Sorry, draga, str.5.
Ako te još nešto zanima, potrudit ću se prepisati!![]()
Sorry, draga, str.5.
Ako te još nešto zanima, potrudit ću se prepisati!![]()
Mi smo popravili spermiogram!!! :D
Dosla sam se zahvalit svim Rodama koje su pisale recepte za spermice jer sam pomocu njih puno popravila spermiogram MM. Prije 6 mjeseci je bila asthenoteratozoospermija.Kad smo dobili nalaz,htjela sam potrazit samo nesto opcenito o spermiogramu, a onda sam naletila na vas i desetak dana proucavala sve recepte i sastojke koje ste spominjale i slozila neku svoju kombinaciju koja mi se cinila najbolja za nas nalaz. Cak ju je i njegov urolog pohvalio kad mu je nabrojio sta uzima.
Dakle, 6 mjeseci je uzimao svaki dan:
SELEN, CINK, SPIRULINU, L-CARNITIN, L-ARGININ
Al to vam je bas svaki dan, bez izuzetaka, ujutro najbolje, onako uz dorucak.
Nismo radili spermiogram 6 mjeseci jer treba valjda tri, četiri mjeseca da se vidi rezultat i sad je spermiogram nakon 6 mjeseci tabletiranja puno puno bolji, skoro normalan.
-sa normalnih samo 3 % smo dosli na 37% (a treba bit vise od 30%)
-sa pokretnih 25% smo dosli na 44% ( a treba 50%)
-broj spermija je dupli od potrebnog, a isto tako i kolicina ejakulata.
Eto, nadam se da sam nekome dala malo nade s ovim uspjehom, kao sta ste i vi meni bili otkrice i rjesenje nakon dijagnoze "slaba oplodna sposobnost". Malo sam oduzila, sorry, i ako netko treba detalje o dozama, onda cu se raspitat kod svog dragog.
Sretno svima!!![]()
bravo za novi nalaz!
mm pije sličnu kombinaciju pa se i ja nadam poboljšanju!
E jos da dodam jedan savjetic za kupovanje ovih preparata. Bar za one koji su u Zagrebu, postoji nekoliko biljnih drogerija koje se zovu "4 lista"- ima dvije u Savskoj, jedna na Britancu... Oni vam imaju neke popise imena za svaki mjesec,po jedno musko i jedno zensko ime za svaki datum, i ako kupujes taj dan kad je tvoje ime na popisu (ili posaljes nekog s tim imenom da ti kupi) , imas 20% popusta, a ako jos kupujes izmedju 15 i 16 h , dobijes jos 10%. Sto i nije malo , 30% na nekakvu svotu od 500 kn za sve ovo sta NM moraju pit. Cisto praktican savjet, nadam se da nije offtopic.
Pozdrav!!![]()
Izvrsno za nalaz MailinaLara :D :D
MalinaLara čestitam na novom nalazu. I mm i ja se nadamo poboljšanju spermiograma. Nije da nam je neophodna promjena jer doc kaže da ima svega dovoljno za IVF, ali preventive radi mm pije.Bitno nam je da se ne pogorša prije IVF-a.
Ja i MM smo kupili pripravak od Revite koji je jako hvaljen pa ćemo vidjeti .
Čestitam MalinaLara, i mi smo skoro na istom tretmanu, pa se također nadamo poboljšanju...
hello![]()
Zna li netko kako se liječi produžena likvefakcija?
Ovo sam baš danas trebala čuti :D !Bravo,jako mi je drago!MM je ista dijagnoza,čak su se i procenti vrtili tu negdje kao kod TM,s tim da smo juče dobili nalaz iz VV gdje piše 0% normalnih,broj se isto za duplo smanjio od prošlog(iako je u granici normale),pokretljivost se isto duplo smanjila...najgori spermiogram do sadaMalinaLara prvotno napisa
!
Surfajući po Netu, naišla sam na Tianshi-kinesko ljekovito bilje. Jel možda koja od vas probala nešto od toga?
Draga, nije mi poznato da se ikako lijeci pogotovo ako se ide na ICSI.potočnica prvotno napisa
I pogledaj ovdje:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...fakcija#362193
Ja danas 11DC-a bila na UZV i doktor iznenađen , nema ni jedne ciste , eh sada jel to od Revite ili ..........ne znam ali znam da sam presretna :D
Ajde Silkica, vidis da se moze, sad lijepo trk u ljekarnu i da vidis kako ce se ovi abnormalni unormalit!Bar vridi pokusat. Ja nisam mislila da ce nam se ovako drasticno popravit.
Evo ovak:
- operacija varikokele
- pa oligo i aseno i teratozoo spermia..![]()
- zatim, godinu dana nakon: 1 nalaz astenoteratozoospermia, 2nalaz Normozospermia ali malo losja!
Svejedno, mi smo presretni! :D
Sto je mm uzimao:
- mislim da mu je pomogla operacija samo je trebalo dugo proci
- uzimao je multice, E vitamin i Cink
- onda smo prestali s time i uzeli terapiju: L-arginin, B caroten i Selen
- sada smo na multicu i Omegi 3![]()
Puno papamo plavu ribu (Omega3), puno papamo mahunarke (grah, grasak..), puno papamo cikle, u vrijeme divljih sparoga ne prestajemo ih brat i papati (E vitamin, D vitamin, C vitamin, Folna kiselina- najvise je ima u sparogama).......![]()
hvala ti, Sanja79!
Ma, ne znam, sad tek ne znam što da radim, gin me stavlja na terapiju klomifenom, a MM ima problema sa likvefakcijom. Da li uopće vrijedi pokušavati ili da idem na VV da vidim što će nam tamo reći. POMAGAJTE!
ja se svima divimšto uspijete sve to uzimati...mi se niakako ne možemo disciplinirati
...a to je i inače za bilo koje preparate...jednostavno u početku se zapičimo da ćemo početi, pa kupimo i prva 3 dana se uspije to uzimati...onda jednostavno zaboravimo i tako dan za danom...pa obično sve i propadne ili prođe rok....
tako da nam je sad ipak najsigurnije ICSI postupak...čudim se i sama sebi kako se uspijevam pridržavati svaki dan injekcije u isto vriijeme i šmrkanje spreja 3 puta....ovo će mi biti rekord
![]()
da vam javim naše rezultate:
šopala sam MM sa čajevima (zdravac, stolisnik), cink, maca potent, matična mliječ, ponekad propolis. neznam kak, ali sa 16 milj pao je na 4, i pokretljivost 3-3/4 na 2/3. dakle: rezime svega: katastrofa. u 6 mjeseci.
kaj da velim? ak mu ponovo gurnem čajeve pod nos, reći će mi da sam poludila......da mi je cilj da dođemo na niš ili kaj????
mu, stres i bolest (upala, alergije i sl. te alergijsko, antibiotsko liječenje) utječu na speratogenezu tj. na spermogram.... MM je toliko bio, prilikom prvih davanja uznemiren da je sam rekao kako se iznenadio uzorkom -negativno te su zaista i nalaz bio takav!
Da li je TM u takovoj situaciji, porazgovaraj s njim posebno ako je jedan od onih koji šute i trpe, pate u sebi više negoli možemo biti svjesne!
Mm je inace dosta sutljiv, ja sam inace ona koja blebece![]()
... Nikad on meni da nesto kaze o ovome svemu, osim ak ga izricito ne pitam.
Bilo mi je nevjerovatno kad je rekao da njemu davanje spermija nije nikakakv problem i da mu to nije stres! :shock:![]()
No, takoder imam prijatelja koji kad se sjeti da je morao dati spermij odma probljedi - kaze kooooma!
Al fakat, svatko od nas reagira posebno, i razgovor je naaajbolji ljek za makar dusu smiriti!(kad vec nemamo psihologe kao svugdje drugdje...)....
Mu, mozda bi mu mogla pokazat neke postove di se vidi kako su neki preparati stvarno imali ucinka. Ili da mu slozis neki recept koji zvuci bas sigurno, reci mu: to ti se pije svaki dan, tocno ti preparati u tim i tim dozama. Onda mu to moze zazvucat strucnije, da mu nisu sad tamo neki cajevi koji se izmjenjuju, ciribu-ciriba.![]()
Ja sam se prema mm postavila toliko sigurno s kombinacijom preparata da sam ga uvjerila da ce mu to djelovat pa je to mozda bio i placebo ucinak, ko zna. Mozda ga je ta sigurnost oslobodila stresa.sretno!!![]()
jedan muški savjet ...znam da davanje uzorka nije vrhunac ljepote u životu ali mislim da oko toga ne treba praviti drame...ja samo pomislim šta će sve MŽ proći kroz potpomognutu, trudnoću, porod...mislim da je ova naša "žrtva" fakat smiješna...ne znam to je moj stav...možda i zato što sam iskusio dosta gorih stvari pa mi ovo dođe kao zezancija...MŽ i ja se uvijek dobro nasmijemo kad je idem na spermiogram![]()
svakako treba što opuštenije prići zadaći i to je to... 8)
milivojovaj post moram pokazati mm!
njemu je to veeelika žrtva![]()
veli, probaj ti pod takvim pritiskom!
a da ne velim da neće na briseve jer mu je frend rekao da boli![]()
a sad dosta OT![]()
Cure,hitno mi treba odgovor!Kako ste našli l-arginin?Ne mogu ga nigdje naći.Barem ne pod tim nazivom.Ko ga proizvdi?A acetil-l-karnitin?
ja sam našla u ljekarni od twinlaba i zove se upravo tako:
l-karnitin
samo ti nemaju u svim ljekarnama pa ćeš možda morati malo tražiti....
L-karnitin sam našla(encian),ali ne mogu naći l-arginin.
silkica, mi smo nasli l-arginin normalno u ljekarni pod tim imenom, al ako si u Zagrebu ja ti imam skoro cijelu bocicu l-arginina, a kako malo pauziramo, ionako ce joj isteci rok pa bi je rado nekome udijelila. javi se ako je hoces.
Nažalost nisam u Zagrebu,ali molim te provjeri ko to proizvodi.U ljekarni su rekli da neće biti problema da to naručim,samo da im kažem ko ga proizvodi.
L-arginin je od TwinLab-a.
Ako netko drugi iz Zagreba mozda zeli skoro cijele bocice l-arginina, selena i cinka, nek mi se javi. Steta da propadne.![]()
ja imam i l-arginin i l-karnitin od twinlaba, a tako se i zovu
Hvala!
Reći ću im da naruče od twinlaba.
MM pije (uz vitamin e, vitamin c, selen, cink, l-arginin, bio astin) i acetyl l-karnitin od twin laba. Postoji obični l-karnitin i acetyl l-karnitin, mislim da je NM potreban ovaj drugi. Odite na stranicu od twin laba
L-arginin je od TwinLab-a. Ja sam zvala ljekarnu u Zg. I to ne košta ništa strašno, neko veliko pakiranje 120 kn , tako mi je rekla žena. A ta ljekarna se nalazi u Aveniji Vukovar, tamo kod Privredne banke... blizu onog hotela Internacional (ne znam zove li se još tako)...
Poklanjam:
- 6 prasaka Proxeed-a
- L-karnitin
- L-arginin
- vit. E
- cink
- selen
Svi lijekovi su otpakovani, koristeni jako malo.
Ja sam iz SA, ali ih mogu poslati.
Ko je zainteresovan neka mi se javi.
Sretno,
Zana
Evo,MM je danas počeo sa
oligogal sa selenom (vitamin A,C,E i Se,ali u manjim količinama-preporučio jedan cijenjeni ginekolog,a kupila sam u Bosni) prije doručka
l-karnitin za vrijeme doručka
selen poslije doručka
l-karnitin za vrijeme ručka
Cink,vitamin E poslije ručka
l-karnitin,oligogal sa selenom uveče
Vitamin C 2x u toku dana
Kašika piskavice u prahu pomješane s medom ujutro i uveče
urološki čaj,propolis.
Sve je u preporučenim dnevnim dozama,ne bih baš da mu na svoju ruku povećavam dozu :/ .Valjda ćemo moći pratiti ovakav tempo :/ .
Šta mislite,jesam li dobro razradila strategiju?
silkica, dobra ti je strategija, ako se TM toga bude držao
ja sretna da ih mm popije u bilo koje doba dana...
i mi se držimo prepručenih dnevnih doza
WOW ako TM održi taj ritam svaka mu dala!![]()
MM je dobio svega par bočica (ja sam nastojala pronaći formule koje sadrže čim više sastojaka samo da mu pojednostavim) na kojima sam mu istakla crnim markerom kada i koliko ih uzima..uh e to je bila znanstvena fantastika. Da nisam stalno pitala "jesi li popio tablete?" i spremala mu ih za posao pa zval ana posao, ništa od toga ne bi bilo. I uredno kad bih kupila novu bočicu (nakon što se prethodna potroši) on bi je sa čudom gledao kao "što je sad to?" :? Katasrofa!!!
I eto nakon sve te torture dobili smo samo prst u oko! Ali kod nas je loša situacija pa se nije moglo puno ni očekivati..zato ti njega samo drilaj i provjeravaj mu stanje onako kako to samo mi žene znamo 8)
Svaka cast!! Samo da se sjeti svaki put uzet jer ako nije svaki dan, onda nista od toga.
Jesi razdijelila dnevne doze? jer neke stvari uzima po vise puta dnevno. uglavnom, najbitnije ti je ne pretjerat sa selenom jer se on onda nakuplja u organizmu. mada je mm zadnjih mjesec dana uzimao neki preparat sa 200 mikrograma selena sta je vise od dnevne. Nije mu nista bilo,dapace. :D
Mozes mu jos ubacit i Spirulinu, al onda ce stvarno izludit.
:/
Za danas je doza ispoštovana :D !
On je uvjereniji da će to ispoštovati nego što sam ja :/ .U stvari sam ja nedisciplinovana.A moj dragi me maloprije pita :da nisam nešto zaboravio.Srce moje poslušno
.
Rezultati iz VV su
Vol 3.000 ml
konc.p. 100.8 M/ml
pokretnih 30%
progr.pokret. 12%
morfologija 0% (tuga moja)
Nalaz je svaki put sve gori i gori.Užas.Prvi nalaz je bio ljepota!Ah,što tada ne odoh na aih!Sada čisto sumljam da će uspjeti(u stvari ne vjerujem ni malo),ali eto idem da odradim i to.
Posle 3 mjeseca da ponovi spermiogram? Pa da uporedimo rezultate?
Ovo mi se čini odlično. Reci mi od kojeg proizvođača si kupila selen i cink, i u kojioj dozi njega uzima? Ja SM dajem e vit. cink i selen kroz multivitamine u 2 tab. dnevno kako bi pokrio dnevnu dozu. A opet se nešto mislim jeli to dovoljno ili je možda bolje da kupim odvojeno :? Uz ovo pije još i l-karnitin, i 1 tab. B-vit. i piskavicu s medom :/silkica prvotno napisa
Sve je od natural wealtha,samo je l-karnitin od enciana.Sve sam platila oko 300kn,ali traje oko 3 mjeseca,samo će l-karnitin trajati oko 20 dana.Pije po propisanim dnevnim dozama,kako piše na bočici.
:shock: pa gdje ja živimU Dubrovniku samo bočica l-karnitina od Twinlaba je 283,00 kn :? I nisu imali ništa više osim njega. Dobro, to sam tek bila u jednoj ljekarni, al mislim da i u drugima neće biti ništa bolje. Eh, dobro stoji ona...što južnije, to tužnije
![]()
Gosparka, ne brini, nije tako, ja sam na sjeveru (ne u zg) i bočica l-karnitina stoji isto toliko (kuna više-manje)
al to ti je za 3 mjeseca - vidiš da silkica piše da će njoj trajati 20-tak dana![]()
ahaaaa, onda dobro, nisam bila pozorna čitateljica...moj grijeh
![]()
Pa da, ja sam kupila l-karnitin od enciana i zato je nešto jeftiniji, ali ih u pakiranju ima manje. Mislim da ti je to sve tu negdje, što se tiče cijena. Jedino gdje se isplati kupovati to je u Americi zbilja je badava, gledala sam na njihovim stranicama
rebeca, Encianov l-karnitin je jeftiniji od Twinlabovog, ali to nije ista stvar: Encian ima samo l-karnitin, a TL acetil l-karnitin, koji je u stvari glavni sastojak za popravljanje spermiograma. Ja sam MM-u kupovala (po preporuci jedne forumasice) proizvod za sportase koji se zove Carni FX od Scitec Nutritiona (nadam se da se ovo nece shvatiti kao reklama). Uzimali smo ga jer je jeftiniji od TL-ovog (130 kn za 20 dana, TL traje 30 dana a puno je skuplji). Po sastavu je isti - 500 mg acetil l-karnitina, ali Carni FX ima jos dodano 1500 mg obicnog l-karnitina, a to je ujedno i preporucena dnevna doza. Ako koga zanima, ima ga za kupiti u shopping centru na Kvatricu. Jedino kaj nije u obliku tableta nego praska koji se rastopi u vodi: MM veli da je okus OK, po ananasu, ali mozda nekome smeta.
MM sad malo pauzira od silnih pripravaka, jer smo culi da bi nakon kojih 3 mj. uzimanja trebalo napraviti mjesec dana pauze, posebno nakon bioastina, l-karnitina i l-arginina, jer privremeno dignu jetrene probe pa se organizam treba odmoriti.
Sto se tice cinka, za rjesavanje problema spermiograma ocito nije dovoljna preporucena dnevna doza, jer je dr. Colak u VV MM-u rekao da pije 50 g na dan, sto je duplo.
E ovako
l-karnitin(encian) 60 kap x 500mg-79.98 kn-dnevna doza 3-4 kap
kelatirani cink(natural wealth) 100tab x 10mg-52.70 kn-dnevna doza 1tabl
selen(natural wealth) 100tabl x 50ug-70.28 kn-dnevna doza 1tabl
vitamin E(natural wealth) 100tabl x 200 i.j.-89.50 kn-dnevna doza 1tabl
Sve ukupno 292.46kn.
Pronašla sam informaciju (možda čak i ovdje :? ) da se preporučuje
l-karnitin 2000mg
l-arginin 4000mg
vit E 400 i.j.
vit C 1000mg
selen 100-800u.g.
cink 60mg
Po tome bi morao piti 6 tableta cinka dnevno i 2-16 selena dnevno :shock: :? ,a preporučena dnevna doza je 1 tabl dnevno.Ne bih baš išla tako daleko,neka on ipak pije u preporučenim dozama-što je sigurno-sigurno je.
Uvjerena sam da će uspjeti ispoštovati strategiju,jer je baš nabrijen i uvjeren da će mu pomoći :D !
Htjela sam reći da je nabrijan 8) !(a i ja sam danas-za razliku od juče :D )
da sad razmišljam o MM i njegovom nalazu....
pod stresom je na poslu, ali kak on malo govori, moram klještima čupati iz njega informacije....
nije bio ništa bolestan, nije pio antibiotike.
nego ja mislim da je problem slijedeći: on naime ne vjeruje u te moje pripravke. naime, naš MPO je rekao kako se ne može popraviti spermigram lijekovima, da je to sve nagađanje. jer MM ima manji broj radi preboljenoga mumsa.
u tom je problem. ja sam ga trpala čajevima i tbl, pokazivala rode, vaše postove, vaše uspjehe.....ali žali bože. njemu je to bez veze.
rekao je kaj nebi naš MPO prvi rekao da uzimam te vitamine i čajeve, nego sama kupuješ gluposti. :?
eto, i sad kad vidim spermiogram u katastrofi, mogu se poklopit ušima, ili kaj da radim???