Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: mala beba

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno mala beba

pozrav cure...
    ne znam da li ste vec pisale o problemu kad beba "kasni" koji tjedan?!? na zadnjem pregledu s 32+5 beba je po mjerama femula, a i glavice na 30. tj, a sto se tice tezine ima nategnutih 1500 g , a kao trbalo bi biti oko 1900 g. doktor me poslao i na OGTT, nalaz je uredan ali urin je pun nekakvih bakterija i povisenih leukocita i sad cekam nalaz. problem je u tome, ako ga upce ima sto ja dobivam dosta na kilazi sad sam na + 14,5 kg. narucio me je za 2 tj pa cemo vidit kako ce biti onda.
    sorry jos jednom ako sam ponovila temu. bilo bi mi drago da mi se javi netko tko je imao ili ima slican problem.
    :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma nemoj se previše zamarat s tim, oni ti često pogriješe u tim procjenama, u najgorem slučaju ćeš odležat u bolnici pa će ti radit protoke

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lilamili prvotno napisa
    ma nemoj se previše zamarat s tim, oni ti često pogriješe u tim procjenama, u najgorem slučaju ćeš odležat u bolnici pa će ti radit protoke
    slažem se. te procjene su totalno bez veze, koliko ja znam +/- 500g, a to je puno kod bebe.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

probaj utipkati "tezina" ili "procjena tezine" pa ces vidjeti koliko puta su zenama digli paniku doktori zbog krive procjene - i u + i u - ista stvar. a bebe se rode savrsene

probaj se ne uzrujavati, napravi pretrage na koje te posalju i eventualno jos koju procjenu (drugo misljenje- drugi doc- drugi UZV) ako mozes da se smiris

sretno i uzivaj

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da evo meni kada sam u prošloj trudnoći prokrvarila u 35 tj. doc je rekla da nema veze ak se beba i rodi odmah jer je velika ( navodno 3 i pol kg ), beba se rodila par dana iza sa 2 i pol kg, sada u ovoj trudnoći u 32 tj. kaže da je beba 1,3 kg i da je nešto manja a ja glavu dajem da je veća od toga , a koliko je cura samo bilo u panici dok sam ležala u bolnici ( nekima su fulali i po kilu pa i više )

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni je dr na ultrazvuku u 8 mjesecu trudnoće rekla da je beba presitna - curka rođena sa savršenih 3100/51.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sve je dobro što se dobro svrši

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo ja samo da ti zavibram da će sve biti ok i potpisujem cure u vezi tih UZV mjera u kojima doktori često pogriješe. Mojoj jednoj prijateljici je tako bila panika da su mjere stomačića prevelike i ona se jadna silno prepala da bi se na kraju rodio dečko sasvim ok

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

d13, nemoj razbijati glavu tim stvarima, uzivaj u svojoj trudnoci!
    Moja seka je rodila u februaru,dobila je puno na tezini , preko 20 kg,i rekli su joj da je unatoc tome, beba jaaaako mala, pa je morala svakodnevno na preglede, itd.... uglavnom, rodila se mala cupavica od 4kg. Toliko o tim procjenama

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo info od dr. Kos-a iz Vilija - ja baš pitala pitanje o veličini i omjerima kod beba. UZ može u kasnoj trudnoći dati info sa 3 tj. razlike i to se smatra normalno. Znači 3tjedan u + i 3 tjedna u - od prosjeka je još uvijek normala.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala cure na brzim odgovorima. nisam vise u panici to mi je bilo onih prva dva dana nakon pregleda. glavno da je ja cujem i da ona lupa i da je ful aktivna. pozdrav

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

d13, ne mogu vjerovati, ko da ja pisem
    naime i ja sam 32+5 i dijete mi je manje..nekih 1700..i pazi dobila sam 14,5 kila
    al moj gynich se uopce nije zabrinuo, jucer sam bila. kaze da tezine mogu varirati, da to nista ne mora znaciti i da ne razmisljam o tome.cak se nasmijao i rekao, rodit cete lakse..sad ja ne znam jel to on mene stedi jer mi je tlak na granici visokog
    tak da, ne brigaj!
    i javljaj kak napredujete

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mene su non stop plašili da je beba mala i htijeli me čak hospitalizirati.Na kraju sam rodila mog malog mišića sa solidnih 3 kg i 50 cm.Ludila sam od brige,a nisam trebala jer sam i ja nježne građe pa mi je rekla na kraju babica da je i bolje za mene da beba nije velika.Bila bi se napatila još više jer imam usku zdjelicu.Glavno je da je beba zdrava,a težinu če dobiti kada bude počela papati mamino mlijeko.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala cure na odgovorima.
    ma nekako nisam vise zabrinuta to mi je bio mali šok nakon pregleda. najbitnije mi je da se ja super osjecam i da se bebica redovito javlja.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma nemaju ti neki pojima o kilaži.
    Meni je pred sam porod fulano za više od pola kile kaj se bebine kilaže tiče!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...ja sam odležala mjesec dana u bolnici zbog male težine djeteta...i dan danas mislim da su mi falili termin...uglavnom, mališa je rođena pola kg teža nego su procijenili...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

d13, kako napredujete? mi danas ustanovili da smo jos uvijek dva tjedna u zaostatku. uspjeli dogurati do 2295m ne vjerujem da ce do poroda biti vise od 2800.
    jel ima netko iskustava sa malim bebicama na porodu. kaze mi gynich da je u takvim slucajevima obavezna epiziotomija da se dijete ne muci
    ah

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    d13, kako napredujete? mi danas ustanovili da smo jos uvijek dva tjedna u zaostatku. uspjeli dogurati do 2295m ne vjerujem da ce do poroda biti vise od 2800.
    jel ima netko iskustava sa malim bebicama na porodu. kaze mi gynich da je u takvim slucajevima obavezna epiziotomija da se dijete ne muci
    ah
    sestricni mm-a su isto nekoliko tjedana prije poroda rekli da je bebica premala i da ima premalu glavicu, a beba se rodila najnormalnije tezine, sa normalnom glavicom i bebica je super i preslatka i sad vec ima godinu i pol.
    naime, ja sam 34+2 tj. a bebica vec ima 3000g, pa me doktor stalno plasi kojecime...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moje iskustvo je da oni ne uspijevaju baš točno odrediti težinu bebača. Meni rekli u 33 tj. da je ogromna, stavili me na dijetu do kraja trudnoće (a bila sam na +10), na kraju od te silne bebe (predviđanja 4500 ) rodila se prosječna curka od 3440, 49 cm.

Sad mi opet "prijete" velikom bebom (24 tj.), ali ih uopće ne slušam. Mislim da je glavno da se mi dobro osjećamo i furamo pozitivu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e, to! ja sam isto za tu pozitivu, ipak mi najbolje osjecamo je li sve u redu

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meštrovica, koliko ti je bila teska beba na porodu i kak si rodila

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ah
    na jednom od topica o preranom porodu je netko napisao
    da se epi obavezno radi kod preranih poroda (nisam sigurna do kojeg tjedna) zato što bebina glavica još nije dovoljno ojačala i srasla.
    (pokušat ću iskopati link)

ako će se tvoj bebonja roditi u terminu, neka te ne plaše s epi.

meni je logičnije da će se manja beba manje mučiti pri izlasku
    jer je naime - manja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...rodila se teška 2800 g, a na pregledu prije ulaska u rađaonu doc je vrtio glavom i zabrinutio rekao kako će vjerovatno imat manje od 2500 g...
    ...rodila sam vaginalno, uz epi koja je doduše bila minimalna...tomi je poslije rekla patronažna kad je pregledavala šavove, rekla je da imam samo 2...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i kak je s takom malom bebom na pocetku? meni je alen bio 3500, pa sam imala osjecaj da je ko pero
    koji je to uopce broj bodicha?
    jel htjela dojiti?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj meštrovica prvotno napisa
    ...rodila se teška 2800 g, a na pregledu prije ulaska u rađaonu doc je vrtio glavom i zabrinutio rekao kako će vjerovatno imat manje od 2500 g...
    ...rodila sam vaginalno, uz epi koja je doduše bila minimalna...tomi je poslije rekla patronažna kad je pregledavala šavove, rekla je da imam samo 2...
    Meštorvica, u kojem si tjednu rodila? Jesu li ti doktori spominjali kakvu prijevremenu indukciju? Je li ti beba dobivala redovno na kilažai, makar i malo ili nije uopće dobivala. Mene su hospitalizirali u bolnicu zbog zastoja i spominju indukciju u 38 tjednu ako ne dobije ništa za tjedan dana. Danas sam ušla u 37 tjedan i mali ima 2300 gr. Ja bi radije, obzirom da su svi protoci uredni, pl. voda super, ctg super, da sve ide svojim tokom i da se bebe rodi kad joj je i vrijeme.
    Jesu li ti preporučili mirovanje i ležanje ili...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...peso, ako je za sada sve u redu, odnosno beba barem malo napreduje, mislim da nema potrebe za indukcijom...mene je doc također pripremao na to već od 30. tjedna, ali na kraju sam prešla termin za par dana...
    ...koliko sam ja shvatila, porod se mora inducirat jedino ukoliko razvoj potpuno stagnira što znači da maternica više nije povoljan okoliš za bebu i ona ne može više unutra opstati...ali to se ne gleda samo po kilaži, već i ctg i protoci moraju bit zaista loši za tako nešto...

...meni je uočeno da beba kaska već i prije 20. tjedna, a kasnije je primjećen i manjak plodne vode...međutim, protoci i ctg su uvijek bili više manje u redu...jednom nisu baš bili bajni i tada sam hospitalizirana sve do poroda...
    ...morala sam mirovati, ali ne znam da li više zbog toga ili zbog činjenice da sam od početka bila za prst otvorena...

...nego, ovih dana sam došla do nekih novih spoznaja i koliko god sam tada mislila da su mi falili termin, sada mislim da je možda trombofilija bila u pitanju, šta zapravo uopće nije bezopasno i potrebno je primati heparin od trenutka kad se primjete prvi zastoji...
    ...baš u utorak radim pretrage na to pa vam javim rezove...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...ivy, pa zapravo i nije bilo tako strašno...doc me netom prije poroda već blago pripremio na činjenicu da je moguće da beba bude presitna ili možda dobije niži apgar pa da se pripremim da ide na neonatologiju, ali nakon poroda i pregleda, sav sretan je došao do mene i rekao da je sve ok...apgar 10, kilaža iznad 2500 g, i da ide sa mnom na odjel...
    ...budući da je ona definitivno bila njamanja beba na odjelu (one još manje su završile na neonatologiji) mislila sam da će sigurno pokupit žuticu ili nešto drugo, žilavica mala jedina od svih nije ništa pokupila, čak ni žuticu dobila...prve smo puštene kući...
    ...presvlačenje je bilo malo zeznuto, skoro sva robica je bila velika, ali brzo je ona to nadoknadila...od prvog dana je žestoko sisala...hvala bog, s tim nije bilo nikakvih problema...iako, nije bilo lako se opirat raznim savjetima da joj dodatno dajem i adaptirano jer je tako sitna...često sam i sama prvih dana pomišljala na to jer sam bila nesigurna...ali kad je pedijatrica na prvom pregledu zaključila da izvrsno napreduje, izbila sam si te ideje iz glave...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mestrovica, mogu si zamislit kak su te obasipali savjetima
    dobro ste vi to izgurali
    btw, sta je trombofilija?

jucer sam bas procitala utjesnu stvar kako je u stvari slabo napredovanje djeteta njegov obrambeni mehanizam na nedovoljno funkcioniranje posteljice i ono jednostavno zastaje na razini gdje dobiva dovolljno hrane, a ne nastavlja se razvijati posto poto pa u deformacije.
    neka je samo mala mishica zdrava i vesela

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni su dan prije poroda(DAN, ne tjedan!!!) rekli da je beba 3700g
    Rodio se sa 4030.Baš i nije zanemariva razlika.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, nije za zanemarit, pogotovo kad moras rodit tak veliku bebu. mojoj frendici su isto fulali preko pola kile, beba je bila ogromna i razvalila joj kukove, tak da nije mjesec dana mogla iz kreveta izac

ja se nekak ne nadam da su mi fulali i da ce bebo biti veci nego sto je jer imam vidno manji trbuh nego u prvoj trudnoci (to se na zalost, ne odnosi na guzicu )

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vi koji ste lezali u bolnici zbog male bebe, jel su vam nesto specijalno radili osim pregledavali vas? ja sam svog privatnika zamolila da me ako je ikako moguce ne salje u bolnicu jer sam u prosloj trudnoci bila mjesec dana i ne da mi se vise to ak nije neophodno. On mi je gledao protok, rekao da je dobar i da mu se javim za dva tjedna. Naravno, strogo mirovanje.
    Mislite da bi bilo pametnije da sam u bolnici?ja se inace dobro osjecam, kontroliram si tlak i pokrete bebe

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sada sam malo zbunjena...
    Bila sam kod Kosa sa tocnih 32 tjedna i bebica ima 1700 i on je rekao da je sve super. Termin koji je na pocetku bio 15.07. prebacio na 20.07. sto sam ja nekako osjecala od samog pocetka jer su mi kasnije ovulacije. Pitala sam ga da li mi vec moze po prilici reci kolika bi bila beba na porodu - rekao je oko 3500 +/- 200gr.
    I sada ovdje citam da je 1700 malo za 32 tjedan? Pa zar nije poznato da bebe najvise dobijaju u zadnjim tjednima...naravno ukoliko je sve ostalo u redu??

Sada sam bas bacila pogled na stranicama od Harni i tamo pise da je normalna tezina bebe u 32 tjednu od 1600-1800!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Iana27 prvotno napisa
    Sada sam malo zbunjena...
    Bila sam kod Kosa sa tocnih 32 tjedna i bebica ima 1700 i on je rekao da je sve super. Termin koji je na pocetku bio 15.07. prebacio na 20.07. sto sam ja nekako osjecala od samog pocetka jer su mi kasnije ovulacije. Pitala sam ga da li mi vec moze po prilici reci kolika bi bila beba na porodu - rekao je oko 3500 +/- 200gr.
    I sada ovdje citam da je 1700 malo za 32 tjedan? Pa zar nije poznato da bebe najvise dobijaju u zadnjim tjednima...naravno ukoliko je sve ostalo u redu??

Sada sam bas bacila pogled na stranicama od Harni i tamo pise da je normalna tezina bebe u 32 tjednu od 1600-1800!
    Prestani čitati i uživaj u ostatku trudnoće.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Iana, moj bebac je sa 32 tj. imao također 1700 a sa 37 tj. 3 kg kaže dr. Vidit ćemo do kraja, ako je po ovom beba zadnje tjedne više dobiva

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je sa 32+5 mali bio 1700, u tom casu je kasnio dva tjedna, a to je normalno 2 minus, 2 plus, sad mi kasni 3 tjedna, a i cijelo vrijeme imam granicni visoki tlak+ kaj smo i muz i ja veliki, pa je po tim parametrima i beba trebala biti veca. Mislim nije to nis za jako se zabrinut
    uostalom oni kao sto vidis cesto i fulaju
    no, ja zbog tlaka moram mirovati da mi ne bi dalje stagnirao u razvoju

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mojoj prijateljici je dr rekao dan prije poroda da je beba teška 3 kg!!sutradan je rodila bebu tešku 3700!!!!e pa sad...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Slazem se 100% sa svime sto ste napisale...

Evo jucer mi zena kaze da su joj cijelu trudnocu govorili 100% cura na svakom uzv-u, davali slikice medunozja i rodila deckica...ako to fulaju sto mogu vidjeti, pa kako ne bi mogli fulati tezinu koja se mjeri opsegom trbuscica, sto znaci da komp/uzv sam programski to izracuna!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo i moje iskustvo.Rodila sam u 39+6 dečkića teškog 2300g.Na zadjem ultrazvuku dan prije poroda težio je 3150g.Ne da su fulali malo nego previše.Zadnjih mjesec dana nije dobio ni gram .Nakraju je sve super prošlo beba super napreduje.Danas imamo 2i pol mjeseca i 4,5kg.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni je beba stalno ispod granice težine za tjedne..
    sad je procjenjen na 2450 gr u 36 tj...
    iskreno, mene to jako brine, i ne znam kako da ga udebljam.

moj trbuh stvarno nije velik, pa iskreno sumnjam da su jako promašili težinu.. jer su ga gledala 3 različita doktora.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="Leni"]meni je beba stalno ispod granice težine za tjedne..

moj trbuh stvarno nije velik, pa iskreno sumnjam da su jako promašili težinu.. jer su ga gledala 3 različita doktora.[/quot

Nemoj ništa brinut sve bu ok.Meni posteljica nije funkcionirala kako treba zadnjih mjesec dana pa nije dobio na težini.nažalost ni dan danas nije otkriveno zašto,najvjerojatnije zbog neke upale.Meni je u tom tjednu imao 2350 i tak se i rodio.Jadni moj mali bio je mjesec dana gladan.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mare1, u kojem si tjednu rodila?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa
    meni je beba stalno ispod granice težine za tjedne..

moj trbuh stvarno nije velik, pa iskreno sumnjam da su jako promašili težinu.. jer su ga gledala 3 različita doktora.
    i meni je bila , i trbuh nije bio velik. ali mozda ni ti nisi visoka 180 i nemas stajaznamkoliko kila pa nije ni cudno da beba nece imati 4 kg. Mislim, razumis sta sam tila rec? Ja iman 163cm i isla sam rodit sa 68 kg, inace imam oko 55 i nije ni cudo da beba nije prevelika. Iako je i moja stalno kasnila za 2-3 tjedna i na kraju se rodila sam 36+6 (po terminu) i imao je samo 2050 (dan prije procjenjen na 2100gr) i 44cm (procjena doktora maksimum 34 tjedna). Danas je veliki decko.
    Ne brini, ne izgladnjujes bebu (i meni su to govorili ), ona sama uzme sto joj treba

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa
    mare1, u kojem si tjednu rodila?
    39+6 dan prije termina.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj meštrovica prvotno napisa
    ...peso, ako je za sada sve u redu, odnosno beba barem malo napreduje, mislim da nema potrebe za indukcijom...mene je doc također pripremao na to već od 30. tjedna, ali na kraju sam prešla termin za par dana...
    ...koliko sam ja shvatila, porod se mora inducirat jedino ukoliko razvoj potpuno stagnira što znači da maternica više nije povoljan okoliš za bebu i ona ne može više unutra opstati...ali to se ne gleda samo po kilaži, već i ctg i protoci moraju bit zaista loši za tako nešto...

...meni je uočeno da beba kaska već i prije 20. tjedna, a kasnije je primjećen i manjak plodne vode...međutim, protoci i ctg su uvijek bili više manje u redu...jednom nisu baš bili bajni i tada sam hospitalizirana sve do poroda...
    ...morala sam mirovati, ali ne znam da li više zbog toga ili zbog činjenice da sam od početka bila za prst otvorena...

...nego, ovih dana sam došla do nekih novih spoznaja i koliko god sam tada mislila da su mi falili termin, sada mislim da je možda trombofilija bila u pitanju, šta zapravo uopće nije bezopasno i potrebno je primati heparin od trenutka kad se primjete prvi zastoji...
    ...baš u utorak radim pretrage na to pa vam javim rezove...

meni je od ovoga beba u 25 tjednu umrla , isto zastoj u ratu od 2 tjedna ...losi protoci ...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo i mene natrag. rodila sam hitnim carskim zbog losih protoka. hvala bogu da sam bila hospitalizirana prije toga zbog visokog tlaka i da su mi stalno radili pretrage. dijete je zaostajalo samo dva tjedna, ali ocito da je potrebno pred kraj stalno kontrolirati.
    nakon pretrage odmahsu me hitili u boks na nesto sto se zove "stres test" (i bome je stres! :shock: ), dali mi tek toliko dripa da dobijem jedan trud da vide moze li dijete zbog losih protoka prezivjeti porod....i pocelo se gusiti...tak da sam zavrsila na carskom.
    bebo se rodio sa 2680, taman toliko na koliko su ga procijenili (ja sam bila na 38+3) i ful mi je drago da su ga maknuli od te moje lose posteljice, jer je u prva dva tjedna dobio skoro pola kile, sladak je i zdrav

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ivy, drago mi je da je sve dobro prošlo... meni nikad nitko dosada nije spominjao protoke..

govore mi samo da je beba malo manja po kilaži, ali ništa za zabrinuti se..
    danas je 39+5 i u četvrtak mi je 40 tjedana..

beba je vrlo vrlo aktivna svaki dan... jedini je bio neki dan na CTGu koji nije spavao, uvijek se miče, pa vjerujem da je sve ok.

tviti22, tvoja priča je stvarno sve cure rasplakala i dan danas kad se sjetim meni je teško... ne mogu ni zamisliti kako je tebi bilo
    ~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i tvoju novu srećicu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cueke, nemojte se brinuti oko procjene težine bebe...
    To apsolutno ništa ne znači. Najtočnija je težina ona kad beba izađe i izmjeri se .
    Bitno je da su svi nalazi OK, protoci, CTG, a što se težine tiče, svi smo mi različiti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

drage cure evo bio bi red da se javim na ovaj post posto sam ga i otvorila. znaci ovako otvorila sam ovaj post jer mi je beba od 30. tjedna pocela zaostajati u razvoju, tako je iz jednog tjenda doslo do 3 tjedna zaostatka. u 35+5 tjednu sam hospitalizirana, pratili su mi ctg 3-4 puta na dan. onda 3 dan bolnice otkucaji su naglo poceli padati i hitno su me porodili carskim rezom u tocno 36. tjednu. rodila sam prekrasnu malu mrvicu od 1600 g i 44 cm. bila je u inkubatoru 21 dan, a u bolnici smo bili mjesec dana,nakon cega su nas pustili jer je ona stvarno super. dobro je napredovala i pustili su nas sa 2100g iako ne pustaju ispod 2250g, ali kako je ona vec imala mjesec pustili su nas.
    sad smo kuci super napredujemo i vec je na prvom pregledu imala 2350g.
    cure uzivajete u svojoj trudnoci, ali isto nemojte zanemariti problem ako ga uocite.
    pozdrav svima i cuvajte se.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

baš lijepo što je dobro završilo

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

meni doc stalno spominje zaostatak od 2tj u razvoju, a ja ga stalno upozoravam da je i termin krivi jer su mi ciklusi bili dulji i prema tockastom krvaranju implantacije sam ziher da je do zaceca doslo min 5 dana kasnije. svaki put zavrsi na tome, ali jucer je provjeravao na UZV opet sve (i dimenzije i protoke, iskusan doc, novi aparat 3D-4D UZV pa nekak vjerujem da je procjen poprilicno tocna) i beba po velicini odgovara razvoju bebe u 33tj, a ne 36+3 (35+5 po meni), koliko sam trudna.
    naravno, kao hipohondra me to odmah bacilo u bed i dala sam se na citanje svega u vezi i malo me smirila cinjenica da bez obzira na iskustvo doc-a to ne znaci da je procjena tocna, niti je toliki zaostatak neka velika strahota jer se do termina malena stigne jos uvijek "nabildati". ni prvo cudo nije bilo ogromno - rodio se 40+3, 3300g, 52cm...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •