Loryblue, čestitam na trudnoći![]()
![]()
Iako se doktori drže datuma zm k'o pijan plota, on uopće nije siguran pokazatelj duljine trudnoće. I sama si rekla da nisi ostala trudna kad si očekivala da su ti plodni dani (recimo oko 14. dana), već odmah iza menge (recimo 7. dan) i to ti je taman sedam dana dulja trudnoća od onoga što će ti doktor stalno računati. Nemaš stvarno što brinuti, tim više što ćeš ovako vjerojatno "ranije" roditi od termina, pa nema opasnosti od indukcije, a niti da te plaše da je beba premala, oko "prevelike" nitko neće dramiti.jučer sam bila u dr. i nešto mi nije jasno:
po meni i zadnjoj M koja je bila 5.10 trudna sam (s današnjim danom) 5+7. po uzv-u i veličini ploda sam 6+5. šta tu neštima? femur je 6,6mm, srce se jučer odlično čulo
Kod mene je obrnuti slučaj- ostala sam trudna 31. dc, na dan kad sam bila sigurna da ću dobiti m, zato smo se i "zaletjeli", znači puna dva tjedna poslije očekivane ovulacije. Moj gin. isto računa termin po zm, a ja cijelo vrijeme tupim da sam dva tjedna manje trudna, što bebica školski prati. Obećao je da me neće slati ni na kakvu indukciju i da će se stalno pratiti razvoj bebe i po tome se ravnati, ali dosta mi je već što stalno piše krivi termin, pa sam spremna na prepucavanje pred kraj.
Pirice i ostale cure bez simptoma, uživajte samo... tako sam i ja u prve dvije trudnoće pomalo zavidjela onima koje su se trudno osjećale, a ja k'o zmaj. Sad bogme znam što znači osjećati se trudno i bogme bih se mijenjala za ono prije.