Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: mala beba

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj, ja sam danas bila na UZV-u i poprilicno se zabrinula.

U 22. sam tjednu i promjer glavice kasni tjedan dana, duljina natkoljenice 4 dana, ali opseg trbuha je MJESEC DANA ispred. Boze mili, pa kako bebica izgleda - sami trbuh?

Zanima me ima li netko slicnih iskustava?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam ludela od svakakvih uzv mera (isto to, nesto je vece nesto manje, nesto puuuno manje), i zakljucila sam da su greske mnogo vece kad je beba karlicno.
    Cim se okrene, mere su proporcionalnije

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja je prema dolje pa su isto mjere čudne.
    U 27 tj sam i mjere BPD odgovaraju za 27,
    FL odgovara za 26, a
    OA samo za 25 tjedana!-ovo me malo brine.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja necu ni napisati koliko variraju mjere... samo se uzrujam...
    prema tim izmjerenim stvarima moje cudo je cijelo u nogama
    ja sam nekak ziher da je malena sasvim ok, da je glavica malcice manja jer je uglavljena u zdjelici vec od 28tj i tesko ju je uhvatiti cijelu na UZVu (doc je 5min samo narihtavao sondu da uhvati najsiri promjer glave), a da ostale mjere variraju jer smo bili na pregledu u doba kad je zenska najaktivnija pa ju se "hvatalo" za svaku slicicu...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni sa 37+6 rekose da nosim malisana od 3300, a ja nakon 6 dana rodila mrcinu od 4300. Spol su pogodili

Sto ja htjedoh reci - mazite stomake i uzivajte u lupkanju!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bok cure! Eto kad spominjete variranje mjera, evo i mog primjera: naime na pregledu u 34 tjednu BPD je bio za 37 tjedan, AC za 34 tjedan, a FL za 33tj,a TT je procijenjena na 2400 grama- to je izmjereno kod jednog dr privatno. Tri dana kasnije otišla sam na redovan pregled kod svoje dr koja mi prati trudnoću i mjere BPD su pak bile za 39 tj, AC za 36 tj, a TT procijenjena na 3100 grama. Eto što reći osim da je to nemoguće, sad kome vjerovati, a u biti čitajući postove na različitim forumima ispada da svačijoj bebi nešto ne štima, ili je glavata, ili kratkonoga ili trbušasta ili pak sve od toga, a svi se na kraju rađaju normalni i proporcionalni.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

za femur sam sigurna da je vise pogreski kod polozaja na zadak.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni su skroz pogodili mjere.. na dan poroda su mi rekli da će imati od 2700 do 2800.. rodio se s 2780 gr i to na sam termin..zašto je tako mali ne znam..

no, sada nakon 1 mjeseca je natukao 2 kg, dojenjem.. tako da je sad prava buhtlica..

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam vec puno puta pisala o mom slucaju, no nije mi tesko opet

moj M. je imao sa nekih 32 tj. IUGR (zastoj rasta), sporo je rasao, mozda svega par milimetara tjedno, isla sam na kontrolu uzv svaki tjedan velicine femur, bpd i ac totalno drugacije za tjedne (ne znam napamet) procjena tezine je zadnja bila u 37 tj. 1700g

uz to je femur najvise kasnio, koliko se sjecam bio je 5 cm, pa su mjerili sve duge kosti ruku i nogu i zakljucili da ce mi dijete biti patuljastog rasta :shock:

bila sam narucena u bolnicu sa 38 tj. jer kao protoci su ok i sve drugo je ok i nije bilo razloga inducirati porod prije 38 tj.

sa 37,4 sam rodila prirodno, dobila sam trudove, imao je 1950g i 41 cm, rukice i nogice su mu bile ok...proporcijonalne ostatku tijela
    takoder imam epi od 3-4 sava, beba nije bila na zadak

14 dana neonatologije do 2200g

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e da agpar je bio 9/10

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Leni, ako je preko 2,5kg u terminu, onda se ne racuna kao zastoj u rastu
    Ma normalno da mogu i dobro da izmere, i verujem da se potrude kad odokativno procene da nesto nije po standardima, ali ipak najcesce "brljaju" s tim uzv merama.
    Mojoj rodjaki su isto pogodili u 30g, a malac je imao zastoj, rodjen je sa 35 nedelja.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

evo, nakon 2120g u 36tj, 2700g u 38tj, cudo je rodjeno sa 2940g, 48cm apgar 10/10 na 40+2...

sad sa 8 dana ima preko 3200g
    :D

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam se stvarno brinula oko te njegove težine. ali mali je gladnjivac pravi i sve je nadoknadio na maminom mlijeku..

dia, poslije nije bilo nikakvih problema s marinom?pogledala sam album i presladak je

saska7, :D
    kli kli, hvala za info

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

leni tnx.
    zdrastveno nije bilo problema kad se rodio, nije bio u inkubatoru, nego samo u grijanom kreveticu, nikakvih respiratornih promblema
    problema samo imali sa dojenjem jer nije imao refleks sisanja, malo bi povukao i zaspao, nije imao snage...pa smo presli na izdajanje i moljenje po sat vremena da pojede i to malo mlijeka

imao je lagni distoni sindrom hipertonus sa asimetrijom lijeve strane, to je otkriveno sa nekih 8 mj. isli smo na vjezbice do godinu dana, evo nedavno smo bili na kontroli kod fizijatra i odusevljena je njegovom motorikom

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

dia, super.. :D

moj F. je isto spavao nakon 5 minuta sisanja, onda smo ga razbuđivali i sad obožava sisati i jede poprilično.. kao što rekoh dobio je 2 kg za mjesec dana..
    a nijednom mi nije uništio bradavice , baš lijepo vuče..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I meni su pred kraj trudnoće plašili da je moja bebica mala i sumnjali na zastoj u rastu.
    Ja sam vjerovala svojoj intuiciji, a i bila je vrlo živo dijete u buši pa me stalno lupkala i znala sam da će biti sve O.K.
    U 40. tjednu rodila se M. 3220/48 cm Apgar10/10 :D

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo....sad je doc valjda malo bolje izmjerila....kilaža nam je s 33 tjedna oko 1950. :D

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo i ja imam sličan problem pa podižem temu!
    Moja beba je od početka bila manja za oko 10 dana, da bi na uzv prije četri tjedna bila veličine 27+6 koliko sam i ja trudna prema menstruciji i bila je teška 1192g.! Ali u petak na kontroli znači 31+6 ponovno kasni jedno 9 dana! ,težina joj jme 1633g Kako je to moguće, doktor nije pretjerano zabrinut, samo me pitao (kolko je kasnila na početku)ali ja bome jesam! Fl joj odgovara za 29+3, al se tješim da je to zbog toga što je na zadak, a pročitala sam da se FL onda ne može baš točno očitati!
    Ginić me nije poslao na nikakve daljnje pretrage!
    Jel netko imao sličnu situaciju?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ajme sad sam još više zabrinuta kad mi nitko ne odgovara!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne znam ti ništa reći u vezi sa ovim, ali možda da potražiš drugo mišljenje.
    Videlo se mnogo puta u praksi da neke UZV mere i nisu tako pouzdane. Dosta zavise i od samog lekara-dijagnostičara.
    I još nešto: ako se tvoj doc ne brine možda ne bi trebala ni ti...
    (Čuj ko joj kaže )
    Ipak, evo ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je tvoja bebica školskih mera i da se rodi i raste zdrava

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kod mene pak trudnoća odgovara za tjedan dana manje nego što sam trudna. S 37 tj mjere su odgovarale bebici od 36 tj. I kilaža je manja,ali ni to me tako ne brine. Ali me jako brine što je FL odgovarao za samo 33 tjedna!
    Beba je okrenuta na glavu već dugo pa bi mjere trebale biti točnije. Uzv su mi radile 2 osobe samo u različito vrijeme i kod oba dvije doc dijagnoza je bila malen FL s tim da su probale mjeriti sa svih mogućih kuteva.....tak da ne vjerujem da su baš pogriješile. Što onda nosim neku mršavu bebicu ili nešto nije u redu? Zašto trbuh tako polako raste?????

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cure drage

što se tiče procjena - ja sam imala u obje trudnoće obrnuti slučaj, oba puta je beba procjenjena kao veeeeelika...

sad, najfriškije, 2 sata prije poroda je procijenjena na 4.600 kg!!!

rodila se sa 3.790

tako da.... ne treba dizati paniku oko tih procjena

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Podižem temu.
    Jučer sa kontrole,suspektni zastoj u rastu-odnosno dr je rekao da je za sada usporen rast-sa 32+5 imamo 1810gr(trebalo bi biti 2kg i više). Navodno protok pupčane arterije ima malo povišen otpor(ali dr veli ništa posebno značajno,minimalno povišeno).Svi ostali protoci su ok.Trbušćić najviše zaostaje(nekih 10 dana),glavica je normalna,femur malo manji,ništa bitno(7 dana što po dr su normalna odstupanja).Dr brine jer do sad smo uvijek odgovarali mjerama.Dr ima svemirski brod od uzv-a, 25 godina iskustva i mjerio je svaku stavku 3 puta,gledao me 45 min...sumnjam da je aljkavo izmjerio. Kontrola za 10 dana,pa ako bi stao rasti onda treba porod,ako nastavi barem nešto dobivati čuvamo ga dalje u buši.
    Očajna sam.Idem po još jedno mišljenje slijedeći tjedan.
    Dajte javite se cure sa friškim iskustvima...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam sa prvim završila na carskom rezu zbog navodnog zastoja u razvoju. Sinko je rođen s 2740 grama i 48 dug u 36+5. Druga trudnoća, sve isto, ali sada nitko nije govorio o zastoju. Rodila sam curu vaginalno 2780 grama 49 cm u 37+1. Treča trudnoća, od početka dijete jako veliko. Prošla sam sve pretrage i sve super. Rodila sam velikog miša u 36-om tjednu 3400 grama i 50 dug.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu.
    Jučer sa kontrole,suspektni zastoj u rastu-odnosno dr je rekao da je za sada usporen rast-sa 32+5 imamo 1810gr(trebalo bi biti 2kg i više). Navodno protok pupčane arterije ima malo povišen otpor(ali dr veli ništa posebno značajno,minimalno povišeno).Svi ostali protoci su ok.Trbušćić najviše zaostaje(nekih 10 dana),glavica je normalna,femur malo manji,ništa bitno(7 dana što po dr su normalna odstupanja).Dr brine jer do sad smo uvijek odgovarali mjerama.Dr ima svemirski brod od uzv-a, 25 godina iskustva i mjerio je svaku stavku 3 puta,gledao me 45 min...sumnjam da je aljkavo izmjerio. Kontrola za 10 dana,pa ako bi stao rasti onda treba porod,ako nastavi barem nešto dobivati čuvamo ga dalje u buši.
    Ako će ti protoci i svi nalazi biti relativno ok. ne vjerujem da će izazivati porod prije napunjenih 37 tjedana.

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Sandra23, jel miruješ?
    Mojem malom je trbuh dosta zaostajao, a protoci i sve je bilo ok. Onda mi je dr rekao da prestanem raditi (iako nije neki stresan i težak posao) i da redovito jedem i odmaram - ležim na lijevom boku. Na slijedećem pregledu za 2 tjedna je trbušćić narastao, i dobio je 300 g (imao je 1420 g) - dr je bio zadovoljan. Trbuščić je po mjerama u 2 tjedna napredovao za + 3 tjedna...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mirujem i ležim na lijevom boku već 3 tj i dalje ću...

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u 29+5 tjednu trudnoće na kontroli dr. kad me vidio prvo je rekao rekao da imam mali trbuh (inaće sam vitka i ne sklona debljanju),uzv je pokazao da beba lagano zaostaje ,kontrola za 2 tj. dobila 500 grama što je super ,kontrola za tjedan dana 200 gr. ,za još tjedan dana 100 gr. i dr nije bio baš zadovoljan ,da napomenem da su protoci bili uvijek uredni, plodne vode dovoljno što je jako bitno
    na kraju kod mene je sve bilo stvar genetike a ne patologije
    tako da sam sa 34+5 ostala u bolnici do prirodnog poroda sa 38+5 rodila predivnu zdravu curicu sa 2870 kg,49 cm ,koja voli papati maminu ciku koja će napuniti 5mj i ima 6.300 kg,65cm

da budeš mirna odi po još jedno mišljenje,česti uzv zbog protoka je jedino kaj se može napraviti,probaj biti što smirenija zbog bebe ,vjerujem da će sve biti ok

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu.
    Posavjetuj se sa dr oko uzimanja aspirina ili andola. Pomaže bolju cirkulaciju time i protok kroz posteljicu i pupkovinu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sweety pitala sam i rekao je da ne...ti si uzimala?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne, meni nisu odradili diagnostiku kako treba, nisu našli uzrok, nisu mi proveli adekvatnu terapiju, samim čudom sam rodila živu curicu.
    Kasnije sam zbog vlastite znatiželje pronašla razlog zastoja u rastu.

Mislim, ima milion razloga, ali koliko primjećujem doktore baš ne zanima, saniraju posljedice, a o uzroku ne brinu previše, niti da bi popravili trenutno stanje.
    U kojoj se bolnici vodiš?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sandra traži da ti odrade koagulacijske pretrage i famozne d-mere, to su pokazatelji da li ikakvo tvoje stanje uzrokuje loš protok.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koagulacija mi je uredna.Vodim se u Vinogradskoj(jer sam bila primljena zbog otvorenosti) inače sam kod privatnika.

čičilolobela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma, cure, niš se ne brinite. Za vrijeme moje 2. trudnoće prije godinu i par mjeseci isto sam sa 35 tjedana bila na pregledu u Merkuru i ustanovili su mi da mi je beba stala sa mjerama 2-3 tjedna prije, znači na 32 tjednu. Stalno su tvrdili da joj je opseg trbuha mali, a bedrena kost dugačka, da ima premalo grama... sto čuda. i onda su me zadržali u bolnici između ostalog i radi visokog tlaka. JA sam u međuvremenu otišla i po drugo mišljenje očitanja uzv što je pokazalo isto to što su mi govorili u Merkuru. Sada znam da sam se brinula pretjerano i da doktori slijepo prate tablice i mjere po knjigama. Rodila sam prije godinu dana prekrasnu curicu, 2900 gr i 52 cm. Ona je danas kao jednogodišnjakinja (a takva je bila i kroz cijelo vrijeme) vitka (ne mršava), dugačka, aktivna, pametna, prohodala sa 10 mjeseci... Nikad nije bila trbušasta, nego jednostavno izdužene, vigljaste građe. Tako da ako je trudnoća i sve ok, NO SIKIRIKI.
    Ja sam eto 3. put trudna i sad znam da mi takve stvari sigurno neće dizati tlak i kvariti prekrasan osjećaj trudnoće.
    Na koncu konca i mi smo različiti, i psihički i fizički. Ima nas svakakvih, pa zašto bi bebe bile iznimka.

Pozz

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

čičilolobela

Evo da se javim,bila sam na kontroli i napredovali smo,navodno 360gr u 7 dana!(kažem navodno jer puno je to u malo vremena i sve mi se čini da dr zaje.. kad mjeri) Prešao je 2kg i sad sa 33+5 je bio 2175gr.Sve u svemu laknulo mi je jer bitno je da napreduje,nema veze što je i dalje malo manji.Idem na kontrolu slijedeći tjedan,bit ću 35+2tj baš me zanima koliki će biti prirast.
    Posljednje uređivanje od sandra23 : 31.03.2010. at 16:41

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam 32 tjedan i danas mi je doktor rekao da je u odnosu na prosli uzv pregled od prije 3 tj beba jako malo napredovala, opseg trbuha je 2 i pol tjedna manji nego sto bi trebao biti.
    Uzasno sam zabrinuta i ne znam kako pomoci bebi da se udeblja znjopam i lezim na lijevom boku,ali i meni se ta hrana slabo prima.
    Ako za 7 dana ne bude napretka,ceka me hospitalizacija. Zanima me da li u bolnici ikako mogu pomoci da beba dobije na tezini, kako, cime?
    Posljednje uređivanje od S2000 : 19.04.2010. at 19:03

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam 32 tjedan i danas mi je doktor rekao da je u odnosu na prosli uzv pregled od prije 3 tj beba jako malo napredovala, opseg trbuha je 2 i pol tjedna manji nego sto bi trebao biti.
    Uzasno sam zabrinuta i ne znam kako pomoci bebi da se udeblja znjopam i lezim na lijevom boku,ali i meni se ta hrana slabo prima.
    Ako za 7 dana ne bude napretka,ceka me hospitalizacija. Zanima me da li u bolnici ikako mogu pomoci da beba dobije na tezini, kako, cime?
    Bokić.
    Sama malo možeš pomoći. Kakvo je stanje, takvo je.
    Ležanje na lijevom boku je bolje jer je u toj pozi bolja prokrvljenost, pa beba dobiva više krvi time i hranjivih tvari.
    Osim toga možeš popričat s doktorom o uzimanju andola koji razrijeđuje lagano krv i pospješuje cirkulaciju. (premda doktori nisu skloni tome)
    Ako u obitelji imaš slučajeve da su imali bilokakvih problema sa zgrušavanjem krvi, visokim tlakovima i sličnim stvarima, reci doktoru i traži obradu na trombofiliju.
    Ako nemaš, onda lezi i uživaj jer ćeš najviše pomoći svojim pozitivnim stavom.
    Evo kako je kod Sandre23 npr. sve OK. (samo nek se tako i nastavi ).
    Može biti puno razloga koje ćes sama teško dokućit, a može biti ništa, prolazno.
    Želim ti ovo zadnje.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

tnx na odgovoru sweety,
    u obitelji nema takvih probema, a tlak mi je uvijek normalan, cak malo nizi.
    Od sveg mog isprepadanja, izgleda da se i beba prepala pa me vise ne tuče onako jako, nego se lagano miče- mozda je odlucila skupljat kile a ne sve odmah potrosit akrobacijom..
    Tesko mi je ne brinuti se, ali trudim se... i cekam ponedjeljak za ponovi pregled..

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

37. tj- 2600 i dalje smo mrsavi, ali glavno da je rast prisutan.
    Ima li jos netko s malim bebicama? Nadam se da ce sve nadoknadit dojenjem kad se rodi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj se prvi rodio s 2800 i 49, doktorica rekla samo graciozan, a sad je u pet mjeseci ( dobro ima skoro 9 godina) dobio 5 kila , i na urednih je 31 kilu, čak i više od nekih klinaca koji su rođeni teži, i još uvijek je visok za svoje godine.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    moj se prvi rodio s 2800 i 49, doktorica rekla samo graciozan, a sad je u pet mjeseci ( dobro ima skoro 9 godina) dobio 5 kila , i na urednih je 31 kilu, čak i više od nekih klinaca koji su rođeni teži, i još uvijek je visok za svoje godine.
    Super! A jesi ga rodila u terminu ili ranije?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tjedan dana prije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je rođen s 2850 g, 50 cm u 39+5 tj.
    Po meni je bio prelagan, bez obzira što je to normalna kilaža.
    Mislim da je razlog bio gestacijski dijabetes i što sam cijelu trudnoću bila na dijabetološkoj dijeti - dr. tvrde da to nema veze.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cure malo sam vas citala prvo mi je laknulo pa sam se opet zabrinula i sada vise neznam kaj da mislim...

isla sam na ultrazvuk u 32tj. i tada su mi rekli da je bebica manja imala je onda 1900g ,tada nitko nije spominjao glavicu narucena sam bila 3tj.nakon toga tocnije jucer a onda me dok.isprepadala jer je rekla da je glavica manja nego sto bi trebala biti a tezina je narasla na 2500g ...naravno ja sam jos uvijek u soku...
    BPD U 32tj. je iznosio 76 a sada u 35tj.79 a normalan bi trebao biti 86...

dali su kome pogrijesili u procjeni glavice??

dok kaze da nije nista zabrinjavajuce plodne vode ima,protoci uredni,posteljica dobra ali opet meni nije srce na mjestu...narucili me tek za 3tj.a meni se cini koda do tada ima cijela vjecnost....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znam jednu kojoj su rekli da je prevelika glava ( i to dost) , na kraju se dete rodilo nrmalno. Mogu oni svakaj videti, pa i ne videti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bila ja neki dan na pregledu jer mi klinjo ima srčanu manu, i sve ok ( s novim) , ali tam bila psihologica koja skuplja neke papire ( ankete) i uhvati ona mene, i pita kad bi mi bilo bolje da sam saznala to za malog, prije rođenja, iza , ili možda nikad ( jer je "slučajno" otkriveno tek kad je klinac imal 3.5 tjedna, ali do sad skoro 9 godina, se to donekle složilo ( ima tu dijagnozu, ali puno lakšeg oblika ( bar prema onome kaj se činilo s 3 .5 tjedna)) i rekla sam joj da je to u bilo kojem trenutku šok.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    cure malo sam vas citala prvo mi je laknulo pa sam se opet zabrinula i sada vise neznam kaj da mislim...

isla sam na ultrazvuk u 32tj. i tada su mi rekli da je bebica manja imala je onda 1900g ,tada nitko nije spominjao glavicu narucena sam bila 3tj.nakon toga tocnije jucer a onda me dok.isprepadala jer je rekla da je glavica manja nego sto bi trebala biti a tezina je narasla na 2500g ...naravno ja sam jos uvijek u soku...
    BPD U 32tj. je iznosio 76 a sada u 35tj.79 a normalan bi trebao biti 86...

dali su kome pogrijesili u procjeni glavice??

dok kaze da nije nista zabrinjavajuce plodne vode ima,protoci uredni,posteljica dobra ali opet meni nije srce na mjestu...narucili me tek za 3tj.a meni se cini koda do tada ima cijela vjecnost....
    Lidac, moguce je da pogrijese... tako ti je i meni bilo, u 2 tjedna mu glavica narasla sa 85 na 86... i sam doktor mi reče da je vjerojatno prosli put malo krivo uhvatio... bas sam se bila prepala, jer glava je do tad bila jedina koja je donekle bila u granicama (za razliku od mrsavog opsega stomka). Pregled iza toga bilo je sve ok s mjerama glave. A ocito i bebice imaju svoje faze rasta, nekad se brze razvija glavica kroz tjedan, nekad nogice... Da je nesto ozbiljno, narucio bi te ranije. Ja sam morala ići svaki tjedan dok nisu ustvrdili da bebač raste.
    Odstupanja + / - 2 tjedna su u granicama normale (inace bi sve bebe bile iste).
    A da ne govorim koliko doktori mogu pogrijesiti... pa razlike budu i veće od 2 tjedna.

Ako se zelis smiriti mozes otići po drugo mišljenje... ( ja jesam...u privatnika koji ima puno bolji ultrazvuk)... to mi je dalo snage da izdrzim do sljedeceg pregleda u bolnici.

Zelim ti da brzo prođe vrijeme i nadam se da ce sve biti ok, i meni i tebi i nasim malim bebicama
    Posljednje uređivanje od S2000 : 03.06.2010. at 11:09

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pozdrav...molim pomoć i objašnjene ako itko zna!
    Mjere opsega trbuha bebe su manje za tjedan dana...što to znači?? Kakve su posljedice ako ih ima?!
    Ja sam sad trudna 32+3 a mjere trbuha su za 31+2 tt!
    Hvala

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja znam da su normalna odstupanja do 2 tjedna, jer beba ne raste proporcionalno, nego malo raste glava, pa malo noge itd... tako da se za tjedan dana razlike uopce ne trebas brinuti. to je sve sto ti ja mogu reci.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ema's momy, odstupanja do 2 tj su skroz normalna, a i nekad doktori to ne izmjere u milimetar...
    Eto moj maleni koji je u stomku bio za dva ipo tjedna manji rodio se u 41.tj sa 3150.
    I nastavio bit kakav je bio i u stomku- mrsavi akrobat

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •