Vidi rezultate ankete: Tko vam je najveća podrška kad su vam djeca bolesna?

Glasači
60. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • C) tata, baka, teta, sestra, članovi šire obitelji

5 8.33%
  • B) mama

5 8.33%
  • A) muž

42 70.00%
  • D) prijatelji/ce

1 1.67%
  • E) rode

1 1.67%
  • F) nitko

6 10.00%
Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Tko vam je podrška kad su klinci bolesni?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Tko vam je podrška kad su klinci bolesni?

Moram priznati da sa upravo u stotoj svađi s mužem na istu temu. Kad su klinci bolesni ili je neka takva panika, on ima jedan vrlo opušten stav, dok ja poduzimam, riješavam, jurim (u prijevodu na svađalački on odluta i baš ga briga, a ja paničarim) Ja definitivno osjećam da mi nedostaje podrška u tim trenucima, on tvrdi da ne može bolje i da ne zna niti jednog muškarca koji je posvećeniji obitelji. Možda ja gnjavim krivu osobu. Koga vi prvo zovete kad je frka s klincima, s kim raspravaljte detalje o nalazima i kontrolama? Strašno me to zanima.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila si opciju E) nitko

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stavila sam i E) Rode, ali nisam znala da pokazuje samo do D) Dakle i Rode, medicinski forumi i sl. isto ulaze u konkurenciju.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila si opciju F) nitko

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sa mm i tu na forumu

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa ako ej pitanje sa kim tumačim rezultate onda je to definitivno mm. On ih u poslednje vreme i vodi kod lekara dok ja čuvam zdravo/manje bolesno dete

Ali ako je pitanje ko mi pomaže da skinem detetu temperaturu, ko mu daje lek, ko ga tušira dok vrišti, ko se budi noću i hladi nožice vlažnom krpicom, ko inhalira, ko drži dok prima injekciju ili vakcinu, ko stavlja kapi u oči, ko nosa po stanu istovremeno 2 deteta od po 12kg i temperaturom od 40C 1.5h bez prava odmora...onda je odgovor definitivno NIKO. Za to se niko ne smatra odgovornim.To odprilike ovako zvuči:

MM: ''Pedica rekla to i to, lekovi su ti u kuhinji, odoh da instaliram XP na jednom računaru u servisu a posle ću do X da mu namestim rezač...A ti me zovi ako ti zatrebam, tu sam ja negde''.

Sveki: ''Jooooj, G., tako bih ti rado pomogla ali ti znaš da oni neće nikoga sem mame ''.

Moja mama: ''Hoćeš da dođem (čitaj: prevali 250km u jednom pravcu u sa dva presedanja - dok bi stigla dete bi već ozdravilo)?''

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mama je mama
    ali pomažu svi ako treba, i MM i moja mama i sveki ako ne može prvo dvoje

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    sa mm i tu na forumu
    i ja

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja i mm smo definitivno tim kad se radi o našoj princezici, nema spavanja po noći ni ja ni on, kupamo zajedno, mjerimo zajedno, paničarimo zajedno, sve zajedno...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dodala sam opcije e i f

(pokazuje vise od 4, ali nakon svakke trebas kliknuti "dodajte")

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj muž definitivno! na jedan super pozitivan način jer ja paničarim na svaku sitnicu a on mi dođe "daj, ženo ne paničari vidi ga ko zmaj je(bolesno dijete)! to me najbolje smiri!

u ozbiljnim situacijama on je priseban i traži najbolje moguće riješenje dok ja padam u nesvijest. kada kriza prođe ja se smirim a on upada naknadno!

moja mama bolje da ne pomaže! svaka čast njoj i ja ju jako volim ali kada joj se potužim na neke moje strahove po pitanju zdravlja dijece ona počne plakati pa se zatvori u sobicu i saaaatima se moli! draga moja mama!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi još nismo bili bolesni.
    :D :D :D
    Ali sudeći po trenutnoj situaciji. Nalazi i odlazak doktoru bi bio na meni (MM nema vozačku ).
    A što se tiče pomoći oko L vjerujem da bi pomogao kao i sada.
    Nije da se pretrgne, ali je tu i znam da mogu računati na njega.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam dvije opcije: Rode i Nitko.

Matildine bolesti su šmrkavi nos i upaljeno grlo, i par puta temperatura. To se znam snaći i sama. Ne treba mi nitko.

A Rode su mi pomogle da uđem u svijet homeopatije i kad je M imala vodene kozice tražila sam najbolji način kako ih sanirati (tu sam saznala za Pruriced kremu i širila znanje dalje 8)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM i ja u potpunosti zajedno odgajamo djecu i u zdravlju i u bolesti. Oboje jednako brinemo o tome.

Podrška nam je moja mama, uvijek, čak i sada kad je i sama bolesna.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dvije opcije: MM i mama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne mogu reći da mi je MM podrška, podrška sam ja njemu koliko i on meni jer se zajedno i jednako brinemo o Lei.

Moja mama nam je logistička podrška uvijek i u svakoj situaciji kad ju trebamo, ali iskreno, u situaciji kad je Lea ozbiljnije bolesna radije ju držim podalje jer me opako znala naljutiti izjavama tipa baki je najteže

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mm kad je tu, forum(i), majka...
    najčešće sama obavljam 95% posla

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tehnikalije tj. doziranje lijekova, odluka kada treba dati koji lijek i kada, onda samo ja jer MM nije siguran u to (ali kada sam ja bila u bolnici a sinko bolestan trazio je upute da mu napisem i dobro mu je islo ).
    Sto se tice pomoci oko davanja lijeka, smirivanje djeteta, oblozi, tusiranje, nunanje ponoci onda smo ravnopravni.
    Koliko tko ima snage preuzima brigu o djetetu.

Nikoga drugog ni nemamo da nam pomogne, a kada radi onda nas obavezno provjerava svakih sat vremena i ako zatrebam pomoc doci ce kuci

Naravno tu je i roda kao neizostavan izvor informacija i odlicnih savjeta

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Podska mi je MM uvijek i u svemu a posebno ako nam je dijete bolesno.
    Podska nam je i baka moje M (moja sveki). I moja mama, ali je daleko pa je vise podrska onako telefonski ali dodje cim zagusti i bude kod nas koliko god zelim. Takodjer i ujak moje M (dakle moj braco) - brine se za nju kad je tesko a puno se igra i veseli s njom kad je sve u redu.
    I nekoliko nama jako bliskih prijatelja - uvijek su tu kad nam je tesko.
    najvise se to istaknulo kad smo s njena 2 mjeseca ostale u bolnici. Nikad nam nije bilo teze ali nismo bile same.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    MM i ja u potpunosti zajedno odgajamo djecu i u zdravlju i u bolesti. Oboje jednako brinemo o tome.
    Ovako i mi.
    I zajedno smo budni noću, i tuširamo, i peremo za njima (po potrebi)...
    Ma sve radimo skupa.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam glasala c. podrska su svi po malo, tata, mama, sveki, mm.... ali na kraju se sve svede na MAMU jer su ionako oboje jako privrzeni meni a pogotovo kad su bolesni (ali onda mm ili moja mama ili sveki, ko moze preuzmu zdravo dijete )

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mm, ali trenutno smo bolesne i nika i ja, a on je u petak radio, pa smo jedva docekale 16h da dodje doma!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    ja i mm smo definitivno tim kad se radi o našoj princezici, nema spavanja po noći ni ja ni on, kupamo zajedno, mjerimo zajedno, paničarimo zajedno, sve zajedno...
    Identično i kod nas

Naravno da imamo podršku prijatelja,zivkam sve žive svakih pola sata,srećom nije često bolestan jer bi nam tel. račun bio ogroman
    Naravno i forum i sve(i) vi na njemu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MM,kao i u svemu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MM u svakom pogledu - od razgovora o bolesti, odlazaka doktoru, pa do uzimanja bolovanja po potrebi ako je meni prevelika frka na poslu (i toga je bilo).

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja se u vezi svega savjetujem s mamom, mm-om i naravno s vama cure

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Taša prvotno napisa
    MM,kao i u svemu
    X

Doduše, on manje spretno tušira, ubacuje sirup deci u usta, meri temperaturu. Ali uvek sve hoće...

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sara još nikada (hvala Bogu) nije bila ozbiljno bolesna,nikada nije imala temp. tako da nismo imali frku oko skidanje temperature... kad je jednom nekoliko puta noću povratila smo oboje bili budni i zato sam odgovorila a)muž jer mi inače hoće pomoći oko svega što se tiće našeg anđela.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala, Ivarica, I sono stupida za klik klik

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam je u svemu od MM-a pa do sire obitelji, preko frendova. Toliku da, cak i ako se ne slazu s odabirom nacina na koji lijecimo dijete (rijetko interveniranje lijecnika, koristenje homeopatije), ne mijesaju se i pomognu tamo gdje ja kazem da mi treba (skuhaju juhu, donesu namirnice s trznice, saslusaju).
    Iako, kad malo razmislim, nismo imali ozbiljnijih situacija (kuckuckuc), samo dosadnih i neugodnih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •