Mi smo u dva i pol mjeseca sa profertilom sa 6% progresivnih došli na 21%,biologica na vv se čudila da smo u tako kratkom vremenu za duplo popravili nalaz
Mi smo u dva i pol mjeseca sa profertilom sa 6% progresivnih došli na 21%,biologica na vv se čudila da smo u tako kratkom vremenu za duplo popravili nalaz
Mi nažalost nismo uspjeli popraviti spermio s vitaminima, mineralima, astaksantinom i tribestanom. Sad smo na Fertilupu. Al ne da popravimo količinu (genetski problem), nego da probamo popraviti morfologiju. Vidjeti ćemo ...
Drage cure,
Možete li mi molim vas reci da li se ovo sve u kompletu može uzimati da bi se poboljsao spermiogram, a da sve te silne tablete u poniste djelovanje međusobno.
Inace ima dijagnozu asthenozoospermia i hypospermia.
Uzima slijed.: Bioastin 12 mg, Vitamin E 400, Cink 30 mg, Selen 55 mg, Vitamin C 400, B12 250 mg, folna 400 mg, Maca prah, Cimet i med.
Hvalaaaa
Moj muž je uzimao Bioastin, cink, magnezij i mulitivitamine, sve odjednom uz obrok. Nalaz mu se jako popravio tako da mislim da i tvoj može uzimati sve odjednom.
Negdje sam već na forumu napisala, MM je pio sve i svašta, al doslovno od Profertila do nekih biljnih čajeva i ništa. Otišao na pregled kod urologa koji mu je dijagnosticirao varikokelu, operirao ju i 9 mj. nakon operacije ostala sam trudna, prirodno. Da budem iskrena nismo ni pokušavali. Mislim da samo nalaz spermiograma nije dovoljan. Zašto ne pokušati saznati što je uzrok tako lošem nalazu? Možda vam nitko neće znati reći, a možda to uspijete riješiti. Želim puno sreće svima!!
Dijagnoza je oligoasteno, dobila sam i pronašla nekoliko imena pilula. Koji su vaši savjeti? Ono što pronalazim su Profertil, Bioastin, Tribestan i FertilUp. Oni ušli u uži krug. Jesu li i vaši favoriti ili imate neke druge? Kako odlučim što kupiti?
Sara,nama nista nije posebno pomoglo. Na preporuku mpo dr muz je pio bioastin. Je malo podignuo brojeve (oba puta isto),ali i dalje je bila ista dijagnoza
Jednostavno kod nekih pali,kod nekih ne ocito
MD je pio fertilup, ali nije baš puno pomoglo. Nakon dva mjeseca terapije morfologija se popela s 3% na 7%, ali je pokretljivost pala, pa je završio na astenozoospermiji.
Kod nas je prvi spermio bio normo, i to baš super (a u to vrijeme je kao zlu ne trebalo pio selen, cink, vitamin C, B12 i ćaj zdravac),
zatim nakon mj-dva je bio oligo (u to vrijeme nije pio ništa),
pa smo krenuli opet sa dodacima i sad u 11.mj je ponovno bio normo i to opet baš baš super (pio je cca 2-3 mj L arginin, vitamin E, spirulinu, koenzim q10 i moje tablete za kosu u kojima je B kompleks i cink).
Kod nas definitivno dodaci znače razliku. Inače je pušač.
MM je pio godinu dana fertilup, povremeno bioastin (ćorak) i tribestan (ćorak), pa zadnjih pola godine medicinske gljive. Nama se ne može povećati proizvodnja, al nakon godinu i nešto pijenja svega toga (bez obzira što je morfo 100% patološka) došli smo do 4 savršene bastice.
Savjet urologa i MPOvca je: selen, bakar, cink, B kompleksi i antioksidansi. Bitno je da se malci naboostaju iznutra, bez obzira što su izvana loši. Sa svim tim dodacima kod težih dijagnoza treba biti uporan i to baš uporan. Bar 6 mjeseci u kontinuitetu. Nositi široke bokse, ne slipice (hladiti jaja) i ne kupati se, već tuširati.
MM je trenutno na dozama jakog antioksidansa, pa ćemo vidjeti sad što će pokazati.
Frixie koji su to antioksidansi ako ti nije bed napisati.
Inace nova sam u svemu pa mi svaki savjet dobro dode. Kod nas je 4. spermiogram uzastopce pokazao jako lose stanje. Broj nesto ispod donje granice, pokretljivost koma, onih brzo pokretnih skoro nista, morfologija vise od 99% patoloskih
Uzrok se ne zna, kariogram i ona genetski testovi su uredni.
MM je na medicinskim gljivama, meduostalim cordyceps i chaga (za nju se smatra da je prirodni najjači antioksidans). Vidjeti ćemo kako će sve biti, pa ću tek onda moći il ne preporučiti.
Inače cure, čiji su muževi isto pili antioksidanse, jako hvale Advanced Antioxidans formulu od Solgara.
Hvala cure, uzela sam Solgar i tu Chagu za pocetak pa cemo vidjet
Mi smo popravili spermogram sad pre neki dan je bio normospermija a pre 5 mesec I je bio astenozoospermija sa 20 posto progresivno pokretni spermatozoidi a sad su 55posto. Od terapija uzima jos qoenzimq10 vitamini od ado z lkarnitin omega3 6 I 9 so astaksantin od krilovo ulje I vit e I pie maticni mlec so med I polen I acerola I jede svaki dan jatkasto voce sirovo
Vit od ado z pie na centrum
Pozdrav,
Zelim nesto da podijelim sa Vama , nije moj slucaj ali jeste od mog najboljeg prijatelja...
Isao je na operaciju ( ne znam kako se zove) ali zadnja sansa da pronadju zive spermije... , doktor mu je prije operacije rekao da su male sanse.... , evo upravo sam dobio informaciju nazalost da mu nisu nasli ni jedan spermij i kako je doktor rekao to mu je bila zadnja sansa i da definitivno nema niti jednog zivog spermija koji bi mogli da uzmu i zamrznu ili oplode vec kako se to zove tacno....
Naravno nikom nije trenutno testko kao njemu i njegovoj zeni, ali jako se ruzno osjecam jako mi je tesko i nesto mislim da ipak bez obzira na sve IMA NEKA SANSA NEKA NADA NESTO....
oni su vec 10 godina pokusavali da imaju djecu i sve preglede su isli... jednom je prije 5 godina imao zivi spermija nekoliko ( ali nazalost nikom nije naum palo da vise nece nikad imati i da ih zamrzne ili oplode....) , i poslije toga nema vise zivi nema nista.... i sad eto ni operacija nije pomogla jer jednostavno nema spermija... ( operacija je radjena u Njemackoj...)
MOLIM VAS DA LI IMA ISTA IKAKVE NADE DA LI JE IKO IMAO OVAKAV SLUCAJ DA LI IKO ISTA ZNA O OVOME ,Nemojte pisati vi koji niste imali ovakav slucaj ...
Ja znam da su sad razocarani jer doktor je rekao da nema dalje da je to to ako ne nadju da nema sta dalje traziti ALI JA MISLIM DA IMAAA MORA NESTO BITI NESTO....
Pozdrav svima, pratim ovaj forum i mnogo drugih foruma vezano za problem spermiograma par mjeseci, jer se suprug suočio sa istim.
Nakon bezuspješnog pokušavanja da ostanem trudna godinu dana napravili smo spermiogram kada ono šok, nalaz polu prazan, jer nisu imali što ni brojati, na kraju je samo pisalo 1-2 polu pokretna i tu počinje naša borba.
Odlazim prije svega kod poznate ginekologice koja mi preporučuje profertil i govori mi da nalaz nije dovoljan niti za umjetnu oplodnju, drugi šok.
Šalje nas oboje da vadimo hormone i da se polako pripremamo za umjetnu, jer će nas poslati u poseban laboratorij da se kod njega barem jedan proba izdvojiti.
Obzirom da sam i sama alternativac i da volim čuti više mišljenja otišla ja drugom doktoru i on nas uputi na briseve, kad ono ureaplasma i enterokok.
Dobili antibiotik oboje nakon mjesec dana kontrola ureaplasma nestala, ali ostao enterokok, drugi antibiotik dobio suprug te nakon mjesec dana nestao i enterokok, ali tu muci nije kraj, leukociti ostali, nitko nezna zašto i u stvari kažu oni nama to je prostatitis koji se liječi jako dugo i pitanje da li ćete ga izliječiti,
a meni podne došlo na oči
Puno vas hvali piskavicu i maca prah.
MM je poceo sa vitaminsko-mineralnim tabletama od twinlaba a sada kada se vrati kuci s posla nakon mjesec dana, kupit cemo za njega i piskavicu i maca prah.
Kako ih koristite?
Piskavica ide u hladnu vodu i skuha se caj? Koliko puta dnevno?
A Maca prah? U sta ga se stavlja da je to "fino" za konzumirat?
Hvala na prijedlozima i pomoci...
Molim vas pomoć. Nama je nalaz azoo, visok FSH i LH. Do sada smo vidjeli dva urologa i oni ne spominju terapiju. Kod koga ste vi isli i dobili terapiju Klomifemom. Naravno da necemo nista uzimati na svoju ruku. Muž već mjesec i pol pije čaj gospodina Mija jer mu ne može škoditi ali teško nam je doći do doktora koji je voljan bar pokušati. Da li je potrebno poći u endokrinologa za to?
Cure dali je nekome u spermiogramu bipa prisutna sluz i leukociti? Moj je ima svaki put i to puno. Radili briseve, bakter eakulata i urinokulturu i sve uredno. Moze savjet kome se dalje obratiti?
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Nemasekirancije, MM nije imao sluzi, ali je imao povišene leukocite u spermi. Sve je bilo ok s nalazima oko sperme. Ali mu je otkriven helikobacter pilori
Otišlao mi post.
Ali mu je otkriven helikobacter pilori u stolici (pretragu je radio nevezano za spermiogram, imao je drugih problema i bolova u trbuhu). Nakon popijene antibiotske terapije leukocita više nema, a spermiogram se poboljšao dosta. Sad je normozoospermija. Nalazi krvi su mu uvijek bili savršeni.
Možda ima neku upalu drugdje u tijelu i lekociti se pokazuju u spermi.
Vidis super informacija.to sam i ja cula da taj problem ukoliko nadji uzrok moze biti relativno lako rijesiv i znacajno poboljsati spernio. A neznam ja nisam primjetila neke druge probleme. Osim kaj mu se znalo pojavit neko crvenilo na glavicu pa nestati. A brisevi, bakterioloski eakulata i urinokul uredni. Al za pocetak bi bilo dobro da ode andrologu ili urologu da se izvade hormoni i napravi uzv.
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
U braku sam oko godinu i pol, nemam djece. Supruga je radila nalaze i kod nje je sve uredu, međutim kod mene je spermogram slab, slaba pokretljivost spermatozoida ispod donje granice odnosno minimuma. Radio sam nalaze ureoplazme, mikoplazme, hlamidiju, spermokulturu i urinokulturu, svi ti nalazi su negativni. Radio sam ultrazvuk prostate i to je uredu. Na spermogramu mi pokazuje povišenost leukocita i povišenu viskoznost. Primjetio sam kod sperme da je želastine mase odnosno da je u nekakim
grudvicama kada vani izađe i to baš bukvalno u grudvastom stanju se pojavi. Moram naglastiti da imam redovne seksualne odnose. Sad me zanima zbog čega mi se sperma pojavljuje u ovakvom stanju.Ako neko zna u cemu je problem da li se susreo Sa slicnim ili zna nekoga Sa licnim problemom. Hvala unaprijed
Pozz
Dobio sam nalaz za spermiograma
Imam slabo pokretljivost
Ima li razlog za brigu tj. dali se može to liječiti?
Hvala !
Fenix1, mužu se drastično popravio spermiogram nakon što je izliječio helicobacter. Morfologija je uvijek bila 3-9%, na zadnjem ivf-u je bila 42% :-O. Godinama je bila asteno, terato ili oligo, uz povišene leukocite. Onda se otkrio helicobacter, pa je pio dvije ture antibiotika i promijenio prehranu, odnosno dosta smanjio unos ugljikohidrata. Nikakvi vitamini i dodaci mu nisu pomogli.
Pokušaj pripaziti na prehranu, nadam se da će pomoći.
Hvala na odgovoru. Za sad leukociti su uredu nama.
inace nakon 1,5god god, isli provjeriti spermiogram i sok - astehnozoospermia. pokretljivost 33%,nepokretni 67%, morfo 11%. 2 dana trebalo da dodjemo sebi. probali 3mj fertilup , morfo bio 14% nepokretni 71% katastrofa. onda pili čaj od g.Mija i posni sir svaku vecer i nakon 3mj opet astenozoospermia , morfo 18%, nepokretni65%probali i maca prah 3mj i isto, morfo i nepokretni uvijek izmedu 65-70%
(pokretljivost 35,progresivni 28,nepogresi 7) Sve parametri u spermiogramu su bili uredu. Imate neki dodatni savjet? zadnjih 2-3mj probao bioastin i sad ubacio proxeed pa cu provjeriti ...ako ima netko neki savjet ,slobodno javite za povecanje pokretljivosti...također, izbacili alkohol, hrana pazimo koliko se da, obuca vise siroka, .. androlog kaze sve ok,mozda testosteron na granici ali uredu, kontrola kod ginekologa- jajovodi prothodni te ostale sve ok......mozda za spermio je probao tko fertilsan M?
fenix1, dobro došao na forum.
Problem smanjene plodnosti s kojim se suočavaš raširen je među muškarcima. Oko 10% muškaraca susreće sa smanjenjem plodnosti radi smanjene pokretljivosti/broja/ispravne morfologije spermija. Mnogi pokušavaju popraviti ta stanja primjenom čajeva/vitamina, promjenom životnih navika i aktivnosti, ali često bez konkretnog poboljšanja u smislu da se ostvari spontana ("prirodna") trudnoća.
Ne znam kojih ste godina ti i tvoja partnerica, ali čini se da već više godina nema željene trudnoće, pa bi svakako bilo dobro obratiti se subspecijalisti humane reprodukcije za daljnje pretrage i eventualno medicinski pomognutu oplodnju (intrauterina inseminacija, izvantjelesna oplodnja).
Fenix, vjerojatno ima negdje na ovoj temi i nalaza MM. Nema šta nismo probali od pripravaka/vitamina, potrošili brdo novca u jednim trenutku došli na normo, al nisam ostala trudna. Par mjeseci nakon dijagnoza opet katastrofa.
Svakako se javite na humanu, jer je prošlo više od godinu da pokušavate ostvariti trudnoću.
Btw. nalaz koji si napisao nije jako loš. Morfologija je uredna, pokretljivost 35% sa 28% progresivnih je ok. Nisi napiso koncentraciju, svakako da je asteno prisutna jer bi trebalo biti 50% pokretnih, al nije nalaz katastrofa.
Ako ste na početku tridesetih i mlađi, možda bi uz klomifen i inseminaciju došli do trudnoće. Svakako je odugovlačite i ne trošite puno love na vitamine i dodatke, bolje novce uložite u privatni MPO postupak. Sretno
Posljednje uređivanje od 1latica : 11.01.2021. at 18:53
Inesz hvala na dobrodoslicu i na rijeci utjehe. Do prije god i pol nisam uopce bio u tim sferama, sad pomalo shvacamo. Na pocetku nismo davali toliko paznje i stresu, ali sad vec nas psihicki dosta ruši.
Krenuli smo na IVF, bili na prvi sastanak,sad skupljamo dokumentaciju,opet markere i ostale stvari, ali svakako bi htjeli bez IVF , stvarno smo se nadali da sa svim tim promjenama i uz dodataka da bar malo podignemo tu pokretljivost![]()
latica1 potrazit cu , hvala. Krenuli smo na ivf. Koncentracija je uvijek bila uredu, od 30 do 100 (min je 15 mil), ukupan broj spermija isto od 100 do 300 mil (min je 39mil), PH uredan uvijek, volumen od 3.6ml do 4.4ml (min 1.5ml)
jeste probali i vi proxeed? citao sam da taj fertilsan M na tablici kvalitete je najbolji ??!! mi smo par ž28-m36. Hvala na savjetima
Na zalost, muski spermiogram je takva nepoznanica da ga doktori uglavnom ne lijece nego se zato ide na ivf/icsi
Nekima nesto pomogne, nekima ništa. Nekima se popravi samo od sebe, nekima pogorsa.
Mi smo na kraju bili odustali, samo je muz pio proxeed dok smo bili u postupcima. Nije bas nista pomoglo,al dr rekla za svaki slučaj
Proxeed samo nabavili u Beogradu, bila nekakva akcija, pa smo uzeli mislim 3+1 gratis izašlo nas je možda 100€ jeftinije nego u nas, nalaz se stvarno bio popravio, ali dva mjeseca nakon smo bili na MPO konzultacijama i nalaz je bio katastrofa, teška OAT, na nalazu pisalo kandidati za ICSI.
Sretno...
Posljednje uređivanje od 1latica : 13.01.2021. at 21:23
Pozdrav svima. Molim Vas za savjet, da li je moguća prirodna trudnoća sa dole navedenim nalazom spermiograma?
Razmišljamo i o inseminaci.
Polako mi ponestaje snage, stalno nešto kod nas.
Pozdrav, Trebala bi malu pomoc oko spermiograma.
Volumen 4
Total 148,4 mil//37,1mil/ml
Progressive 6%
Rapid A 27%
Medium B 2%
Slow C 10%
Static 61%
Zanima me sto oznacava ova progresivnost od 6%? Pokretljivost A+B je 29%, za taj dio kombiniramo bioastin i fertilup. Ako tko ima kakvu preporuku i da li ima smisla uopce pokusavati popraviti? Kod mene je provjereno sve ok, brisevi, papa, prohodnost jajovoda, ovulacije redovne. mm je radio briseve i isto sve ok. Probali smo jednom s pracenjem ovulacije kod ginekologa i tempiranim odnosom, medutim bezuspjesno. Hvalaaa
MARCRO, dobro došao na forum.
Nemam osobno iskustvo s matičnom mliječi za povećanje koncentracije spermija, mi smo odmah nakon saznanja da je nalaz spermiograma takav da se ne može očekivati ostvarenje spontane trudnoće išli na IVF/ICSI. To je bio put ostvarenja trudnoće i danas imamo dijete mlađe školske dobi.
Ono čemu sam svjedočila u RL je slučaj da je par godinama pokušavao uz matičnu mliječ poboljšati spermiogram, potrošili su veliku količinu novca na to, da bi na koncu protekom godina pojavio i problem ženske neplodnosti koji ranije nije postojao. Taj par bez djece je.
Na forumu je puno autentičnih iskustva parova koja se svode uglavnom na to da je potrošeno puno vremena, emocija i novca na različite preparate koje obećavaju čuda u poboljšanju parametara spermiograma, a zapravo čuda rade samo onima koji ih prodaju na način da im se pune džepovi.
Nalaz spermiograma varira, mijenjaju se vrijednosti do određene mjere, to je normalno. Ako je problem sa spermiogramom izraženiji, zapravo ne postoje preparati koji će učiniti čudo i popraviti spermiograme do razine za spontanu trudnoću.
U nekoj prednosti su izrazito mladi parovi koji ispred sebe imaju godine da pokušavaju ostvariti trudnoću, pa možda i uspiju.
Ali, generalna je preporuka potražiti pomoć na humanoj reprodukciji ako do trudnoće ne dolazi nakon godinu dana redovitih spolnih odnosa.
Ali, ako imaš izraženiji problem sa spermiogramom ili ako postoji istovremeno i problem kod žene, najbolji savjet je - odmah potražiti pomoć kod subspecijalista humane reprodukcije u bolnicama ili u privatnim klinikama.
Posljednje uređivanje od Inesz : 19.08.2021. at 19:00
Pozdrav svimaa ljudiii
MM je 3 mjeseca bio pio orthomol fertil plus (dobio 3 kutije u bolnici), inače jedna kutija dođe 300-400kn,što svakako nije malo. Nalaz prije korištenja je bio oligoastenozoospermia (smanjeni broj spermija i uz to usporeni), nakon korištenja normozoospermia. Osim tih tableta bio je promijenio neke životne navike te uzimao i matičnu mliječ. Što je točno pomoglo poboljšanju nalaza ne znamo.
Danas se nudi puno svakakvih preparata međutim niti jedan ne garantira bolji nalaz spermiograma te čovjek može potrošiti čitavo bogatstvo kupujući pripravke i nadajući se trudnoći(to je naravno svačija osobna odluka). Kod nas svejedno nije dolazilo do trudnoće te smo išli u IVF sa dijagnozom idiopatska neplodnost (i uspjeli).