Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Inseminacija u Sarajevu - GDJE????

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Inseminacija u Sarajevu - GDJE????

Pozdrav svima.
    Kao sto mozete primjetiti ja sam nova
    MM i ja vec neke 4 godine pokusavamo dobiti bebicu ali bez uspjeha. Prosle godine sam ostala trudna ali je nazalost trudnoca zavrsila kiretazom u 8 sedmici
    Nalazi su nam ok. Sad bismo htjeli probati inseminaciju ali ne znamo gdje. Ovo se naravno odnosi na Sarajevo. Znate li nekog ko to radi i da li neko ima iskustva?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobrodošla!

Imamo i pozitivno iskustvo na ovom forumu - forumašica hani777 ostala trudna u inseminaciji u Sarajevu (mislim kod Mehmedbašića), pošalji joj pp, a vidi i što se odgovaralo za liječenje neplodnosti u BiH na ovom topicu koji je originalno otvorila hani777:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=sarajevo

Na žalost, kad se prođe faza inseminacija, cure iz BiH se obično liječe u Pol. Cito (Split) u privatnim i državnim klinikama u Zagrebu ili odlaze u Sloveniju (Maribor), nekako sam skužila da u BiH nema baš relevatntnih iskustava vezano za potpomognutu i tako većina Sarajki savjetuje da se krene iz BiH u druge države, tj. u Hrvatsku ili Sloveniju (barem ne za IVF-ove, ako je žena u fazi inseminacija onda još to nekako ide).

Ostale forumašice iz Sarajeva s ovog foruma su ti sarjevo (rodila - trudnoća iz IVF Poliklinike u Zagrebu), wonderwoman (trudna - uspilo u CITOu u Splitu), wewa (čeka postupak u Mariboru), možeš im poslati privatnu poruku i čuti njihova iskustva, sve su one vjerojatno prošle inseminacije u Sarajevu mislim da će ti najbolje moći pomoći, a nadam se da će se koja od njih, ako stigne, uskoro ulogirati u forum i vidjeti tvoju poruku pa ti odgovoriti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo ina ti je sve napisala, ja bi samo dodala da nisam radila inseminicaju nikada ali znam da vecina cura to radi kod Mehmedbasica, ja sa njim imam lose iskustvo sto se tice IVF, za inseminaciju ti ne znam, mozda da probas ako ti se bas neda ici van BiH. Ja licno nebi vise nikada nista radila kod Mehmedbasica ali vjerovatno ima cura koje su uspjele i koje ne dijele moje misljenje. Sve ti je to individualno, ja ti ne preporucujem zbog mog loseg iskustva a znam da i mnoge druge cure nisu zadovoljne, da je u pitanju IVF odmah bi ti rekla NE ali posto je inseminacija mozda najbolje da ipak ti sama odlucis. U svakom slucaju sretno

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobro nam dosla, sto prije ostala trudna!
    Sto se inseminacija tice - naprosto ne znam sta bi ti rekla, mozda je najpostenije da ti kazem sta bih ja uradila da krecem ispocetka.

Mi smo radili jednu inseminaciju kod mog dr, no on se u principu time vise ne bavi, pa ne bih bila komotna preporuciti ti da ides njemu s takvim zahtjevom. Mogu ti na pp poslati njegovo ime, ja ga preporucujem svim srcem - no sto se postupaka tice mi idemo u inostranstvo. Cinjenica je da su okolnosti drugacije, kod nas je u pitanju teska muska neplodnost.

Dakle, da ja idem iz pocetka, sjela bih u auto i uputila se u CITO - u Splitu, to je najblize. Tamo bih poslusala sta ljekar preporucuje. Naime, vama ocito trudnoca nije nemoguca, samo se rijetko dogadja. Mozda bi vam bili dovoljni ciljani odnosi?

Mehmedbasica ne bih preporucila nikome, pa ni najvecem neprijatelju - imam prijateljice koje su potrosile silne godine, novce, emocije na njegove lazi. Osim Mehmedbasica, inseminacije rade jos na Kosevu - opet, na osnovu iskustva drugih cura ja tamo nisam ni krocila i silno sam zahvalna Bogu na tome - cujes svasta, od klamidije koju pokupis zbog ogavnih uslova, od nestrucnih laparoskopija, od promasenih protokola....

Mozda da prvo odes mom dr na konsultacije? On ce vas najiskrenije uputiti tamo gdje smatra da vam je mjesto - nama je jos prije 3-4 godine jasno rekao, sto zapadnije to bolje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ciao,

I ja sam jedna od onih koja je kod Mehmedbasica napravila nekoliko pokusaja koji su bili neuspjesni.
    Nakon toga IVF poliklinika u ZG, i konacno pun pogodak u Mariboru. Inace smo vodjeni kao idiopatska neplodnost.

Dakle, potpisujem gore receno, nemoj gubiti vrijeme , sto zapadnije to bolje. Ili Hrvatska ili Slovenija.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja jucer slucajno naletjeh na Tuzlu. Mozda da pogledate: http://www.drbalic.ba/usluga.html

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zdravo cure. Hvala vam sto ste odgovorile na moje pitanje. Sto se tice Mehmedbasica, ni u ludilu. Moja sestra je isla tamo i jedva zivu glavu izvukla. Mi cemo najvjerojatnije ici raditi inseminaciju van BiH, jer mislim da ovdje nema sanse. Sto se tice ciljanog pravljenja bebe i to smo probali pa nista, a neznam ni kod kojeg doktora da idem jer sam ih sve vec posjetila.

draga wewa. Posalji mi ime svog doktora pa mozda mi i pomogne, nikad se nezna.

PUSA

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

draga wewa, molim te pošalji i meni ime svoga doktora. MM je radio spermiogram kod Mehmedbašića i tamo su mu rekli da je azoospermia. Tada mu je FSH bio povišen. Neki dan je radio hormone UKCS i sada mu je i FSH i LH i Testosteron u normali, ali još nismo radili novi spermiogram. Molim te možeš li mi preporučiti gdje to da odradimo u Sa. Na ginekologiji odjelu sterilitet na UKCS su nam rekli da bismo kod neke Rade kod njih trebali uraditi spermiogram a malo su promijenili facu kada sam rekla da je mm radio spermiogram kod Mehmedbašića. Ja nešto kontam pa zar se to ne radi u svakom labu na isti način. Molim Vas prosvijetlite me.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

imate pp-ove

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure, ja sam prosla inseminacije u Sa i Zenici i definitivno mislim da ih ne treba raditi ovdje. Prvi razlog su uslovi (Wewin doc je fin, ali nema ni "u" od potrebnih uslova) a drugi razlog je cijena. U Splitu ce vam inseminaciju uraditi u pola cijene u odnosu na onu u BiH, plus se sve ukupno ne moze ni porediti....
    Sto se spermiograma tice, jedini biolog na Kosevu je ta famozna teta Rada , a sto se tice Mehmedbasica - on vam da nalaz koji izgleda jedino kod njega nesto vrijedi (jer smo mi sve njegove nalaze morali ponoviti)... Sto se mene tice - pravac na more ili u Zg. Sretno !

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala vam na informacijama.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prvo, hvala onima koje su me posavjetovale kod kojeg dr. da odem ili ne odem. Sutra idem vaditi neke nalaze, pa sta Bog dragi da.

Sve sto mi je ostalo je nadanje i nadam se da cu jednog dana i ja uspjeti u svemu tome i da cu se na kraju svemu tome smijati.
    Pozdrav za sve i javit cu vam sta je bilo kod dr.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •