Potpuno se slazem s vertex kad kaze da:

bit ove definicije i nije da ona određuje pojam obitelji, već upravo da dozvoli da ga svatko definira za sebe, na sasvim subjektivnim postavkama. Istina je da to onda nije "definicija" po definiciji, ali to mi se i ne čini baš važnim u cijeloj priči.
A slazem se zato sto smatram kako napisana rijec (ovdje nazvana definicijom) o necem sto je toliko ljudsko, zivuce i povezano osjecajima ne smije biti vaznije od onog sto obitelj jest, pri cemu mislim - obitelj jest kada se netko osjeca da zivi u obitelji (sto takodjer moze nositi niz "definicija").

Definiciju donosi drustvo, da lakse kontrolira svoje stanovnistvo, prilagodjava svoju politiku, ovakvu ili onakvu i ostalo... da ne duljim, no bit obitelji nije u "ozenjenom paru i dvoje djece", vec u osjecajima koji medju njima vladaju, bili oni drustveno nasiroko prihvatljivi ili ne.

Logicko pretumbavanje moguce upitnih konstrukcija koje se ticu obitelji mi, kada obitelj gledam iz potpuno neznanstvenog aspekta i kada ju gledam kao vezu medju ljudima koje povezuju osjecaji, ne drzi vodu i potpuno je hladno za ovakav tip diskusije.

Rasprava o ovakvoj temi dok joj se zeli dati cisto znanstveni aspekt, se, po mojem misljenju, vodi na krivom forumu, osim ukoliko se ne raspravlja o, recimo, popisu stanovnistva.