Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
E vidis,taj PICNOGENOL..gdje ga ima za kupiti?Za njeg sam cula da bas radi na pokretljivosti spermica.
ciao, društvo, evo i ja sam se registrira iz razloga što puno znam o ovoj problematici i vjerujem da će Vam koristiti:
1) meni je dijagnosticirana azoospermia prije par godina, i rekli su da ako želimo imati djece da nam ostaje ili posvojenje ili sl. No, nalaz od prije par mjeseci pokazao je da se spermatogeneza sad uredno događa i da sad imam posve normalan broj spermija i vrlo pokretljivih... A i dijete nam je prirodnim putem na putu... Ovo da usput ohrabrim one koji također dobiju takav nalaz. Nažalost, nikad nisam točno saznao koji je zbilja bio uzrok toj azoospermiji, budući da nisam uspio naći nijedan laboratorij u mom dijelu RH gdje bi netko radio npr. i biokemijsku analizu sjemena (pa ni taj slavni CITO iz Splita), a bez toga je sve uglavnom naklapanje... Nažalost, niti privatni liječnici uglavnom nemaju baš nekog pojma o tomu... Evo na hrvatskom ovdje ukratko o čemu se među ostalim radi, jedan od najboljih tekstova na netu na hrvatskom jeziku o muškoj neplodnosti s malo više detalja, a za one koji znaju druge velike jezike imaju nebrojeno puno kvalitetnog materijala na netu... http://poliklinika-analiza.hr/index....stovi&Itemid=2
2) razlog zašto to pišem kao odgovor na ovaj gore post o Pycnogenolu jest što smatram da je moguće da je razlog (među ostalim) tom povratku spermogeneze i uzimanje tog preparata, ali ne pycnogenol (to je naziv od Twinlaba), nego istog tog sadržaja, ali pod drugim imenom (npr. u Francuskoj se koristi naziv "Endotenol"...). Dakle, radi se o sastojku stručno zvanom OPC (oligomerni proantocijanidi), tj. ekstrakt izvučen najprije iz kore primorskog bora, a kasnije dobivan također iz opne i koštica crnog grožđa (odatle ljekovit učinak crnog vina na krvne žile...). O tom proizvodu postoji mnoštvo studija, pa bacite oko na netu. Ja sam uzimao kod nas http://www.multi-vitamini.com/proizv...6809d9be910c5d puno je jeftiniji nego PYCNOGENOL od twinlaba, a osim toga sastojak aktivnih tvari je 2x jači nego kod twinlaba. Inače je doza (za liječenje krvnih žila i čišćenje organizma od otrova/oksidanata) barem 150 mg dnevno, pa do 300 mg, a taj od Twinlaba ima svega 50 mg... U svakom slučaju, ne mogu reći sa 100%nom sigurnošću da je razlog tog oporavka uzimanje upravo tog pripravka, ali ima dosta indicija da je i to među ostalim bio razlog za takav oporavak spermiograma: Od 0 (!!!) na više milijuna po ml

Dakle, ne odustajte, nade uvijek ima. Problem je, po meni, što liječnici vrlo loše prate aktualna svjetska istraživanja (ovo nije problem samo kod nas nego i u cijelom svijetu), tako da otkrića novih istraživanja dok dođu u liječničke ambulante, redovito treba dobrih 50-ak godina, ako ne više (naravno, osim kad neka vrlo snažna farmaceutska industrija moćno gura svoje proizvode). Tako da niti biokemijsku analizu spermograma u HRvatskoj nisam nigdje našao da mogu napraviti, a kako će tek onda oni uspjeti izliječiti neki problem, kad nisu u stanju niti napraviti potrebne analize za utvrđivanje uzroka neplodnosti!!! Osim ovih najobčnijih, naravno. Ali ući u nešto suptilnije, to ništa.