Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Štucanje + bljuckane

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Štucanje + bljuckane

Lijep pozdrav svima!
    Jedna sam friška mama bebice koja će 10.5. napuniti mjesec dana. Imamo problemčić (ili nemamo jer zaista ne znam je li to problem ili ne ). Bebica mi dosta hlapljivo jede. Dignem ju da podrigne i držim je uspravno bar 15-ak minuta poslije jela. Ali ono što se dogodi je to da ponekad odmah čim ju spustim ili čak unutar sat vremena ona počne štucati i uz štucanje bljucka obavezno. Rijetko kada ne štuca nakon jela. Na težini nije izgubila, ali nije ni dovoljno dobila pa joj uz sisanje moram davati nadohranu (po preporuci pedijatra). Ima i kiselkasti zadah iz usta te je imala grčeve. Bojim se da nije GER jer mi se sve to nekako čini tako. Molim vas ako je netko imao sličnih problema da mi pomogne što je najbolje činiti.... Hvala vam svima unaprijed....

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja od rođenja puno štuca i na početku je isto puno bljuckala a i grčiće je imala. sada se sve malo smirilo. mislim još uvijek štuca i bljucka ali manje. meni su rekli da bljuckanjem izbacuje višak i da dok ne povraća da je sve u redu. mislim da je sve to normalno.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    meni su rekli da bljuckanjem izbacuje višak i da dok ne povraća da je sve u redu.
    meni bebac stalno stuca, ali i bljucka uz to, moglo bi se reci da povraca koliko bljuje, al opet mislim da ni to nije alarmantno dokle god on dobiva dobro na tezini, a on dobiva i vise od potrebnog, buco, pravi buco!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    meni su rekli da bljuckanjem izbacuje višak i da dok ne povraća da je sve u redu.
    meni bebac stalno stuca, ali i bljucka uz to, moglo bi se reci da povraca koliko bljuje, al opet mislim da ni to nije alarmantno dokle god on dobiva dobro na tezini, a on dobiva i vise od potrebnog, buco, pravi buco!
    mislim da se pod povraćanjem smatra kad izlazi mlaz mlijeka. to se Hanni već par puta desilo. vjerovatno joj nije sjelo. ali dok nema temperaturu dobro je.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok je Leona bila tako mala mi smo je zvali štucko-bljucko-prducko
    Držim fige da je i kod tvoje bebice to samo ovaj standardni trio koji prođe kad bebica malo poraste

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

puno vam hvala!!! sad sam odmah malo bolje! :D moji su već poludili samnom jer stalno nešto brinem i paničarim. mislim da i moja sad dobiva na težini od kad smo joj hranu nadodali! puno, puno hvala!!! :D

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mislim da se pod povraćanjem smatra kad izlazi mlaz mlijeka. to se Hanni već par puta desilo. vjerovatno joj nije sjelo. ali dok nema temperaturu dobro je.
    pa to sam i mislila. on doslovno nekad povraca u velikim velikim mlazovima, ponekad i sebe i mene dobrano zalije!
    nekad moramo mijenjati posteljinu u neko doba noci!
    jel ti to zvuci kao bljuvanje ili povracanje?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    pa to sam i mislila. on doslovno nekad povraca u velikim velikim mlazovima, ponekad i sebe i mene dobrano zalije!nekad moramo mijenjati posteljinu u neko doba noci!jel ti to zvuci kao bljuvanje ili povracanje?
    povraćanje, naravno . to se i nama znalo dešavat.taman ju presvučem i ona opet. ali dobro, nema veze.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj je isto jako bljuckao, dobivao je na težini ali sam vidjela da ga to bljuckanje iritira, da je razdražljiv i plačljiv (jeli smo (kršitelj koda) comfort protv grčeva) prešli smo na adaptirano koja je protiv bljuckanje i povraćanja i evo već mjesec dana jede i ne bljucka. naravno, on nije na ciki pa je nama bilo lakše uvesti tu hranu ali pošto nadohranjuješ, probaj kupit baš tu hranu pa ćeš vidjeti kak je odma bolje. što se tiče štucanja, kupilo smo bočicu s ventilom protiv kolika tj. gutanja zraka tijekom jela, i stvarno radi...duda na bočici se uvuče i on više ne može do nje ako je došlo do toga da bi mogao uzeti zrak, i to koristimo već mjesec dana i štucamo jakoooo rijetko. e sada, grčevi...tomu nismo uspjeli stati na kraj, ali još malo pa nam je 3 mjeseca pa će valjda i grčevi spontano nestati.

leonisa editirala imena krsitelje Pravilnika u skladu sa pravilima foruma

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Štucanje + bljuckane

Citiraj zeljkaa prvotno napisa
    Lijep pozdrav svima!
    Jedna sam friška mama bebice koja će 10.5. napuniti mjesec dana. Imamo problemčić (ili nemamo jer zaista ne znam je li to problem ili ne ). Bebica mi dosta hlapljivo jede. Dignem ju da podrigne i držim je uspravno bar 15-ak minuta poslije jela. Ali ono što se dogodi je to da ponekad odmah čim ju spustim ili čak unutar sat vremena ona počne štucati i uz štucanje bljucka obavezno. Rijetko kada ne štuca nakon jela. Na težini nije izgubila, ali nije ni dovoljno dobila pa joj uz sisanje moram davati nadohranu (po preporuci pedijatra). Ima i kiselkasti zadah iz usta te je imala grčeve. Bojim se da nije GER jer mi se sve to nekako čini tako. Molim vas ako je netko imao sličnih problema da mi pomogne što je najbolje činiti.... Hvala vam svima unaprijed....
    zeljka, please nazovi sos telefon 01 61 77 520 ili 091 22 77 220 i sa curama probaj rijesiti problem bljuckanja i nadohrane. vjerujem da je problem puno lakse rijesiti sad odmah dok je jos u "zacetku". ili se barem javi na pdf. problemi i poteskoce sa dojenjem.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa to sam i mislila. on doslovno nekad povraca u velikim velikim mlazovima, ponekad i sebe i mene dobrano zalije!
    nekad moramo mijenjati posteljinu u neko doba noci!
    jel ti to zvuci kao bljuvanje ili povracanje?

to se i meni dešava! neki dan smo se 6 puta presvlačili jer smo obje bile mokre! 2 dana je malo bolje. promjenili hranu za nadohranu.

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i nama se to stalno događa nakon skoro svakog dojenja bljucne i štuca...
    to je normalno i to će ih proći

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj magaly prvotno napisa
    i nama se to stalno događa nakon skoro svakog dojenja bljucne i štuca...
    to je normalno i to će ih proći
    i ja sam sigurna da ce proci...kad prestanu sikiti
    a to dugo traje. a do tada zivimo u zbljuvanim majicama

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nama se malo smiilo! :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

smirilo, a ne smiilo!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jakov isto bljucka. sad više nego prije.
    u kojoj dobi prestanu bebe bljuckati?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa navodno do 6 mjeseci, ali ja sam čula da neka djeca i kasnije povremeno bljuckaju.
    ja napisala da nam se smirilo kao.... eto posljednja dva dana katastrofa i još ju neki šlajm pati koji je jednom ispovračala.... kaže pedijatar da nije ništa... nema temperaturu, nema upalu grla, pluća super, a ona se pati sa tim glupim šlajmom.... sutra idemo vaditi krv...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nadam se da će nalazi biti uredni.
    sve u svemu dobro je što izbacuje taj šlajm.
    javi nam jel sve u redu?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I D je u početku stalno štucala i bljuckala. Lijepo se podrigne, ja je još malo nosam, stavim u kolica da odemo van a ona bljuc. A glavno je bilo da odmah nakon toga traži još sisati.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kaže dr da je ipak neka prehlada. dobili sirup i čekamo nalaze krvi.... navodno da nije ništa zabrinjavajuće jer je dobila na težini, a ne izgubila pa bljuckanje nije problem!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •