-
Osoblje foruma
Posljedice katetera?
Od skidanja katetera nakon poroda (prije 5 mjeseci) osjećam peckanje i neugodu osobito nakon tuširanja u kontaktu s nekim (blagim) sredstvom za pranje, a ponekad i pri mokrenju. Stavljanje katetera bilo mi je izuzetno bolno, a bome je (nespretnoj sestri) i potrajalo. Je li moglo pri tome nastati neko oštećenje izlaza mokraćne cijevi?
-
mene su svakodnevno kateterizirali jer nakon poroda 5 dana nisam mogla samostalno mokriti.
moram priznati da meni taj zahvat nije bio bolan a radile su ga različite sestre i jednom doktor.
nijedanput nisam osjetila bol ni peckanje, niti tada a niti kasnije kada se uspostavila normalna funkcija mokrenja.
možda je neka upala u pitanju? jesi radila analizu urina i urinokulturu?
-
Osoblje foruma
Nisam, spremam se tek doktoru :/
-
meni tvoji simptomi više sliče upali (nije rijetkost kod kateterizacije).
pretpostavljam da se ne radi o oštećenju jer bi to već zacijelilo.
samo ti hajde na pretrage, ne odugovlači!
-
moja mama je nakon katetera imala dosta jaku upalu mjehura tako da savjetujem napraviti kontrolu urina i urino kulturu.
-
ja sam nakon drugog carskog imala upalu, točno sve kako opisuješ. uzmi Cranactin Forte (Extra, super, ne znam kako se točno zove) to odlično ispire Esch.ako je ona u pitanju. ja sam napravila i urinokulturu a dok sam čekala nalaz pila sam cranactin. ako imaš Esch. u velikom broju možeš od homeopata dobiti lijek koji možeš uzeti iako dojiš jer nisu svi antibiotici pogodni.
sretno
-
Osoblje foruma
Da li idem općoj praksi ili ginekologu?
-
ja sam išla dr o.p. pa s nalazom homeopatu, giniću ne idem prečesto jer i tamo možeš nešto "pokupiti"
-
Evo i mene ovdje. I inače (prije trudnoće, za vrijeme trudnoće) je moja anamneza bila opterećena brojnim gino i urinoinfektima - ešerihija, proteus, enterokok, klebsiella, streptokok, prije trudnoće i klamidija, imala sam sve osim ureaplasme od tih beštija. Porod carski i kateter (ništa me nije bolilo). Jedno 3 dana nakon poroda kao da me boli kičma (a to su bili bubrezi), temperatura s treskavicom, urin totalno mutan (to gledaj - ako ti je urin mutan i pjeni se - to ti je alarm da ti je sigurno neka beštija u njemu, trebao bi bit svijetao i proziran, bez pjenice). Dobila u rodilištu (radilo mi urinokulturu, CRP - bio 100, sedimentacija 50) klavocin intravenozno 4 dana, nakon toga oralno, bilo odmah bolje (fibra), ali i dalje ta bol u leđima. 7 dana nakon prestanka pijenja antibiotika opet završila u bolnici (fibra, treskavica, bol u leđima, CRP i sedimentacija 90), sad na urologiji - dobila novocef i to se smirilo. Sveukupno pila taj drugi put antibiotik 20 dana, otišla od urologa (kirurzi) i našla nefrologa (internist - bubregolog) nakon toga ponovila UZV bubrega (pao desni bubreg do poviše zdjelice, ne znaju jel' posljedica trudnoće, jel' urođeno), urinokultura OK, CRP iz krvi i sedimentacija oK. Dobila uroseptik ninur 6 tjedana, nakon toga ponovit urinokult i urin, na jesen dinamička scintigrafija bubrega u sjedećem i kežećem da se vidi taj padnuti bubreg i ev. dalje. S tim bubregom je problem što on kao funkcionira, ali takav padnut može pritiskat mjehur i uzrokovat da mokraća se zzadržava pa da se infekti ponavljaju. Možda je to posljedica trudnoće, možda je to kod mene idiopatski - i prije je bilo tako - zato i ti infekti kioji se ponavljaju.
-
E da, i to je nastalo tako da je kateter tu moju ešerihiju koju sam imala, iz uretre gurnulo u mjehur i otišla je dalje u bubreg, tako da je dg. bila cistitis (upala mjehura) i upala bubrežnih čašica (nešto na p., nemam to sad pri ruci). Inače, tijekom cijele trudnoće i prije sam stalno on-off na raznim antibioticima, stalno se radi urinokultura i cerv. brisevi i baje tuču ciljano, ali ne odlaze.
-
E, i takve simptome kakve ti upisuješ sam imala kad sam imala upalu mjehura, dok se još nije diglo gore - napravi UK (urinokulturu) i vidi kakav ti je urin (možeš se pomokrit u čašu - ok je ako nije mutan i s pjenicom).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma