bony baš ti hvala
a hvala i ostalima na kometarima.

istina je i sve što lane kaže. Apiprodent i ja koristim kao i paradontax pastu za zube, a sad sam nabavila i lacalut pastu. isto tako ovo sto alive kaže za antibiotike izgleda stoji. našla sam jedan podatak, ne mogu se sjetiti koji paradontolog je u pitanju, kaže da on trazi uvijek i bris upravo zbog antibiotika ali da su potrebne veeelike doze. što se tiče gengigela, to mi nije bas jasno. svi se na netu pozivaju na njega i izgleda da ima učinka,ali samo pitanje je kakvog i koliko dugo. naime naisla sam na jednu raspravu stomatologa gdje je jedan napisao "Gengigel ima u sastavu hijaluronsku kiselinu koja kao takva ima mogućnost apsorbiranja tekućne 50 puta više od njezine mase.Dakle što radi? Edem kao posljedicu upale smanjuje tj. liječi simptom a ne uzrok. Dakle sve će opet naoteknut.Isto kao i laser...koagulira granulacijsko tkivo koje u sebi ima stanice koje potenciraju obnovu dale radi još gore na duge staze...a bakterije subgingivno ostaju u dubini i parodontitis nije izliječen." e sad, ja sam totalni laik i samo prenosim,ako ima netko stručan da nam objasni bilo bi to lijepo. i tako...ja sam još uznemirena s tom spoznajom da imam paradontozu, u petak idem na rtg pa ćemo vidjeti pravo stanje. vjerojatno za par dana kad prihvatim tu činjenicu bit će mi lakše,ali sad sam baš jučer sam surfala koliko sam mogla da sto vise procitam jer vec dugo samome liječniku, zbog loših iskustava , ne vjerujem. bas sam razmisljala kakvi su to stomatolozi da me niti jedan ovih svih godina nije upozorio na to. svaki put kad bih pitala , rekli bi "ah, krvari, ah džepovi ..ma da. ništa strašno.masirajte desni."...po vlastitom nahođenju sam počela koristiti paradontax pastu i apiprodent...ma katastrofa. ni sada ne bih išla na rtg da nisam bas zapela za to.
lane, ako sam dobro shvatila ti isto imaš paradontozu? išla si kod nekoga paradontologa? možaš li nekoga preporučti?
ima li netko da je išao kod paradontologa pa da čujemo iz prve ruke?