tonina, i ja imam identičnu situaciju i svoj cilj niti malo ne smatram militantnim (al dobro, neka komentara ). starijeg sam prestala dojiti sa oko 14 mjeseci, ali to je prošlo bez ikakvih problema, mislim da upravo zato što se nije uspavljivao na cici i cicao je u zadnjih mjesec dana samo ujutro poslije buđenja i navečer prije spavanja (ali prije spavanja, a onda bi zaspao tako što mu je dovoljno bilo da ležim pokraj njega i da se mazimo - držao me je za uho)

sa marom je skroz drugačije, ona cica negdje 5-6 puta tijekom dana i negdje 2-6 puta tijekom noći. kad me nema, ne traži iako još nikad nismo bile osam sati odvojene kao što ćemo biti sad kad počnem raditi. i toga me je malo panika :/ , a i svekrvu koja će ju čuvati).

dakle, ja mislim za početak prorijediti skroz dnevna dojenja odnosno ostaviti samo ova za uspavljivanje, naročito navečer i po noći (ne znam hoću li uspjeti, opet me je strah da kad počnem raditi da će se popodne poduplati podoji, a ne prorijediti). i onda se nadam da će joj za mjesec-dva, kao i juraju, biti dovoljno moje uho za zaspati (u nadi je spas )

cry-out ne mislim primijenitivati. ima i no-cry, ali mislim da bi se to kod nas svelo opet na cry. pogledaj temu no-cry, možda ti legne kao ideja, meni nije.