Spirulinu u svakoj apoteci, Profertil ako nemaju pokusaj naruciti preko nekih privatnih apoteka mozda bi oni mogli nabaviti
Spirulinu u svakoj apoteci, Profertil ako nemaju pokusaj naruciti preko nekih privatnih apoteka mozda bi oni mogli nabaviti
marilka hvala... Ja što got pitam po našim ljekarnama oni nemaju..Baš smo zadnji sa svime... Ovu algu kupujem već sutra.. Hvala još jednom!!!!!
kriistina MM će spermiogram radit na postupku...u stavri neznam da li rade s-gram kad on da svoj doprinos za postupak... Mogu ih pitat kakav je bio taj njegov doprinos...
Inače Profertila nema u HR, nitko ga još ne uvozi, nažalost. Ima ga u Italiji, sloveniji, austriji, pa vidi ti ako si negdje usput. Makar iz mog iskustva je najbolje nazvat onu apoteku u inozemstvu gdje ćeš otići i naručit ga. U onom selu u At gdje ga ja kupujem naručuju ga samo za mene, inače ga ne drže, ali u svakom većem gradu je to dio standarne ponude. Inače, taj se dodatak prehrani prepisuje u At svim muškarcima koji imaju loš nalaz s-grama... Preko neta dođe dosta skuplje, jednom sam ga tako naručila i osim što je on skup, morala sam platit pdv i carinu na njega, tako da me izašao 33% skuplje...bila sam jako ljuta zbog toga...ali sve za bolji s-gram...
Danas mi došao mail za PROfertil od ljekarnika iz Srbije. Kažu da pregovaraju s našima da "uđu" i na naše tržište.. E sad kada ćeto biti ...
Hvala cure!
cranky hvala na info!!!
Ja imam jedan lagani nagovještaj FRKE! MM je jučer skužio da je opet počeo kapat nakon mokrenja! A to je isti simptom koji ga je mučio mjesecima dok nismo znali da ima trihomonas (onu beštijurinu koju smo već jednom ubili).
Sutra idem po uputnicu i u čet ga šaljem na s-gram, nadam se da nije opet...ali ako je...onda će nam ostat dvije opcije, a neznam koja je gora, prva je da popije medazol čim prije i izliječi se prije postupka (a o efektima medazola na njegove plivače strah me uopće pomisliti) ili da ide u postupak sa tom beštijom (koja je sama po sebi neka vrst parazita koja se hrani repovima sermija)... MA STRAŠNO i prestrašno....
Stoga moje je pitanje, da li znate koji je utjecaj antibiotika na s-gram? I imate li kakav prijedlog za mene i MM-a?
Sumskovoce ja bi ti savjetovala da, ako se radi o beštiji, muž ipak popije terapiju i ubije beštiju. Vi idete u postupak i sad je samo pitanje da li IVF ili ICSI, to je jedino na što antibiotik može uticat (na broj), a mislim da nezaliječena beštija može uticat na puno više toga. To ti je moje skromno mišljenje. Ali nadam se da ipak nije beštijetina opet![]()
cranky hvala draga, nakon jednog dana razmišljanja slažem se s tobom. Sutra idemo napravit s-gram (pa ćemo svima javiti vrijedi li Profertil ili ne) i vidjeti da li beštija tu ili nije. Nadam se da nije...
BTW za trihomonas se daje medazol i to 5 tableta u jednom danu, a obzirom da to nije klasičan antibiotik, moja gin me tješi da neće pogoršati s-gram kao klasični antibiotici... Nadajmo se najboljem....
Sumskovoce... moj savjet ... poslušaj što ti kaže tvoj dr.MPO... jedan je od najboljih u HR...
SRETNO !!!!!!!!!![]()
Mare, Mravak, Crankyljubim vas cure drage! Bili smo danas dati uzorak za s-gram...sutra bi trebao biti gotov nalaz, nadam se da ipak nije beštija... MM je zaradio prehladu, pa dobio i malo temperature...hjuuuuu ako nam je temperatura podavila plivače ja ću plakat! Ali bolje da se razbolio sada nego kasnije u postupku... Javim rezultat čim saznam!
Evo mog nalaza s-grama (koji je zaista neslavan)
količina se smanjila, sada imamo 2,31 mio/ml (bilo je 9 mil/mio prije par mjeseci)
Brzih i polaganih plivača (A+B) imamo samo 4%
Imtilnih imamo 92%
a Pat forme. 77% (ako ja dobro razumijem to su loši plivači, nenormalnog olika)..jesam li dobro razumijela?
I ima ponešto trichomonasa, stoga trčim kod doktorice po recept za medazol.
Imamo ponovo dosta leukocita u nalazu, dijagnoza opet OAT...
Krivit ću temperaturu koju je MM dobio večer prije s-grama i njegove alergije, jer tvrdoglavo odbijam misliti da naš trud i dodaci prehrani nisu pomogli...
Ali, utjeha je u tome što imamo pokojeg plivača , i to brzog, pokretnog i živahnog, za naš IVF. I trvdoglavo odbijam negativne misli...
BAŠ MI JE ŽAOOOO!!!!! Tako sam se i ja osjećala kad smo nakon pustih tortura sa bioastinom, odricanjem od svih loših navika, vitaminima itd. dobili najmanju koncentraciju ikad. Možda su ipak doktori u pravu kad kažu da se spermiogram ne može popraviti (uf, to baš ubija u pojam!).
Šumsko... biti će da je temperatura u kombinaciji sa alergijama utjecala na S-gram uz naravno sve druge čimbenike koji utječu na isto (dani apst. itd.) ...ali bitno je da ima plivača...jer znaš i sama da je samo jedan dovoljan za bebolina!
Samo ti i dalje odbijaj negativne misli od sebe i sve će bit ok!
Mi idemo na S-gram uskoro (za 9 dana), pa ćemo vidjeti da li su sve te magične tabl. imale pozitivnog utjecaja...
~~~~~~~~~~~~~~ MM da mu bude sve ok!![]()
Last edited by bebach; 05.11.2010 at 13:38.
Dali mi neko moze reci jeli tribules i tribestan isto?
bebach i ocuditehvala vam curke, vi znate kako je neugodno dobiti loš nalaz.... makar bebach je u pravu skroz, ovaj s-gram nije loš za IVF kriterije, ako od 2,3 milijona 1% je brzopokretno, to znači da 23.000 plivača je A kategorije, a nama treba komada 3, jer oplođuju 3 jajne stanice. Dakle imamo 22.997 plivača više nego nam je potrebno
a onih B kategorije da ne spominjemo....
Htjela sam reći da sumnjam da je temperatura "zaslužna" za silne imotilne plivače, a alergija za silne okrugle stanice (leukocite) i da se nedamo smesti.
Bila sam već po Medazol, večeras ćemo popit kuru, i za koji dan započet naš IVF. Mislim da Bioastin više nećemo kupovati, a Profertila imamo za još 3 mjeseca, pa ćemo piti bez obzira na sve.
Nama se popravio nalaz:
2009 Petrova OAT
2009 VV azoo
2010 SD OA
Dakle, izgubili terato
Koristili američki Fertility Blend koji je nekakva kombinacija vitamina i dodataka u obliku tableta, sada dal je to pomoglo????
Kura je po 2 više mjeseci a moj mm je pio po 2 ali ne kontinuirano. Počeo piti iza Nove godine i onda je pio 2 mjeseca, u 4mj smo imali biokemijsku, poslije pije jako sporadično
Sumskovoće žao mi je zbog MM..... Kao što si i sama rekla, ne dozvoljavajte si crne misli.....Idemo dalje raditi na našim dragim mužićima....
drage cure, ja sam prije puno vremena otvorila ovu temu, a sada sam vam samo došla reći da je sve moguće..od onog katastrofičnog spermiograma za koji su svi godinama tvrdili da nećemo imati dijete prirodnim putem, evo, mi prirodno čekamo treću bebu.Ovo što liječnici govore ponekad sve treba uzeti s rezervom.Od srca vas pozdravljam i želim svu sreću svijeta.Ne odustajte od vaših želja!
Martamaric, čestitke i od mene!!!!
Inače, ne znam koja je bila dijagnoza TM?
Mene najviše razvesele prirodne trudnoće sa lošim spermiogramom, jer i mi iamo OAT, pa mi ovakve vijesti daju nade...
naša je dijagnoza bila katastrofa oligoasthenoteratozoospermia, a nisu niti moje dijagnoze bile previše optimistične.Evo, zbilja je sve moguće.I mi smo iznenađeni!!!
Super!!! Ovo mi zaista daje veliku nadu!!! Želim ti sretnu trudnoću do kraja, sada uživaj maksimalno!!!
uff Martamaric pa to je stavrno za čestitanje, u koliko razmaka su dječica??? Ma prekrasno prekrasno, i nadasve nadahnjujeće
moja curka je sada napunila četiri godine, maleni će sada dvije i sada sam trudna dva mjeseca. Zbilja, neki puta ni doktori nemaju pojma o čemu pričaju i ne shvaćaju da nije previše u njihovim rukama..Ne omalovažavam, ali nakon prvog djeteta rečeno nam je na VV da smo prvo dijete dobili pukom srećom s obzirom na nalaze, ali drugo ćemo morati na ICSI, a eto Bogu hvala i treće na putu..Što reći!!! Treba ih poslušati ali vjerovati. Sve je moguće.Živi primjer svega toga.
Pozdrav. Evo mene opet. Nekidan sam razgovarala sa travarom Mijom i rekla mu da se MM pridržava svih uputa koje nam je dao. Bija je vrlo zadovoljan. Sve mi objasni i toliko pažnje posveti tako da imam osjećaj da pričam s nekim koga znam cili život. Nije mi bilo jasno zašto nam je preporučija mladi sir a zabranija mliko i jogurte pa mi je reka da je to zato šta u mliko stavljaju razne antibiotike zbog kojih ono i ima trajnost po pola godine a da oni štete spermićima. Još uvik MM pije njegov čaj pa ćemo za 20-tak dana na spermiogram da vidimo jel se šta popravilo. Inače od mesa mužu spremam samo piletinu i puretinu, a svinjetinu, salame, hrenovke i sve ostalo šta je konzervirano sam mu zabranila (po preporuci Mije). E da...još mi je reka da Bioastin ne trebaju piti osobe koje su u primorskim krajevima. Eto toliko od mene za sada. Puno lipih pozdrava svima.
Drage molila bih malu pomoć...
MM ima oligoasthenoteratozoospermiu. E sad, pijemo C vitamin, čaj od pisakvice, pije tabletice alge spiruline i folic plus (3 dnevno)... Ja bih njemu sad ubacila i Q10, selen, cink, mangan i vitamin E.. Jel postoje neke tablete koje sve to objedinjuju, da ne moram kupovati svake posebno? Ubit će me ako mu dam dnevno 20-tak tbl da pije, sad pije 10... Hvala unaprijed!
Kristina, MM je pio Bioastin Supreme (ima ga u Bio&Bio) i s-gram se popravio iz OATZS u OAZS (izgubilo se terato). E, sad ne znam jel' to od toga ili se to dogodilo samo od sebe.
Inače, kad ne uspijemo nabaviti Bioastin Supreme, MM pije obični Bioastin i to onda izgleda ovako:
ujutro: 2 obična Bioastina, vitamin E (iako njega ima u Bioastinu pa i ne treba ako neće), Zink + C vitamin
poslijepodne: 2 obična Bioastina, selen, Folna (iz DM-a - B12, B6).
Uz to smo nekad znali ubacivati Q10, čaj od zdravca, čaj od maline i sjemenke suncokreta.
fionaM hvala, ali pio je bioastin i onda smo od oligozoospermije došli do ovoga sad... Ne odgovara nam...
Bude mi ga žao kad mu dam šaku tableta, ali šta će, mora .. Uvela sam nam zdravu prehranu, iako se on šverca, uz tunu jede i malo šunke... Ali popravit ću ja to![]()
Nakon koliko ste uocili poboljsanje s-grama pri koristenju Biastina (Larginina,cinka,vitamina). Je li to onih 3 mjeseca ili ima odstupanja?
Viki0309 ne možeš primati pp, moraš imati barem 10 postova (mislim da je tako)...
evo web stranica pa si pogledajte http://www.profertil.eu/product-info.html (valjda smijem to staviti?)
Zanima me jeli netko probao piti "multi macu"od aloe vere za poboljsanje s-grama?I kakav je imao ucinak?
mi probali algu spirulinu i od teske oligoasthenoteratozoospermije dosli do asthenozoospermije.. i prestali smo pit kavicu..
Ja neznam vise sta da koristimo kad nikako da se pomaknemo sa ove azoo sa 0.
mayica01 šta je TM pio samo algu spirulinu ili još nešto uz to? (mislim na vit., min. ili nešto drugo)?
pili smo spirulinu oboje..to nije samo za spermice nego za cijelu krvnu sliku ..mozes malo progooglat..bas za cijeli organizam..preporucili su nam spirulinu i bioastin,ali kak moj dragi ne zeli stavit ni jednu tabletu u usta probali smo samo sa spirulinom i to onom u prahu a ne u tabletama,malo je gadljivog okusa ali smo se navikli.. mi vjerujemo da se od toga nalaz popravio jer vec par god od kad sam u postupcima sa svakim nalazom spermiograma nalaz je bio sve losiji i losiji..ovo je 1.put da se popravio..
mayica01 čestitam!!!! Koliko je dugo i u kojim količinama tm uzimao spirulinu?
hvala na cestitkama..uzimao je otprilike 2mj prije postupka..to ti ide 1 cajna zlicica koja se razrijedi u casi soka..na dan..ili 6tableta ako ces u tabletama..ali nama je vise pasalo ovo drugo..
uzimao je cijeli 8 i 9mj i onda sam krenula u postupak..to sto je nama pomoglo ne znaci da ce i nekome drugome..
taj bioastin su mi nahvalili u ljekarni da je fenomenalan i pio ga je isto oko 2mj a nalaz mu je bio duplo losiji nego kad ga nije uzimao..tak da je sve to individualno..
Last edited by mayica01; 01.12.2010 at 12:54.
Evo da i ja napišem nešto u korist Profertila. Prvi nalaz MM je bio theratoasthenozoospermija. Odmah nakon što smo dobili nalaz otišli smo u Austriju i kupili Profertil. Nakon tri mjeseca Profertila nalaz je super uredan!