Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Koje platnene?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Koje platnene?

Ove usporedbe u ostalim temama su me totalka zbunile, pa me kratko i jasno (ako je to moguće) zanima, koje biste platnene preporučili?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih preporučila Indisposables. Vrlo su jednostavne, sa čvrstim čičkom, lako se peru, ne ostaju fleke. Nama služe bez greške.
    Imaju izvrsne gaćice, dnevne i noćne, koje nam do sada nisu procurile niti jednom.
    Thumbs up za Indisposables!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A kupiti ih možeš - od mene :D (ako ti trebaju za malu bebu)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za malu bebu mi još ne trebaju . Jan ima 17 mjeseci i nekih 10ak kila.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam par kamarisovih, ali mi je najjednostavnije s običnim pelenama. To se ne brinem kad ih opkuhavam i sušim u sušilici ili na vjetru. Stavljam jednu švedsku i jednu tetra složenu u pravokutnik to povežem i gore kamarisove gaćice. Meni to jabolje funkcionira, a da budemo iskreni i najjeftinija je varijanta. Osim toga imala sam te peleni i od Anje i Aleksandra jer su mi kod njih trebale za široko povijanje (oni su proveli svoje rane dane u pampersicama ).
    Po noći stavljam jednokratne jer je inače promočila, a ne preporučujem prematanje po noći.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo sam surfala pa sam naletila na ovo
    ne da mi se sad sve o platnenima citat, pa ak vec imate link, sorry

http://www.ecobaby.com/newdiapers&swimming.htm

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja čekam prvu bebu pa sam još dosta neinformirana o mnogo stvari po pitanju beba. Nakon što sam dobila rodin letak o platnenim pelenama činilo mi se kao super ideja i sigurno ću pokušati sa tim. Međutim surfajući po ovim podforumu totalno sam zbunjena kao i Janoccka.
    Vidim da ima raznih proizvođača, pa neke s gačicama a neke AIO... U SLO sam vidjela neke racman. Koliko sam shvatila one imaju dio koji izgleda kao uložak pa samu pelenu i onda još nepropusne gačice.Ili sam u krivu????? Mnogo informacija a ja ih neznam usporediti. Čak neznam nikog osobno tko to koristi pa nisam ni vidjela u živo kako to konkretno funkcionira. Nadam se da sljedeća pitanja nisu glupa za vas napredne "platnene":

1.Koje se kupuju ovdje a koje vani i kako (internet ili moraš sam ići van)?
    2.Da li se isplati kupovati novo ili rabljeno?
    3.Na kojoj temperaturi se peru (ili to ovisi o proizvođaču)
    4. Da li je obavezno peglanje?
    5.Koliko je dovoljno pelena za novorođenče?

Početno

pelene možeš kupiti tu(kamarisove) i vani... naručuješ preko interneta...
    ako malo bolje prokopaš cijeli ovaj dio o platnenim pelenama naći ćeš puno informacija i linkova...
    možeš kupiti i novo i rabljeno, ovisno po kojoj cijeni se nudi, i koliko si spremna izdvojiti u tom trenutku...
    ja svoje platnene perem na 50 stupnjeva, sa vrlo malo praha i bez omekšivača(čak i one pokakane)
    nove platnene se ne peglaju(peglaju se samo one tetra pelene, ali to rijetko ko koristi) ove su na čičak pa izgledom podsjećaju na pampers
    mislim da ti je za novorođenče dosta oko 25- 30 pelena(bar ja mislim toliko nabaviti za svoju bebu) tako da si komotna i da ne moraš svaki dan prati bar dok je beba skroz mala i dok puno kaka

al već će ti se javiti mame koje su još iskusnije od mene

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala ti puno na odgovorima.

Ma čitala sam ja forum al znaš kak to ide, uvijek imaš još koju nejasnoću. Ima puno informacija, a i neki topici su već za "napredne platnene mame".

A kao mama početnik (u svakom pogledu i s prvom bebom i s pelenama) sigurno ću imati još pitanja... Valjda nebum dosadna..

Da li je bolje kupiti za početak par komada za probu ili da odmah odvalim 20 kom pa sam na miru???
    Koje su prednosti ili mane kupnje rabljenih pelena?

Početno

nema problema, samo ti pitaj..
    hm, neznam dal si sklona inače samo jednom proizvođaču nekog artikla ili često mjenjaš...
    moja preporuka ti je da si za početak nabaviš nekoliko vrsta, možda par kamarisovih pelena, pa nekoliko AIO pelena, pa nekoliko pamučnih indisposables pa vidiš koje ti najbolje odgovaraju...
    prednosti rabljenih pelena su što možeš pitati vlasnika/cu njena osobna iskustva, a jedinu manu koju mogu imati su mrlje od kakice..ako ti to ne smeta, onda svakako preporučujem rabljene jer su daleko jeftinije od novih....ako želiš pošaljem ti ja na pm nekoliko zgodnih linkova koji najbolje odgovaraju našim "hrvatskim" novčanicima....

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bubimira na većini sajtova sa pelenama imaš i ponudu "start paketa" i u njemu ti je uključeni više vrsta pelena,dodatnih uložaka,nepropusnih gačica i slično pa da kasnije lakše odabereš.Prošnjofaj malo ako imaš vremena!Ja ti mogu dati par linkova( ovih dana gledam, samo pelene )

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vidjela sam da imaju promotivne pakete. molim te pošalji mi likove, možda nađem još nešto što nisam do sad.

Skoro sam sve linkove za paltnene pogledala koji su bili preporučeni na ovom forumu. Najviše mi se sviđaju bumkins aio (iako su najskuplje), indisposables i kamarisove (izgledaju mi jako praktične).

No sad sam tek u nedoumici. kamaris mogu uvijek ovdje kupiti... Međutim sljedeći mjesec mi dolaze stričevi iz kanade i usa pa mi mogu donjeti i neke druge. Jedino neznam kaj da im naručim.

Mogu npr. naručiti ovaj indisposables paket za novorođenče. Samo mi nije jasno kako na 24 pelene daju samo 3 uloška. Da li je to dovoljno????? Ili se možda više isplati uzeti pojedinačno svaki artikl pa da si naručim u raznim veličinama po nekoliko komada?????

http://www.mylilmiracle.com/store/pr...ID=2%29+NB+Kit

Isto tako ne mogu na njihovim stranicama naći popis dućana koji prodaju indisposables. Nalazim samo narudžbenice za internet kupnju. Zanima me maloprodaja u Kanadi ili usa. Zna li netko? Možda Ančica?

S druge strane našla sam popis dućana koji prodaju bumkins, no međutim oni nemaju nikakve pakete u ponudi. samo pojedinačna prodaja. Zanima me da li je uz one AIO pelene potrebno naručiti i uloške? odnosno želim pitati da li se podrazumijeva da uz AIO ide i uložak ili on u njima nije ni potreban?

:? :? Milion pitanja. Nemogu nikako odlučiti kaj da im velim da mi donesu, stoga cure HELP

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I da... mislim da ne moram napominjati da sam totalno zagrizla za platnene!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •