Topli pozdravi svima.
Već na početku da vam se zahvalim što postojite. Ja sam jedna od mama koje nemaju baš nikakvu podršku za dojenje /prvu bebu nisam dojila iz medicinskih pa onda i mnoštva drugih razloga/ a ovu drugu sam odlučila čvrsto ne pokolebati se. Moje bebe imaju problem sa krvnim grupama tako da su odmah završili u inkubatoru. Prva je bila dugo a ovaj maleni samo 4 dana. Kada su mi ga donijeli prvi put rekla je sestra da je on JAKO ljen i da puno jede a da su moje bradavice OČAJNE tako da ona misli "da je to gotovo nemoguće"!
Ja sam ipak malenog stavila na ljevu cicu i on je vuukao i vuuukao i NAJEO se na opće čuđenje. Nisam dozvolila nikakve šeširiće nego je on sam sebi napravio bradavice.Doktorica je odredila nadohranu ali ja sam je svjesno preskakla i ipak smo napredovali 800gr.
Sada, dva mjeseca poslije desna dojka je uredu, bradavica se fino ističe i kada doji ne osjećam nikakve bolove ... možda maleno peckanje na početku .... no sa ljevom dojkom je jako bolno. ... Bradavica mi je sva ispucala i uvijek je nekako ravna prije podoja... Kada on doji jako boli u početku i pri kraju... ne mogu čekati da je sam pusti... kada ipak dozvolim bol je ogromna i povećava se i povećava i traje par sati nakon podoja i boli do nepodnošljivosti... cijela dojka kao da je puna vrućih igala ... ma nemogu to opisati ali plačem užasno i ipak i dalje dojim.... nije crveno, nema nikakvih zadebljanja ... neznam... imate li kakvu ideju ? hvala