Stranica 7 od 23 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1152

Tema: kako ste popravili spermiograme..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

umjesto cere, je trebalo da stoji cure

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mm spermogram popravio se u 3 mjeseca sa 2 mil na 18,800 mil! Kada smo dobili nalaze imali smo blazeni osmjeh na licu cijeli dan.
    Sto je uzimao: bioastin, l-karnitin, l-arginin, cink, ginseg, c i e vitamin. Buduci mu je ekipa i dalje ostala lijena, kupila sam knjigu Povecajte plodnost prehranom, i nakon male pauze uzimanja vitamina oboje pijemo: cink, selen, laneno ulje, b kompleks, c i e vitamin, on uzima uz ovo l-karnitin, l-arginin, a ja a vitamin i folnu. i naravno, zdrava prehrana.
    Zanima me je li nekome uspjelo zatrudniti uz pomoc ove knjige i pridrzavanje uputa koje ona daje?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi skoro isto pijemo sve osim tog bioastina, to još planiram kupiti. Samo što MM selen, cink. e-vit. pije kroz multiće, po 2 tab. dnevno i to je onda dnevna doza. Uz to još malo b-complexa, l-karnitin i piskavicu. MM kaže da mu nije problem popiti piskavicu kao čaj. Ja sam je samljela i tako napravim čaj, baš je neka čudna nabubri jako. Sad još nisam saznala kako je bolje kao čaj ili onako je progutati s medom, ako netko zna molim vas pište. Kad sam vidjela kako nabubri malo me strah onda dati M da je proguta onako s medom, šta ja znam smije li se to progutati.
    sweet, baš se proguta? joj MM je rekao da se njemu čini da ga se želim riješiti pa ga kljukam sa pustim tabletama

elka

Početno

MM je imao operaciju variokele.to mu je dosta poboljsalo spermogram,ali su jos malo lijeni.sad uzima profertil-neke nove tablete za poboljsanje sperme,vitamin b,omega3,vitamin e,vitamin c,cink.uz to pije neke cajeve i kapi koje mu je dao dr.sadikovic,travar iz ljubuskog.
    puno toga uzima pa cemo vidjeti!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo se riješili čaja, jer dugo traje, dok se skuha, ohladi... Ja MM pomiješam jednu žlicu pmljevene piskavice sa medom, on to proguta, zalije vodom, i popije c- vitamin. Negdje sam pročitala da je dobro uz piskavicu piti c- vit. Ako radim pogrešno slobodno me ispravite, čitala sam da dosta cura SM daju tako piskavicu ili sa šećerom... i nama je lakše tako...

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MM ima oligoasthenoteratozospermi i varikokelu. 3 puta je radio spermiogram i svaki put isto. Nekako mi se činilo da je to teško popravljivo, a sad čitajući ove postove dobila sam nadu da ipak postoje slučajevi da se to popravlja.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zeljka33, u ovozemaljskom životu je sve moguće i ništa nas na smije iznenaditi. I sve što se dogodi valjda se jednostavno trebalo dogoditi. Mi smo imali oligoasthenozoospermiu nakon 4 AIH=0, i nakon toga ja ostanem prirodno trudna. U 8 tj. kiretaža. Vidiš da je sve moguće, ali ne mora biti kako mi želimo i kad želimo, tu ipak odlučuje netko drugi što će s nama u životu biti a naše je da živimo i da se borimo...

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo baš u frižideru imam Bioastin kojeg sam kupila prije nekog vremena, pa piše da vrijedi još... :D
    Malo sam nabrzinu čitala sve ove postove, pa mi je sad malo previše infromacija da se snađem...tj. na koje preparate prvo da krenemo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo, ukratko nalazi mm su se u tri mjeseca znatno popravili. sa 2 mil povecala se brojka na 18, 800! buduci su ostali usporeni, a i zbog godina nemamo sta vise eksperimentirati sa vitaminima idemo uskoro u postupak.
    ono sto je mm uzimao je bioastin, l-karnitin, l-arginin, ginseng, e i c vitamin,cink, ponekad bi popio caj od piskavice, ne pusi ne pije i evo rezultata.
    dakle, stvari se mogu popraviti . jos dodati b kompleks, selen omega3 i 6, kao sto preporuca u knjizi povecajte plodnost, i nemate sto za izgubiti.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Gdje se može nabaviti ta knjiga? i koji je točno naslov?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sorry ako već gore negdje piše, ali što je to piskavica i kako se može nabaviti? :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja bi samo rekla svoje osobno mišljenje. Bioastin nam nije pomogao nimalo kroz duži vremenski period, a piskavicu je MM pio recimo mjesec -dva ali ne svaki dan i nema rezultata inaće tada nalaz asthenozospermia.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zeljka33, piskavica se može kupiti u biljnoj ljekarnoj.

piskavicu je MM pio recimo mjesec -dva ali ne svaki dan i nema rezultata
    Ja mislim da je to mali period da se bilo što popravi. Spermatogeneza traje 72 dana, i osobno mislim, da je dobro kombinirati i ostale vitamine zajedno sa piskavicom za poboljšanje sperm. Cink, selen, e.vit...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

knjiga se zove povecajte svoju plodnost, izdala je makronova, a piskavica je biljka, moze se samljeti, pa se umjesa u jogurt ili slicno i jede se tri puta na dan ili sjemenke se kuhaju i piju kao caj.
    sto se bioastina tice mm je pio u pocetku 1-2 tablete, a kako nije bilo rezultata, a cure su na forumu pisale da njm uzimaju 2x2, onda je uzimao i moj .
    zdrava prehrana i kombinacija vitamina pa necete falit

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

[quote="Sandrino"]

U nastavku citiram te navodim poglavlja iz knjige ¨Povećajte svoju plodnost¨ dr. Marilyn Glenville,( kupljeno u Svijetu knjige) ginekologinje koja ju je napisala knjigu tvrdeći da postoje mnoge prirodne alternative koje parovima mogu pomoći da poboljšaju svoju plodnost i to pravilnom prehranom, zdravim načinom života te alternativnim pristupima plodnosti.

Željka 33, vrati se na str.4 !

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sorry, draga, str.5.
    Ako te još nešto zanima, potrudit ću se prepisati!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi smo popravili spermiogram!!! :D

Dosla sam se zahvalit svim Rodama koje su pisale recepte za spermice jer sam pomocu njih puno popravila spermiogram MM. Prije 6 mjeseci je bila asthenoteratozoospermija.Kad smo dobili nalaz,htjela sam potrazit samo nesto opcenito o spermiogramu, a onda sam naletila na vas i desetak dana proucavala sve recepte i sastojke koje ste spominjale i slozila neku svoju kombinaciju koja mi se cinila najbolja za nas nalaz. Cak ju je i njegov urolog pohvalio kad mu je nabrojio sta uzima.
    Dakle, 6 mjeseci je uzimao svaki dan:
    SELEN, CINK, SPIRULINU, L-CARNITIN, L-ARGININ
    Al to vam je bas svaki dan, bez izuzetaka, ujutro najbolje, onako uz dorucak.
    Nismo radili spermiogram 6 mjeseci jer treba valjda tri, četiri mjeseca da se vidi rezultat i sad je spermiogram nakon 6 mjeseci tabletiranja puno puno bolji, skoro normalan.
    -sa normalnih samo 3 % smo dosli na 37% (a treba bit vise od 30%)
    -sa pokretnih 25% smo dosli na 44% ( a treba 50%)
    -broj spermija je dupli od potrebnog, a isto tako i kolicina ejakulata.

Eto, nadam se da sam nekome dala malo nade s ovim uspjehom, kao sta ste i vi meni bili otkrice i rjesenje nakon dijagnoze "slaba oplodna sposobnost". Malo sam oduzila, sorry, i ako netko treba detalje o dozama, onda cu se raspitat kod svog dragog.
    Sretno svima!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bravo za novi nalaz!

mm pije sličnu kombinaciju pa se i ja nadam poboljšanju!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E jos da dodam jedan savjetic za kupovanje ovih preparata. Bar za one koji su u Zagrebu, postoji nekoliko biljnih drogerija koje se zovu "4 lista"- ima dvije u Savskoj, jedna na Britancu... Oni vam imaju neke popise imena za svaki mjesec,po jedno musko i jedno zensko ime za svaki datum, i ako kupujes taj dan kad je tvoje ime na popisu (ili posaljes nekog s tim imenom da ti kupi) , imas 20% popusta, a ako jos kupujes izmedju 15 i 16 h , dobijes jos 10%. Sto i nije malo , 30% na nekakvu svotu od 500 kn za sve ovo sta NM moraju pit. Cisto praktican savjet, nadam se da nije offtopic.
    Pozdrav!!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Izvrsno za nalaz MailinaLara :D :D

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MalinaLara čestitam na novom nalazu. I mm i ja se nadamo poboljšanju spermiograma. Nije da nam je neophodna promjena jer doc kaže da ima svega dovoljno za IVF, ali preventive radi mm pije.Bitno nam je da se ne pogorša prije IVF-a.

Gost

Početno

Ja i MM smo kupili pripravak od Revite koji je jako hvaljen pa ćemo vidjeti .

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čestitam MalinaLara, i mi smo skoro na istom tretmanu, pa se također nadamo poboljšanju...

potočnica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hello
    Zna li netko kako se liječi produžena likvefakcija?

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MalinaLara prvotno napisa
    Mi smo popravili spermiogram!!! :D

Dosla sam se zahvalit svim Rodama koje su pisale recepte za spermice jer sam pomocu njih puno popravila spermiogram MM. Prije 6 mjeseci je bila asthenoteratozoospermija.Kad smo dobili nalaz,htjela sam potrazit samo nesto opcenito o spermiogramu, a onda sam naletila na vas i desetak dana proucavala sve recepte i sastojke koje ste spominjale i slozila neku svoju kombinaciju koja mi se cinila najbolja za nas nalaz. Cak ju je i njegov urolog pohvalio kad mu je nabrojio sta uzima.
    Dakle, 6 mjeseci je uzimao svaki dan:
    SELEN, CINK, SPIRULINU, L-CARNITIN, L-ARGININ
    Al to vam je bas svaki dan, bez izuzetaka, ujutro najbolje, onako uz dorucak.
    Nismo radili spermiogram 6 mjeseci jer treba valjda tri, četiri mjeseca da se vidi rezultat i sad je spermiogram nakon 6 mjeseci tabletiranja puno puno bolji, skoro normalan.
    -sa normalnih samo 3 % smo dosli na 37% (a treba bit vise od 30%)
    -sa pokretnih 25% smo dosli na 44% ( a treba 50%)
    -broj spermija je dupli od potrebnog, a isto tako i kolicina ejakulata.

Eto, nadam se da sam nekome dala malo nade s ovim uspjehom, kao sta ste i vi meni bili otkrice i rjesenje nakon dijagnoze "slaba oplodna sposobnost". Malo sam oduzila, sorry, i ako netko treba detalje o dozama, onda cu se raspitat kod svog dragog.
    Sretno svima!!
    Ovo sam baš danas trebala čuti :D !Bravo,jako mi je drago!MM je ista dijagnoza,čak su se i procenti vrtili tu negdje kao kod TM,s tim da smo juče dobili nalaz iz VV gdje piše 0% normalnih,broj se isto za duplo smanjio od prošlog(iako je u granici normale),pokretljivost se isto duplo smanjila...najgori spermiogram do sada !

Gosparka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Surfajući po Netu, naišla sam na Tianshi-kinesko ljekovito bilje. Jel možda koja od vas probala nešto od toga?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj potočnica prvotno napisa
    hello
    Zna li netko kako se liječi produžena likvefakcija?
    Draga, nije mi poznato da se ikako lijeci pogotovo ako se ide na ICSI.
    I pogledaj ovdje:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...fakcija#362193

Gost

Početno

Ja danas 11DC-a bila na UZV i doktor iznenađen , nema ni jedne ciste , eh sada jel to od Revite ili ..........ne znam ali znam da sam presretna :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ajde Silkica, vidis da se moze, sad lijepo trk u ljekarnu i da vidis kako ce se ovi abnormalni unormalit! Bar vridi pokusat. Ja nisam mislila da ce nam se ovako drasticno popravit.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo ovak:
    - operacija varikokele
    - pa oligo i aseno i teratozoo spermia..
    - zatim, godinu dana nakon: 1 nalaz astenoteratozoospermia, 2nalaz Normozospermia ali malo losja!

Svejedno, mi smo presretni! :D

Sto je mm uzimao:
    - mislim da mu je pomogla operacija samo je trebalo dugo proci
    - uzimao je multice, E vitamin i Cink
    - onda smo prestali s time i uzeli terapiju: L-arginin, B caroten i Selen
    - sada smo na multicu i Omegi 3

Puno papamo plavu ribu (Omega3), puno papamo mahunarke (grah, grasak..), puno papamo cikle, u vrijeme divljih sparoga ne prestajemo ih brat i papati (E vitamin, D vitamin, C vitamin, Folna kiselina- najvise je ima u sparogama).......

potočnica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala ti, Sanja79!
    Ma, ne znam, sad tek ne znam što da radim, gin me stavlja na terapiju klomifenom, a MM ima problema sa likvefakcijom. Da li uopće vrijedi pokušavati ili da idem na VV da vidim što će nam tamo reći. POMAGAJTE!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja se svima divim što uspijete sve to uzimati...mi se niakako ne možemo disciplinirati ...a to je i inače za bilo koje preparate...jednostavno u početku se zapičimo da ćemo početi, pa kupimo i prva 3 dana se uspije to uzimati...onda jednostavno zaboravimo i tako dan za danom...pa obično sve i propadne ili prođe rok.... tako da nam je sad ipak najsigurnije ICSI postupak...čudim se i sama sebi kako se uspijevam pridržavati svaki dan injekcije u isto vriijeme i šmrkanje spreja 3 puta....ovo će mi biti rekord

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da vam javim naše rezultate:
    šopala sam MM sa čajevima (zdravac, stolisnik), cink, maca potent, matična mliječ, ponekad propolis. neznam kak, ali sa 16 milj pao je na 4, i pokretljivost 3-3/4 na 2/3. dakle: rezime svega: katastrofa. u 6 mjeseci.
    kaj da velim? ak mu ponovo gurnem čajeve pod nos, reći će mi da sam poludila......da mi je cilj da dođemo na niš ili kaj????

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mu, stres i bolest (upala, alergije i sl. te alergijsko, antibiotsko liječenje) utječu na speratogenezu tj. na spermogram.... MM je toliko bio, prilikom prvih davanja uznemiren da je sam rekao kako se iznenadio uzorkom -negativno te su zaista i nalaz bio takav!
    Da li je TM u takovoj situaciji, porazgovaraj s njim posebno ako je jedan od onih koji šute i trpe, pate u sebi više negoli možemo biti svjesne!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mm je inace dosta sutljiv, ja sam inace ona koja blebece ... Nikad on meni da nesto kaze o ovome svemu, osim ak ga izricito ne pitam.
    Bilo mi je nevjerovatno kad je rekao da njemu davanje spermija nije nikakakv problem i da mu to nije stres! :shock:
    No, takoder imam prijatelja koji kad se sjeti da je morao dati spermij odma probljedi - kaze kooooma!
    Al fakat, svatko od nas reagira posebno, i razgovor je naaajbolji ljek za makar dusu smiriti!(kad vec nemamo psihologe kao svugdje drugdje... )....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mu, mozda bi mu mogla pokazat neke postove di se vidi kako su neki preparati stvarno imali ucinka. Ili da mu slozis neki recept koji zvuci bas sigurno, reci mu: to ti se pije svaki dan, tocno ti preparati u tim i tim dozama. Onda mu to moze zazvucat strucnije, da mu nisu sad tamo neki cajevi koji se izmjenjuju, ciribu-ciriba.
    Ja sam se prema mm postavila toliko sigurno s kombinacijom preparata da sam ga uvjerila da ce mu to djelovat pa je to mozda bio i placebo ucinak, ko zna. Mozda ga je ta sigurnost oslobodila stresa.sretno!!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jedan muški savjet ...znam da davanje uzorka nije vrhunac ljepote u životu ali mislim da oko toga ne treba praviti drame...ja samo pomislim šta će sve MŽ proći kroz potpomognutu, trudnoću, porod...mislim da je ova naša "žrtva" fakat smiješna...ne znam to je moj stav...možda i zato što sam iskusio dosta gorih stvari pa mi ovo dođe kao zezancija...MŽ i ja se uvijek dobro nasmijemo kad je idem na spermiogram
    svakako treba što opuštenije prići zadaći i to je to... 8)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

milivoj ovaj post moram pokazati mm!
    njemu je to veeelika žrtva
    veli, probaj ti pod takvim pritiskom!

a da ne velim da neće na briseve jer mu je frend rekao da boli
    a sad dosta OT

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure,hitno mi treba odgovor!Kako ste našli l-arginin?Ne mogu ga nigdje naći.Barem ne pod tim nazivom.Ko ga proizvdi?A acetil-l-karnitin?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam našla u ljekarni od twinlaba i zove se upravo tako:
    l-karnitin

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

samo ti nemaju u svim ljekarnama pa ćeš možda morati malo tražiti....

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

L-karnitin sam našla(encian),ali ne mogu naći l-arginin.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

silkica, mi smo nasli l-arginin normalno u ljekarni pod tim imenom, al ako si u Zagrebu ja ti imam skoro cijelu bocicu l-arginina, a kako malo pauziramo, ionako ce joj isteci rok pa bi je rado nekome udijelila. javi se ako je hoces.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nažalost nisam u Zagrebu,ali molim te provjeri ko to proizvodi.U ljekarni su rekli da neće biti problema da to naručim,samo da im kažem ko ga proizvodi .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

L-arginin je od TwinLab-a.
    Ako netko drugi iz Zagreba mozda zeli skoro cijele bocice l-arginina, selena i cinka, nek mi se javi. Steta da propadne.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja imam i l-arginin i l-karnitin od twinlaba, a tako se i zovu

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala !
    Reći ću im da naruče od twinlaba.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MM pije (uz vitamin e, vitamin c, selen, cink, l-arginin, bio astin) i acetyl l-karnitin od twin laba. Postoji obični l-karnitin i acetyl l-karnitin, mislim da je NM potreban ovaj drugi. Odite na stranicu od twin laba

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

L-arginin je od TwinLab-a. Ja sam zvala ljekarnu u Zg. I to ne košta ništa strašno, neko veliko pakiranje 120 kn , tako mi je rekla žena. A ta ljekarna se nalazi u Aveniji Vukovar, tamo kod Privredne banke... blizu onog hotela Internacional (ne znam zove li se još tako)...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Poklanjam:

- 6 prasaka Proxeed-a
    - L-karnitin
    - L-arginin
    - vit. E
    - cink
    - selen

Svi lijekovi su otpakovani, koristeni jako malo.
    Ja sam iz SA, ali ih mogu poslati.
    Ko je zainteresovan neka mi se javi.
    Sretno,
    Zana

Stranica 7 od 23 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •