Stranica 13 od 23 PrviPrvi ... 31112131415 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 1152

Tema: kako ste popravili spermiograme..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Tibi prvotno napisa
    Citiraj Jelena prvotno napisa
    Tibi, mene uvijek muči kako znaš da ti neki čaj neće sigurno škoditi? Mislim, možda neće pokvariti spermiogram, ali možda na nešto drugo djeluje... Meni je nekak bed gurat mužu nešto što nemam pojma hoće li mu npr. uzrokovati srčani udar (bezvezan primjer, naravno).
    Ja ti imam knjigu pod nazivom Ljekovito bilje od Simona Ašića. Podjeljena je na dva dijela: Priručnik za sakupljanje ljekovitog bilja i Recepti. Za svaku biljku imaš opis kako izgleda, gdje raste, za što se koristi i na koji način (tipa za čaj, obloge, kupku i sl) i tko ne bi smio koristiti (npr. ne smiju uzimati trudnice, osobe koje su alergične na to i to i sl.). Tamo si uvijek provjerim da li je biljka ljekovita i za što se koristi.
    A s druge strane vjerujem u dobronamjernost ljudi da žele pomoći i sigurno ti ne bi preporučili nešto što može uzrokovati neke nuspojave.
    Joj, ja sam i dalje neizlječivi skeptik po tom pitanju. Ne mislim ja da je netko zlonamjeran kod takvih stvari (a ne bi valjda onda ni manageri farmaceutskih tvrtki trebali biti, ali mi nije padalo na pamet da se cijepim protiv sv. gripe), češće se bojim neznanja. U stvari ne poznam uopće princip na kojem travari ispituju neku biljku i na koji način dolaze do informacija kome neka trava pomaže, kome šteti. Kako provjere neku kombinaciju bilja prije nego li ju nekome preporuče? Al to je valjda za neki drugi topic.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga Jelena tvoj pristup je isto sasvim ok. Ukoliko ne vjeruješ da ti nešto može pomoći onda to uistinu i neće pomoći. Svi mi se sa svojim problemima borimo ali i nosimo na različite načine i to je sasvim ok.
    Borili se mi ovako ili onako nadam se da će uroditi plodom i da ćemo držati svoje bebice u naručju

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Pozdrav svima!

Samo da vam dam malo nade da je moguće zatrudnjeti i uz loš spermiogram.
    Cura u potpisu začeta je tri mjeseca nakon prilično lošeg spermiograma (2 % progresivnih) i dijagnoze OAT , i dva spermiograma prije toga u razmacima po tri mjeseca su bila isto grozna. Mislili smo da je to čudo i da se više neće ponoviti, međutim sad sam trudna 16 tj. i stiže druga beba.

Ša
    ljem vam malo trudničkih vibri ~~~~~~~~~~~~~~~
    Predivno i uljeva svima nadu da su čuda moguća .

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sirius predivno!!
    neka ti je školska trudnoća i da ti dođe zdrava i sretna beba!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

btw. ja piskavicu u kombinaciji sada pijem zbog dojenja...pojačava kvalitetu i količinu mlijeka...kupila sam je na Dolcu, kod žene koja prodaje čajeve- nasuprot ribarnice....

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure, MM sa oligoastheno došao do oligo u tri mjeseca. Koristio je ( još uvijek koristi ) Bioastin,Tribestan,cink,selen i mješavinu biljnih čajeva. Sprememo se za novi spermiogram u veljači. Nadamo se poboljšanju.
    Javim rezultate.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure meni jedan ginekolog iz zagreba rekao da picnogenol pomaže kod spermiograma.MM ga pije dva mjeseca,još nije radio spermiogram,ako nešto bude ja ću vam javiti,uglavnom rekao mi da bioastin,tribestan nisu ništa naspram ovoga!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jana12 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure meni jedan ginekolog iz zagreba rekao da picnogenol pomaže kod spermiograma.MM ga pije dva mjeseca,još nije radio spermiogram,ako nešto bude ja ću vam javiti,uglavnom rekao mi da bioastin,tribestan nisu ništa naspram ovoga!
    da li ste ga kupili u twinlabu -vidim da ga oni imaju? ako ne, gdje i po kojoj cijeni...hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    da li ste ga kupili u twinlabu -vidim da ga oni imaju? ako ne, gdje i po kojoj cijeni...hvala!
    Mi smo ga kupili u ljekarni na Dolcu,u Pablu dođe 150 kuna i od Kali je.Ima još nekih proizvođača,nama doktor rekao za ovaj,to je od 20 mg i MM pije 4 tablete na dan,dvije ujutro i dvije navečer;ima i u onoj ljekarni gore po stepenicama u zgradi ali je skuplji za nekih 20-tak kuna...uglavnom doktor je bio jako uvjerljiv da će mu to pomoći iako ja još nisam trudnainače dijagnoza mu je astenoteratotzospermija

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

twinlabov košta 541 kn/60 kom...brrrrrrr

http://www.nihon.hr/vi-pisete/specij...l-c-20-mg.html

vi imate ovaj?

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jana12 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovaj naziv zvuči k'o nešto što liječi vaginalnu infekciju, gljivice i slično.
    Jana, nemoj me pogrešno shvatiti, samo mi naziv lijeka smiješan.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovaj naziv zvuči k'o nešto što liječi vaginalnu infekciju, gljivice i slično.
    da, da to sam i ja odmah pomislila

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa Vidi poruku
    To su neki prirodni vitamini od iglica francuskog bora,navodno služi za obnavljanje stanica;MM je na nalazu od spermiograma pisalo da ima dosta raspadnutih stanica...bumo vidjeli

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I naš spermiogram se popravio!:
    25.10.07-SD-oligoasthenozoospermia
    28.03.08-VV-asthenoteratozoospermia
    29.01.10.-SD-asthenozoospermia

uzimao je Menevit, to smo naručili internetom iz Australije.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam čitala o tome ( i biologica ) mi je potvrdila sa antibiotici loše utjeću na spermiogram. MM je jučer radio spermiogram nakon pet mjeseci, dijagnoza je ista ( oligospermia ) s tim da mu je broj po mililitru nešto manji nego prošli puta. U tom razdoblju koristio je Tribestan, Bioastin,cink i selen. Mi smo očekivali poboljšanje. Tri tjedna prije spermiograma MM je popio antibiotik. Ima li tko više iskustva s antibioticima i spermiogramom?

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nisam čula za ovaj pycnogenol... Mom MM-u je svojevremeno ginekolog prepisao Bioastin + E vitamin koji je pio neki 3-4 mj, ali nije bilo nikakvog pomaka. Inače dg. je asthenozoo....
    Probali smo i sa Tešićevim pripravcima 3 mj. isto nikakvog pomaka. Sada smo na Slavonkinom receptu 2 mjeseca pa ćemo vidjeti hoće li tu biti što...
    Ajde svakako javite ako upali taj pycnogenol.

Svima puno uspjeha želim i da čim prije dobijete svoje bebice

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drage moje, MM već mjesecima pije svašta, ne mogu tvrditi da mu se nalaz popravio jer nemam napismeno, ali mi smo kod dr. Reša, prije godinu dana na pregledu sperme na ekranu ih je bilo vrlo malo, a prošli put ne mogu vam opisat bio ih je pun ekran i mrdali su repićima! Čak je i dr. komentirao kako je puno bolje. MM je pio: l-carnitin i l-arginin dva mjeseca, pa to prekinuo i nastavio s čajevima kadulja, zdravac, matičnjak, matična mliječ, Bioastin cink i folna.

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da vas pitam, nakon antibiotika koliko bi bilo najbolje za pricekati do novog s-grama? jer ja svom polako uvodim nove vitaminceke i slicno... bio je samo na maticnoj pa je s-gram bio skoro duplo bolji ,pa sad jos pije i folnu i cink, pa da vidimo jel se stogod poboljsalo...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Fakat se ne sjećam jesam li pisala na ovoj temi (mislim da sam pisala na Prije začeća), nama je dobitni bio:
    čaj od g. Mije (svako veče 2 šalice) + Bioastin (2x ujutro i 2x naveče,tjedan dana pa pauza mislim 3 dana) i evo začelo se prirodnim putem naše malo čudo Leona već u drugom ciklusu nakon čaja, ništa više nismo koristili suprug je imao jaču astheno. kod mene sve bilo OK.Prije toga imali 3 IVF-a,točnije ICSI-a.

Svima vam držim fige da što prije postanete mamice malih slatkih bića jer znam da ćete biti najbolje mame na svijetu!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

P.S.
    izgleda da je pomoglo i malo vinca uz keksanje

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mm je u dva postupka 10 dana prije očekivane punkcije dobio terapiju antibiotika kako bi ejakulat bio sterilan, za svaki slučaj
    obzirom da ima teški OAT ne znam zašto bi dr. na taj način još više ugrozio, ionako kritično loš spermiogram

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mm je u dva postupka 10 dana prije očekivane punkcije dobio terapiju antibiotika kako bi ejakulat bio sterilan, za svaki slučaj
    obzirom da ima teški OAT ne znam zašto bi dr. na taj način još više ugrozio, ionako kritično loš spermiogram

Ne znam, pitam ima li tko iskustva. Meni je biologica rekla da je antibiotik sigurno loše utjecao na spermiće.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure, ima li još netko tko zna ( ili barem misli ) da antibiotici loše utječu na spermiogram?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ima li još netko tko zna ( ili barem misli ) da antibiotici loše utječu na spermiogram?
    Ja ti samo mogu reći da je na VV standardni postupak 5 kom Hiramicina za oboje prije postupka. Također, moji poznanici su na svoju ruku prije postupka u MB koristili Sumamed i bio je bingo...

Leva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da velike količine antibiotika utječu na kvalitetu sperme. MM je imao jako puno problema sa leukocitima, bakterijama i bio je 40 dana bez prekida na antibioticima. U tom periodu smo izgubili 2 mil. i došli na Oligoasthenozoospermiu 2 stupnja. Nakon što je sanirana upala prostate i bakterije i nakon što je prestao koristiti bilo kakve antibiotike 3-4 mjeseca spermiogram se počeo popravljati. Uzimao je matičnu mliječ, probiotike i Men's Arginmax i prije dvadesetak dana me biolog obavijestio da sada imamo Normospermiu.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Leva prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da velike količine antibiotika utječu na kvalitetu sperme. MM je imao jako puno problema sa leukocitima, bakterijama i bio je 40 dana bez prekida na antibioticima. U tom periodu smo izgubili 2 mil. i došli na Oligoasthenozoospermiu 2 stupnja. Nakon što je sanirana upala prostate i bakterije i nakon što je prestao koristiti bilo kakve antibiotike 3-4 mjeseca spermiogram se počeo popravljati. Uzimao je matičnu mliječ, probiotike i Men's Arginmax i prije dvadesetak dana me biolog obavijestio da sada imamo Normospermiu.
    Leva, MM je u zadnja četiri mjeseca popio tri kure antibiotika. Biologica je sama rekla da ih antibiotici ubijaju. MM je pio Tribestan, Bioastin,cink i selen. Prije dvije godine imali smo prirodnu trudnoću koja je završila spontanim. Spermiogram je tada morao biti koliko-toliko dobar, zato se i nadamo da će se poboljšati.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo obadvoje mj. dana prije postupka pili sumamed i još na postupku hiramicin
    ne znam da li to ima kakve veze ali nama je isto bio BINGO!
    ne reagiraju svi isto na ljekove - nekome pomaže a nekome ne

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja mogu samo reći da doktorica opće prakse od mm prije nego mu da uputnicu za spermiogram uvijek provjeri dal je u zadnje vrijeme uzimao antibiotike, a i kad smo nalaz dobili doktorica u bolnici je pitala istu stvar. kaže da to jako može utjecati na kvalitetu i pokretljivost spermija

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj loks prvotno napisa Vidi poruku
    ja mogu samo reći da doktorica opće prakse od mm prije nego mu da uputnicu za spermiogram uvijek provjeri dal je u zadnje vrijeme uzimao antibiotike, a i kad smo nalaz dobili doktorica u bolnici je pitala istu stvar. kaže da to jako može utjecati na kvalitetu i pokretljivost spermija
    Tako su rekli i nama! Naravno, ne mislim ja da je spermiogram loš samo zbog antibiotika, ali mislim da su ga oni ipak malo ugrozili. MM će sada uz Bioastin i Pycnogenol piti i Men´sArginmax.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

delfin, zar tm pije Pycnogenol skupa sa Bioastinom? Čitala sam istraživanje onog doktora koji se dosjetio borovih iglica i tamo je pisalo da su uzimali samo Pycnogenol 200mg dnevno, tri mjeseca prije početka 90-odnevne terapije nisu ništa koristili. Mm će uskoro biti tri mjeseca kako pije Bioastin i planiramo provjeriti stanje. Nakon toga smo planirali tri mjeseca Pycnogenol ali sam kasno saznala za ovih 200mg, ja naručila dozu od 100mg. Valjda i to nešto pomogne.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

LittleBirdie, mm pije Pycnogenol uz Bioastin. Pycnogenol uzima samo jednu dnevno ( 20 mg ), a Bioastin 4x4 ( 16 mg). Uz to cink, selen i folnu kiselinu. Ne znam više što da mu dajem. Odlušili smo prestati s Tribestanom jer je kod nas napravio vrlo male pomake a mjesečno nas je koštao 1000 kn. I baš zato što više ne znam da li sve to ima nekog smisla ili ne, odlučila sam se za tako malu dozu Pycnogenola ( preporuča se veća doza, ne znam točno koliko). Netko se zabunio, ti spominješ 200 mg, a ja 20. ??????

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imam sačuvano na računaru:
    SUMMARY
    Published and anecdotal reports have claimed
    various sperm parameters improved after antioxidant
    treatment for male infertility. Accordingly,
    we evaluated the effects of Pycnogenol
    Ò, a potent
    antioxidant, on abnormal sperm parameters in a
    small group of subfertile men. Four subfertile male
    patients received Pycnogenol
    Ò tablets, 200 mg
    orally per day, for 90 days, after which all sperm
    tests were repeated. Pre- and post-Pycnogenol
    Ò

treatment sperm tests included: count, motility
    score and strict (Kruger) morphology, both before
    and after capacitation with Ham’s F-10 solution
    (swim-up); direct sperm antibodies; and mannose
    receptor binding for sperm function.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj LittleBirdie prvotno napisa Vidi poruku
    Imam sačuvano na računaru:
    SUMMARY
    Published and anecdotal reports have claimed
    various sperm parameters improved after antioxidant
    treatment for male infertility. Accordingly,
    we evaluated the effects of Pycnogenol
    Ò, a potent
    antioxidant, on abnormal sperm parameters in a
    small group of subfertile men. Four subfertile male
    patients received Pycnogenol
    Ò tablets, 200 mg
    orally per day, for 90 days, after which all sperm
    tests were repeated. Pre- and post-Pycnogenol
    Ò

treatment sperm tests included: count, motility
    score and strict (Kruger) morphology, both before
    and after capacitation with Ham’s F-10 solution
    (swim-up); direct sperm antibodies; and mannose
    receptor binding for sperm function.
    MM pije Pycnogenol od KAL-a. Koliko sam shvatila taj je od 20 mg,kasnije sam vidjela da ima i od 50 mg i to od Natrola. TM će piti 200 mg dnevno? Meni su u ljekarni rekli 1xdnevno za ovaj od 20 mg.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a čiji pycnogenol si naručila (littlebird)? mi imamo Kal-ov, 20 mg
    to bi značilo 10 kom dnevno, ne mogu mu to "servirati", pa nisu to bomboni

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I meni se čini malo previše. ivica_k, koliko tm pije?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jednu ujutro i jednu navečer uz 2dcl čaja od piskavice i 2 dcl čaja za zaštitu mokraćnog sustava (što je slavonka preporučila)

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I MM je na nekom čaju. Popili samo i onaj od Tešića, pa ništa. Zato počinjem umjesto optimistična biti skeptična.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Još ne znam čiji je jer treba da stigne iz Njemačke. Pričaj mi o bombonama... još samo treba da ih upakujemo u one fine papiriće i stavim u posudu pored računara

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Planiramo 100 mg dnevno, sad sam na još nekoliko mjesta provjerila i za plodnost se preporučuje 200 mg. U biti, Pycnogenol se koristi u razne svrhe, stoga nema tačnog doziranja ali kad doktor koji je radio istraživanje kaže 200 onda je 200. Ako bude pomoglo nakon prva tri mjeseca prećićemo na 200 mg. Evo još jenog linka.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne bih htjela da kvarim zabavu ali zaguglajte ime Scott J. Roseff i pronađite PDF sa naslovom IMPROVEMENT OF SPERM QUALITY BY PYCNOGENOL.
    Posljednje uređivanje od LittleBirdie : 15.02.2010. at 22:13

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne bih htjela da kvarim zabavu ali zaguglajte ime Scott J. Roseff i pronađite PDF sa naslovom IMPROVEMENT OF SPERM QUALITY BY PYCNOGENOL.
    Ja ću definitivno to pročitati, ali bilo je takvih obečavajućih naslova i za Tribestan pa kod nas nije puno pomoglo a mm ga je pio 7 mjeseci ( tu računam i pauze koje se rade kod terapije Tribestanom). Koštao nas je oko šest tisuća kuna. A spermiogram isti.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nažalost, sve je uvijek pod velikim upitnikom, ja sam samo htjela da pojasnim doziranje, sretno!

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nažalost, sve je uvijek pod velikim upitnikom, ja sam samo htjela da pojasnim doziranje, sretno!
    Veliko hvala na trudu. Puno sreće i tebi, zapravo svima nama!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

cure, imali kavih fizičkih promjena kod vm? meni danas mm kaže da mu se čini kako su mu se testisi povećali - jer kad sjedi mora malo raširiti noge, valjda da ih ne zgnječi

prošlo je cca 20tak dana kako uzima pycnogenol zajedno s piskavicom i još nekim čajem

kad je uzimao tribestan, mjesecima, nije primjetio apsolutno nikakve "nuspojave"

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dali neko znana koj je bolji MaxoCum ili pycnogenol? Neznam zasta da se odlucim posle maja ako nebude nikakvog pomaka.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo sad sam nasla da ima pycnogenol od 75mg od Kal, ima i po 100 mg ali od dugih proizvodzaca.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Stigao je Pycnogenol i to od Pharma Nord-a. Pakovanje sadrži 60 tabletica od po 15 g. 2 tablete sadrže 80 mg ekstrakta borove kore.
    Kada je mm tek počeo da pije Bioastin desilo se vidno povećanje testisa, čak je bilo i smiješno, jer mu je bilo teško hodati.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

možeš li mi linkati stranicu s koje ste naručivali pycnogenol, pliz
    također me zanima, je li bilo poboljšanja nalaza obzirom na povećanje testisa?

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nismo naručivali putem interneta već je tamo kupljen, tri kutije su izašle oko 60 eura. Ne bi trebalo bude problem, ima raznih linkova, vidjela sam da ima čak i na njemačkom ebay-u. Poboljšanja je bilo ali ne znam reći tačno koliko, možda mi neko može pomoći. Naime, prije Bioastina je imao 3 mil/ml, ukupno 6 mil/ml. Tačno dva mjeseca poslije nalaz glasi 12 miliona ali na mm2. Volumen se povećao sa 2 na 3, kao i svi ostali parametri (nepokretnih je bilo 80% a novi nalaz je pokazao 53%). Meni su to bile divne novosti iako još uvijek ne znam kako da prebacim one mm2 u ml.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko dugo se Pycnogenol mora koristiti da bi se vio neki rezultat?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

... još uvijek ne znam kako da prebacim one mm2 u ml.
    ako su mm3, onda je 1ml=1000mm3, ali ni ja ne znam površinu pretvarati u volumen

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •