mbee zasto mislis da bi ta grupa potpuno zadovoljila potrebe tvog djeteta?Zašto onda "zdrava" djeca nemaju probni rok? Šta sa djecom nasilinicima koja grizu, tuku i šikaniraju cijelu grupu i očito se nisu prilagodila pa ostaju u grupi? Smeta me diskriminacija u startu. Nakon što nismo ni primljeni dok se nismo žalili sad već mislim da im je ovo način da nas se za dva mjeseca riješe. Tko kaže da će oni mom djetetu dati šansu i nakon dva mjeseca? A sad me baš muči da li je to zakonski u redu.
tocno je da je razlicita prica za dijete koje ima utvrdjene teskoce u razvoju od onih za koje se kasnije utvrdi takva mogucnost. u slucaju da za to idemo reci - agresivno dijete postoji drugi clanak u ugovoru koji se tad moze korisititi.
ne mogu govoriti za doticni vrtic, ali te odredbe nisu zato da se djeca izbace ili da nam u vrticu bude lakse te se odredbe odnose na mogucnost zadovoljavanja potreba djece u grupi.
mislim da imam pravo na osnovu 13-god. rada u inkluziji i integraciji reci da nisu sve skupine za svu djecu, da neka djeca bolje profitiraju u tzv. posebnim programima, neka u redovnim skupinama, vazno je paziti na odgojitelja, na strukturu grupe i sl. a sve u interesu djeteta. i ako pitas tko je u tom pristupu diskrimiran je prije svako ono drugo dijete koje ne prodje opservaciju i ne trudimo se toliko zadovoljiti njegove potrebe.
najmanje je dobro za dijete da roditelj moze reci - moje je dijete u vrticu u redovnoj grupi, a da to zapravo znaci boravak na nivou fikusa u sobi.

Odgovori s citatom