Evo, cure, pišem na Potpomognutoj jer mi se čini da najviše iskustva imate s praćenjem bete.
Ja sam, dakle, prirodno zatrudnila nakon što mi je rečeno da će to biti nemoguće s obzirom na godine, zalihu jajnih stanica koja je pri kraju, endometriozu i povišena kardiolipinska antitijela. Već sam imala jednu prir. trudnoću i missed ab. u 35-oj godini.
Čudo se opet dogodilo, odmah sam se otišla javiti L.-u na VV jer sam ovaj mjesec trebala na prvi stimulirani, i on me poslao vaditi serijski betu jer je ona bila već 1684 kad se na UZV-u ništa nije vidjelo. Sa 5+1 u Petrovoj su mi najrpije posumnjali na vanmateričnu (beta 4580, a još ničeg nema), pa čak i na blighted ovum, zaostao iz prošlog mjeseca (a trudnoća da je 8+ nešto, a ne 5 tj.). Žena je htjela zatražiti hospitalizaciju i kiretažu jer kao prokrvarit ću svaki čas, endometrij se ljušti. Odbila sam. Isti dan nalaze je pogledao drugi (mladi) dr. koji je ponovio UZV i rekao kako to nije ni vanmaterična ni blighted ovum, već trudnoća 5+1 s odjekom GV, ali i hematomom. Mirovanje, ne strogo, terapija Dabroston, Andol 100 i kontrola za četiri dana.
Normalno sam išla na posao i radila sve osim trčkaranja i dizanja teških stvari. Za četiri dana GV je bila 12 mm, ali bez odjeka ploda. Isti taj dan beta je narasla na 9865 (Breyer) da bi u ponedjeljak pala na 8630 (labos Petrova). Dva dana sam cmizdrila i objavila svima kako je gotovo, da bi se danas na kontroli, 6+3, pojavio plod (5mm), srčeko kuca sasvim pristojno, a hematom u resorpciji, tj. nestaje. Kontrola za 8 dana.
Oprostite na dugom postumožda nekom ova priče bude korisna informacija. Ono što me zanima jesu vaša iskustva. Je li se kome dogodilo da beta padne ili ima neke oscilacije, a da s trudnoćom ipak sve bude u redu na kraju? :?
Ja sam užasno oprezna i suzdržana, bojim se radovati se jer od prvog dana ove trudnoće imam čas dobru čas lošu vijest i to me izluđuje.![]()