Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: problem sa nosićem hitno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno problem sa nosićem hitno

prvi put sam na forumu,stoga nemojte ueti za zlo što možda ne znam još sva parvila.trebam pomoć.imam sina starog 2 mjeseca.otkad je došao iz bolnice imamo problema sa sluzi iz nosa.stalno je začepljen.čak je pio sa 3 tjedana i ceporex.no bez nekog vidnog poboljšanja.koristim pumpicu za izvlačenje iz nosa,fiziološku.malo se stišalo,ali prije 3 dana opet isto.kao da je netko otvorio pipu i opet ima jako puno u nosu,a ja to ne mogu izvući van.pa mu je nosić začepljen.više ne znam sto da radim!!!ima netko kakvu ideju ili je imao taj problem?hvala unaprijed!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo to rješavali na slijedeći način: u apoteci smo kupili aspirator koji se priključi na usisavač (onaj obični kućni, da, nemoj se prepasti - ja sam probala sebi staviti aspirator u nos prije nego sam Yodi stavila i ne boli ništa, mrviiicuuu škaklja, i to je sve). taj aspirator stvarno izvuče sav sekret.
    prije nego mu izvlačim šmrklje sa aspiratorom, sa špricom mu uštrcam 2ml fiziološke otopine (po 1ml u svaku nosnicu) i onda izvučem sekret. nakon toga diše kao violina. :D
    kada se Yoda prvi puta prehladio imao je 1mj i ja sam se baš uplašila (sada vidim, bez razloga, ali lako je biti general poslije bitke) jer kada je bebama nosić začepljen teže sisaju pa me bilo frka da bi mogao početi gubiti na težini. ali nije, sve je bilo ok, čak je i super napredovao.
    od kad se prvi puta prehladio, malo-malo mu curi nosić (valjda je tako sa zimskim bebama) i to tako rješavamo.
    e da, a prije aspiratora na usisavač sam probala i pumpice i aspirator na baterije i niti jedan se ne može mjeriti s ovim na usisavač.
    toplo preporučam.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a možda ti je to mlijeko koje mu se vraća na nosić ,bljucka li puno ?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala na savjetima.bas mi je jučer isto jedna kolegica rekla za aspirator na usisavač.nisam joj vjerovala,ali sam svejedno provherila u ljekarnama da li ga imaju.hvala Bogu našla sam u jednoj pa ću kupiti sutra i probati,jer to je strašno.a što se tiče bljuckanja,na bljucka puno.samo podrigne i nešto malo pljucne.svega 2 puta je išlo mlijeko i na nos.samo me strah da to ne ode na pluća ili tako nešto.ipak hvala!probaću sa tim aspiratorom.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja jučer kupila taj aspirator koji se prišteka na usisavač, isprobali, funkcinira. I čini mi se manje agresivan od onih gumenih pumpica

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nama je pedica rekla ne ništa osim ručnih pumpica, jer bi takvi aspiratori mogli ozljediti sinuse :/ . ipak su to još male bebe. spavanje na povišenom, kapanje nosa i najnaj je chicco pumpice s silikonskim mekanim dodatkom što ulazi u nosić. pumpicu ne stavljati preduboko u nos. i mi smo istu stvar prošli sve do negdje 3.mjeseca

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

fiziološku koristimo svakodnevno, a s ručnom pumpicom smo se jaako mučili. ima li netko iskustva s aspiratorom BebeSounds, električni i svira?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kinder molim te reci što ti misliš o tim aspiratorima za usisavač. Ja imam jedan i jako sam zadovoljna s njim.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi imamo bebe sounds i ja sam zadovoljna, ali problem je što taj aspirator (kao i pumpice) izvlači onaj sekret koji je u nosu, dok sve što je negdje duboko ne može izvući, bar ne nama.
    dakle ako je nosić šmrkav i začepljen, za to je super, ali nama je nos uglavnom prohodan a sekret se skuplja negdje unutra.
    zvukovi na aspiratoru su više za male bebe da im odvuče pažnju, za starije dijete nemaju neku svrhu, Dina čim čuje to počne se buniti jer zna što slijedi (mrzi čistiti nos).

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    nama je pedica rekla ne ništa osim ručnih pumpica, jer bi takvi aspiratori mogli ozljediti sinuse :/ . ipak su to još male bebe. spavanje na povišenom, kapanje nosa i najnaj je chicco pumpice s silikonskim mekanim dodatkom što ulazi u nosić. pumpicu ne stavljati preduboko u nos. i mi smo istu stvar prošli sve do negdje 3.mjeseca
    ja sam imala chicco pumpicu...i prije nego sam je isprobala na tada mjesec dana starom luki, prvo sam je isprobala na svojoj nosini...
    pumpica je stvorila takav vakuum da je meni popucala kapilara... :/
    toliko o tome...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

petarpan, znam da je agresivna, svaka je, a chicco pumpicu nisam 'gurala' duboko u nos, već uz vanjski kut nosića. neznam, ja sam pitala dal da nabavim taj električni aspirator, jer mi se činilo lakše, rekla mi je ni slučajno kod tako malih beba :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •