Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 128

Tema: Kakva je odjeća primjerena za školu ?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    No, sve je to po meni manje vazno. Mene vise bode konstatacija da bi dijete u prvom razredu OŠ, koje jos uz to ide na boravak, trebalo 8 sati provesti u skoli u hlacama a ne u trenirci (koje danas vrlo pristojno izgledaju) radi postivanja institucije :shock: Meni je to koma konstatacija, da ta institucija postuje njih onda bi ih poticala da se osjecaju udobno, nabavila bi im par strunjaca u razredu i na svaki drugi nacin olaksala boravak u skoli.
    Pa nisu druge hlačice i majice neudobne! Trenirka je odjeća namijenjena sportu i tamo treba ostati. Kao ni Maria71 ne zgražam se kad vidim neko dijete u trenirki, isto tako iz socijalnih razloga. Bilo bi mi licemjereno prozivati nekoga zbog toga. Nije problem da 2-3 djece sjedi u trenirki, ali da se svi razvaljuju u trenirkama u ime nekake vrhunske udobnosti, to mi se zbilja ne sviđa. A ne sviđa se ni mom sinu - on ni doma ne želi trenirku.

Da se razumijemo, naša škola nije propisala nikakav dress-code za prvašiće (za ostale ne znam). Odijevanje prema prilici je stvar mog kućnog odgoja, nešto što ja smatram boljim običajem i pokušavam to odgojiti kod djece. Na kojem tragu razmišljam opisat ću primjerom. Nedavnom sam bila na dvije krizme, jedne učenika škole djece, a jedne učenika jedne druge škole. Učenici i učenice iz naše škole bili su obučeni jedno ljepše od drugoga, mladenački, veselo, ali potpuno primjereno dobi i prilici. Na onoj drugoj krizmi bilo je i takvih učenika, ali bilo je i djevojaka koje su, ne pretjerujem, izgledale kao "profesionalke", a ne kao krizmanice. Ne znam zbog čega i kako, ali je u našoj školi očito postignuto da roditelji, a onda i djeca, vode brigu o tome i da takvog odijevanja nema.

Pod poštivanjem institucije ja podrazumijevam ljude, nastavnike i profesore koji tamo rade i zaslužuju da im se ukazuje poštovanje svim oblicima ponašanja, pa i odijevanjem. Radujem se što je u našoj školi to uzajamno. Učenike se poštuje, a imaju i par strunjača u razredu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

još ćeš me uvjeriti. Ma nećeš. Naći ću ja nekakve udobne hlače ili trenirku koja ne izgleda kao trenirka. Bojim nse da ne popustim baš zbog tog dnevnog boravka.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Što se nama dogodilo jednom... učiteljica me opomenula da mi dijete sjedi skroz spigano u prvoj klupi i ona misli da je to od hlača koje se kopčaju u struku. Predložila mi je udobniju odjeću.
    Eto, ima i toga...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    još ćeš me uvjeriti. Ma nećeš. Naći ću ja nekakve udobne hlače ili trenirku koja ne izgleda kao trenirka. Bojim nse da ne popustim baš zbog tog dnevnog boravka.
    eh, iskreno, mozda ni ovo moje siroce ne bi islo u skolu u trenirci, da sam muza uspjela nagovoriti na shoping u hm-u prosle sezone. u zg-u ne uspijevam naci adekvatne hlace s lastikom

no ipak, da dodam, bez obzira na moje estetske preferencije, nikako mi se ne cini da izbor odjece moze pokazivati (ne)postivanje prema instituciji. urednost vec da.
    mislim da postoje drugi nacini na koje se to postovanje iskazuje (mislim, jasno mi je da i zdenka sigurno pokazuje postovanje na mnogo drugih nacina, ali meni se ovaj jednostavno ne cini bitan).
    ako skola ima kodeks odijevanja, to je ok, i treba to postovati.
    ja bih se uvijek zalozila za to da se njime dopuste trenirke.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja bih se založila da se uvedu uniforme i onda bi svima bilo isto... ovako je nekim udobno a nekima neudobno...
    meni su super engleske škole di su svi obučeni onako kako škola kaže i nema ni golih ni bosih niti možeš vidit da je netko lošijeg imovinskog stanja pa ljude procjenjivat po robi i na osnovu toga radit predrasude...
    a ne fali ni konca (rasporci) ni materijala (dužina) na suknjama, gaćama i majicama

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja kći je UVIJEK rezulutno odbijala nositi trenirke u jaslice/vrtić/školu! Po svojem vlastitom tvrdokornom uvjerenju u navedene institucije išla je i ide još uvijek odjevena što je ljepše i bolje moguće (a to kako i kava dolazi poslijepodne doma, bolje da ni ne komentiram)! De gustibus...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam već počela uvjeravati MMa kako nam je H&M neophodan. Treba krenuti pripremati teren na vrijeme.

Ja sam ipak za nekakv dress kod- još je kod dečki to lako i napraviti, ali stvarno, znam po gradu vidjeti curice, stvarno za moj pojam neumjesno obučene. I to od najranije dobi.

U pamćenje mi se urezao crni lakirani (valjda neki PVC) šos na djevojčici od nekih 6 godina (bilo je to u ZOO). Nisam mogla vjerovati vlastitim očima

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    no ipak, da dodam, bez obzira na moje estetske preferencije, nikako mi se ne cini da izbor odjece moze pokazivati (ne)postivanje prema instituciji. urednost vec da.
    mislim da postoje drugi nacini na koje se to postovanje iskazuje (mislim, jasno mi je da i zdenka sigurno pokazuje postovanje na mnogo drugih nacina, ali meni se ovaj jednostavno ne cini bitan).
    ako skola ima kodeks odijevanja, to je ok, i treba to postovati.
    ja bih se uvijek zalozila za to da se njime dopuste trenirke.
    Ja izgleda imam u sebi ugrađen taj kodeks. A i moj M. A i B. Eto, neki dan je išla na rođendan prije vrtića i izričito je zahtijevala da obuče jednu od najljepših majica, lijepu suknjicu i najlonke na cvjetiće. Dakle ima osjećaj da na rođendanu treba biti ljepše odjevena nego kad ide na igru u park. Po mom mišljenju, isto tako treba paziti i na odijevanje u školi.

Dodala bih samo to da govorim i iz iskustva profesorice, doduše velikima. Kad bi mi studentica došla u nekakvoj hiperkratkoj odjeći s golim trbuhom i dekolteom ili kad mi se neki student izvalio na ispitu u trenirci u kojoj je valjda prije toga bio na igralištu ili spavao ili pak u nekim kratkim hlačicama i tenisicama, nisu mi baš odavali dojam da me poštuju i da shvaćaju da je ispit nešto važno. Naravno, odjeća nema veze sa znanjem, ali iznenadili biste se u kojoj se je mjeri takav pristup ipak poklapao s nepripremljenošću i neznanjem na ispitu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage uniforme pa se nemoram razmisljati.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samterica na gumu ima u benetonu...

i, kakve veze ima trenerka sa socijalnim statusom? Ja sam se izgubila...ili pak sa zmazanoćom, spavanjem u trenerki i sl. :shock:

Moje dijete nikada ne ide dva dana zaredom u istoj odjeci u skoli, sve je cisto (fleke su prolazile u vrticu, u skoli nikako), trenerke su jednako uredne kao i hlace. Imao je i on fazu oko 4. godine kada nije htio obuci na sebe nista sto nema gubm i zatvarac, ali eto - proslo ga je

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i, kakve veze ima trenerka sa socijalnim statusom?
    I ja mislim da nema, s obzirom da neke trenirke koštaju više od nekih hlača.
    Radi se samo o jednom (pre)ležernom dojmu koji u trenirci možeš ostaviti na profesora, pa sad ovisi kako koji profesor na to gleda.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje je iskustvo da SVE na gumb i zatvarac kosta vise nego na lastiku

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sve na gumb na placu (ili nekon no name butiku) košta više nego sve na lastiku u npr. Championu?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas isto muče gumbi. Više volimo hlače s drukerima. Pogotovo traperice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Sve na gumb na placu (ili nekon no name butiku) košta više nego sve na lastiku u npr. Championu?
    pa ne znam, ne idem ni na plac ni u champion

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dobro, kuži se što sam htjela reći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda bi rekla sa sigurnoscu da su u prosjeku stvari na lastiku jeftinije od stvari na gumb

ajme cim se ja bavim, a dopis koji je hitan ceka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno i jesu, ali opet - kakve to ima veze sa socijalnim statusom djeteta koje u školu dodje u trenirci?

Ja postujem da se nekome nesto ne svidja pa to ne nosi, ali izvlaciti bilo kakve zakljucke o djetetu u skoli, posebice u nizim razredima (ili cak i bez obzira na dob), na osnovu toga kako je obuceno - samo vodi stereotipima i predrasudama...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne donosim zakljucke o tome iz koje sredine dolazi dijete s obzirom na toj jel u gumbu ili u lastici, znam koliko je to prvenstveno stvar roditeljskog izbora i djetetova afiniteta.
    samo sam se zakacila na rasprave o tome sto je skuplje.

i. npr ima skauticu zato jer je meni bilo bitno da je torba ergonomicna i prakticna i jako bi pogrijesio onaj tko bi po tom zakljucio da smo bogati, a ne ludi

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nije stvar u cijeni nego u tome da je trenirka odjeća za sport.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako i kod mene, a jos je i popucala a ja izgubila racun - di ces ludje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije stvar u cijeni nego u tome da je trenirka odjeća za sport.
    to je opet pitanje uvjerenja, na deklaraciji joj sigurno ne pise: koristenje u situacijama koje nisu sport je neprimjereno.
    Meni je to isto pitanje kao i traperice - dobro da se nitko joj nije sjetio da u njima djeca ne bi trebala u skolu. Niti traperice, niti trenirka nisu ono sto su nekada bile (niti u izvedbi niti u namjeni).

OK, necu vise

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za mene je trenirka odjeca za sport, igru i opcenito lezerno okruzenje.
    Na srecu, danasnje skole se ipak trude biti djeci ugodna okruzenja, pa ukljucuju i sport i igru (za neke prvasice u antunovom razredu, cak i spavanje ).
    Zato mi se cini da su trenirke tu skroz prihvatljiv odjevni artikl.
    A po antunovim dosadasnjim uspjesima zakljucila bih i da mu nisu narusile dobar dojam u ocima uciteljica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A po antunovim dosadasnjim uspjesima zakljucila bih i da mu nisu narusile dobar dojam u ocima uciteljica
    mozda ti kupujes u championu

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo sam uhvatila priliku da se 'diskretno' pohvalim sinekovim ocjenama i napravim vazna.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sigurno ima većih problema od toga idu li djeca u školu u trenirkama ili ne, pa se ja neću više oko toga natezati. Meni se to ne sviđa, nekom drugom se sviđa; to je stvar ukusa.

Osnovna tema ovog topika je pitanje kakvo je odijevanje primjereno za školu, a kakvo nije. Bez obzira na ova rubna pitanja oko kojih se ne slažemo, mislim da se svi slažemo u tome da nije sva odjeća prikladna za školu. U tom smislu treba djelovati, svatko u svojoj sredini.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se s a zakaj i Bubicom po pitanju trenerki. Za tjelesni se ne presvlače, a dva sata slobodnog vremena provode u nogometu, graničarima... Oni su mala djeca i ne mislim da je nošenje trenerke u školu znak nemara i nepoštovanja. Doduše, A. ih i ne nosi u školu, uglavnom zato što se lako kidaju na koljenima pa su kratkog vijeka, a zasad se nije bunio na rebatinke. A i voli kako mu stoje uže stvari (šašavac moj). Ni rebatinke ne izdrže sva ta uklizavanja i sudare.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mozda ti kupujes u championu
    Znam da je šala, ali samo provjeravam: nismo krivo razumjele, jel da?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i, kakve veze ima trenerka sa socijalnim statusom?
    I ja mislim da nema, s obzirom da neke trenirke koštaju više od nekih hlača.
    Radi se samo o jednom (pre)ležernom dojmu koji u trenirci možeš ostaviti na profesora, pa sad ovisi kako koji profesor na to gleda.
    Iskreno, mislim da ne znate da trenirka na placu košta jako malo za razliku od robe koju imućniji roditelji kupuju svojoj djeci po buticima i po ekskluzivnim prodavaonicama odjeće, a čini mi se da nikad niste ni vidjele djecu salbijeg imovinskog statusa....pardon djecu roditelja koji zarađuju do 3500 kn mjesečno ( a nekima je i tih 3500 veliko ko kuća )

no kad ja god ovdje potegnem pitanje da su mi neki forumaši ko Marije Antoanete ,onda se na mene saspe drvlje i kamenje

a zaboravljate da ja radim u školi i gledam tu djecu svaki dan i da jako dobro znam da ih ima iz obitelji gdje radi samo jedan roditelj, a ima ih jako puno gdje nitko ne radi

ma gle ,ne da mi se više raspravljati, vi tumačite nečije postove kako se vama svidi i onda to razvlačite na 5 strana

zaključak: šaljite djecu kako god hoćete u školu

bye

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znam da je šala, ali samo provjeravam: nismo krivo razumjele, jel da?
    ja sam ti malo tupava za sale (to mi je na mamu), pa ne kuzim kaj me tocno pitas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ja ne kuzim osim da je bila sala i da ne znam na koji se jos nacin mogla shvatiti

i slazem se sa zdenkom, nema smisla polemizirati vise o gumbima

dalmatinka? sto ima?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ne vjerujem da mi se ovo događa...

Maria, ne znam zašto si napisala sve što jesi, zaista ne nalazim povod u bilo čijem postu. :/

Trenirka nije mjerilo tanjeg novčanika, SAMO to htjedoh reći.

Ivarice, našalila si se s a zakaj da je A. u školi izvrstan jer možebit nosi skupu trenirku. Željela sam samo biti sigurna da to nisi iščitala iz mojih postova, ali sam unaprijed rekla kako to zaista i shvaćam kao šalu.
    A kako sam imala filing da mogu biti krivo shvaćena sada se ispostavilo (maria) da sam bila u pravu.

To je sve.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Adio mare , tebe sam slučajno kvotala, referirala sam se na kompletnu atmosferu na topicu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

maria sad će te opet satrat

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Maria, ne znam zašto si napisala sve što jesi, zaista ne nalazim povod u bilo čijem postu. :/
    Stvarno. A ako kažem da sam nosim trenirku s pazara, ne znam da li me to kvalificira kao podobnu da kažem da djeca mogu nositi trenirku u školu i po svom izboru, ili po izboru roditelja - a to je ono o čemu se ovdje pisalo. Na pazaru su jeftine trenirke, a jeftino je i sve ostalo, pa se za cijenu trenirke mogu naći i traperice ili pamučne hlaće.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sam=sama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarice....
    aaa, kuzim

ali ja ti tako povrsno citam da se rijetko referiram na necije tudje postove osim na onaj koji kvotam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

štrigice, neće biti prvi put

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

maria, bezveze je da ispadne da smo mi tebe satrale, a zapravo si ti nas ostale oprala kao socijalno neosjetljive.
    po mom sudu neopravdano.
    al fakat je bezveze da se svadjamo oko gumba i lastika.
    a ja sam samo o tome raspravljala (a vidim i adiomare ).

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Na pazaru su jeftine trenirke, a jeftino je i sve ostalo, pa se za cijenu trenirke mogu naći i traperice ili pamučne hlaće.[/quote]

s ovim se u zadnje vrijeme sve manje slažem...

i naročito vezano za im. stanje ali i druge stvari ponovo kažem da treba uvest uniforme...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neću više o gumbima i lastikama

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Osim što bi i ja najrađe uniforme u škole 8) , mogu reći da se ove godine pojavio dotični dres-kod u našoj školi.
    Ne znam da li to ima veze s time da J. ide u 5. razred, pa su im za svaki slučaj rekli da ne nose majice na bretele i gole pupke,
    jer to je sad doba kad se počinje s takvim aktivnostima.
    Dakle, zatvorenije majice - manje problema u školi (možda) :?
    Kreće pubertet, prsa rastu, dečki pipkaju...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dalmatinka? sto ima?
    Ovako
    danas sam pričala s razrednicom jednog drugog razreda čijim je đacima složio frku još u srijedu ( zbog istog razloga ) - nama je bilo u petak.
    Ona je otišla ravnateljici koja je pozvala dotičnog na iformativni razgovor i rekla mu da su to djeca a ne časne sestre i da je sve ispod koljena primerena odjeća.
    ALI, danas je taj isti profesor mijenjao profesoricu iz matematike
    i rekao im da mogu bit sretni što je to sat matematike inače bi im dao jedinicu i neopravdani zbog tri kvarta hlača.....
    Dakle , on , i nakon razgovora s ravnateljicom vodi svoju politiku...
    Čak je i podigao svoj hlače , da prostite , do m..a i paradirao tako po učionici
    aludirajući na obačenje učenika, koje nije ni približno takvo.
    Mislim , to je i inače čudan čovjek .
    Svakog učenika koji dobije odlličnu ocjenu zove šterberom .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dalmatinka? sto ima?
    Ovako
    danas sam pričala s razrednicom jednog drugog razreda čijim je đacima složio frku još u srijedu ( zbog istog razloga ) - nama je bilo u petak.
    Ona je otišla ravnateljici koja je pozvala dotičnog na iformativni razgovor i rekla mu da su to djeca a ne časne sestre i da je sve ispod koljena primerena odjeća.
    ALI, danas je taj isti profesor mijenjao profesoricu iz matematike
    i rekao im da mogu bit sretni što je to sat matematike inače bi im dao jedinicu i neopravdani zbog tri kvarta hlača.....
    Dakle , on , i nakon razgovora s ravnateljicom vodi svoju politiku...
    Čak je i podigao svoj hlače , da prostite , do m..a i paradirao tako po učionici
    aludirajući na obačenje učenika, koje nije ni približno takvo.
    Mislim , to je i inače čudan čovjek .
    Svakog učenika koji dobije odlličnu ocjenu zove šterberom .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok... znamo što je napravila ta profesorica, što je napravila ravnateljica, što je napravio profesor.

što si TI konkretno napravila?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čitam sve ovo i moram se složiti sa Mariom i Zdenkom.Tako i ja razmišljam,tako se i ja ponašam,tako i dijete učim i oblačim.
    Nemam ništa protiv trenirki,ali po meni nisu za školu,fakultet,ispit,crkvu ili neki svečaniji događaj.Moja cura ne ide u trenirkama u školu,ali ne ide ni u trapericama.O šorcevima,majicama na bretelice i sl. mi je glupo raspravljati,jer to je kod nas odjeća za plažu.
    Moja kćer ne hoda ni flekava,ni u robi za tjelesni.U školi ima papuče koje su samo za školu namijenjene,odjeću za tjelesni nosi posebno u vrećici i presvlači se.Za park imamo nekoliko hlača samo za tu namjenu,a to su hlače koje su pokrpane,ali još upotrebljive za tobogan.
    Ja smatram da svojim odijevanjem moramo pokazati poštovanje prema instituciji u kojoj se nalazimo ili radimo.Zamislite policajku sa golim trbuhom i tangicama koje izvirjuj iz hlača ili djetetovu profesoricu da je tako obučena?
    Ne procjenjujem ljude po odjeći i sasvim mi je svejedni jel profesorica ima na sebi bluzicu iz H&M-a ili bluzicu sa znakićem krokodila,igrača pola ili nečeg trećeg,ali mi je bitno jel ima na sebi bluzicu ili flekave traperice.
    Na traperice sam posebno alergična,kao i na gole ruke.Ljudi danas nose traperice svuda,postale su svojevrsna uniforma,ali nije im mjesto recimo u crkvi,na krštenju mog nećaka,a upravo tako se obukao djeteov kum :shock: Ja nisam mogla k sebi doći od šoka,čovjek je obukao traperice i gore nekakvu majicu kao gornji dio trenirke.Svi ostali muškarci su bili u odijelima,s kravatama,a on ko narodni heroj u trapericama.I da ne ispadne da sam ja konzerva,svi gosti su komentirali te traperice,znači očito im nije tamo bilo mjesto.
    ...a što se tiče posta koji je pokrenuo cijelu ovu priču,mislim da je profesor ipak pretjerao,možda je čovjek isto alergičan na traperice,al cura nije bila neprimjereno odjevena i njegova reakcija je totalno bez veze i ja bi svakako otišla do njega i popričala o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja idem u školu u srijedu
    jer sam uganula nogu i još ne mogu dobro hodati
    i onda javim što sam ja napravila
    a , sutra je šaljem u školu u ISTIM hlačama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja idem u školu u srijedu
    jer sam uganula nogu i još ne mogu dobro hodati
    i onda javim što sam ja napravila
    a , sutra je šaljem u školu u ISTIM hlačama

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

očito je da je čovjek ljut na sebe i cijeli svijet
    ja uopće više nemam komentara

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš dobra tema jer sam ja na prošlom roditeljskom o tome razgovarala s roditeljima i odmah sam ih upoznala s onime što ne preporučam (otprilike sve ono što je maria 71 napisala). Poslije sam mislila jesam li možda stvarno ispala konzerva.

Inače, glede trenirki, tjelesnog, i presvlačenja - MILOST, ako imate trudnu učiteljicu , jedini slučajevi povraćanja u trudnoći su mi bili kad bi se klinci vratili s tjelesnog a svi oni miomirisi ispunili učionicu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •