Sanja79 prvotno napisa
Laky, to trebate spomenuti urologu. Mislim (moje laicko misljenje) da bi on trebao raditi bris uretre (ako sam dobro napisala). Logicno mi je da ako ti leukociti postoje, dolaze iz nekog izvora ili zarista.

Da se malo ubacim, dakle, i MM je na spermiogramu iz davne 2004. imao leukocite uz napomenu:
sanacija upale. Komentari dr. su bili
biolozi, čim vide leukocite pišu upala, a normalno je da malo leukocita ima i u spermi. Kako sam ja imala endometriozu smatrali smo da je to glavni razlog neplodnosti, a ne asthenozoospermia. Nakon biokemijske trudnoće poslije 1. IVF-a dali smo se na popravljanje spermiograma i nakon više pregleda i traženja konačno našli bogatu bakterijsku faunu u brisu ejakulata (napravili još briseve uretre i više urinokultura, ali te beštije se ne otkriju uvijek iz prve). Zato su i naši mali spermićci lošije plivali. Onda smo to liječili (antibioticima i homeopatski) i malo zaliječili, MM pio razne vitamine, bioastin i sl. prema preporukama dragih Roda i ja ostala prirodno trudna. Sad, jesu li nam se zvijezde posložile, ili su te bakterije ipak smetale, ne znam. Ali svakako vam svima preporučam da ne odustajete od popravljanja spermiograma. To je bar zdravo (za razliku od hormona kojima šopaju nas, nježnije polovice)!