Stranica 4 od 11 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 544

Tema: Šivanje pelena, 15. dio

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pretpostavljam da je onda ovaj koji mi kupujemo pamučni, vidiš nisam ni znala da postoji sintetički ( to je valjda ko onaj šta rade one karirane košulje), a eto rješili smo jednu nedoumicu

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj lilamili prvotno napisa
    ... to je valjda ko onaj šta rade one karirane košulje ...
    to je taj
    Kod nas je normalno za flanel, kao i za puplin, keper i slične materijale da su 100% pamučni, međutim ne moraju biti.
    Naziv samog materijala je najčešće vezan za način na koji je tkan i debljinu niti koja se pri tkanju koristi, ne nužno za njen sastav

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma baš sam bedasta, sad sam se sjetila da obavezno čitam deklaracije kad kupujem materijale i da je definitivno na flanelima pisalo da je sto post pamuk, samo sam vas zagnjavila bezveze
    al dobro srce mi je na mjestu već sam se bila prepala

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prvo zahvale
    Hvala svima na ovoj temi jer da nisam vidjela vaše pelenice ne bih se odvažila na šivanje.
    Sašila sam 10 komada, imam još 5 skrojenih i sad vam se uopće ne čudim jer ste "navučene" na platnene pelene.
    Super je kad sama šiješ, onda možeš fino krojiti točno prema svom bebanu da mu baš stoje ko salivene!
    Evo stavila sam i slikice, nisam se baš razmahala s dezenima jer sam naletjela na debeli flanel na akciji po 29 kn tako da su mi (zasad ) sve pelene iste. http://public.fotki.com/malianiv/pelene-by-lima/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

LIMA super su ti pelenice

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

LIMA divne su :D
    super je fora sa rastegljivim usima

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala cure , ipak ste vi tu majstorice!
    Inače, iako mi je mama krojačica nikada ništa nisam sašila. Prvo sam mislila da mi ona šije, a onda sam od nje odnijela mašinu i odlučila se sama, tako da te pelene imaju i sentimentalnu vrijednost - prva stvar koju sam sama sašila na mašini.
    Sad mi je krivo zašto nisam i ranije prešla na platnene! Moj I., inače nezainteresiran za odvikavanje od pelena, u roku samo 3 dana nakon prelaska na platnene počeo me obavještavati isti tren kad se popiški :shock:
    Trči mi i viče: Pikio, moko, sini! (Piškio, mokro, skini!)

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

LIMA bravo za malog pametnjakovica.... tako se i nama desilo taman sam se izvestila i navukla na sivanje kad je S. odlucio da vise nece pelene 8) no bice jos malih guzica za pelene te nemoj sad odustati

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jel ima gdje u zagrebu za kupiti drukera u boji kakvi su, npr. na rodinoj pusi presla sam jedno 5-6 ducana - nama, maja, tkip, zagmag i jos neke kojima se ne sjecam imena i nista

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kako mi je ovo promaklo :shock: LIMA bravo! sviđa mi se fora sa kopiranjem jednokratnih 8)

Plastični drikeri samo na netu, nema u radnjama

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage moje iskusne sivalice,evo me opet ovde,i to sa jednim ozbiljnim pitanjem -je li koja od vas imala iskustvo i kakvo sa pamucnim mikrofiberom i da li to uopste postoji?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nikad čula :/
    mikrofiber je vrsta vlakna, ne znam da li se uopšte može napraviti od pamuka :?

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Neko vrijeme nisam pratila što se ovdje događa i sad konačno pogledam nakon dosta vremena (imam dobar ralzog ) a kad ono cijele nove kolekcije. Vidim bile ste vrijedne.. Svaka čast. Moram se i ja opet malo baciti na šivanje..

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mamaanita, čestitam :D :D
    A da si promijeniš potpis

Moderatorice, sorry na OT.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mamaanita jel' to malo ?
    :D :D :D
    Čestitamo!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

P.S.
    Stigli su drikeri preko bijela svijeta
    Evo razultata klik

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vještičice sto su divne

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vještičice ti si stvarno neumorna..

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vještičice ti si stvarno neumorna..

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vještičice pelene su...

Evo i ja sam bila produktivna, sašila još 9 komada, 5 onih kariranih i 4 ovakve: http://public.fotki.com/malianiv/pel.../dsc03986.html , pa virnite.

Imam i jedan problem. Kod par komada ga guma malo steže oko nogica. Ne znam da to sada param (što bih najradije izbjegla), da ih malo ispeglam (kao vještičina svekrva, ako se ne varam ) ili da čekam da se guma sama od sebe opusti, nemam iskustva s tim, opusti li se guma uopće i nakon koliko (pretpostavljam u mom slučaju nikada, ali da kojim slučajem to nikako ne želim vrlo brzo )??

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pelenice su za
    ovo za gumu nemam pojma..
    a sviđa mi se i ona torta

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

LIMA slobodno prepeglaj guma otpušta 100%

Šala Ne moraš peglati, otpustiće guma sama, upotrebom i pranjem. Jedino ako je hitnoća, onda ili prepeglaj ili opori, pa zamijeni novom.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure vi ste neumorne
    LIMA divno

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sto ovo niko ne sije :? Nije valjda da su vrucine :?
    Gdje nam je lilamili, jeli rodila

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja šijem, ali sam morala malo prestati jer su mi naredili strogo mirovanje...
    Kad se vratim za mašinu poslikat ću novitete.. Ovim tempom i uz to mirovanje za 7 mjeseci ću valjda imati dovoljno pelena..

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mamina mica prvotno napisa
    Čekaj ženska glavo, tek sam stigla s odmora!
    Biće, biće još pelenica, poraslo se na moru

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jeste, jeste rodila je Doru 22,06 al nam se nešto nejavlja

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vjesticice, jesi li ti svojoj maloj sila zastitne od PUL-a? I, posto sam ti u albumu vidjela Thirsties zastitne, reci mi koja ti je ono velicina i od koliko do koliko kg pasu?
    Vidi se da si se ispraksala s pelenama, od prve da Cuddlebunsica. Svaka tebi cast. Sto ti je rec cestita zena.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nisam šila zašitne od PUL-a, kupovala sam. Thirsties zaštitne imaš ovdje, i veličine i cijene, a teta sigurno isporučuje za BiH. Sa prvima smo bili prezadovoljni (M) veća veličina je nekako prevelika, kao da su XL a ne L :/ Kao da fali još jedna veličina između :?
    Sva četiri (2M i 2L) nosi i sad. Manje sa tetrama, a veće sa fitted pelenama.
    A pelene, su praksa kao i sve drugo. S obzirom na moj šiveći staž i težinu projekata koje sam šila/šijem, pelene su igra Lijepa, šarena i korisna igra

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

OK, M i L, ali da li zaista odgovaraju tezini kojoj su predvidjene? Znam za ono tipa bitan je "oblik" djeteta, ali ja to dijete jos nemam, a malo bih stvorila zalihe za svaki slucaj. Ovako, koliko tvoja Mici ima kg i koliko mjeseci? Moje prvo dijete je bilo bas krupno. 4 kg pri rodjenju.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vidjela iz potpisa.
    To ti je kad mis leti samo na pelene.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jos malo pa ce Milica biti bez pelena Sta ce mama onda siti? Obicne gace? 8)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Milica ima 19 mjeseci i tri dana i nemam-pojma-koliko kila
    Stvarno ne znam, nismo je odavno vagali. Muževa procjena je da ima blizu 15 kila (papa šest obroka, zlato mamino )
    Thirsties L su joj veliki oko struka za dnevnu pelenu, ali za noćnu su OK. One "stare" M veličine još nosi sa složenim tetrama+Snapi i super joj sjedaju. Ali ona jeste ta sorta "dugačke bebe" o kojoj pričaš. Zato sam joj poručila nove kavere Bummis Super Brite Cover u plavoj boji i Bummis Super Whisper Wrap Flower Print, čisto da isprobam hoće li bolje pasati, a lijepi su brate

A što se tiče prelaska na obične gaće, gospodična se ne da smesti :mad: Kad god pokušam da je držim bez pelene završim tako da brišem pod Ona jednostavno neće više na tutu Sasvim je lijepo išla sa svojih 11-12mj. i prestala.
    Jedno vrijeme je nisam mogla nagovoriti ni da sjedne na tutu. Sad sjedne, kaže "pšššššššš!" ustane, okrene se, značajno pogleda u tutu i veli:"ni pitila!" i odšeta onako gologuza.
    Ona zna šta tražim od nje, ali n e ć e!
    Šta ću :smajlisliježeramenima: tako ti je to kad rodiš djetetu Karakter

A šta ću šiti, ne brigaj
    Ima toliko nedovršenih (i nezapočetih, čak!) projekata svih vrsta, boja i dezena, da mi treba tri mene da to postignem. Naći ću ja već neku zanimaciju
    Ako stignem poslikaću šta sam radila na odmoru i staviti na "svoju" temu na kreativnom kutku. Čisto da vidite da nisam besposlena

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I meni se vec odavno svidjaju Bummis Super Brite jer i oni kao i Thirsties imaju onaj dodatni dio koji ide uz nogice. Mada ih neki nazivaju predebelim (valjda su od debljeg PUL-a ili stavljaju 2 sloja). I svidja mi se sto ti ne treba 5 velicina. Mislim da su 2 sasvim dovoljne. A kad si se vec "navukla" na ove strandzerske, jesi li gledala "little g pants"?
    http://www.gdiapers.com/gdiapers101/...little-g-pants Pojedinacno su poskupe, ali u starter paketu vec dobijes dvoje...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kad smo vec kod covera evo najnovijeg maminog
    http://s378.photobucket.com/albums/o...moje%20pelene/
    friske iz masine :D
    Bice uskoro novih boja

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ova priča ide više pod "pričajmo o platnenim pelenama" i skroz je OffT
    pa ćem kopi-pejstam ovu našu priču tamo, ako nemaš niš' sproću
    ovo je ipak šiveća tema

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kopiram sa Šivenje pelena, jer mu tamo nije mjesto:

Citiraj mis-pis prvotno napisa
    Vjesticice, jesi li ti svojoj maloj sila zastitne od PUL-a? I, posto sam ti u albumu vidjela Thirsties zastitne, reci mi koja ti je ono velicina i od koliko do koliko kg pasu?
    Citiraj vještičica prvotno napisa
    Nisam šila zašitne od PUL-a, kupovala sam. Thirsties zaštitne imaš ovdje, i veličine i cijene, a teta sigurno isporučuje za BiH. Sa prvima smo bili prezadovoljni (M) veća veličina je nekako prevelika, kao da su XL a ne L :/ Kao da fali još jedna veličina između :?
    Sva četiri (2M i 2L) nosi i sad. Manje sa tetrama, a veće sa fitted pelenama.
    OK, M i L, ali da li zaista odgovaraju tezini kojoj su predvidjene? Znam za ono tipa bitan je "oblik" djeteta, ali ja to dijete jos nemam, a malo bih stvorila zalihe za svaki slucaj. Ovako, koliko tvoja Mici ima kg i koliko mjeseci? Moje prvo dijete je bilo bas krupno. 4 kg pri rodjenju.
    Citiraj vještičica prvotno napisa
    Milica ima 19 mjeseci i tri dana i nemam-pojma-koliko kila
    Stvarno ne znam, nismo je odavno vagali. Muževa procjena je da ima blizu 15 kila (papa šest obroka, zlato mamino )
    Thirsties L su joj veliki oko struka za dnevnu pelenu, ali za noćnu su OK. One "stare" M veličine još nosi sa složenim tetrama+Snapi i super joj sjedaju. Ali ona jeste ta sorta "dugačke bebe" o kojoj pričaš. Zato sam joj poručila nove kavere Bummis Super Brite Cover u plavoj boji i Bummis Super Whisper Wrap Flower Print, čisto da isprobam hoće li bolje pasati, a lijepi su brate
    I meni se vec odavno svidjaju Bummis Super Brite jer i oni kao i Thirsties imaju onaj dodatni dio koji ide uz nogice. Mada ih neki nazivaju predebelim (valjda su od debljeg PUL-a ili stavljaju 2 sloja). I svidja mi se sto ti ne treba 5 velicina. Mislim da su 2 sasvim dovoljne. A kad si se vec "navukla" na ove strandzerske, jesi li gledala "little g pants"?
    http://www.gdiapers.com/gdiapers101/...little-g-pants Pojedinacno su poskupe, ali u starter paketu vec dobijes dvoje...
    E, sad da i odgovorim na pitanje
    Nisam znala za te pelene, ali koliko vidim to je samo kaver sa pelenama koje su biodegradable, ali se može koristiti i sa platnenima.
    Fora im je to zakopčavanje straga, ali za moj ćeif preskupa fora

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, da, dobro da si prebacila. Sta cu kad te na sivanju sigurno mogu naci.
    Salim se, malo sam se zanijela sa pitanjima. Jedno drugo vuce.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E sad kad smo na pravoj temi, ja juce kontaktirala Faith iz Bella Bottoms i raspitala za onaj fazon free s(kršitelj koda)ing-a ako narucis 12 pelena. Ne mora biti 12 iste vrste. Moze se kombinovati bilo kojih 12 da bi se free s(kršitelj koda)ing uzeo u obzir. A za nas bi to znacilo umanjeni. Ko se usudi, to je drugo pitanje.
    You get free s(kršitelj koda)ing on any combination of 12 or more diapers, so you can choose anything you like!
    I give the same discount ($9) for s(kršitelj koda)ing worldwide. So for 12 diapers it would be just $22.25 to ship,
    I also put only about 1/3 of the value down on the customs form, about $40 for 12 diapers.
    Ja cu vjerovatno ici na varijantu da mi posalje na US adresu.:/

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovaj jest OT, ali kopirala si ga ponovo na sivanje.:? Sad je do tebe. Ko moze da ispravi, molim. A posto sam vec tu da ne bude uzaludan post, sve mame sivalice, imate prelijepe pelene. A za sivanje covera, dajem vam ideju . Meni su prelijepi.
    http://hyenacart.com/mandismenagerie/index.php?c=21

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kad smo vec kod covera evo najnovijeg maminog
    http://s378.photobucket.com/albums/o...moje%20pelene/
    friske iz masine :D
    Bice uskoro novih boja
    Pa ja sam na sivanju :? Ne znam gdje ste vi :?

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a jeste uspjele zapetljati ovo gore.. nema veze bar sam se dobro nasmijala...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kao prvo pozdrav svim forumašicama
    Čitam vas već dulje vremena, trudnica sam 4 mjeseca i spremam se na šivanje platnenih pelena. Ovdje sam našla bezbroj korisnih ideja i savjeta, ali imam i par pitanja.
    Kao prvo vi cure koje ste iz Zg i okolice, gdje kupujete materijale i zanima me da li ima kod nas gdje za kupiti PUL da mogu sama sašiti zaštitne gaćice?
    Inače pohvala štandu s pelenama u Varaždinu na Špancirfestu gdje dobila sve info brošurice i imala priliku uživo vidjeti i pipnuti preslatke pelene "Rodina pusa"

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisam vidjala da se ove tete sivalice hvale kako su u ducanu iza ugla pronasle PUL. :/
    Znam da ga neke sigurno iz Amerike narucuju, da li sto ga kod nas nikako nema, ili sto je tako puno jeftinije. Javice ti se neka od njih. Ovaj topic "ozivi" u kasne popodnevne sate.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Tako ti je to kad pokušaš bit od koristi a spaaaavaaaa ti seeee

Pisala sam moderatoricama da srede ovu moju ujdurmu, a i ako ne srede, nema veze, ko traži info, naćiće ga, evo mis-pis za primjer

SunčicaVŽ dobrodošla vidim da si već gledala moj album
    Kavere ti se isplati šivati, radije kupi, a uštedi tako što ćeš sašiti pelene.
    PUL se kupuje samo preko neta, i koliko se sjećam u HR se na to plaće carina (neka me isprave ako griješim)

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Puno hvala na odgovoru cure
    Vještičice, bila sam na tvojoj stranici i pogledala sve slikice, preslatke su ti pelene i odlične upute za šivanje, jedva čekam da sašijem svoju prvu pelenu ))

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a čim ju sašiješ moraš poslikati i pokazati nam tako da se zajedno s tobom divimo...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Naravno Budem poslikala :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo mi se uveliko spremili za more :D
    aBd koristicemo platnene na azurnim plazama Evo svjezih pelena
    http://s378.photobucket.com/albums/o...albumview=grid
    Budemo se slikali i na moru 8)