-
u zagrebu navodno postoji opcija za osobnog asistenta
moje iskustvo sa igraonicom sa NT djecom i odgajateljicama koje nisu specijalizirane za pp djecu je uzas a toga sam svjesna tek sad kad sebastian ide u odgovarajucu skolu
kako je kod nas u igri autizam (ispricavam se jer nemam vremena proucavati sto je sa tvojom mrvicom) mogu ti reci da odgajatelji koji nisu svjesni problema mogu nasoj djeci zagorcati zivot
mene je svaki put kad sam dolazila po njega docekivala lista neprimjerenih ponasanja koje je uprilicio, i to je ona uredno pricala pred njim
pokusaj si preko razlicitih udruga iskemijati pregled i dijagnozu jer ce ti konkretna dijagnoza (nakon prvog shocka) omoguciti da se trgnes, postavis prema njoj i njenim potrebama na odgovarajuci nacin i da joj das daleko vise i upravo ono sto joj treba
roditeljstvo kad su u igri pp djeca je kompliciranije u dijelu da mi ne mozemo po sebi isprobavati i zakljucivati sto djetetu odgovara jer je to odgovaralo nama ko klincima, i stvaro treba nauciti trikove koji su specificni za bolje odgajanje pp djece
meni je olaksanje donijela sebasianova osobna asistentica a skola di sad ide donijela je napokon mir u nas zivot.
nasi klinci kuze svoju razlicitost a djeca znaju biti okrutna i izrugivati se djeci koja su drugacija pa i s te strane ideja o osobnom asistentu ili specijaliziranoj skoli nije za odbaciti
ja to pricam iz nizozemske perspektive, nemam pojma da li u zagrebu postoji nesto sto ti odgovara za malu
mene ti je proganjala ideja da ce sebastian u skoli sa djecom sa posebnim potrebama nazadovati jer ce kao pokupiti hrpu losih ponasanja sto kao nije prisutno ui normalnoj skoli
ispalo je da su 3 skole za pp djecu koje smo vidili bile neodgovarajuce jer nisu respektirali nas attachment parenting pristup plus problem sa vrlo visokim iq, sensory integration problem (sluh), problem sa motorikom. to ti otprilike u praksi izgleda tako da on igra na kompjuteru igre za djecu od 12 godina, ili slaze neke vjezbe za studente strojarstva (ili elektrotehnike, nemam zapravo pojma ) a nije u stanju sam obuci gace, carape, ili jesti zlicom. totalno je pasivan i nezainteresiran za takve jednostavne stvari
kod nas je slucaj da ide u skolu koja ima puno sredstava i skola je jednostavno kupila materijal sa kojim on moze raditi i isla je njegova uciteljica i upraviteljica na poduku u ustanovu specijaliziranu za djecu sa visokim potencijalom i jednostanvo su nakupovale taj materijal
ti mozes sama pripremiti brdo materijala, ako ti upali osobni asistent mozes u dogovoru sa tom osobom implementirati taj individualni rad u njeno funkcioniranje u grupi u kojoj je. ja ti mogu dati u pdf dio materijala koje mi koristimo za grafomotoriku, rad sa bojama, matematiku i eventualno ti mogu nesto isceprkati za kompjuter ali to imam samo na angleskom i nizozemskom, nemamo nista na hrvatskom
ako ti mogu pomoci a ne pise ti se pred svima slobodno mi se javi na mail
iki@xs4all.nl
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma