Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 164 od 164

Tema: Beta pala, a plod se pojavio

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, vikki ! I ne moram ti reći što si već sama sumirala - pokušajte s heparinom drugi put, naravski, u dogovoru s tvojim MPO-ovcom. Nema druge nego mijenjati ono što ne radi i nadati se da će ta kombinacija uspjeti.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vikki, već sam se pitala gdje si... Šaljem ti puno pozitivnih vibrica. Sad samo strpljivo neka bude to pauziranje i od jeseni opet naprijed. Nadam se da ćeš uletiti u postupak prije 38-e.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Vikki baš sam se pitala kako si ti?
    Sada se malo odmori i nakon toga juriš u nove pobjede :D

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

drži se, draga, jednom mora uspjeti

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vikki sretno i hrabro s novim planovima!
    Buduci da imamo neke slicnosti (god., endometrioza), zelim ti napisati par rijeci. Ja sam uzimala fragmin (po preporuci dr.-a) od ET-a, iako su mi imunoloski nalazi u redu. Beta je uredno rasla svo do 6800 (tolika je bila na dan kad sam prokrvarila). Nazalost, morala sam na kiretazu. Znaci, ni fragmin mi nije pomogao, ali sigurna sam da je on pridonio uspjesnoj implantaciji. Nikad do sada nisam bila T, a ovo mi je bio prvi postupak s fragminom. Kod kojeg si dr.-a na VV-u? Vjerujem da ce ti sljedeci put prepisati fragmin od barem od transfera.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj enya22 prvotno napisa
    od barem od transfera.
    barem od

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vikki,
    nemoj se samo optuzivati oko bilo cega, tesko je tu biti 100% siguran i oko terapija su razlicite struje kada s cim poceti, npr. sto se tice heparina dr. Regan koja vodi kliniku za habitualne pobacaje u Londonu za terapiju kod APSa kaze "after pregnancy test is positive women use 75mg aspirin daily, after ultrasound pregnancy check start low-dose heparin injections", a drugi idu s heparinom od samog pocetka.

Sto se tice krvarenja to moze potrajati, varirati po intenzitetu i obliku, jedino treba pripaziti da ne izlaze komadici, takodjer ako imas bolove, iscjedak neugodna mirisa ili povisenu temperaturu - tada odmah na kontrolu.

Drzi se

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Enya , kod Lučija sam i bio je planiran fragmin + andol 100 (koji cijelo vrijeme uzimam), pa čak i dex ili decortin eventualno, međutim problem je nastao što sam ja zatrudnila spontano, mjesec dana prije postupka pa sam čekala par dana da napravim test jer nisam vjerovala, otišla Lučiju, on me isprepadao da nije dobro ako je beta već 1600, a ne vidi se GV... i tako je to krenulo, po Petrovoj, pa razne dijagnoze, a zapravo su se i plod i srčana akcija pojavile na vrijeme (6+3). U međuvremenu nikome nije padalo na pamet da mi da kakvu terapiju osim Dabrostona, a mene su ionako uvjerili da trudnoća nije o.k. pa ni ja nisam inzistirala dok nisam vidjela otkucaje srca - prekasno. Eto, splet okolnosti.
    A tko zna bi li i sa svom tom terapijom bilo drugačije. Onaj mjesec kad sam zanijela imala sam, kao inače, ovulacijsko krvarenje, ali nakon njega još nekoliko dana malo jače krvarenje, možda i to ima neke veze (oštećen folikul... tko bi sve to istražio, ipak nisam studirala medicinu).
    Prošli missed je veličina ploda bila o.k. kad je srce stalo, ali sada je kasnio s veličinom: na 7+4 veličina je bila 6+4, dakle, od samog početka se nije razvijalo.
    Uzevši sve u obzir, nadam se da će iduća trudnoća, dođe li do nje, biti strogo kontrolirana bar u onom dijelu u kojem se to može. A čeka me i prekoncepcijska obrada, moja, i kariogrami nas oboje.
    Enya, kod koga si ti? Na VV ili?

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vikki i ja se nadam da ce tvoja sljedeca trudnoca biti pod nadzorom, koliko god je to moguce. Ti barem znas da imas Antifosfolipidni sindrom, a kod mene je kao sve ok (osim te "lagane" endometrioze... :/ ). Ali, pomirila sam se s time da se spontani dogadaju i bolje da je bilo ranije (6. tj.), nego kasnije.
    Na VV-u sam, kod dr. A.
    Ja sam se cak preplasila da nije krvarenje od andola (uzimala sam na svoju ruku pola andola 100 ), ili fragmina... ali svi su me uvjerili da je to premala doza da bi bilo od toga.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj enya22 prvotno napisa
    Ja sam se cak preplasila da nije krvarenje od andola (uzimala sam na svoju ruku pola andola 100 ), ili fragmina... ali svi su me uvjerili da je to premala doza da bi bilo od toga.
    Da, mislim da ne može biti krvarenje od Andola, inače ga cure uzimaju kod ponovljenih spontanih iako nemaju neku određenu dijagnozu. Nadam se da će i tvoj idući postupak biti uspješan, to je toliko individualno zapravo da, eto, nikad ne znaš što možeš očekivati, i iz loših prognoza zna se dogoditi lijepa trudnoća i zdrava beba. Ja imam užasan feeling da i treći put mogu očekivati isto i da su mi šanse minimalne, ali ću svakako pokušati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vikki, jako mi je žao zbog svega što prolaziš

Vjerujem da ćete s dobrim planom i terapijom uskoro doći do malenog zamotuljka TM ~~~~~~~~za brzo ozdravljenje.

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

vikki, jako mi je žao za missed, nadam se da će slijedeći postupak ipak biti sretniji, nekako se nadam da bi s heparinom moglo biti ok!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

draga vikki,

nakon odmora u pobjede nove.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vikki, jako mi je žao.
    želim ti da ti idući postupak donese tvog

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234