Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: HITNO - Spustanje stomaka

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno HITNO - Spustanje stomaka

Curke imam jedno pitanjce..... Kada je normalno da se stomak ( beba ) pocne spustati i pripremati za porod?? Ja sam sada u 35+? tjednu i zadnja 3 dana mi se stomak vidno spustio i osjetim da mi je pritisak dolje....
    Evo sada sam primjetila i da mi je iz desne grudi pocela curiti prozirna masna tekucina....
    Znaci li to da bi se skoro mogla poroditi??

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bilo bi ti super da se porodiš za 3 tjedna Toliko kažu da se trbuh ranije spusti. Bolje to nego da pređeš termin.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

to ti je vrlo individualno. ja sam prvu bebicu rodila isti dan kad mi se stomak spustio (a s drugom mi je bio cilu trudnocu nisko). izguraj jos 10 ak dana, poslije 37 tjedna se smatra porodom u terminu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni je već dva tjedna spušten...sad sam 40+2

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je spušten već 2 tjedna,sad sam 39+2....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hehe ja vodim...
    samo polako sve ćemo doći do trudova...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tome se i ja toplo nadam,baš čitam na forumu o induciranim porodima i dripu i iako sam i sama prvi porod prošla sa dripom sad molim Boga da dobijem prirodne trudova i prođem bez kemije... :/

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ah znaci u principu ne trebam brinuti.....ali sve ste trudne koji tjedan vise nego ja...pa nisam jos ni u 9 mjesec usla :/
    Danas me i boli dolje.....kad moram ovakve usporedbe raditi ali osjecam se tako rastureno ....kao da sam se 5 dana neprestalo sexala ...

Uf.....

Hajde dani letite brze da i ovo prodje i zavrsi.....sad sam vec nervozna...sinoc sam do pola 2 peglala robicu za bebu kojju sam jucer oprala....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ti imam lažne trudove...kako znam?
    u prvoj trudnoči sam misla da mi beba leži na mjehuru a u ovoj sam saznala da su to lažnjaci...
    oni bole strašno...
    i u prvoj trudnoči je bilo tako...
    dok pravi trudovi mene nisu uopće boljeli,,,
    a bolovi ti mogu biti i od stajanja uz peglu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne mora da znaci. Meni je stomak i u prosloj trudnoci i sad spusten sve vreme. Bukvalno mi je izmedju nogu. Prvi put sam se porodila u 37. nedelji. Sad sam 34. nedelja i malo mirujem dok ne udjem u 9. mesec. Znaci, moze da bude, ali ne mora da znaci...

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni se nikako nije ni spustio, beba je stala visoko i na zadak

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eh ove laznjake imam od Uskrsa...nije to...ma neznam....a i uz peglu nisam stajala nego sjedila...fino spustila dasku najnize sti ide,uvalila se na kauc i laganini

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo podižem temu,jedva sam je našla,pretražnik šteka

meni se spustio trbuh u dva dana,izrazito vidljivo,a tek sam 33 tjedna trudna

nisam to očekivala,prvo sam primjetila da mi se kao smanjio,ne ispunjava majcu kao prije,dok nisam bolje zagledala i vidjela da više visi-spustio se.

MM je primjetio odmah ,kao i moja susjeda s kojom pijem kavu i koja me vidi svakodnevno.

trebam li se brinuti?mogu li izdržati do kraja kolovoza,što mislite?dečke sam rodila oba tri dana prije termina

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ronin, mislim da možeš izdržati, pokušaj se opustiti. u istom sam tjednu, moj se spustio već prije neka 2 tjedana, na kontroli prošli tjedan to mi je rekao i doc da je beba već dosta nisko, zato sam i počela jaako oticati unazad mjesec dana, jer beba dosta pritišće zdjelične kosti. Kad me gledaš iz profila trbuh mi je skoro među nogama. Po njegovim riječima ne treba se brinuti, samo malo usporiti i više odmarati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

teško mi je odmarati s dva malca

ma ne mogu se sjetiti kako je bilo sa spuštanjem s dečkima...mislim da je bilo nekih dva i po tjedna prije poroda

napominjem da me niš ne boli i ne osjećam pritisak i BH kontrakcije nisu počele....samo se trbuh objesio

i to se vidi jer sam dobila nekih 8-9 kila,ima me samo u trbuhu ,pa je dojam još izrazitiji....da imam malo špekeca sa strane ne bi se toliko vidjelo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eh da ja ne otičem ni najmanje,nisam ni u prošlim trudnoćama,nije mi s tim povezano

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo podizem i ja temu.
    Ja sam u 32 tjednu i stomak mi se spustio ima 3-4 dana. Kad sjedim bas mi dodiruje noge i smeta mi sjedeci polozaj. Strah me da nije previse rano za to. Juce sam bila na kontroli i to spomenula doktorici i ona kaze ako nemam nikakve druge simpote da je ok. Nisam imala do sinoc. Pri dnu me pritiskalo i imala sam one lazne kontrakcije koje vec imam od 20-te sedmice svako nakoliko dana. Sinoc sam se uplasila da mi nije od toga sto je stomak spusten. Prva mi je trudnoca i jako me strah svega. Uspanicim se za svaku sitnicu. Nikako da se opustim i uzivam.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo da te utješim meni se spustio otkad a još sam u komadu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Drago mi je da si se javila i kako vidim u 38 tj si i jos u komadu. Iskreno se nadam da i ja do tada izdrzim jer nam se stomak spustio nekako gotovo u isto vrijeme. Jutros ga mjerim i posto je spusten dole 1 inch je manji nego prosle sedmice. Muz mi kaze da sam luda i da panicarim bezveze. :/

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

meni je trbuh konstantno bio nisko, a u zadnjem trimestru su me svako malo pitali hocu li ja skoro..rodila sam 40+2
    ne brini, i BH kontrakcije i spustanje trbuha je normalno i nikome nije isto - ne moze se sa 100% sigurnoscu reci da se to dogodi bas pred sam porod ili puno ranije...kao i sve u trudnoci, postoje neki okviri, ali je zapravo svaka trudnoca razlicito iskustvo. meni prva i druga uopce nisu bile slicne.

ne panicari..znam znam lako reci...drzi se, jos malo pa ces gledati svoje cudo u rukama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Iman prvotno napisa
    Drago mi je da si se javila i kako vidim u 38 tj si i jos u komadu. Iskreno se nadam da i ja do tada izdrzim jer nam se stomak spustio nekako gotovo u isto vrijeme. Jutros ga mjerim i posto je spusten dole 1 inch je manji nego prosle sedmice. Muz mi kaze da sam luda i da panicarim bezveze. :/
    uopće ne paničariš nego jednostavno dobro primjećuješ.ja sam to primjetila kad prolazim kroz dječju sobu,ima jedan dosta uzak prostor između kreveta na kat i ormara,nisam mogla proći no opet mogu-trbuh kao da je manji-tj spušteniji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •