Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Što s onom: "sve je to isto"

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ovi su besplatni i kažu jako uspješni
    http://www.ocgz.hr/
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=55978

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

e ja ne znam besplatne u ZG, ali ja i BM smo isli u savjetovaliste za obitelj. to je sasvim besplatno, ima u ST-u pa sigurno ima i u ZG. To su isto psiholozi ali specijalisti za odnose u obitelji i profesionalni (bar sam ja bila zadovoljna)

svakako smisao nije da ti dodjes u psihe i on ti kaze zini kazi aaaaaa i odma plesne dijagnozu. Dapace tu ne postoje diagnoze ukoliko nisu stvarno postojeci poremecaji. Stoga takve diagnoze tipa "on je sadista a ti mazohista" helou?

ja mislim da tebe muz strastveno voli i zato se vi strastveno svadjate vec 10 g. I to svaki misec. Ali ste isto izrodili 3 dice koje uspijevate zajednicki odgajat i oboje ste oko njih pazljivi. e ja kao totalni amater u psihoanalizi mislim da ima nade za vas.

I da se ti lipo urediš odeš u frizera, namirlišeš, odeš na tu 100godišnjicu mature, vratiš se ne prekasno, tako da muž taman šizi od ljubomore ali još nije skroz prozvizdija i onda mu uskočiš u krevet i šapućeš kako su svi pustili drobine i smotani su ili su ljigavi lovaši, pa si se požurila svome dijamantu kući. i onda sex na ex. (scenario smisli sama, moš i lagat, samo mu kaži šta će mu bit drago čut. nema veze ako i on zna da lažeš, samo je važno da ne misli da mu se rugaš nego da si to smislila da mu daš kompliment)

kory, vidis da sam ja nadarena za psihologa, samo nisam htjela ic u tu "skolu" jer nikako nisam mogla pristat na vlastitu psihoanalizu

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Crvenkapica007 prvotno napisa
    e ja ne znam besplatne u ZG, ali ja i BM smo isli u savjetovaliste za obitelj. to je sasvim besplatno, ima u ST-u pa sigurno ima i u ZG. To su isto psiholozi ali specijalisti za odnose u obitelji i profesionalni (bar sam ja bila zadovoljna)tu "skolu" jer nikako nisam mogla pristat na vlastitu psihoanalizu
    ovo što sam linkala gore je upravo to.
    pogledajte malo stranice .

baš sam neki dan razgovarala s prijateljicom koja je pred razvodom, ona i njen uskoro BM su išli kod njih, i to kako cijelu tu tešku situaciju hendlaju stvarno zvuči predobro.
    fasciniralo me kako to zrelo rješavaju, zaista rijetki to uspiju riješiti ovako smireno i bez prepucavanja.
    i nije stvar u tome hoće li se bračni par na koncu razvesti ili neće, stvar je da ljudi raščiste, nešto nauče, budu iskreni prema sebi i naprave ono što za njih najviše ima smisla.
    a da u slučaju rastave to izvedu na što manje bolan način, i za sebe, a osobito za svoju djecu.

tako mi ona priča da je na jedan dio savjetovanja išao i njihov sin i da je to zajedničko pričanje i dogovor baš bilo ljekovito, za sve njih.
    a za dijete kojem se roditelji rastaju-predragocjeno.
    ona i njen uskoro BM još uvijek povremeno odu, najviše baš radi djeteta.
    kaže ona, mi naše dijete oboje jako volimo i želimo da je njemu što manji stres oko razvoda i da mu i dalje oboje dajemo sve što mu ovako možemo dati...

uglavnom, tamo se savjetovanje nekada naplaćivalo, sada je besplatno (valjda je grad počeo subvencionirati).
    i tamo su da pomognu obiteljima kod raznih problema, (a tko ih danas ponekad nema).

evo, baš ovaj vikend imaju ovo predavanje

Obiteljski centar organizira projekt preventivno savjetovališnog rada s bračnim partnerima pod nazivom

“DOLJE BRAK, ŽIVIO BRAK”

Cilj projekta je pomoći bračnim partnerima da poboljšaju kvalitetu bračnih odnosa, komunikacije, ljubavi i spolnog života unutar braka.
    Projekt je namijenjen i bračnim partnerima koji žele pomoć u rješavanju ili prevenciji bračnih problema i kriza.
    Projekt se realizira održavanjem 6 predavanja (jednom mjesečno zadnji četvrtak u mjesecu od 18-20 sati) i 6 radionica (subotom od 10-13 sati).
    Svako predavanje i radionica posvećena je jednoj temi.
    Peto predavanje:
    „Vrline potrebne kvalitetnom suživotu u braku“ održati će se u Obiteljskom centru grada Zagreba, Ulica grada Chicaga 13, dana
    29. 05. 2008. u 18 sati

Za dodatne informacije i prijave nazovite radnim danom od 8-16 sati na telefon 4577-194.

Predavač i voditelj radionica: prim.dr.sci.Pavao Brajša, dr.med., psihijatar, psihoterapeut, komunikolog.
    Organizator

Obiteljski centar Grada Zagreba
    Ul. grada Chicaga 13, Zagreb, Borovje, tel. 4577 194, www.ocgz.hr

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram se nadopunit:
    tamo su da pomognu obiteljima kod raznih problema, ili ljudima koji se razvode i trebaju pomoć, ili samo nekog za razgovor

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Crvenkapice, treba te klonirat

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jooj klia nemoj, ja sam tako samodopadna da bi bila ljubomorna sama na sebe
    ili bi se zaljubila (u sebe naravno)
    a bolje da volim vas kad ste tako slatke

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpisujem Kliu.
    Crvenkapice, vidim da mi fali tog optimističnog pogleda na stvari, previše smo ozbiljni i ja i MM. Ne sjećam se kad sam se pošteno od srca nasmijala i opustila. Stalno neke frke, problemi , umor, analize...
    Valjda mi je zahrđala dalmatinska žica.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj moomin mama prvotno napisa
    previše smo ozbiljni i ja i MM. Ne sjećam se kad sam se pošteno od srca nasmijala i opustila. Stalno neke frke, problemi , umor, analize...
    u ovome se potpuno slažem i viđam nažalost konstantno u vezama i brakovima oko sebe, a i osjetio na vlastitoj koži... neznam zašto brak odjednom uvede strogoću u odnose, kao da naprasno nestane vedrine, bezbrižnosti i opuštenosti koju smo imali prije... kao da se svaki dan struna međuodnosa treba napeti još trunku više u nekom imaginarnom strahu da ne popusti i da odnos ne pređe u anarhiju... sve se doživljava ozbiljno, prebacuju se loptice krivnje s jedne na drugu stranu... svi bi htjeli napredak, a nitko preuzet odgovornost... nehotični krivi potezi partnera se karakteriziraju kao katastrofe i čuvaju u prikrajcima umova kao oružje za napad kojim ćemo ga kljucat i dotuć kad je najslabiji, da bi mu bilo još gore... nije teško zaključit da se u takvoj napetosti onda potpuno izgubi i nota spontanosti i smijeha, jer bi se u krajnjem slučaju mogao protumačit kao podsmjeh...

a svemu tome veličanstveno kumuju vječite analize, kojima se ne sagledavaju pomirljivo stvari za popravak situacije, nego traže razlozi za nabacivanje krivnje i početke svađa s izvlačenjem iz onih zakutaka umova opet "prljavog veša" po milionti put na vidjelo... i neminovno dolazimo do stanja - homo homini lupus! Ima li to smisla, kad je život tako kratak, a vrijeme nepovratno?!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerujem da je svatko doživio u početku veze da mu je partner najbolji prijatelj. To otkriće kako možeš nekome sve reći, otvoriti se, bez da te osuđuje, zgraža se ili moralizira rezultira predanjem i ljubavlju.
    Kako boli kad shvatiš da je onaj drugi to arhivirao da može nakon nekoliko godina braka, kad dođe do nekog sukoba, time manipulirati, ma što ti pričaš kad znamo da si, bla, bla.
    Onda ti bude žao što si ikad prema toj osobi bio iskren- ali, da nema te iskrenosti, čak i pod cijenu da te netko time lupa po glavi, kakav bi to bio brak?
    Ili da poslušam svoju mamu koja mi iz iskustva uvijek govori, ne smiješ mužu sve reći, ne budi luda?
    (Možda bi ovu temu trebalo premjestiti s jednoroditeljskih, ali ne znam gdje?)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo to, ni ja nisam znala u mom braku kad smo se zadnji put nasmijali...a to sada radim svaki dan, više puta! Izlazim u društva koja mi pašu, guštam, organiziram si život kako najbolje znam...tako mi je puno bolje nego u frustrirajućoj sredini kada sam morala izmišljati ne znam šta da bi se malo opustila, a to je tako jednostavno. Pa prošećem uz more, popijem piće , zapjevam karaoke kao jučer uhhh, i to je to!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprosti, ali ovaj savjet o negovorenju svega mi je totalno bezvezan. To sto netko koristi nase "slabe tocke" protiv nas u vlastitim trenucima slabosti je samo simptom nekih dubljih problema. A ne govoriti sve ili govoriti samo stvari koje se cine prikladne je ulazak u vezu " s rezervom" i nikako mi se ne cini kao gradjenje dobrih temelja.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •