Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: šta je sluzavi čep?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno šta je sluzavi čep?

sinoć dok sam piškila čula sam da je nešto palo u wc školjku-naravno odmah sam pogledala da nije nešto :? pojma nemam-jedino sam vidjela tragove rastopljene vaginalete i toaletni papir. međutim, sada gledajući nešto na drugim tudničkim portalima-vidjeh i naravno odmah me uhvati panika da ima nešto što se zove" sluzavi čep" ali ja prvi put čujem za to ( kao to se već nekim ženama dešavalo da ispadne) :? :? :?
    šta je to? kakva je njegova funkcija?
    strah me je, jer me par noći bolio stomak, ali sinoć sam odmah zaspala-čim sam legla. a tek u četvrtak idem kod doktora

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neću ti baš biti od baš neke pomoći,znam,al ja nakon dvije trudnoće još ne znam kak taj famozni čep izgleda.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

sluzavi čep onemogućuje prijelaz različitih mikroorganizama iz rodnice prema plodu.

Kako se približava porod a cerviks se širi može ispasti i nekoliko tjedana prije iako koliko sam ja čitala tuđa iskustva najčešće ispadne kad porod krene.

Ako budeš pretraživala web koristi engleski izraz "mucous plug".
    Što se tiče kako izgleda ja sam našla ovu sliku

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

to je i mene zanimalo
    tnx

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: šta je sluzavi čep?

Citiraj lamy prvotno napisa
    sinoć dok sam piškila čula sam da je nešto palo u wc školjku-naravno odmah sam pogledala da nije nešto :? pojma nemam-jedino sam vidjela tragove rastopljene vaginalete i toaletni papir. međutim, sada gledajući nešto na drugim tudničkim portalima-vidjeh i naravno odmah me uhvati panika da ima nešto što se zove" sluzavi čep" ali ja prvi put čujem za to ( kao to se već nekim ženama dešavalo da ispadne) :? :? :?
    šta je to? kakva je njegova funkcija?
    strah me je, jer me par noći bolio stomak, ali sinoć sam odmah zaspala-čim sam legla. a tek u četvrtak idem kod doktora
    a u kojem si tjednu?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je otišao početkom poroda,znači kod prvih trudova,čula sam da može otići i dva tjedna prije poroda.Kako sam išla mokriti,brišući se osjetila sam veliku količinu sluzi,pogledala toaletni papir,jako puno slizi pomješano krvlju.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

u 28.sam sedm trudnoće-a inače sam na strogom mirovanju jer mi je skraćen cerviks i uloživ za vrh prsta) tako da me pravo strah. nije bilo sluzi ni krvi na toaletnom papiru, a kažem vam u wc šolji nisam vidjela ništa jer je bilo dosta tragova od vaginalete. još me je više strah jer me nekoliko noći boli stomak
    da li će moći ginekolog da vidi na uzv da li je to čudo ispalo? a tek sutra sam naručena. poludiću od straha.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

onda miruj do sutra pa ćeš vidjeti šta će ti reći, ili ako hoćeš nazovi doktora danas da budeš mirnija. nadam se da je sve u redu

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja mislim da to nije bio sluzavi cep sta ti je izaslo. kad bude izasao znat ces, meni je izasao kod prvog truda i znala sam da je to to i poslije mi je stalno jos izlazilo to sluzavo.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ne znam dali je meni uopće izašao. nisam ga primjetila.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad sluzni čep ispadne,sluz i dalje izlazi,kao jači iscjedak.
    meni nije izgledalo ko na slici (a slika mi je grozna ) nego je bilo prozirno sa sukrvicom.I lagano je izlazilo sve do poroda ali ja sam rodila par sati nakon što je ispao,ne znam kako curama kojima to izađe puno prije

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je izašao nakon preglede plodne vode. Sluzavo, prozirno i sa primjesama krvi. Nemožeš ga pogriješiti. I nije izgledalo ko čep, već više ko trajni sluzavi iscjedak.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je izašao nakon preglede plodne vode. Sluzavo, prozirno i sa primjesama krvi. Nemožeš ga pogriješiti. I nije izgledalo ko čep, već više ko trajni sluzavi iscjedak.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sad opet meni po glavi se mota drugo pitanje: šta ukoliko je stvarno ispao? šta to znači?
    koliko je to opasno? hoće li ugroziti život bebe?
    koliko sam uplašena-ne mogu ni realno razmišljati pa sam oplakala, a evo zbog čega: čitajući jedan post na našem forumu, jedna trudnica je napisala kako zbog nekih problema se boji da će izgubiti bebu, jer bebe ne mogu preživjeti ako se rode u 28.sedmici ( u kojoj se ja sada nalazim). koliko sam glupa mene je odmah uhvatila panika i trebalo mi je dobrih sat vremena da se priberem i sjetim da sam na desetine mjesta pročitala kako dijete sedmanče može normalno preživjeti ali mora biti oko 6 sedm. u inkubatoru nakon rođenja.
    eto jednog dokaza koliko iracionalnost i panika mogu samo još gore napraviti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako se toliko bojiš otiđi ODMAH kod doktora,pa makar kod nekog drugog,privatnika.Znam kako je to kad si trudna i umireš od straha.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se u potpunosti - idi do doc da te bar malo smiri...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Tia prvotno napisa
    sluzavi čep onemogućuje prijelaz različitih mikroorganizama iz rodnice prema plodu.

Kako se približava porod a cerviks se širi može ispasti i nekoliko tjedana prije iako koliko sam ja čitala tuđa iskustva najčešće ispadne kad porod krene.

Ako budeš pretraživala web koristi engleski izraz "mucous plug".
    Što se tiče kako izgleda ja sam našla ovu sliku

Zahvaljujem se na toj slici!!!!!!!!!
    Prije nekoliko sati sam ju vidla ...
    I upravo na svojem rublju isto to...
    Dakle krenulo je :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:D :D
    Može to i potrajati. Meni je izašao ujutro, a rodila sam istu večer u 23:55.
    Čula sam da mogu proći i dani.
    Sretno!!! I lagan porod!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

thanx
    sutra je 40 tj.
    druga trudnoča...
    vidjet ćemo...zasad još ništa

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

baš mi je drago što će još jedan bebač doći na svijet uskoro :D

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lamy... ne opterećuj se, pogotovo ako nisi vidjela čep već se samo bojiš da je možda ispao. Smatram da bi u slučaju ispadanja primjetila neku sluz, sukrvicu i sl.
    I molim te ne opterećuj se tjednima trudnoće nego miruj, velika većina žena koje su otvorene na kraju prenese, a prijetio im je prijevremeni porod.
    Ali kad već spominješ... Ja znam nekoliko beba koje su preživjele sa 26-27 tj. gestacijske dobi a i onih koje su rođene u terminu pa su , nažalost, imale svakakvih problema. Ja se uzdam u onu staru "Ako ima vijeka ima i lijeka" i na svojoj sam se koži uvjerila da je tako.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala emira!
    nego, našla sam na netu nešto interesantno što bi možda moglo pomoći svima! navodno, u dosta slučajeva nakon ispadanja tog čepa počinje i plodna voda malo curiti, a postoje neki ulošci koji pokažu (promjenom boje) da li je trag na gačicama to ili samo urin. zna li neko od vas kako se zovu ti ulošci i ko je njihov distributer?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da ti curi plodna voda osjetila bi

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

:D bila sam jučer kod doktora koji mi se od srca nasmijao kada sam izvadila spisak pitanja koja treba da mu postavim!
    on mi je rekao da mi jine ispao sluz.čep, jer to nije moguće sada-a imala bih u toku dana i trudove i porodila bih se.
    također, ne curi mi pv, na uzv sve je ok- a to što su mi gaćice stalno mokre to je zbog toga što je beba nisko i okrenuta je na zadak!
    međutim, danas ja samo malo osjećam bebu-zašto sad to?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

lamy evo ti i ja smo tu negdje po trudnoći
    Ja sam danas točno 29 tj. i moj mrvek se sada svakim danom drugačije javlja, neki dan sam se i ja zabrinula iz istog razloga ali srećom odmah slijedeći dan sam bila naručena kod doktora. Rekla sam mu da se bebač smirio i da ima dana kada se jako slabo javlja. Kako me je pregledao rekao je da je sve ok i da više nema mjesta kao prije i da dok ja njega osjetim tijekom dana preko nekoliko puta da je to normalno ali da i dijete traži svoj ritam
    Tako da ne brini

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •