bok curke, glupavo sam postavila pitanje, ali nadam se da kužite.
dakle, jel postoji neko cjepivo koje se može kupiti za ospice, mums i rubeolu koje rjeđe izaziva reakcije - ako da, kako se zove i gdje se može kupiti?
unaprijed hvala i pozdrav :D
bok curke, glupavo sam postavila pitanje, ali nadam se da kužite.
dakle, jel postoji neko cjepivo koje se može kupiti za ospice, mums i rubeolu koje rjeđe izaziva reakcije - ako da, kako se zove i gdje se može kupiti?
unaprijed hvala i pozdrav :D
Mi kupili kod pedijatrice. Nisam niš pitala osim gdje se pika. Kad je rekla u ruku... Platila cca 200 kn.
Priorix.
Mi smo ga odmah htjeli kao bolje cjepivo koje smo platili (mislim!) 200 kn.
To cjepivo nisam morala posebno kupovati već ga je ped imala. Samo sam se unaprijed par dana dogovorila da bismo željeli Priorix.
Nikakve reakcije! Čak se ni ubod nije vidio nakon par sati.
I cjepivo je primila s 15 mjeseci.
A bebač od naših prijatelja završio u bolnici nakon cijepljenja (ovo besplatno cjepivo s 14 mjeseci). Prvo nisu znali što mu je, natekla ruka, počela se gnjojiti, mali je imao temperaturu, lošu krvnu sliku, sumnjali na hepatitis, leukemiju, mononukleozu. Na kraju više ne znam što su mu postavili kao zadnju dijagnozu.
Stribuša, ako kaniš uskoro po priorix, strpi se.
Od prošlog mjeseca je na redovnom ispitivanju, valjda će skoro u uporabu.
Mi smo Priorix platili 126kn. Naručili u apoteci, stigao za nekih tjedan dana.
mi se veliki sad trebamo docijepiti s moparu prije škole, ima li smisla da ga cijepimo priorixom obzirom da se ono daaavno cijepio našim cjepivom?
IMA! U drugoj godini su kao komplikacije standardnog MoPaRu cjepiva češći postcjepni meningitisi (Pa), a kod docjepljivanja spomenutim cjepivom su češći postcjepni parotitisi.pituljica prvotno napisa