-
Dobili nalaz i mišljenje komisije,članak 31! POMOZITE
vrsta tjelesnog oštećenja joj je upisan članak 31. molila bi one koji znaju da mi pomognu shatiti što znači taj članak!
i još nešto u nalazu i mišljenju komisije sam pronašla grešku,napisli su da mojoj curici fali šaka,a njoj fali puno više pa me zanima što da radim s tim,trebam se žaliti i na to,jer to nije točno! sad kad budem pisala žalbu za invalidninu da li da navedem i tu grešku iz nalaza i mišljenja ili??? joj poludjet ću,pliz što da radim!?
-
-
Osoblje foruma
I još nešto, tamo gdje ti je stavljena vrsta tjelesnog oštećenja i taj članak, da li ti se spominje od kud je taj članak? pravilinik ili nešto tako?
-
neznam odgovor ali kcer ti je prekrasna
-
Elizabet20 hvala! sad si me uspila i nasmijati!
mamma san nema nikakvih objašnjenja,ovako:
vrsta tjelesnog oštečenja čl.31(bez objašnjenja),u zakonu je to oštećenje lokomotornog sustava!
zatim u nalazu piše pod 10. postojanje promjena u zdravstvenom stanju,zaokruženo je trajno! u tom slučaju ja mislim da bi trebao biti čl.39 koji govori o trajnom tjelesnom ili nekom drugom oštečenju! šta mislite??
zatim:u nalazu socijalne radnice je napisano nekoliko nepravilnosti,ovako:djevojčica nema zdravstvenih problema.a na lijevoj ruci nerazvijena joj je šaka(što nije točno,njoj fali veći dio podlaktice i šake),još par stvari pa opet greška(što se mene tiče) potrebne su joj vježbe zbog osposobljavanja rukeza svoju fonkciju! dakle ona nema pol ruke kako bi je mogi osposobiti za SVOJU FUNKCIJU! druga stvar da je napisala uz pomoć ortopedskih pomagala ali ovako!!!??
pliz pomozite kako da sastavim žalbu,što da navedem i na što da se pozovemo?
-
-
mamma san nigdje nije upisan rok žalbe,a socijalna mi je rekla od dana kad primim nalaz i mišljenje da traje rok za žalbu! hvala
-
Osoblje foruma
-
da, mora negdje postojati rok žalbe, vjerujem da je 15 dana, a možda čak i 8.....
negdje čak postoji kod nasi besplatna pravna pomoć... ili je to samo na papiru...
žalbu treba znati sastaviti i pozvati se na ono bitno, ali isto tako mora pisati uz članak iz kojeg je zakona...
-
U našem rješenju se navodi da je rok za žalbu 15 dana. Nekako u magli mi je ostalo da se i na rješenje i na nalaz komisije žališ u žalbi na rješenje. I obavezno napiši APSOLUTNO SVE što smatraš netočno utvrđenim. Evo,kod nas je rj. bilo pozitivno riješeno,ali sam tražila ispravak nalaza komisije jer je u njemu pisalo da posjedujemo vl. kuću,a ne da živimo kao podstanari u kući MMovih roditelja. Vrag će znati s njima, možda im to bude sutra razlog da ukinu invalidninu. Samo hrabro,traži sve što vam pripada,nedaj se smesti!
-
iz mojeg iskustva nekad to misljenje napisu losije nego sto je iz razloga sto po tom cl. mozes dobiti neka prava, a po drugim cl. ne. razgovaraj sa svojom soc. da li je tome tako.
ostecenje koje dijete ima je trajno i ona po mojim saznanjima spada u tjelesne invalide trajnog oblika, sto onda povlaci neka prava iz oblasti socijale.
pretpostavljam da imate rj. do 7 god. zivota i nakon toga rekategorizaciju.
za skolu ovo rj. nije relevantno - ako se mislis da zbo toga nece moci ovo ili ono.
-
Pink
Ovako,
sve sto ti je netocno(imala i ja problema, jer meni je napisano da nije trajno oštečenje, nisu naveli da fali cijeli pectoralis, te da se prsna kost krivi, da je ruka kraca itd...itd...) napisi u zalbu(/ nemoj stedjeti na rijecima ako su krivo napisali, ne vrijeđati, al dokazati da znas zakon i da te ne mogu vuci za nos) i predaj sto prije u centar za socijalnu te trazi da ti daju potvrdu da si predala zalbu, da je slucajno ne "zagube".
Naveasti da se ne slazes s nalazom, da je premalo objasnjeno prema kojem članku, i sve sto nije točno, te da ti nisu rijesili invalidninu na koju IMAŠ PRAVO.
Zatim ce te teta u socijalnoj omalovazavati, tj. kao da si "luda" pokusat uvjerit u suprotno, al se ne daj...te trazi ponovno vjestacenje...
Kad dobijes vjestacenje ponovno, točno iznesi sto su falili i sto nisu vidjeli, i pitaj dal misle da ce tvom djetetu izrasti dio ruke i šaka, ili sto da mislis(malo ruzno rečeno, al nemoj dat da oni vode glavnu riječ()
Uf , da ne duzim IMAS pravo na sve, samo se informiraj prije..čitaj, čitaj i čitaj.... to jedino pomaze, te da neke stvari ne mogute vuci za nos
-
evo pripremam žalbu! sad mene zanima pošto su oni naveli u stavku 10.postojanje promjena u zdravstvenom stanju
-TRAJNA
da li bi u tom slučaju ako navedemo ove članke ona ostvarivala invalidninu! hvala vam curke puno mi pomažete u ovoj zavrzlami1
inače dobile smo dopust do 3g,onda ponovno vještačenje1
Članak 39.
Trajna promjena u zdravstvenom stanju
(1) Trajna promjena u zdravstvenom stanju postoji kada se zbog vrste i stupnja težine tjelesnog ili mentalnog oštećenja ili vrste i težine psihičke bolesti, suvremenim liječenjem i suvremenim rehabilitacijskim postupcima ne može postići poboljšanje u zdravstvenom stanju osobe.
(2) Pri utvrđivanju teže trajne promjene u zdravstvenom stanju iz čl. 55. Zakona o socijalnoj skrbi, primjenjuju se mjerila iz članka 38. stavka 2. ovoga pravilnika.
Osobna invalidnina
Članak 55.
Pravo na osobnu invalidninu ima teže tjelesno ili mentalno ošte
-
sorry što nemam pojma kako da ti pomognem, moram samo raći sa je mala PRE-SLA-TKA
-
podižem! ako netko slučajno zna! pliz
-
Pink, a da odeš do nekog pravnika/odvjetnika po savjet kako i što napisati u žalbi?
-
gle, sve je to jako diskutabilno. Tvoja mala ima trajno oštećenje (tj. dio ruke joj ne može narasti), ali ona uz pomoć pomagala može ostvariti donekle svoje izgubljenu funkciju. Tako da taj članak 39 onda ne bi odgovaro vašem slučaju.
Što naravno, ne znači da se ne trebaš žaliti. Ja sam se sada isto žalila jer mi nisu uvrstili oštećenje vida (čl 28.) ali su u čl 38 napisali da ima oštećenje vida.
A bez čl 28 dijete nema pravo na udžbenike uvećanog tiska, na obuku od strane Vinko Beka itd.
Žalba je bila uvažena. :D
-
Nadice da al uhvatila sam se za ovo,da suvremeno liječenje i rehabilitacija neće promjeniti njezino stanje,u tom članku nisu navedena ortopedska pomagala,a i proteze za djecu(koju će početi nositi tek s 3 godine) nemaju nikakvu funkciju,znači niti tad njeno stanje neće biti znatnije promjenjeno osim onog estetskog aspekta a ni to nije bog zna što! samo me zanimali ako se pozovemo na taj članak 39 da li bi u tom slučaju postojala šansa da ju dobije! ma ništa pripremam žalbu i probat će mo pa mi bar neće biti žao što nisam probala!
-
Ne znam ti pomoći, ali ja bi se savjetovala s odvjetnikom pa neka ti on složi žalbu.
Zrinka ti je preslatka, vesela, divna.
-
Pink nemam odgovor na toj problem, ali jednostavno sam morala komentirati da ti je malena apsolutno prekrasna!!!
-
hvala curke na komplimentima,da ona je jedna jako simpa djevojčica!
-
pošto su ugrožena prava djeteta, piši odvjetničkoj komori i traži besplatnog advokata i oni će ti dodijeliti.
-
super si se sjetila nadica
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma