Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Veza: mamina prehrana/kg u trudnoći - težina bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Veza: mamina prehrana/kg u trudnoći - težina bebe

Zanima me da li smatrate da su vaša prehrana u trudnoći i dobiveni kilogrami utjecali na kilažu vaše bebice?
    U trudnoći sam dobila 9 kg. Prvo sam u 13. tjedni imala kožnu reakciju na nešto (vjerojatno neku hranu), pa su me stavili na strogu djetu (1. dan samo čaj, 2. dan čaj+dvopek,...) i strogo mirovanje (da se ne onesvjestim), ili hospitalizacija. Kad smo napokon došli do toga da mogu jesti večinu namirnica (naravno nikakvi sokovi, konzervansi i slično nisu dolazili u obzir), onda mi je dijagnosticiran gestacijski dijabetes u 28. tjednu, što je rezultiralo strogo kontroliranom prehranom do kraja trudnoće, ili hospitalizacija. Držala sam se svih uputa.
    Beba rođena 2850 g i 50 cm, cijelo vrijeme procjenjivana na cca 1000 g više.
    Smatram da je ta relativno mala porođajna težina uzrokovana mojom prehranom. Da li imate takvih iskustva?
    E da, posteljica je normalno vršila svoju funkciju.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da nitko nije pojeo više junk fooda od mene u 2. trudnoći... bože koliko sam toplih sendviča pojela u kasne večernje sate... po adnu sam se silila na voće i povrće, ribu, meso samo da ne mislim na junk food ... i onda bi došla večer i ja bih bila u stanju ubit nekoga za topli sendvič... postali smo super frendovi s tetom na fast foodu i čak sam besplatne dobivala... po onome kad sam i koliko toga pojela trebao je biti ko od brda odvaljen...
    rodio se B sa 2900 grama...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mislim da ne postoji neka veza. mozda se varam ali sudim po svom primjeru. u prvoj trudnoci sam stvarno jela i jela i dobila 17kg a beba je imala 2600, u drugoj isto nisan nesto pazila ali dobila sam manje kg, rodila mj dana ranije, beba 2050 kg.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja koliko sam jela i šta sam sve jela i koliko sam kila dobila u trudnoći (32) tribala sam rodit omanjeg slona damba. a kad tamo rodila pišulju od 3 450 i 50 dugu.
    po meni nema nikakve veze, a sudim isključivo po svom primjeru

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja svekrva je u trudnoći dobila 43 kg, a MM (beba) je imao jedva 3kg.
    Znam i suprotnih primjera gdje je trudnica dobila 9,5 kg, a rodila bebu od skoro 4 kg.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam dobila 34kg rodila bebu od 4
    znam zenu koja je dobila 9kg rodila bebu od 5 kg
    mislim da nema veze, mada nakupljeni kilogrami imaju veze sa tezinom poroda-manje usaljeni misici lakse tiskaju (ili su to mene plasili da se maknem od tanjura )

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Početak i kraj trudnoće, razlika mase +2 kg. Kad sam zadnji tjedan dolazila na kontrole i pitali me koliko sam dobila, na moj odgovor "2 kg", odgovarali su pitanjem :" Ma od početka trudnoće."

Moj meni je prva tri mjeseca bio - skoro pa ništa, a ostalih 6 kuhana piletina, riba, kuhani krumpir, riža, tjestenina, salata od kuhane cikle, kruh, putar, med, tu i tamo kuhana jabuka, voda i pred kraj sladoled. Ništa drugo nije moglo ostati u meni. Najviše mi je falilo svježe voće i povrće. Slatkica se rodila s 3 680 g i 52 cm. Zaključak izvedi sama

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa
    ...mada nakupljeni kilogrami imaju veze sa tezinom poroda-manje usaljeni misici lakse tiskaju (ili su to mene plasili da se maknem od tanjura )
    Moguće. Mene su u rodilištu svi plašili: "Tek je počelo, vi ste prvorotka, trajat će to." A od prvog truda koji sam osjetila i pomislila da bi to mogao biti trud, do kraja poroda nisu prošla ni puna 4 sata. Da ne spominjem da su me dan prije i taj dan ujutro na temelju CTGa začuđeno pitali da kaj ja stvarno ništa ne osjetim

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U obe trudnoće sam vodila računa da se hranim zdravo i kvalitetno. Ugojila sam se po 3kg ( u prva tri meseca izgubim po 4kg zbog mučnina, tek u 7. stignem do svojih 64, pa do kraja naguram bednih 67... Obe ćerkice su bile prosečne težine (3390-51, 2980-50), rodjene u terminu, lako i za kratko vreme. Mislim da nema veze, barem prema mom i većini slučajeva koje znam...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš su me zanimala vaša iskustva. Ma ja sam cijelu trudnoći imala osjećaj da "izgladnjujem dijete" i onda kad su mi na porodu rekli težinu... :shock:

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma, nema šanse. Maleni uvek uzmu šta im treba, a nama koliko ostane...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mislim da nema to veze. jela sam sve i svasta kao i uvijek, udebljala se 13 kg, a on se rodio s 2580 kg.

a ovo;
    cuckalica
    mada nakupljeni kilogrami imaju veze sa tezinom poroda-manje usaljeni misici lakse tiskaju
    isto mislim da nema veze, ja sam svog bebaca jeeeedvaaa jedva istiskala uz njihovu "pomoc" iako se nisam uopce usalila, a misicava sam i moglo bi se reci u formi

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prehrana i debljanje mame nema očito nikakve veze sa bebinom veličinom! Sudim po sebi.....u trudnoći mi je bio manji apetit nego dok nisam bila trudna....tražila mi se većinom zdrava hrana. A skoro na svakom pregledu do 9. mjeseca trudnoće sam imala po kilu manje....izgubila sam ukupno 6kg, da bi tek u 9. mjesecu dobila koju kilu. A rodila sam za curice pravog sumo borca 3800g i 51cm.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam puno papala- skupila 25 kg i rodila curku od 3700 i 54 ! Ali također mislim da djetetova težina nema veze sa debljinom majke

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da nema nikakve veze, ja sam u cijeloj trudnoći dobola 3 kg, ništa mi se nije jelo, imala sam žgaravicu svih 9 mj i jela sam samo lagano poveće, meso na lešo....Rodila N. sa 3650 kg, i kad sam došla kući iz bolnice bila na svojoj predtrudničkoj težini (dakle -3 kg), još uvijek mi je misterija gdje je težina od posteljice, pl. vode, izgubljene krvi?ako je ona bila 3650 + ovo nabrojano morala sam se kuću vratiti s bar 6 kg manje, no nisam...otišle te tri dobivene i tako je i danas.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da baš i nema.Ja sam u obe trudnoće dobila previše kila, u prvoj +30, a u drugoj+20. Prva beba je rođena sa 3650g, a druga sa 4 kg, oba poroda su bila bez problema.Puno kila je i otišlo porodom.U prvoj trudnoći nisam pazila što jedem, ali u drugoj jesam pa sam opet išla roditi sa istom kilažom.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja uvijek uzmem primjer moje dvije prijateljice. Jedna je dobila 25 kg, rodila dijete od 2700 g, a druga dobila 11 kg u trudnoći, a dijete je rođeno s 4100 g.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prva t. + 12kg - beba 3700
    Druga t. + 5kg - beba 3750
    Treca t. +20kg - beba 4420
    Cetvrta t. +8kg - beba 4420 (ne nije tipfeler, stvarno su u gram isto bili teski )

Mislim da sma odlican primjer da tezina bebe nema veze s dobivenim kilama u trudnoci

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nema nikakve veze, mada je "zgodno" dobiti par kila u trudnoci.
    Dobivanje na kilazi trudnice ovisi o hrani koju jede. Hrani li se raznovrsno i normalno, u vecini slucajeva nece imati veliki prirast tezine. S druge strane, velike kolicine cokolade ( ko npr moja prijateljica, kutija domacica sa litrom mlijeka za veceru lol) i slatkisa same po sebi debljaju.

Hoce li se zena udebljati ili ne ovisi najvise o njenom metabolizmu - npr ja jedem ko ovece prase a izgledam ko da se izgladnjujem

Sto se tice beba, majcin organizam funkcionira tako da uvijek namiri prvo bebu, a majci sto ostane.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    ...mada nakupljeni kilogrami imaju veze sa tezinom poroda-manje usaljeni misici lakse tiskaju (ili su to mene plasili da se maknem od tanjura )
    Moguće. Mene su u rodilištu svi plašili: "Tek je počelo, vi ste prvorotka, trajat će to." A od prvog truda koji sam osjetila i pomislila da bi to mogao biti trud, do kraja poroda nisu prošla ni puna 4 sata.
    ja ne virujem u to (opet po svom iskustvu).
    od prvog truda, pa dok malu nisam dobila u ruke prošlo je točno sat i 15 minuta.
    isto sam bila prvorotkinja koja se jedva popela na stol za rađanje.
    možda mi je uvelike pomoglo svakodnevno hodanje i cjeloljetno kupanje i skakanje u more.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Moja svekrva je u trudnoći dobila 43 kg
    :shock: :shock:

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam dobila 9 kg, beba 3400

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj enela prvotno napisa
    Moguće. Mene su u rodilištu svi plašili: "Tek je počelo, vi ste prvorotka, trajat će to." A od prvog truda koji sam osjetila i pomislila da bi to mogao biti trud, do kraja poroda nisu prošla ni puna 4 sata.
    ja ne virujem u to (opet po svom iskustvu).
    od prvog truda, pa dok malu nisam dobila u ruke prošlo je točno sat i 15 minuta.
    isto sam bila prvorotkinja koja se jedva popela na stol za rađanje.
    možda mi je uvelike pomoglo svakodnevno hodanje i cjeloljetno kupanje i skakanje u more.

zavidim ti
    sa mnom je u rodilistu bila zenska, prvorotka, udebljala se oko 20kg a nije joj se sminka pokvarila na porodu. beat that!
    znaci, ipak su mene plasili

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dobila 12 kg (od toga prva tri mjeseca bila u minusu sa težinom, hospitalizirana na infuziji zbog povraćanja), beba je svejedno uzimala svoje i rasla bez obzira na moje jadno stanje. Rodio se sa 3850g i 51cm, 3 tjedna prije termina.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bih rekla da je mamina prehrana odlučujuća jedino kad je mama pothranjena, dakle u iznimnim situacijama.

Moj primjer -
    u 1. trudnoći dobila 34 kg - beba 3900
    u 2. trudnoći dobila 20 kg - beba 4300

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako majka nema problema s dijabetesom, prehrana ne bi trebala utjecati na veličinu bebe. No, čula sam da se u Šibeniku i oko njega rađa najviše gigantskih beba i to se povezuje sa prehranom, klimom, vodom... Naravno, i genetiku treba uzeti u obzir.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja dobila 28kg a beba imala 4,5 kg :/

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I u prvoj i drugoj trudnoći dobila sam samo 9 kg. U prvoj trudnoći sam pila po 3 litre Fante dnevno, jela sendviče sa pršutom i sirom, pizze..pasao mi je samo junk, a rodila se beba od 2620g i 49 cm. U drugoj trudnoći sam mlatila po ribi, voću i povrću, pila samo vodu (i opet dobila samo 9 kg), rodila se beba od 3400 i 51 cm. Mislim da postoji samo genetska veza.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobila 8 kg, beba 2830.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja navodim primjer svoje prijateljice koja je dobila 5 kg u trudnoći a malecki je imao 3600

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja dobila samo 7 kg u trudnoći. Svi su me zezali da ću rodit tenisku lopticu jer mi je i trbuh bio jako mali, a na kraju sam rodila T. sa 3400g i 51 cm dužine.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam dobila 18 kg u trudnoći a beba je imala 3570 g i 51 cm.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni su do sada poznati samo primjeri da što je trudnica više masnih naslaga dobila, to je beba bila manja....... :/ a s obzirom da moram paziti na tlak, rečeno mi je da beba uvijek uzme onoliko nečega koliko joj treba, neovisno o maminoj prehrani.
    To se naravno odnosi na normalno uhranjene trudnice.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nekako logično da beba"ne raste" od praznih kalorija, šećera i junka, nego od kvalitetne hrane.
    od junka se samo mama deblja (osim što narušava zdravlje sebi i djetetu).
    meni se čini da genetika igra sigurno, ali i da sve to ima veze i sa količinom pojedenog u odnosu koliko se fizički "trošimo", sa stresom, aktivnostima...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    meni nekako logično da beba"ne raste" od praznih kalorija, šećera i junka, nego od kvalitetne hrane.
    od junka se samo mama deblja (osim što narušava zdravlje sebi i djetetu).
    meni se čini da genetika igra sigurno, ali i da sve to ima veze i sa količinom pojedenog u odnosu koliko se fizički "trošimo", sa stresom, aktivnostima...
    ovo bih potpisala. ja dobila 17 kg i rodila bebu od 4280 i 53 cm. e sad, MM je bio točno toliki, ja 3800g - dakle moglo bi se reći da igra ulogu genetika. Ali ja definitivno nisam pazila šta jedem, prejedela se slatkog i evo mi sad 8 kg više nego na početku trudnoće. OGTT je bio uredan. A npr. beba mi je "uzela" svo željezo, jako sam anemična itd, itd. Tko zna kako ostale stvari izgledaju kod mene.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    Ja navodim primjer svoje prijateljice koja je dobila 5 kg u trudnoći a malecki je imao 3600
    kod takvih mi je uvijek intersatno pitati koliko je žena imala prije trudnoće i visinu. jerbo, ja kad sam išla na pregled, ti vrapca, sve su se čudile kad bih rekla +13, +14, +17. A sve ostale u čekaonici deblje izgledaju od mene. Rekoh, čekaj malo, ili ja jedina govorim istinu, ili ove startaju u trudnoću sa 70 kg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •