Paaa, vjerojatno bi potrajalo...Stijena prvotno napisa
![]()
A ovaj shock - zbog čega? Naše nove vitke linije?![]()
Paaa, vjerojatno bi potrajalo...Stijena prvotno napisa
![]()
A ovaj shock - zbog čega? Naše nove vitke linije?![]()
Pa dobro ajmo - tko sve ide na VIR?
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Neeeeeeeeeeeee, šok mi je to što obično JA pojedem toliko toga u gostimaMaruška prvotno napisa
, a i ne samo u gostima, doduše sad se kao kontroliram
, a da to doživim od patrika.................. za to smajl ne postoji.................uvijek mi je lijepo vidjeti dijete koje voli jesti
ni mi nismo baš na nekoj većoj kilaži, iako patrik stvarno izgleda predobro i što je najvažnije u posljednje vrijeme i super jede u odnosu kako je prije znao živjeti na litri mlijeka i dvije šnite pršuta dnevno :/
Mi!Modesty Blaze prvotno napisa
(ako nas netko pozove)
![]()
šta i ti?Modesty Blaze prvotno napisa
ja povremeno odem sestrični dolje,nekad dok sam bila mlađa češće, bilo je nezaboravnih trenutaka a sad šetam s djetetom![]()
već reko Mare će nas sve u SplitMaruška prvotno napisa
![]()
JE i ja.
Prošle godine sam i Josie srela - al ta žena se više uopće ne javlja pa nemam pojma kaj je s njom
samo da priupitam,jer to ima viška mjesta za ljetovanje???![]()
nije da imam s čim doći(mali i stari auto),ali bi bilo lijepo kad bi znala da mogu!![]()
ah i kod nas je ove godine upitno more. kasicu smo ubili za novu godinu, a novu nismo kupili ( prošle god nas spasila )
a sad jedino ak se opet uvalimo u Split kod sestrične i bratića, ali čisto sumljam, pa ćemo mi s tatom na ribičiju po obližnjim rijekama i rječicama
Ako budete dolazili, obavezno se javite. Ovaj put malo više unaprijed, pliz.**mial** prvotno napisa
prošlo ljeto more smo uzeli na rate, ove godine smo ušparali na vrijeme pa ćemo tih xy dana guštati bez kako ćemo i što poslije mora
naravno dragaMaruška prvotno napisa
![]()
![]()
ono prošle godine je sve nešto na brzaka bilo i do zadnjeg ni ja nisam znala kud ćemo.
e pa Nina da znaš da je i bilo dosta u njoj![]()
ne kažem da niste,kad se sjetim šta se sve nakupovali...
I...kod koga mi ljetujemo ove godine![]()
??
tko ti je ovaj prelijepi muškić u avatarukak mu je narasla kosa :shock:
gledam u pozadini njega jesi ti ili Kala koliko ste iste
Ovako... Obzirom da Lovre spava s nama, mi imamo sobu viška. Pa...![]()
i ja ću oko 20. 6. biti na viru 10 dana
a za ostalo još ne znam, ovisi kad mm dobije godišnji
mbprije 2 tjedana sam bila sa josie i jakovom na jednoj kavi, ima i koja slika u lucijinom albumu
kad ćete vi svi skupa biti na viru?
kod nas na žalost mala vikendica a kandidata puno, prošle godine nismo uspjeli biti sami pa smo ljetovali s amojom mamom a poveli smo i sveki
ove godine se nadam drugačijem rasporedu
hvalaNINA80 prvotno napisa
![]()
a nadam se da ću uspjeti stavit večeras tj. noćas slikice pa ćete vidjet i dalje cicoovisnika. samo se sad frajer već poslužuje i sam.
sam se ugura u krilo podigne majicu, uvuće se pod i posluži se, često i stoječki dok ja sjedim![]()
![]()
![]()
**mial** prvotno napisa
najsretniji je kad se nacicava
moj nije imao takvih navika,njemu je spavača soba bila asocijacija za cicanje još prošlo ljeto legao bi na krevet i zvao mama cika,mama cika
a kod odvikavanja samo zaključavali sobua on
al opet dobro je prihvatio
jutros mm uzme uplatnicu za 4mj i spremi, nije ni pogledao,sad me zove ide platiti račune kad ono na vrtičkoj 400kn :shock: do sad stalno 200,zar su poskupili ili što
Pa ja ću poludit. Već mi je 2 put pukla veza kad sam htjela poslati.![]()
![]()
Ukratko:
Mial, avatar je preslatki! Meni je žao što sam izgubila mlijeko. Ženska i dan danas vrpa po grudnjaku. Traži ne bil nešto našla.
na more idemo neplanirano ( jučer iskrsnulo) zadnji tj u 6mj, bez MM, a svi zajedno u 8 mj.
Od sinoć sam opet u "braku". Svi smo spavali zajedno na bračnom, a od sinoć smo mm i ja u susjednoj sobi na trosjedu, a djeca ostala na bračnom. One vjerojatno se ne bi dale preselit, ovako smo se mi preselili. Svi mirnije spavamo.![]()
kako vaši spavaju? Sami ili vam prave društvo?
pa možete opet na cres, ako vam paše tak otprilike polovica 6. do polovice 7.mj., mi idemo ove godine malo ranije, pa smo ostatak ljeta dežurni na forumutraktorka prvotno napisa
![]()
pa jaslice su koliko ja znam još uvijek 200 (bar kod nas), jedino ako vas nisu upisali u vrtić, a da ni ne znateNINA80 prvotno napisa
![]()
mislim da ne, ali znam da je cijena vrtića 400. Najbolje da ih ipak pitaš o čemu se radiNINA80 prvotno napisa
mi smo ljeto 05 bili na Cresu, Mateo imao 6mj,u Zaglavu-lijepo,mirno i čistoStijena prvotno napisa
Ja sam prvo pomislila kako je Mateo napunio tri godine... Tri godine = vrtić.
možda i to,al opet :?Maruška prvotno napisa
mm ide po njega,pitat će tetu
ne ide to baš samo tako.Maruška prvotno napisa
godina koju je dijete započelo u jaslicama, koliko znam, nju i dovršava u jaslicama, a tek sljedeće "školske" ga se upisuje u vrtić (i to isključivo ako ima uvjete da ga se upiše u vrtić - npr. vječiti problem su pelene) i to sigurno ne tako da to roditelji ne znaju jer opet, koliko znam, s vrtićem se valjda potpisuje nekakav ugovor :?
npr. u patrikovoj je grupi dečko odmah na jesen kad su krenuli navršio 3 godine, ali je još uvijek u jaslicama jer još na jesen nije bio skinuo pelene. Tek će eventualno na jesen s 4 godine krenuti u vrtić.
Meni Zaglav baš i nije prirastao srcu, ima tamo i puno ljepših mjesta.......jelda traktorka?NINA80 prvotno napisa
Mi ćemo se početkom idućeg tjedna ići prijaviti za vrtić. Da lažem za pelene?
hmmmmmmmmmm da, ali ako na jesen dođete u njima, neće ti baš puno pomoći.................noooooooooo, pod pretpostavkom da je lovre bistro dijete i da će brzo shvatit da je puno frajerskije biti bez njih, možda bi i mogla jer inače, teško da će moći u vrtićMaruška prvotno napisa
ma skužit će ti odmah, samo se najprije mama mora odlučit, brijem.........dok ne obrijemMaruška prvotno napisa
nismo puno hodali okolo,2x u Martinšćici i 1x u CresuStijena prvotno napisa
mi se obično kupamo u martinščici, a volimo otići i na "divlje" nedirnute, prekrasne plaže (ne mogu vjerovat da svake godine hvalim cresNINA80 prvotno napisa
) kojih je okolica prepuna. ove godine ću doduše biti sretna ako odem i do martinščice jer do ovih prekrasnih ima i hodanja i penjanja koje je patrik prošle godine odradio sam za 5.
Upravo za ovu akciju sam uzela mini-godišnji krajem lipnja (sve skupa pet dana) da odradim barem početak 'akcije' da bakama bude malo lakše... (ako ne bude sve išlo glatko kao što sam to ja planirala)Stijena prvotno napisa
pazi da se ne zezneš ko ja prošle godine kad smo skidali pelene zadnji tjedan na moru.............sve skužio, došo doma - sve super, krenuo u vrtić i maltene opet ispočetka. da nisam bila tako "stroga" prema tetama vratile bi ga u pelene samo tako :/Maruška prvotno napisa
A valjda će bake biti dosljedne... A i 'pravi' godišnji počinje već 5.7. tako da neće dugo vremena biti pod samo njihovim nadzorom.
Planiram odmah skinuti i noćnu. Što misliš?
Probaj, mi je još imamo i ne očekujem da ćemo je se samo tako riješiti.Maruška prvotno napisa
naime...........postoji jedna velika razlika između dnevne i noćne - dnevno (svjesno) se može naučiti, a noćno (nesvjesno) mora biti onaj klik da je dijete zrelo u smislu da zna da dok se spava - ne piški se. Drugo je ako se probudi pa traži - to je opet svjesno.
Koliko znam noćna se baš i ne može isforsirati ko dnevna, ono skineš ju i ne vraćaš pa nek se zapišava, skužit će. To samo mož dovesti do toga da dijete stalno spava mokro i zapišano. Za mene gumene plahte ne znače skidanje noćne pelene ako dijete zaista nije spremno na to.
Noćna se obično skida kad se dijete već neko vrijeme budi suho, što je pretpostavka da ima taj klik............od čega smo mi kilometrima daleko. Naime, kod nas se doduše radi o jednom piškenju na noć, znam sigurno jer kad se taj jednaput probudi i traži me piškit, čitavu je noć suh. Ali, to ne znači da ga spavajući zna kontrolirati, tako da ako se ne probudi, zapiša se do grla.
Kod nas je ovakva situacija: šest od sedam dana u tjednu se budi suh i to već od prošlog ljeta.Stijena prvotno napisa
vrlo vjerojatno zato jer za razliku od patrika on prije spavanja i po noći ne pije hektolitre mlijekaMaruška prvotno napisa
![]()
doduše još nisam čula da je dijete prije skinulo noćnu nego dnevnu, ali i to je moguće, zašto ne.............samo u skladu s tim - ŠTOOOOOOO ČEKATEEEEEEEEEEEEEE???????????????![]()
![]()
![]()
Ponekad pije po noći (vodu) ali ne neku bitnu količinu.Stijena prvotno napisa
Lovre je jako svjestan svojih fizioloških potreba. Može li ih sasvim uspješno kontrolirati (fizički aspekt) - nisam 100% sigurna (mada, nekako mi se čini da je kod njega samo stvar glave - a i obzirom na dob trebalo bi tako biti). Naime, kad smo vani duže vrijeme obavezno se desi da dođe do mene i da me pita jesam li ponijela pelenu. Nekad je to prije a nekad poslije vršenja nužde.
A što čekamo? Pa ja čekam par slobodnih dan u komadu u relativno toplom vremenskom razdoblju.Da imamo barem koji komad robe manje za zapišavanje....