Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Faza zvana štrajk glađu kod jednogodišnjaka

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Faza zvana štrajk glađu kod jednogodišnjaka

Ovo nije još jedan topic (za) zabrinute mame čija djeca ne jedu, nego me zanima nešto informativno. Naime, u razgovorima s poznanicama koje su mame, kao i iz mnogih topica na ovom (pod)forumu, primijetila sam da jako, jako velik broj djece na kraći ili dulji period prestane jesti s približno godinu dana. S druge strane, nikad nisam pročitala da je to "faza", kao npr. dvogodišnjački tantrumi. Zna li netko postoji li dokumentirana istraživanja koja bi potvrdila moju sumnju da će velik dio djece stvarno prestati jesti u tom periodu, ili su to samo moja laička nagađanja?

ps. Meni se to dogodilo sa Zvjezdicom. Jednog dana nešto prije 1. rođendana samo nije htjela jesti. Držalo ju je 1-2 mjeseca i prošlo. Sad čekam da vidim kako će biti s dečokm
    .

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i mene to zanima. baš kad je lipo počela jesti, odjednom zastoj. sad koliko će je to držati i kako će se razvijati...?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja za taj "zastoj" nisam čitala da se dešava sa godinu dana (naprotiv). Ali isti sa 2 godine smo i iskusili. :/

Naime, radi(lo) se o tome da je dijete htjelo probati nešto više; da je djetetu bila potrebna drugačija količina oblika. I kako je rekla naša pedica, sve je to normalno i da se obično roditelji dvogodišnjaka znaju pojaviti u njenoj ordinaciji totalno zbunjeni apetitom i zahtjevima svojeg djeteta.
    Također, tu pribraja i zabrinute roditelje djece koja su izgubila (prepoznatljive) trbuščiće pa su stoga roditelji pomislili da su djeca počela mršaviti. Itd itd...no sve je to normalno i pripisuje se rastu i razvoju klinaca.

PS
    Ali ja sam mama djeteta koji stvarno ne izgleda mršavo, ali definitvno ne voli jesti i jelo mu uopće nije važno. Izuzev čokolade.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mamma san, imaš pravo, zaboravila sam na dvogodišnjačku duboku sumnju prema hrani. Ali, koliko sam čitala i vidjela kod nas doma, čini mi se da je tu nešto drugo posrijedi. Dvogodišnjaci uglavnom odbijaju nepoznatu hranu i jedu samo ono što im je dobro poznato i što vole. Navodno je to zaostatak iz prahistorije kad su se djeca u toj dobi odbijala od sise i počinjala samostalno hraniti, pa su morala biti jako oprezna. (Ne znam gdje sam to pročitala, nemojte me napasti )

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam čitala negdje da je to zato što se tada razvoj naglo usporava i manje je potrebe za hranom.također mobilnija su i "nemaju vremena" za jesti,a to je i doba prvih zubića...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •