Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Posljedice katetera?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Posljedice katetera?

Od skidanja katetera nakon poroda (prije 5 mjeseci) osjećam peckanje i neugodu osobito nakon tuširanja u kontaktu s nekim (blagim) sredstvom za pranje, a ponekad i pri mokrenju. Stavljanje katetera bilo mi je izuzetno bolno, a bome je (nespretnoj sestri) i potrajalo. Je li moglo pri tome nastati neko oštećenje izlaza mokraćne cijevi?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene su svakodnevno kateterizirali jer nakon poroda 5 dana nisam mogla samostalno mokriti.
    moram priznati da meni taj zahvat nije bio bolan a radile su ga različite sestre i jednom doktor.
    nijedanput nisam osjetila bol ni peckanje, niti tada a niti kasnije kada se uspostavila normalna funkcija mokrenja.
    možda je neka upala u pitanju? jesi radila analizu urina i urinokulturu?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nisam, spremam se tek doktoru :/

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni tvoji simptomi više sliče upali (nije rijetkost kod kateterizacije).
    pretpostavljam da se ne radi o oštećenju jer bi to već zacijelilo.

samo ti hajde na pretrage, ne odugovlači!

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

moja mama je nakon katetera imala dosta jaku upalu mjehura tako da savjetujem napraviti kontrolu urina i urino kulturu.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam nakon drugog carskog imala upalu, točno sve kako opisuješ. uzmi Cranactin Forte (Extra, super, ne znam kako se točno zove) to odlično ispire Esch.ako je ona u pitanju. ja sam napravila i urinokulturu a dok sam čekala nalaz pila sam cranactin. ako imaš Esch. u velikom broju možeš od homeopata dobiti lijek koji možeš uzeti iako dojiš jer nisu svi antibiotici pogodni.
    sretno

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da li idem općoj praksi ili ginekologu?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam išla dr o.p. pa s nalazom homeopatu, giniću ne idem prečesto jer i tamo možeš nešto "pokupiti"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo i mene ovdje. I inače (prije trudnoće, za vrijeme trudnoće) je moja anamneza bila opterećena brojnim gino i urinoinfektima - ešerihija, proteus, enterokok, klebsiella, streptokok, prije trudnoće i klamidija, imala sam sve osim ureaplasme od tih beštija. Porod carski i kateter (ništa me nije bolilo). Jedno 3 dana nakon poroda kao da me boli kičma (a to su bili bubrezi), temperatura s treskavicom, urin totalno mutan (to gledaj - ako ti je urin mutan i pjeni se - to ti je alarm da ti je sigurno neka beštija u njemu, trebao bi bit svijetao i proziran, bez pjenice). Dobila u rodilištu (radilo mi urinokulturu, CRP - bio 100, sedimentacija 50) klavocin intravenozno 4 dana, nakon toga oralno, bilo odmah bolje (fibra), ali i dalje ta bol u leđima. 7 dana nakon prestanka pijenja antibiotika opet završila u bolnici (fibra, treskavica, bol u leđima, CRP i sedimentacija 90), sad na urologiji - dobila novocef i to se smirilo. Sveukupno pila taj drugi put antibiotik 20 dana, otišla od urologa (kirurzi) i našla nefrologa (internist - bubregolog) nakon toga ponovila UZV bubrega (pao desni bubreg do poviše zdjelice, ne znaju jel' posljedica trudnoće, jel' urođeno), urinokultura OK, CRP iz krvi i sedimentacija oK. Dobila uroseptik ninur 6 tjedana, nakon toga ponovit urinokult i urin, na jesen dinamička scintigrafija bubrega u sjedećem i kežećem da se vidi taj padnuti bubreg i ev. dalje. S tim bubregom je problem što on kao funkcionira, ali takav padnut može pritiskat mjehur i uzrokovat da mokraća se zzadržava pa da se infekti ponavljaju. Možda je to posljedica trudnoće, možda je to kod mene idiopatski - i prije je bilo tako - zato i ti infekti kioji se ponavljaju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E da, i to je nastalo tako da je kateter tu moju ešerihiju koju sam imala, iz uretre gurnulo u mjehur i otišla je dalje u bubreg, tako da je dg. bila cistitis (upala mjehura) i upala bubrežnih čašica (nešto na p., nemam to sad pri ruci). Inače, tijekom cijele trudnoće i prije sam stalno on-off na raznim antibioticima, stalno se radi urinokultura i cerv. brisevi i baje tuču ciljano, ali ne odlaze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i takve simptome kakve ti upisuješ sam imala kad sam imala upalu mjehura, dok se još nije diglo gore - napravi UK (urinokulturu) i vidi kakav ti je urin (možeš se pomokrit u čašu - ok je ako nije mutan i s pjenicom).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •