Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
Malo dizem temu ,da ne otvaram novu... vec neko vrijeme imam problema s desnima, dosta krvare, a i na nekim zubima mi se meso povuklo. Kombiniram parodontax i sensodyne, muckam kadulju...

Moj najveci problem je ogroman strah od zubara zbog kojeg imam prave napade panike i tjeskobe. Uzasno mi je tesko prisiliti se naruciti se,a kamoli odraditi pregled, bez injekcije ni ne otvaram usta...
E sad, trebam fiska iskustva i konkretnu preporuku za nekog tko ce imati razumjevanja i strpljenja za moje psihoze.
I svi savjeti samopomoci su dobrodosli, ipak mi je cilj zadrzati cim duze vlastite zube
Sirius je već napisala sve bitno. Ja ću samo dodati da nije to poliranje korijena zuba tako strašno. Više je neugodno, ali mene nije boljelo. Smetalo me brušenje, ali to nije ista kategorija boli kao kad se popravljaju zubi. Meni je bilo podnošljivo.

I još nešto - dok čekaš pregled, provjeri razinu C vitamina ili ga samo počni uzimati u nekom obliku. Često pomogne da stanje zubnog mesa bude bolje. Zubna četkica Silverex ili Colgate mekana s aktivnim ugljenom, a od pasta za zube Sensodyne, Pa3odontax ili tako nešto. Ispiranje običnom slanom vodom meni isto pomaže održati zubno meso u formi, ali ipak moram jednom u 5 godina skinuti kamenac dubinski. Izdržim, jer o tome ovisi koliko ću dugo zadržati svoje zube.

Sretno i tebi, bit će ok. Nađi nekog stručnjaka koji ima razumijevanja za tvoju nelagodu.