porodiljni jer nemam potvrdu.
    Ja :shock:
    Donesite jer nemate potpunu dokumentaciju.
    Velim ja njoj da ja kao prvo nemam vremena trčkarati okolo i skupljati papire koje oni već imaju.
    Drugo, imaju moju zdravstvenu iz koje se vidi da sam u radnom odnosu. Da nisam ne bih imala tu zdravstvenu. Poslodavac bi istog dana s prestankom radnog odnosa uzeo moju zdravstvenu.
    Kao treće rekla sam joj da ja nemam namjeru niti volju ulaziti po treći put u njihovu zgradu jer mi je to onemogućeno s bebom u kolicima.
    Kad sam je pitala zašto se svi poslovi obavljaju u prizemlju, a produljenje porodiljnog je na katu. Veli ona da će sići dolje. Ja rekoh, pa ne obavljaju se poslovi na hodniku ili ulici.
    Uglavnom, ženska mi je spustila slušalicu jer nije mogla istrpiti kritiku. Kad sam joj rekla da neke majke u Hrvatskoj ispunjavaju samo zahtjev i donose eventualno rodni list, rekla mi je da lažem i izmišljam.

Mislim da ću se obratiti nekoj višoj instanci, ne toliko zbog papirologije, nego zbog nekulture.

A ako mi ne produži porodiljni

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ona će meni spustit slušalicu!
    Ne zna ona tko je taft žena! 8)

Sve dođe na svoje. Izborila se ja.
    Zvala središnjicu HZZO-a.
    Ženska rekla samo zahtjev i rodni list (što sam imala prvi put kad sam došla, i što sam drugi put i predala).
    I zvat će ovu moju lokalnu neljubaznicu i upozoriti je da ne daje majkama krive informacije, i da kakve preslike zdravstvene i potvrde poslodavca, i da mi produži porodiljni.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam danas zvala HZZO i rečeno mi je da ako sam prije (a jesam) donjela rodni list, ne treba ništa, samo potpisati zahtjev kod njih.

Informaciju o zdr. knjižicama mi je rekla sestra kod moje dr.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •