meštrovica prvotno napisa
...peso, ako je za sada sve u redu, odnosno beba barem malo napreduje, mislim da nema potrebe za indukcijom...mene je doc također pripremao na to već od 30. tjedna, ali na kraju sam prešla termin za par dana...
...koliko sam ja shvatila, porod se mora inducirat jedino ukoliko razvoj potpuno stagnira što znači da maternica više nije povoljan okoliš za bebu i ona ne može više unutra opstati...ali to se ne gleda samo po kilaži, već i ctg i protoci moraju bit zaista loši za tako nešto...
...meni je uočeno da beba kaska već i prije 20. tjedna, a kasnije je primjećen i manjak plodne vode...međutim, protoci i ctg su uvijek bili više manje u redu...jednom nisu baš bili bajni i tada sam hospitalizirana sve do poroda...
...morala sam mirovati, ali ne znam da li više zbog toga ili zbog činjenice da sam od početka bila za prst otvorena...
...nego, ovih dana sam došla do nekih novih spoznaja i koliko god sam tada mislila da su mi falili termin, sada mislim da je možda trombofilija bila u pitanju, šta zapravo uopće nije bezopasno i potrebno je primati heparin od trenutka kad se primjete prvi zastoji...
...baš u utorak radim pretrage na to pa vam javim rezove...