Pa, Martina, možda bi se ipak trebala povezati s izdavačima i izvuč koju kintu ta trane - dobro ti ide... mene si pridobila i potražit ću je prvom prilikom.
Iako ne volim iščitavajući tuđa psihološka promišljanja utjecati na formiranje vlastitih, nego samo u tim profesionalnim analizama pokušavam, tu i tamo, eventualno uhvatit pokoju detaljno raščlanjenu situaciju iz vlastitog promišljanja, a kojoj nisam znao do kraja posložit kamenčiće ili naći uzročno posljedičnu vezu.
Volim inače prvenstveno samopromišljanjem ojačavati vlastito stvaranje sudova, i formirati svoje stavove, a ne se čitanjem drugih zdravo za gotovo oslanjati na njih i olako usvajati. Mada sigurno nisam na visokom nivou psihoanalize, volim ići korak po korak u skladu sa vlastito izgrađenim percepcijama... možda i nije najuspješnija metoda, puno je tu rupa i neshvaćanja, ali me veseli što je to ipak odraz dosega mog uma i izraz moje svijesti, a ne stečeni plagijat.
Stoga uvijek izbjegavam takve knjige koje se bave psihologijom međuljudskog odnosa, u strahu da se ne navučem na nešto, a samo tako, pa evo kad si ovakvog okorjelog "izbjegavača" uspjela zaintrigirat na nešto možda vrlo korisno, onda ti dobro ide!
Veliki pozdrav Crvenkapi koja uvijek tako svježe lako i jasno piše situacije iz života, da naprosto osjetimo kao da je čitajući proživljavamo...
nekako mi se čini da se na ovom topiku razvila jako pametna i rječita polemizacija, iz koje bi mnogi forumaši, ne samo Noa, mogli uzeti sebi korisne savjete i prosijati kvalitetna životna rješenja, prijedloge i promišljanja, ili naprosto samo preispitati svoje stavove... ja sam upijao krasne stavove i sva ta drukčija viđenja kao spužva i već ih procesiram!
veliki pozdrav ekipi!