Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav curke,
jel ima li koja saznanja da li stres i depresija mogu drasticno usporiti spermice?Mm ima OAT ali vrlo promijenljive vrijednosti cak zadovoljavajuce
za IVF..medjutim sad na zadnjem prirodnjaku skicnula sam na kosuljicu i zablenula se u nalaz "nema pokretnih spermija"..Kako moja js takodjer nije
bila zadovoljavajuca, nije ispalo tragicno,ali...Kupila sam mu odmah jucer Bioastin,ali vidim da cemo muciti muku sa redovnim pijenjem istog.
Zato i dosad nije nista uzimao,samo smo povecali unos voca zbog vitamina.MM je dosta podlozan stresu;evo ovo ljeto nije ni GO mogao dobiti,
iz istog razloga ni spolni zivot nam nije bajan nesto..jel bi to mogao biti razlog?
Sela,ne znam ni sama. Kod mm nalaz varira od onog koji jr dobar za inseminaciju do malo lošijeg koji bi bio za ivf. Imali smo jednu prirodnu trudnoću prije tri godine ( spontani u 6. tt) i ja nekako ne vjerujem da je spermiogram tada bio puno bolji! S drege strane,jedan susjed bio je dugogodišnji ovisnik o heroinu,čim se odviknuo i malo pribrao dobio je dijete. E sad, njegove spermiće nije uništilo dugogodišnje konzumiranje heroina a našim mužićima je stres napravio dar-mar? To sam vjerovala kad smo tek saznali dijagnozu,sad više ne. S Bioastinom nećeš izgubiti ništa jer je odličan antioksidans i mogao bi popraviti situaciju ( kod nas nije). Sretno!