Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Prijava na adresi radi vrtića

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Prijava na adresi radi vrtića

Molim vas za malu pomoć. Prijateljica se treba doseliti u 11-12 mjesecu u moj kvart. Sada bi trebala upisati dijete u vrtić i moli me da prijavi sebe i dijete kod nas kako bi dobila pravo na vrtić.

Koje su moje obaveze? Nas ima na našoj adresi četvero iako samo trenutno dvoje živi.

hvala.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tvoj jedini posao i obveza je da odeš s njom u PU i potpišeš da se ona može prijaviti na tvoju adresu. Sasvim je nebitno koliko vas tu živi, Ugovor nikakav ne trebate, samo tvoju pisanu izjavu.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Tvoj jedini posao i obveza je da odeš s njom u PU i potpišeš da se ona može prijaviti na tvoju adresu. Sasvim je nebitno koliko vas tu živi, Ugovor nikakav ne trebate, samo tvoju pisanu izjavu.
    Nije bas tako, potrebno je imati ugovor o stanu, tj. samo vlasnik stana moze prijaviti nekoga na svoju adresu.
    Kada je nas prijavljivala gazdarica trebali smo priloziti i ugovor o najmu stana.

Najbolje je nazvati PUZ i pitati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Nije bas tako, potrebno je imati ugovor o stanu, tj. samo vlasnik stana moze prijaviti nekoga na svoju adresu.
    Kada je nas prijavljivala gazdarica trebali smo priloziti i ugovor o najmu stana.

Kad se moj muž doselio k nama (u kuću kojoj je moj tata vlasnik) nije nam trebao nikakv ugovor, pa čak niti izvadak iz matice vjenčanih. Samo je tata trebao otići s njim u PU kad se prijavljivao (vlasnik potpisuje da se osoba može prijaviti na tu adresu) i to je to.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pošto sam ja prijavljena privremeno imam neka iskustva. ovako je bilo samnom:

1. za prijavu privremenog boravišta (koje traje godinu dana) ne treba dolaziti vlasnik stana. možeš doći sama sa njegovom osobnom i kopijom iste i tamo kupiti i ispuniti prijavu
    2. za prijavu stalnog prebivališta treba s tobom doći vlasnik stana

e sad da li vrtić priznaje privremeno boravište to ne znam

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa

To je drugo. Ako imaš Ugovor o najmu onda vlasnik ni ne treba doći s tobom. Zna jer sam i sama podstanar i baš sam neki dan radila prijavu.

Ali možeš se i samo rpijaviti kod nekog na način da s tim nekim dođeš u PU i da on da pisanu izjavu da odobrava da se prijaviš na njegovu/njenu adresu. Samo možda u tom slučaju treba vlasnički list nekretnine, ne sjećam se toga točno.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene brine da li ću imati problema sa npr. većim računima za vodu (mislim da se računa po broju ljudi).
    Da li će mi netko doći u stan provjeriti da li oni tamo žive...

A inače stan je moj , dobro i mužev.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Mene brine da li ću imati problema sa npr. većim računima za vodu (mislim da se računa po broju ljudi).
    Da li će mi netko doći u stan provjeriti da li oni tamo žive...

A inače stan je moj , dobro i mužev.
    Ako je jedan vodomjer u zgradi, pa se račun dijeli na broj ljudi koji tu žive, onda imate predstavnika stanara ili nekog tko obračunava režije za zgradu. Ta osoba ne mora znati tko je sve tu prijavljen, nju (i ostale stanare) interesira samo tko tu stvarno živi i troši. Npr. kad sam rodila, prvih mjesec dana sam bila kod mame i mama je uredno predstavniku stanara javila da nas taj mjesec ima više u stanu, pa smo više i plaćali. Isto tako, kad mi je frend išao na službeni put dva mjeseca, njegovi su prijavili da ih ta dva mjeseca u kućanstvu ima manje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo također A. upisali lani u svibnju u vrtić u kvartu gdje smo čekali izgradnju stana. Prijavi smo priložili kupoprodajni ugovor kao dokaz da ćemo se tamo doseliti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •