Pa nisu druge hlačice i majice neudobne! Trenirka je odjeća namijenjena sportu i tamo treba ostati. Kao ni Maria71 ne zgražam se kad vidim neko dijete u trenirki, isto tako iz socijalnih razloga. Bilo bi mi licemjereno prozivati nekoga zbog toga. Nije problem da 2-3 djece sjedi u trenirki, ali da se svi razvaljuju u trenirkama u ime nekake vrhunske udobnosti, to mi se zbilja ne sviđa. A ne sviđa se ni mom sinu - on ni doma ne želi trenirku.Bubica prvotno napisa
Da se razumijemo, naša škola nije propisala nikakav dress-code za prvašiće (za ostale ne znam). Odijevanje prema prilici je stvar mog kućnog odgoja, nešto što ja smatram boljim običajem i pokušavam to odgojiti kod djece. Na kojem tragu razmišljam opisat ću primjerom. Nedavnom sam bila na dvije krizme, jedne učenika škole djece, a jedne učenika jedne druge škole. Učenici i učenice iz naše škole bili su obučeni jedno ljepše od drugoga, mladenački, veselo, ali potpuno primjereno dobi i prilici. Na onoj drugoj krizmi bilo je i takvih učenika, ali bilo je i djevojaka koje su, ne pretjerujem, izgledale kao "profesionalke", a ne kao krizmanice. Ne znam zbog čega i kako, ali je u našoj školi očito postignuto da roditelji, a onda i djeca, vode brigu o tome i da takvog odijevanja nema.
Pod poštivanjem institucije ja podrazumijevam ljude, nastavnike i profesore koji tamo rade i zaslužuju da im se ukazuje poštovanje svim oblicima ponašanja, pa i odijevanjem. Radujem se što je u našoj školi to uzajamno. Učenike se poštuje, a imaju i par strunjača u razredu.