Pokazuje rezultate 1 do 50 od 175

Tema: paradentoza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svašta. Mijenjaj stomatologicu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Svašta. Mijenjaj stomatologicu.
    Ma ne, dobro joj je žena rekla. Ne vrijedi to uvijek, ali za ove situacije (kad dođe do upale) vrijedi. Bolje očistiti do krvi nego ostaviti da se kiseli, jer u tom slučaju ne znaš kakav može biti ishod.

I ja imam godinama problema s tim. Eto, zubi su izdržali do moje šezdesete, ali unatoč četkanju i redovnom hodočašću stomatologu, unatoč redovnom poliranju korijena (gadan zahvat kad ti odvali zubno meso i očisti kamenac iz svih džepova) svake druge godine - rezultati su upitni. Zubi sad propadaju ispod starih navlaka, izvadili su mi 3 kom ovog ljeta i spremam se kao i Tanči na implantate, ako bude išlo.

Kolegica koja ima iste probleme nedavno mi je rekla da joj je odlična silikonska četkica, ali nisam to još probala. Svakako namjeravam, pa ću dojaviti rezultate. Uglavnom koristim Curaprox ultrasoft četkicu, ali povremeno i medium, koja mi raskrvari zubno meso, ali i bolje očisti dio naslaga. Nakon toga ispirem tinkturom istog proizvođača i desni se relativno brzo oporave, ali kako se ne drže baš čvrsto za zubne korijene, stvar se ponavlja. Zubni konac ne mogu koristiti na svim mjestima, ali i to mi zna raskrvariti zubno meso ako je upala u tijeku. Ako je predebeo, ponekad uzmem običan svileni konac, ali tu treba jaaaako paziti, jer tanki konac lakše podere zubno meso.

Treba isprobavati sve što se nudi na tržištu, jer svakome odgovara nešto drugo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne, dobro joj je žena rekla. Ne vrijedi to uvijek, ali za ove situacije (kad dođe do upale) vrijedi. Bolje očistiti do krvi nego ostaviti da se kiseli, jer u tom slučaju ne znaš kakav može biti ishod.
    Ja sam shvatila žutu da je to doživotni savjet (kao za inače), a ne samo dok traje upala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam shvatila žutu da je to doživotni savjet (kao za inače), a ne samo dok traje upala.
    Piše da joj je čistila džepove - to je generator upale i tipična slika paradontitisa. Kad te to snađe, savjet i jest doživotan.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Piše da joj je čistila džepove - to je generator upale i tipična slika paradontitisa. Kad te to snađe, savjet i jest doživotan.
    Znači dr. joj je napisala da je dobro ako raskrvari desni prilikom čišćenja koncem ili četkicom. I to je ok doživotan savjet da stalno desni budu raskrvarene?

Ja sam toliko puta čula da treba izbjegavat agresivno četkanje zuba, upravo u ovakvim slučajevima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •