Hm meni te uprave vrtića neuljevaju povjerenja. Nažalost imam loše iskustvo u šibenskim gradskim vrtićima. Moj sin isto djete sa govorno jezičnim teškoćama, normalnog motoričkog razvoja sa preporukom tima iz Suvaga primljen je usmeno bez da su mi ponudili ugovor na 1 sat dva puta tjedno uz to da su su MM rekli da mu neće gledati vrijeme i to u grupu trogodišnjaka i da ja moram biti s njim iako je društven i voli djecu. I zaigrao bi se on bez mene a nakon 1 sata teta mi kaže "vi morate ići" sat je prošao nama je tako rećeno i moj miš je plačući izlazio iz vrtića a svi su buljili u njega kao da je nekakvo čudo. Teško mi je sad i misliti o poniženju koje sam osječala u tom trenutku.
Nisam se imala snage ni volje ni živaca boriti s tim "režimom"jer ovo napisano je blagi opis događaja. Umjesto da vježbam s djetetom i nastojim mu pomoći trebala bi se boriti s nečim takvim.
Obzirom da postoji nekoliko privatnih vrtića u 10mj.prošle godine našli smo mjesto u jednom privatnom gdje su ga primili ravnopravno ga gledali kao i svako drugo djete. Neču ni govoriti da se uklopio i nije dan proplakao vezano za ostanak....što reći sasvim druga prića.

Ipak koliko god sam se tada osj.jadno i povrijeđeno sazala sam da nije problem u meni ni mom djetetu nego je eto politika vrtića takva jar ima još roditelja s takvim problemima . a što je najgore "sve se radi u okvirima zakona"jer imaju pokriće za to iako je upitno koliko je to za djete zaista dobro!!!!

Eto to je samo ukratko moje iskustvo s upisom djeteta u vrtić.