Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Embriotransfer

Pahulj@

Početno Embriotransfer

Posle koliko dana od punkcije i aspiracije su vam vratili embrione(embriotransfer)?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno ...

Meni je punkcija bila 22.4., ICSI napravljen 23.4. a transfer 28.4.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako laboartorij ide na embrije 3. dana, onda ti je to tri dana nakon punkcije, ako laboratorij ide na blastociste (embrije 5. dana), onda ti je to 5 dana nakon punkcije - u Mariboru je to obično 5 dana nakon punkcije.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

3. dan

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

obično mi vraćaju 3. dan, a kad smo išli na blastice vratili su mi 5. dan nakon punkcije.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni uvijek 3. dan, jer ih imam malo (1 ili 2 embrija).

Pahulj@

Početno

Hvala vam. A od cega zavisi da li ce vratiti 3 ili 5 dan? ako su vece sanse peti dan, sto onda ne vracaju svima peti dan?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Odlično pitanje Pahuljice i mene baš zanima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kada se u postupku dobije više embrija (obično više od 4) obično se vraćaju 5. dan tj. kroz to vrijeme se dobije uvid u najbolje embrije (obično blastice ali ne uvijek) - one koji su se najbolje razvili, pa se onda isti transferiraju. Ukoliko embrija ima malo, samim tim nema mogućnosti za izbor, vraćaju se 3. dan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I, da, jako ti ovisi o klinici u kojoj se liječiš, kod nekih su blastociste (embriji 5. dana) prije iznimka nego pravilo jer je možda takva politika klinike, možda su im takvi mediji i sl. U Mariboru ti je pravilo ovako - više od 4 embrija u pravilu se ide na embrije 5. dana, ali drugdje ti to varira, obično čekaju neki veći broj embrija da bi se odlučili ići na 5. dan (tu ti je veliki rizik jer se može dogodit da neki propadnu - zato ne idu sa svima na 5. dan jer im treba velika količina embrija da mogu zariskirat i vidit koji će dočekat 5. dan, a ti koji dočekaju 5. dan su obično oni koji imaju dobar potencijal pa se čeka 5. dan da se što bolje odredi koji će se razvit u bebicu plus da se izbjegnu višeplodne trudnoće (trojke i više)). Ali, ako neka klinika po defaultu ne ide na embrije 5. dana ne znači da su ti embriji lošiji i da neće doć' do trudnoće. Tu ti svaka klinika svoju politiku vodi i treba slušat što kažu njihovi biolozi, oni najbolje mogu procijenit što mogu napraviti, ne treba ih forsati. U pravilu te oni ne pitaju na koji dan će se ići, koja iskusna ženska može inzistirat ovo ili ono (ako ima puno postupaka iza sebe ili je neka dubiozna situacija pa biolozi pitaju da li ići na ovo ili ono). To je relativno rijetko, mislim da u CITO-u biolog pita i diskutira, možda i na Sv. Duhu, na Vuk Vrhovcu u pravilu ne diskutiraju na što će se ići nego se kod transfera dogovarate i biologica preporuča koliko bi embrija transferirala i obrazlaže zašto.

Pahulj@

Početno

Hvala vam na informacijama

Natalina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Spominje se embriotransfer 3. ili 5. dan nakon punkcije, a meni su dvije mrvice vratili 2. dan :shock: Punkcija je bila 12.05., a transfer 14.05., još uvijek se pitam zašto tako rano!?
    Ima li tko pozitivnih iskustava, a da je transfer bio dva dana nakon punkcije?

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni u zadnja 4 ET vraćeni svaki put drugi dan i koliko sam primjetila dosta cura na VV ide na ET baš drugi dan,osim onih koji imaju više embrija. I mene to dosta muči,znam da postoje cure kojima je i tako uspjelo,ali ipak vidim da je postotak uspješnosti veći kod onih koje idu na 3 ili 5 dan.
    Zapravo,nekad bih voljela i riskirati pa ići na 3 ili 5 dan jer me zanima dijele li se moje mrvice dalje,ali moj dr i sama klinika nisu za tu opciju
    Natalina,sretno i da nam uskoro pišeš o svojim pozitivnim iskustvima

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

punkciju sam imala 14.05. dobili 6 JS.
    oplodilo se 5.
    18.05 vratili 3, endometrij 11 mm.

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Natalina prvotno napisa
    Ima li tko pozitivnih iskustava, a da je transfer bio dva dana nakon punkcije?
    kod mene je bio FET dvodnevnih embrija a ostalo možeš vidjeti u potpisu.

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Natalina prvotno napisa
    Spominje se embriotransfer 3. ili 5. dan nakon punkcije, a meni su dvije mrvice vratili 2. dan :shock: Punkcija je bila 12.05., a transfer 14.05., još uvijek se pitam zašto tako rano!?
    mislim da smo zajedno bile na punkciji i transferu

ne znam da li bi se bolje završilo da se čekalo na blastice ,ali ja sam danas jer imam debeli minus.Zašto mu vjerujem...zato što sam imala hiperstimulaciju,groznu,bolnu,bila prikovana za krevet nekoliko dana,već sam bila spremna za bolnicu i odjednom se sve smirilo baš onako kako literatura kaže da HS prolazi par dana prije M ako ne dođe do T,tocno tako je meni.Betu ću izvadit reda radi da mogu javit docu.

Tebi želim sasvim drugi scenarij i betu najmanje 200 ,a ja sam već popila tableticu za smirenje pa u nove pobjede,nema odustajanja.Samo se još nadam da imam nešto zamrnuto kod njih jer ni to mi nisu rekli

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

09.05. punkcija-ET-12.05

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

punkcija 20. 2. 2009.

transfer 23. 2. 2009.
    dakle 3. dpo

mrva raste kao što se vidi u potpisu danas smo 15+2

a što se tiče kada je bolje tu nema zlatnog pravila i ovisi o protokolima klinike, nekom je bolje 5. dan, nekome 3.

meni se čini da ja za mene ono treća sreća bilo ključno!!!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni su u Rijeci 2 puta vratili 3 dc a na VV 2 dc isto ne znam zasto jer su mi i embriji od 3 dana bili sjajni, baš me zanimalo kako bi bilo da se čekalo 5 dc da li bi se pravilno djelili i dalje, no dr mi je rekao kako se oni najbolje razvijaju u prirodnom okruženju tj. maternici pa vjerojatn nisu htjeli riskirati

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam imala 16 jajnih stanica i jedna cura samnom u postupku 26 i obje smo imale transfer po dva embrija 3. dan nakon punkcije. A za ostatak su nam rekli da će čekati 5. dan i da će ih tek onda srzavati (ako bude što za smrznuti :/ ). Tak da očito nema pravila.

Natalina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Znači nema nekog pravila. Ovi pozitivni primjer stvarno ohrabruju mada imam predosjećaj da ništa od toga! Bilo mi je jako čudno kad su napravili transfer već drugi dan, a na punkciji smo dobili 7 js. Najvjerojatnije je to što kaže Mali Mimi da se najbolje razvijaju u prirodnom okruženju, pa doktori pokušavaju na različite načine...
    bony, draga što da ti kažem osim ,držimo fige da su nešto smrznuli pa idemo u nove pobjede!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

20. maj - punkcija
    22. maj - transfer
    04. juni - hc, ß - test

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a sto kad je punkcija bila u cetvrtak a ET tek utorak??? ako pravilno racunam to je 6. dan.
    biologica me samo prozvala i rekla UTORAK bez puno objasnjenja.
    sad me to muci. :? zasto 6 dana?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Utorak ti je 5.dan od punkcije. Dan same punkcije ne brojiš.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa
    a sto kad je punkcija bila u cetvrtak a ET tek utorak??? ako pravilno racunam to je 6. dan.
    biologica me samo prozvala i rekla UTORAK bez puno objasnjenja.
    sad me to muci. :? zasto 6 dana?
    je ovo je stvarno 5. dan kao što je napisala Tonili, no meni je prečudno da ti je biologica ODMAH nakon punkcije rekla da joj dođeš 5. dan od punkcije, bez objašnjenja. To inače uopće nije praksa na VV-u :/

Jesu li ti rekli koliko folikula imaš, jesu te pitali koliko hoćeš da ih oni oplode?

SRETNO i brzo će utorak

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mislim da joj nije rekla odmah nakon punkcije, već danas? Ili griješim? :/

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

cure thanks!
    nakon punkcije u cetvtak narucili su nas da dodjemo u subotu. od cijele ekipe koja je bila spremna za transfer; njih 4-5 je naruceno za ponedjeljak a ja i jos jedna cura za utorak.
    malo sam jucer bila zabrinuta i pregledala 10000 stranica vezanih za ET. Sta je tu je. Vidjet cu utorak kakva je situacija. Inace imala sam 9 JS.
    Bit ce valjda nesto od toga....

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nama punkcija bila 30.5. dobili -9js
    od toga 7 blastocista
    04.06. znači 5 dan vračene 2
    5 smrznutih
    -osttak u potpisu
    13 dpt ß -1222.4
    15 dpt ß -2460.7

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ana- bas mi se svidja tvoj scenarij
    :D :D :D

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa
    ana- bas mi se svidja tvoj scenarij
    :D :D :D
    Draga držim fige da i vaš ishod bude ovako veseo i radostan
    Šaljemo vam puno i držimo puno figa za vaš uspjeh.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •