Danas imamo smuđ i krompir salatu.![]()
Danas imamo smuđ i krompir salatu.![]()
Ja tjesteninu sa blitvom i slanutkom u woku
Mima, opisuj kako radis!Mima prvotno napisa
Danas pureća juha s rezancima, kuhana puretina, restani krumpir, umak od hrena i zelena salata. Desert jagode.
Na maslinovom ulju malo popržim češnjak, dodam blitvu narezanu na rezance, poklopim da povene, dodam smeđe tijesto, konzervu slanutka i malo soja sosa. Može se dodati malo vode od kuhanja tijesta da bude sočnije.anchi pp prvotno napisa
pohane pureće šnicle koje sam podlila vodom, pokrila folijom i ostavila u pećnici, tako da su omekšali. uz to povrće iz vrta: blitva, riga, mladi luk i krumpir na lešo. baš je bilo fino, iako su klinci samo probrljavili. zato će isto to dobiti za večeru.
uz to sam u pet minuta "ispekla kolač": složila sam red keksa, na to puding od čokolade, opet keksi, pa puding od vanilije. to su, naravno, smazali.![]()
kad vidim post od Alete na Receptima, trcim da provjerim jel sta o burecima![]()
Ako dodjem na Krk ovo ljeto, pravim pitu 8)
držim te za riječ![]()
Prva voda od grahova (nasih lokalnih) bi se trebala bacati; lece i razni uvozni grahovi (tipa azuki, mungo itd) ne spadaju u tu kategoriju. Ne sjecam se vise zasto, ali nema veze s napuhivanjem. Napuhuje celuloza, a ona ne odlazi s vodom.
.ms. ivy prvotno napisa
..a ja to izmislila 8)
mi smo danas pojeli ostatak bolonjeza od jučer, i nakon toga štrudlu od sira. PUNO štrudle od sira
...
za večeru si možda si odmrznem juhu - ali bez zakuhavanja. u zadnje vrijeme mi paše juha u šalici (kao napitak).
mi danas juhu od brokule, pureće šnicle i za prilog kuhane tikvice, krumpir i 1 jaje sa maslinovim - mljacc.
sutra mi imaju rođendane mama, nećak i šogorica, pa idemo na ručak, jeeeee /mi smo obitelj čiji se članovi jako vole rađati jedni drugima na rođendane/
subota hobotnica i kumpiri u pećnici
školjke na buzaru
nedjelja teleća koljenica u zepteru i jota kao prilog
danas nešto brzinski, samo još ne znam šta
i..da, zaboravila sam odličnu crno bijelu tortu (brzo i jeftino) mljac
u nedjelju sam radila pizzu: sa šparogama i rigom za nas stare i sa manje gorkim povrćem za klince. danas špagete sa špinatom i sirom i šarena salata. radila sam i štrudlu od domaće skute.
danas ću napraviti minestrone sa svim i svačim, a nakon toga ćemo se najesti pršuta, francuske salate, paradajza, rotkvica....pa malo kolača - ostaci od jučerašnjeg rođendana od mame, šogi i nećaka![]()
Povrtna juha sa noklicama. Hobotnica i krumpiri u pećnici. Zelena salata.
off topic, ali ne mogu ne reagirati.
nadam se da će i meni s drugim djetetom biti ovako kao Janoccki.
dva tjedna nakon poroda već kuha kompletan ručak (s juhom)!
svaka čast - živim u nadi
Jucer imali festu, a moj je prilog od konkretnih stvari bio gravce na tavce koji sam radila prvi put.
Šta dva tjedna? Tjedan i 1 dan. Rodila je 30.4. 8)
Ona je žena zmajica!!!!
pa navela je šta će jesti, nije napisala da će to ONA skuhatiJanoccka prvotno napisa
![]()
hehe, ja izasla iz rodilista na veliki petak, mm spremio rucak, od subote (sutradan) ga spremam sama tj sami, s tim da smo odmah u tu nedjelju (Uskrsnu) imali svekrvu na rucku...mareb prvotno napisa
pa sad ti vidi, kad netko kaze da se ne moze![]()
ma sve se može, ali ja bi ipak 2 dana nakon poroda svekrvi rekla da ručak ponese sa sobom, ili da dođe drugi tjedanzrinka prvotno napisa
![]()
..tj. od izlaska iz bolniceanek prvotno napisa
moja je to izvela suptilno, kaze. kupila sma ti umjesto cvijeca janjetinu, pa vi skuhatjte i eto me na Uskrs na rucak :Danek prvotno napisa
ajde, bila je nesto lose tih dana, a i Uskrs se i vrijeme oprastanja, zar ne, ali stiglo se
istinabog, nisma stigla napraviti kolac, ali taman prije nego sto je dosla svekrva, eto ti susjede na vrata vidjeti bebu sa punom zdjelom kolaca ....
8)
koliko ja pratim recepte rekla bih da je ovo najbliže istini.ivancica prvotno napisa
i dalje se klanjam i divim
Salata od rige, bifteka i tankim fetama parmezana ...
Danas se svercamo![]()
Pileći rižoto. Zelena salata. Danas bez juhe, da vam bude lakše![]()
pileći bataci na luku i grahu.
ja danas napravila juhu, torteline u umaku od kravljeg sira i špinata /fiiinoooo/, salatu.
Neki su jeli pohane palacinke sa dinstanom mrkvicom,a neki samo mrkvicu.Jucer sam radila hladnu salatu
Anek,kak radis taj umak?
kupim ono pakiranje "zrnatog" kravljeg sira /neki njemački proizvođač, a možeš i pola pakiranja svežeg kravljeg sira od dukata ili 1 pakiranje ricotte/, i pomiješam ga na tavi s cca 250 g skuhanog, ocijeđenog i usitnjenog špinata, dodam i malo vrhnja za kuhanje i maslinovog ulja.
posoliš, popapriš po želji, u taj umak ubaciš skuhane torteline i izmiješaš.
parmezana po želji i baš je mljacc![]()
Joooj sline mi cure ko pesu![]()
Romina prvotno napisa
a ja odoh sad smazat hladni ostatak od ručka..
A ja ne veceram....smrc smrc
Danas pecena janjetina, krumpirici s ruzmarinom i mjesana salata
Ja se upravo odvaljujem jer sam onako u brzini procitala da je Deja jela grceve na gril tavi.![]()
Danas varivo od mahuna sa mesom.( Praznimo zamrzivač )![]()
Zaboravila sam napisati, danas pire krumpir (instant) i piletina s graškom.
sutra juha od povrća i prosa, sojini odresci sa patliđanima i tikvicama, salata.
Jučer juha od karfiola i tijesto u umaku od paprike, patlidžana i sira
Danas krumpir s brokulom u bešamelu + meso za neke ili jaja za druge
Sutra neka juha, pohane bukovače i mladi krumpir s peršinom
jučer špinat, pire krumpir i pečena riba
danas grašak na rijetko i piletina na naglo
kelj varivo, sa mrkvom i mladim krumpirom
za desert, koka kola lajt![]()