Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: oscilacije mlijeka

Datum pristupanja
    May 2008

Početno oscilacije mlijeka

Moj Jakov ima 2 mj. Kad se rodio imao je 3250 g, prvi mj. 4450 g, a drugi 5300 g. Znam da je to dobra kilaža, međutim ja kao da imam neke faze sa mlijekom jer mi se događa da 3 dana imam puno mlijeka i brzo izlazi pa se on brzo najede i jedva uspije sve progutati, a onda slijedi period sa manje mlijeka koji isto traje nekoliko dana. Kad ima mlijeka on nakon podoja odspava 3-4 sata do idućeg podoja,pa znam da nije neka maza, a kad nema onda ga stalno držim na prsima jer traži i znam da to potiče stvaranje mlijeka, ali se ja iscrpim jer ga stalno ili nosam ili dojim i tako cijeli dan, nekad i po noći, dođe mi da odustanem, nemožemo ni u šetnju.
    I tako se periodi izmjenjuju cijelo vrijeme, od rođenja i svaki tjedan isto.
    Brine me to što je Jakov budan,kenjkav i neraspoložen gotovo cijeli dan kad imam manje mlijeka i bojim se da nije gladan.

Kad imam mlijeka imam ga stvarno puno i onda sam i ja zadovoljna i odmorna. Zašto imam takve oscilacije sa mlijekom? Kako mogu to izbalansirati? :? :?

Još pored svega plače kad ima vjetrove, a u periodu kad ga stavljam češće na prsa puno bljuca, a dugo mu treba i da podrigne.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi se probala izdajati u dane kad imaš puno mlijeka?
    Možda bi mogla izdojeno mlijeko ponuditi mu žličicom u one dane kad misliš da mlijeka imaš manje.
    Inače, treba barem tri mjeseca da se mlijeko ustali, da se koliko toliko uspostavi ponuda i potražnja, pa budi strpljiva. Sada to možda izgleda dugo, ali za čas će to biti iza tebe a lijepo dojenje i uživanje u njemu će biti vaša svakodnevica.
    Pročitaj malo i o skokovima u razvoju koji te očekuju kako bi se pripremila i na njih, da se ne prepadneš.
    Želim ti puno lijepih trenutaka u dojenju tvoje bebe.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kad nema onda ga stalno držim na prsima jer traži i znam da to potiče stvaranje mlijeka, ali se ja iscrpim jer ga stalno ili nosam ili dojim i tako cijeli dan, nekad i po noći, dođe mi da odustanem, nemožemo ni u šetnju.
    Sjecam se da je kroz ovo prolazila jos jedna forumasica (sbuckow) i da smo sve pretresle i nije bilo odgovora na ovo tvoje pitanje - jednostavno je bilo tako.

Ovo tvoje rjesenje (stalno dojenje u kriznim danima) je izgleda najbolje rjesenje. Izdajanje takodjer moze biti rjesenje, svaki dan u isto vrijeme, da stvoris zalihu za krizne dane.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

poslala prije nego sto sam dovrsila

imas te 2 opcije, jednu si vec isprobala, pa znas kako je

imas li problema sa zdravljem? stitnjaca? anemija?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zadnja 3 mj trudnoće pila sam željezo pored toga što sam pila prenatal, ali kad sam rodiladoktor mi više nije tražio krvnu sliku niti mi je reko da pijem više.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mlijeka je još manje nego jučer. Ovo mi se već događalo pa bi za par dana opet bilo puno, stavljam ga svako sat vremena na prsa i to obje sise, ali maloprije se tako krivio da nije htio ni prihvatit sisu , jedva sam mu je uvalila, jeo je iz obje i sad spava, probudit će se nakon pola sata. Najviše me muči to što sam mu čula crijeva kako krule, pa me interesir šta mislite trebam li mu dat adaptirano kad se to dogodi? :? Svi mi govore daj mu bocu pa se osjećam krivom što se on tako pati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mlijeka je još manje nego jučer. Ovo mi se već događalo pa bi za par dana opet bilo puno, stavljam ga svako sat vremena na prsa i to obje sise, ali maloprije se tako krivio da nije htio ni prihvatit sisu , jedva sam mu je uvalila, jeo je iz obje i sad spava, probudit će se nakon pola sata. Najviše me muči to što sam mu čula crijeva kako krule, pa me interesir šta mislite trebam li mu dat adaptirano kad se to dogodi? :? Svi mi govore daj mu bocu pa se osjećam krivom što se on tako pati.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da li možda još tu i tamo krvariš ?
    meni se točno to događalo zato jer mi je ostao neki mikrokomadić posteljice i beta hcg je remetila proizvodnju. Ja sam kokoš mislila da sam možda dobila mengu, pa mi je trebalo 2,5 mj da shvatim da to ipak nije to

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nakon mjesec dana sam mislila da sam dobila menzes, jer sam imala sve simptome, trajalo je 8 dana, a dvanaest dana nakon što je to završilo sam opet imala krvarenje koje je trajalo dvanaestak dana. Papa test mi je pokazao neku upalu pa mi je doktor dao vaginalete i nije se puno uznemiravo radi krvarenja.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koliko beba piski i kaki dnevno?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaki jednom dnevno, jučer mu je stolica bila zelena, a piški više od 5 puta.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Po tome ima dovoljno mlijeka.

Da ti se jednostavno nije uspostavila ponuda/potraznja i dojke postale mekane? Neke zene to pobrkaju s nestasicom mlijeka.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa je se nadam da je to.
    I danas mu je zelena stolica, ali mislim da je dosta piškio.
    Ovako je izgledalo naše dojenje danas: on traži sisat - ili gura ruke u usta ili malo plače pa znam da je ogladnio, ja mu dam, on poteže par minuta onda počme ili rastezat sisu i vrtit glavom i ljutit se ili zaspe pa se probudi čim ga spustim u krevet i opet traži, ja ga opet stavim on potegne dva puta i opet isto, tako se natežemo sat ipo pa miruje sat vremena, a u međuvramanu izbljuca i to u mlazovima. Ako mu nedam kad traži počme se krivit.
    Pomislila sam još da je možda lijen jer mu je prije mlijeko prebrzo išlo, a sad mora potezat ili da se možda on malo zasiti, a onda počme gledat okolo jer ga sad sve zanima.
    U svakom slučaju neznam, ali trudim se, nova sam u ovom, a uvijek mi neko napominje daj mu bocu.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako puno gleda okolo, tome mozes doskociti tako da zamracis sobu i utisas zvukove, kao da idete spavati, barem par puta dnevno, da u miru posisa.

Sad je on veci i doji "brze", a tebi su dojke mekane jer se uspostavila ponuda/potraznja.

Svakako, dok ima barem 5 popisanih pelena dnevno nema razloga za brigu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •