Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Savjeti za odvikavanje od dude

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Savjeti za odvikavanje od dude

Primam samo savjete, dakle, kako da ju odviknem od dude, jer me stvarno sramota kolika je cura a duda joj je poslije mene najvažnija
    Odlučila sam na prvom godišnjem konstantno joj umakat dudu u ocat pa se nadat da će sama odustat, osim ako tu ne pročitam bolji savjet.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorianu je duda najvaznija nakon cice.

ja sam negjde na trecem mjestu

nemam nikakav savjet, niti bi nesto radikalno pokusavala. samo bi smanjivala broj situacija u kojima ima dudu. na primejr, prije bi obavezno za klica dobio dudu, sad vise nema sanse. onda, za as, sad isto ne dajem. kad zaspe,izvadim dudu iz usta, poslije pola noci se duda nekako zagubi spod mene pa spava do jutra bez nje. naravno,prvo sto trazi ujutro je duda ispod jastuka (nakon sto se razbudio sisanjem cice)...kad ide iz kreveta obavezno je spremanje dude pod jastuk (toej envjerojatno dobro prihavtio)

dok godmu treba nek ju ima, al mu ne treba u svakoj stresnoj situaciji

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Savjeti za odvikavanje od dude

Citiraj anima prvotno napisa
    jer me stvarno sramota kolika je cura a duda joj je poslije mene najvažnija
    Ja bih onda morala s vrećicom hodat na glavi.
    Ne pitaj! Pogledaj potpis moje Mirakulice. Od njene 2. godine pokušavamo je se riješiti. Od tada ja dude više ne kupujem, ali moja M će umjesto čokolade reći baki da joj kupi dudu.
    Što smo pokušavali:
    kupili neku slikovnicu o vili dudilici - ne pali, to je bajka, ne postoji vila dudilica
    dude jedan dan netragom nestale - stavila prst, moja mama joj kupila dudu i plan propao
    odrezala vrh - i ta je dobra

Ja se tješim da je to genetski jer je ona već treća generacija dugodudaša. I ja sam do škole imala Chiccovu plavu kaučuk dudu, jadna bila je sva izgrižena i u defektu (jednom mi ju je mama bacila kroz prozor, ja otišla po nju sama).

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Savjeti za odvikavanje od dude

sramota me, ali možda joj je duda čak važnija od mene

Matilda, daj neki savjet, kako je prošlo to s odrezanom dudom? Mene je frka jer mislim da će ona što god da ja napravim s dudom jednostavno reći kupi mi novu

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odrezala ja dudu malo više od pola. Ali našla je ona načina i da je i takva duda dobra.
    Ti odreži pa reci da ju je miš odgrizao.
    I kupi mišolovku i čekajte miša a varalicu mu stavite kao mamac.
    Ne znam, nisam pametna. Ja sam odavno odustala od bilo kakvog uvjeravanja, jednostavno čekam da prestane (tako kod nje sve ide).
    Kažem ti, ja ne kupujem već odavno nove dude, ali ona se snađe (čopi od sestrične ili nagovori baku).

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja mislim da je fora u tome da ju ona sama baci. Tj. odluči da više neće. I zato sve ove fore kod nje neće proć. Morat će joj se zgaditi, pa da kaže "bljak" duda, i gotovo. Probat ću s octom, ali već ju vidim kako ju sama pere pod vodom još moram smislit caku za to

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja mislim da je fora u tome da ju ona sama baci. Tj. odluči da više neće. I zato sve ove fore kod nje neće proć. Morat će joj se zgaditi, pa da kaže "bljak" duda, i gotovo.
    I to je to!
    Malo strpljenja, ona je već velika cura, vrlo skoro će uočiti da druga velika djeca nemaju dudu u ustima, da ju ometa u npr. lizanju sladoleda (a to vrijeme upravo dolazi) i sama će ju (od)baciti.
    Ima djece kod koje nikakva objašnjenja ne prolaze (mi smo to prolazili prije godinu dana), ponekad je uspjevalo potenciranjem da velika djeca nemaju dudu u ustima, "zamjena" dude za slatkač ili nešto drugo, no u osnovi - jednom kada je sam odlučio da mu to više ne treba - problema više nije bilo.....
    Sretno!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja ima dudu za spavanje. Ne pale sladoledi i sl.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Maya&Leon a kako je sam odlučio da mu više ne treba? Koliko je godina imao tada?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

B se odrekao dude malo prije četvrtog rođendana, uz malo mog poticaja. Do tada nije bilo sanse da je se odrekne u potpunosti, nisam to niti od njega trazila. Ja vjerujem da dijetet osjeti nase nezadovoljstvo, sram zbog nekog svojeg ponasanja (dude), neka djeca ce na to reagirati tako da se jos vise uhvate tog ponasanja (moj bi tako reagirao). S vremenom smo samo polako ogranicavali situacije u kojima se duda koristi...

Prije četvrtog rodjendana je iz jaslicke grupe prelazio u "srednji vrtic", fizicki odvojeni dio zgrade, to smo iskoristili kao znak njegove odraslosti i prilike da, na prvi dan vrtica, dudu postom posaljemo maloj sestricni. Od tada ju vise nikada nije trazio...

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Maya&Leon a kako je sam odlučio da mu više ne treba? Koliko je godina imao tada?
    Sada je 3,5 godine, a dudu je ostavio sa cca 2-2,5 godine.

Gle, moram ti priznati da smo i mi malo češće "zaboravljali" dudu ("ooops, pa gdje smo je ostavili..?") a kako on nije pretjerano žalovao (sve se svelo na tužni "šmrc, pa gdje je nestala dudalina?") ograničili smo se na noćno dudanje (tako se uspavljivao). Tijekom noći bi duda ispala iz ustiju i mi bismo je uklonili iz kreveta. Ukoliko ju je zatražio tijekom noći - dali bi mu je. Nismo radili ništa nasilno niti mu je namjerno uskraćivali.

Uglavnom, pu-u-u-u-no smo mu pokazivali na djecu (u parkiću, u vrtiću, u posjeti, kod susjeda i sl.) koja nemaju dude, pa smo onda pu-u-u-u-u-no pričali o higijeni dude koja se nalazi posvuda po stanu pa onda hop! u usta, i kroz par mjeseci je sam počeo navečer govoriti kako je sada već veliki dečko/da dude trebaju samo mali bebači/da to njemu ne treba.
    No, ipak smo imali još par kriza, najčešće kada je bio zbog nečega tužan. Onda smo zajedno žalovali nad dudom koja je krenula na put usrećiti neko drugo malo dijete.

Ali.... ta duda tvojoj curici očito još uvijek predstavlja nešto vrlo važno. Ona ne smeta njoj nego samo tebi.... a ne vidim razloga da ti bude neugodno. Svako je dijete posebno po nečemu (gle, mi smo se ostavili dnevnih pelena tek prije 2 mjeseca ali si nisam dozvoljavala da zbog vlastite neugode što mi dijete još uvijek nosi pelene - jedini u vrtićkoj grupi - vršim pritisak na njega. A noćnu koristimo još uvijek i ne znam do kada...)
    Pusti ju da sama odluči, doći će joj to spontano.

p.s. meni su branili dudu kao klinki pa sam cuclala palac do 1. razreda osnovne škole (!) u stresnim situacijama i danas imam deformiran desni palac zbog toga

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ljudi moji, konačno duda pa-pa. I to tako lako da ne mogu vjerovati. Umočili joj dudu u ocat, rekli da se duda pokvarila jer je ona velika cura i kod velikih cura je duda smrdljiva i kisela. Probala ona i neće više ni primirisat. Preko dana super, pred spavanje se vidi malo kriza, ali bez većih problema zaspe. Dudica joj stoji na mikrovalnoj, pita ona gdje je, ja joj kažem hoćeš? ali ti je pokvarena? a ona neće. JUUUUUUPI već sam mislila da nema nade za nas, pa preporučujem :D

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:D :D :D za veliku curu.
    I Jelena je ostavila dudu, ali ne našom voljom, ali našom podrškom. Netko u vrtiću je zabunom pokupio našu, a ja sam kuću očistila od ostalih duda (čitaj: tatakupio20komada). pričali smo joj da je velika cura, a takve ne dudaju dudu, pa ni seka nema dudu i upalilo je. Noć je prošla mirno. teti u vrtiću sam javila u slučaju da ako se duda vrati, nek ju odmah eliminira. tek je nakon 3 tjedna imala, odnosno jučer, imala značajniju krizu, ali i nju smo rješili.
    Bilo nam je bitno rješiti se dude jer su joj prednji zubići krenuli prema van!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja nema namjeru ostaviti dudu
    pitam ju jučer pa kada ćemo se mi riješti te dude..a ona meni NIKADA
    ima ju stalno u jaslicama,ima ju i kod bake...kada je doma pokušam ju sakrivati jer kad ju ne vidi i ne misli puno o njoj ali čim ju ugleda opa u usta
    za noć obavezno iako ju pljune po noći ali se ubrzo okreće i traži ju.
    ja bi se jaaaako riješila te "napasti"od dude ali KAKO? :?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Uvijek se sjetim priče moje susjede koja je čuvala curicu koja je roditeljima obečala da će ostaviti dudu. Zajedno su je bacile u kantu i pozdravile se. Ona se nastavila igrati u boravku i stalno "nestajala na trenutak" kad bi je ova pitala di ide rekla bi ma tu...i tako ju je ova promatrala i krišom slijedila i gle mala bi išla na kantu od smeča izvadila dudu malo podudlala i vratila u kantu!!! :shock: Nakon toga su izvadili dudu oprali ili kupili novu ali odgodili odvikavanje...
    Moj je doduše dnevnu dudu imao do prvog rođendana, noćnu do drugog i onda smo je izgubili.... Neki dan je vidi dudu (nove koje smo bili kupili za svaki slučaj) i rekao ja bih dudu .... ali nekako kao da je svjestan da je "malo" prevelik... Ne mogu reći da mi je odvikavanje bilo baš traumatično! Kao i sve individualno

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    ja bi se jaaaako riješila te "napasti"od dude ali KAKO? :?
    Pa evo ti savjet, što te košta da probaš?!
    Vjeruj, nije valjda bilo gore ovisnice od moje, pa vidi čuda :D

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja j sa tri godine dala dudu Dhedu Božičnjaku aali se morao vratiti u kasi noćni sat i vratiti joj...
    Sa tri i pol dala je dudu zeki ( u gnjezdo smo ih-7, ostavili preko noći i zamjenili za poklon). Tu noć je spavala bez problema ali je kriza bila na Uskrs popodne-vikala je neka zec dodje po kolica i vrati njene duuuuuuudeeeeee.(prevladali ju) još malo sljedeće 2 noći i gotovo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja će već skoro 3 godine i ponekad se čini kako joj je duda najvažnija na svijetu. Fore tipa - izgubljena je- nema šanse da upale, rekla bi - idi kupi novu i plakala bi dok ju ne bi dobila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je imao dudu samo za spavanje, ali i nju je natezao do iza 3. rođendana.
    Poanta je u onom što je netko već rekao, dijete mora samo odlučiti da mu duda više ne treba. A pokušavali smo s onom slikovnicom o vili dudilici, ma kakvi, kidao se od smijeha na nju. Uz tu slikovnicu, duda je samo dobila na cijeni
    Ipak, posredno nam je baš ta slikovnica pomogla u konačnom rješavanju od dude. Jer je jednom, ničim izazvan, izjavio da želi da mu vila dudilica u zamjenu za dudu donese novi kalkulator. Što je još čudnije, tu je odluku donio kad je bio bolestan, pod temperaturom, i kad smo očekivali da će dudati više nego inače. Ali iskoristili smo priliku, zamijenili dudu za novi kalkulator, i duda je postala stvar prošlosti :D
    (s tri godine i dva mjeseca, doduše, ali bolje ikad nego nikad - a uz dotični kalkulator još uvijek ide opis "onaj kojeg mi je donijela vila dudilica")

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Andrej
    Mojj je duda upala u wc školjku kad je imala 2 godine i 10 mjeseci.
    Bila je večer, znala je i sama da je prljava i da je neće dudati.
    Malo je plakala tu večer, ja sam je grlila u krevetu i nakon toga je se samo povremeno znala sjetiti. Onako u stilu: Ah, moja duda...

Ali...ona još uvijek ima bočicu
    Neću joj (zasad ) na silu uzimati. Jednom ili dvaput u danu popije mlijeko/čaj/vodu/sok iz bočice, ne navlači je, brzo je slisti, ali joj znači...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Andrej, zakon

Uoči Meginog trećeg rođendana nekako smo spontano došli do toga da je već krajnje vrijeme da se riješi dude, jer ima dečka 8) - naime, u to vrijeme je počela pokazivati sram da njezin "dečko" ne skuži da još ima dudu, pa ju je skrivala i uvijek napominjala da mu ne smijemo reći. Pa smo onda to iskoristili i odredili rok za dudanje još samo do rođendana (nekih tjedan dana prije) pa da se onda može pohvaliti svom Tinu da više nema dudu. Svakog dana smo to onako usput spomenuli, tek toliko da ne zaboravi, iako, iskreno, nisam baš puno nade ulagala, niti sam imala namjeru forsirati. Ali, Megica je stvarno čvrsto odlučila i na svoj 3. rođendan spremila dudu. Samo tako.. jednostavno je odlučila.

Linda je druga pjesma. Ona se uopće ne fura na "velike cure". Kad joj kažem da joj duda ne treba, hiti se na pod i počne urlati "Ja sam maaaalena, treba mi dudica mojaaaa!!!!" Ne znam kako ćemo s njom. Možda je linija manjeg otpora, ali ako joj i maknemo dudu, kak da je smirim kad počne s tantrumima (kojih u zadnje vrijeme ima podosta)... iako je stvarno inteligentna, imam dojam da je Megi u to vrijeme bila puno razumnija i sve se dalo s njom dogovoriti, razgovarati... a ova mala trvdoglavka nema šanse da bi pregovarala ili, kao seka, planirala unaprijed ostavljanje dude. Totalno druga pjesma.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i moj dorian je nedavno nadrastao dudu. da mi je neko prije dva mjeseca rekao da ce ici tako glatko, a opet postepeno i bez kriza, ne bih mu vjerovala. imala sam osjecaj ne da ce dudati do tri godine, nego barem do 15

prvo je pocelo sa spremanjem dude pod jastuk kad se ide van iz kreveta, duda spava i nema dude tada. onda je ostalo samo drzanje dude dok cica i stavljanje u usta cim ispusti cicu. pa je i to prestao stavljati kad spava, al cim se probudi bi trazio dudu. onda ih je pola pogubio i ove preostale izgrizao, a ja sam ih prestala vise prati pa su mu se ogadile i vise ih nije htio stavit u usta. onda su se i te dvije zadnje pogubile,. pa sam nasla neku dudu za male bebe koja je bila nova i neizgrizena i nesmrdljiva, pa ju je poceo dudati. e, ta je odmah uklonjena i bacila sam se u potragu iza kreveta i kauca po one stare i gadljive. sad ih trazi kad ide savati, ali nisu mu vise neophodne. jucer prije spavanja se sjetio dude, a dude nije bilo (jer ih on obavezno pobaca okolo kad mu vise ne trebaju) i ponudio mu mm carapu koja je ostala u krevetu. zadovoljio se i s tim. al ipak voli drzat dudu kad zaspiva u rukama, pa nek ju drzi, glavno da ju ne duda! hvala nebesima

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo se sasvim slucajno rijesili dude. Bili smo u kod sveki u ST, ali tamo zivi i moja sestra. otisli smo ujutro na igranje kod moje sestre i zadrzali smo se dulje nego smo planirali. BC se spavalo i trazi je dudu za svoj odmor, a ja sam imala samo onu najmanju velicinu, za novorodjncad, jer tad je balerina bila mala i imala sam je u torbi, mada je ona nikad nije htjela. dala sam BC-u, koji ju je prihvatio, zaspao, a kad se probudio zakljucio je da je on veliki da je duda mala i teatralno je bacio u smece. iskoristili, navecer smo popricali o tome kako ju je on sam bacio, ponosno je pricao o tome par dana i tako je duda otisla u povijest.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

otvorila ovaj topic s nadom kad ono sve djeca oko 3 god ostavljaju dudu... a ja bi tako rado da moj malis od godinu ipo napokon baci dudu. Nije duda toliki problem, dudu ima samo za spavanje, ne nosimo je vani. Zna se desit po danu kad je ugleda da je stavi u usta ali mu ja kazem da je duda samo za spavanje pa je ostavi.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo da prijavim malog, on je s 11 mjeseci prestao dudlati jer smo bili na moru i negdje izgubili dudu. par dana je bila kriza pa se nasisavao prije spavanja (inace bi sisao pa zaspao s dudom), i nakon toga zaboravio. :D

tako da je moj prijedlog--rijesite se dude cim prije, dok su jos mali pa lako zaborave

Citiraj meda prvotno napisa
    ponudio mu mm carapu koja je ostala u krevetu. zadovoljio se i s tim.
    carapu, riknut cu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

al nije ju sisao, da ne bi neko to pomislio nego samo vrtio pod prstima

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj i smo duuugo pokusavali na sve nacine ostaviti dudu ali su svi pokusaji neslavno propali:
    -prica ti si veliki netreba ti duda, odgovor: tata je veliki ja sam mali
    -namocili ju u ocat, kaze on mama napuni kadu duda ima tempioturu idemo ju kupati
    -kao slucajno ju ostavili doma - vracali se preko cijelog grada po nju uz konstantno naricanje di je moja duda

Zadnji pokusaj je bio kada sam ostala trudna s pricom ajde spremiti cemo dudu za seku - tata ce raditi kune pa cemo seki kupiti dudu

Inace, dude koje su nam ostale (chicco prestao proizvoditi taj model gumene dude) doslovno su se raspadale, smrdile prestrasno! Ivan je inace vrlo pedantan i gadljiv pa sam se nadala da ce ga poceti smetati miris, ali jok!!

I onda jedan dan duda netragom nestala u stanu! Cijeli sam stan preturila nebi li ju nasla ali kao da je u zemlju propala. Onda smo ju trazili zajedno i nista (nadjena nakon 10 dana ali to je jedna druga prica). Kada je doslo vrijeme spavanja mislila sam da nas ceka rusvaj no trazio me dudu ja sam ga podsjetila da smo ju zajedno trazili i da je nema, ponudila mu novu dudu, proba ju rekao da ta nije dobra, malo kukao i zaspao. To se ponavljalo par dana i potpuno je prestao pitati za nju. Niti sada ne pokusava sestri uzeti dudu :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Mi smo uspjeli (od petka bez dude)

:D
    Evo od petka smo uspjeli odviknuti Šurlicu od dude. Ima 2 i pol godine i bila je jaaako vezana uz svoju dudu i to ne samo za spavanje nego i po doma... U petak smo išli po špeceraj, ja sam u vrećicu zapakirala sve dude, vezice, kutijicu za čuvanje i dala joj vrećicu uz objašnjenje da će si moći odabrati novu igračku koju god želi, ako teti na blagajni da dude. Inače sam je na to pripremala nekoliko tjedana i govorila da ćemo ići u Metro i da će izabrati igračku kad odluči da više ne treba dudu...
    I evo upalilo je. Odabrala si je blagajnu na baterije za igranje dućana!
    Kad je stavim spavati pita gdje je duda, a ja kažem "Ma koja fora, ti se sigurno šališ, pa znaš da si je ostavila teti, koja ju je bacila u smeće i odnijeli su je smetlari... "Onda se i ona nasmije kao dobra fora! Nije bilo ni plakanja ni nikakvih problema!
    Sad mi je žao da to nismo prije napravili.

Odradili smo dvije velike stvari; skinuli pelene i riješili se dude!

Juuupi!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Dude

Ja sam se zaklela da drugom djetetu neću dati dudu (a vidjet ćemo hoću li riječ i održati).
    Od perioda kad sam mi linojom manjeg otpora gurali dudu noću, da bismo što duže odspavali...postepenim smanjivanjem smo došli do toga da bez dude samo nije zano zaspati (oko 2. rođendana).
    Par mjeseci kasnije smo sproveli sljedeću taktiku: u petak smo rekli da smo dudu zaboravili u vrtiću, i "nazvali" smo ih da nam dudu donesu, na šta su nam oni "odgovorili" (tu tu tu tu) da nam je ne mogu donijeti prije ponedjeljka.
    U vrtiću smo im rekli da kažu da mu je duda ostala kod tetke i tako smo pregurali prvih 7 dana, uz malo manje spavanja nego inače.
    Poslije je već bilo lakše, a pola godine kasnije je već izjavljivao kako samo male bebe imaju dude.

Moja rodica iz drugog grada je sina ubijedila da je moj sin mlađi i da mu trebaju njegove dude, pa su ih doslovno poslali poštom, napravili paketić i išli poslati.

Dude su ko cigarete-kad odlučiš prestati, samo presjeci!

(Isto je i sa pelenama)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno dodatak

Još bih samo dodala da nisam od onih roditelja koji sve čekaju da dijete samo nekad odluči.
    Dr. Spock navodi da ako uvodimo dudu trebamo je dati od 2. do 4. mjeseca i onda je ukinuti, kad je beba još mala.
    Kod prijateljice kćerke sisaju palac, to je još teže za odvikavanje.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hm,a mi smo se u drugom mjesecu odvikli od dude,pa je nakon nekoliko tjedana počeo sisati donju usnicu koja je onako nabubrila i veća je od druge strane usne,pa smo ponovo kupili dudu.
    Bolje i duda nego da si izdeformira usne?

Šklopi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

M-u je duda trebala za dnevno uspavljivanje, (navečer nikad) i u kriznim situacijama tijekom dana, čim je postao cendrast, tražio je dudu. Prednji zubi su mu se počeli iskrivljavati prema van.

Dude se "riješio" tako da ju je jedan dan zavitlao u dnevnoj sobi, a ona je pala iza ormara. Može je se vidjeti (kad se glava prisloni uza zid) ali ne i dohvatiti. Kad je tražio dudu, pokazali smo mu je i podsjetili da ju je SAM bacio (još je mali pa se nije sjetio da ima i drugih duda u dućanu , izbjegavam dm kad sam s njim). Drugi dan je bila kriza za dnevno uspavljivanje, i još povremeno koja kriza, pa smo ga ponovo podsjećali kako je to bilo.

Muči me to što se i nakon gotovo 3 tjedna zna sjetiti dude i tražiti ju, na što se nasmijemo pa kažemo da on nema dudu jer ju je bacio. Nakon toga više ne pita, ali mogu primjetiti da je cendrastiji od kad nema dudu. Pitam se da li smo ju prerano ukinuli, a opet bilo mi je žao propustiti ovu idealnu priliku?

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ima li tko kakav savjet kako odviknuti 7 mj bebu od dude. Pravi nam problema kod spavanja, može spavati bez dude, ali ne može zaspati, tako da se budi svakih 1,5 do 2 po noći. Ja dugo mislila da je gladan/žedan, ali ustanovila da nije.

znam da smo u krivoj doboj skupini za pitanje, ali ako netko ima iskustva..

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Dude

Citiraj Vrinda prvotno napisa
    Ja sam se zaklela da drugom djetetu neću dati dudu
    I ja sam isto bila rekla pa porekla, stariji M ovisnik bio.
    al kad sam manjeg sisavca rodila uvalila mu dudu dok još nije imao ni mjesec dana.
    Stariji prestao uz pomoć šarlaha, a manji još duda.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U subotu popodne Sarina duda od silnog masiranja desni i žvakanja po dudi pukne. Nije tražila drugu, ja imala nekakvu staru ali joj nisam htjela dati. U ponedjeljak skužim kako moje dijete koje inače cijelu noć ima dudu u ustima, već 2 noći zaspi sa dudom i odmah je ispljune i spava bez a i preko dana je uopće netreba.
    Noćas se 2 puta budila i u nekom polusnu uopće netraži dudu. Danas cijelo prijepodne mozgam kako ću je u podne uspavati bez dude i smišljam razne taktike (sestra mi dala ideju da još više pokidam dudu i da je zajedno bacimo... ali nisam joj ni htjela pokazati dudu jer je od sinoć nije ni vidjela).
    Kad je došlo vrijeme spavanja nisam imala pojma kako ću to izvesti, stavim za svaki slučaj dudu u džep (da ona nevidi) i krenem u akciju, spremna slagati joj nešto i ako treba pustiti je malo i da zaplače (naravno, ne da mi plače 10min!nego ono, koju minuticu ako vidim da bi mogla prihvatiti to da "smo dudu izgubili i da nemamo drugu").
    A moja zvijezdica popila bočicu mlijeka, vrtila se 20ak minuta tamo vamo -i zaspala. Ni D od duda, uopće nije pitala za nju. Nemogu vjeroavati.
    Imam osjećaj da je to to, još ako navečer opet zaspe bez dude (što se toplo nadam) bacam je i nema šanse da kupimo novu.

Ovaj razvoj situacije me totalno iznenađuje. Još prije tjedan dana na temu duda varalica bi napisala "moje dijete je ovisnik o dudi, cijelu noć joj je duda u ustima i nema šanse da je se uskoro riješimo, (ako ostavi dudu do škole bit će veliki uspjeh).
    Jako sam sretna.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

D je dudu bacila kad je imala 11 mjeseci. Ni do tada je nije puno koristila - eventualno za zaspati u kolicima ako je bila nervozna, i to čim zaspe duda van iz usta i kad bi je odvajala od sise i stavljala na krevet ako bi se počela buniti. Pokušala sam joj je dati koji put po noći kad bi me iscrpila stalnim nasisavanjem ali nije palilo, uzela bi je i bacila (i to sve u snu).
    Sad ima 19 mjeseci i jedina je u vrtiću koja nema dudu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

upomoc!!

moja L je dudala par duda u isto vrijeme, mislim, bile su u upotrebi i sad nece niti jednu tj hoce samo jednu.
    kupila sam joj nove dude, ali nema sanse da ju uzme. povraca joj se. sad ni one stare nece ni da probas.
    ne smijem zamisliti sta cu ako se duda izgubi..
    ima 13 mjeseci. sisa jos uvijek ali je uda zakon.
    sta da radim?
    kako da ju odvikavam il kako da ju naucim da ponovno duda bar jos jednu!!!

uzas!
    molim, pomagajte

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Iz mog iskustva najbolje je da se probate riješiti dude, jer što su veći više su ovisni o dudi. Moja šefica ima 3.3 godine i nikako da ostavi dudu, a vidim da je i dečko (19 mj.) više ovisan o njoj nego s godinu dana. Probajte nekako bez nje. Samo mene molim te nemoj pitati kako!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj Dorian je prije par mjeseci (tada je imao 19 mj) sam predložio da dudu bacimo u peć i to sam i napravila, jer sam jedva čekala neki njegov mig da je se riješim. Do tada je duda bila u cijelodnevnoj upotrebi počevši od dnevnog spavanja, smirivanja u kriznim trenucima do noćnog pretraživanja kreveta u potrazi za dudom.
    Od tada sam mu svaki puta kada je tražio dudu rekla da ju je bacio u peć i da je više nema i on je to prihvatio objeručke i još par puta je pitao za nju i sasvim prestao. Prošlo je totalno bezbolno i jednostavno kao da nikada nije ni dudao.
    Neki dan je slučajno našao dudu koja nam je bila u rezervi za nedajbože i stavio je u usta i na moje iznenađenje više je nezna dudati nego je samo žvaće

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama je duda samo za dnevno i nocno spavanje. Tjesilica ako je bas neka teza kriza. Inace ju nema na vidiku pa se ni ne sjeti. A ako ju slucajno nade ja mu kazem "ma sta ce ti sad duda, samo ce ti smetat, daj da mama spremi" I on mi da i ne trazi do spavanja.
    Al razmisljam o laganoj redukciji recimo da ga popodne probam uspavati bez dude, pa cemo onda polako i na nocno spavanje...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj I. je sam od sebe, kada je imao godinu i 9 mjeseci, pustio dudu. Do onda ju je imao samo za spavanje, a tu večer je jednostavno nije htio.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja ima dudu samo za vrtić i auto
    nekad je ne koristi po par dana i kad krenemo u vrtić, sjeti se
    još ne poduzimamo ništa, ne smeta mi

starijoj je u njenoj dobi pala u wc i otišla ribici nemi
    kriza dan, dva i kaoda je nikd nije imala

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo i mi smo u fazi raznih odvikavanja pa tako pokušavamo ukloniti i dudu iz upotrebe. Mišica nije neki veliki ovisnik, duda joj služi samo i isključivo za uspavljivanje. Teta u vrtiću kaže da joj često zaboravi dati dudu i ona zaspe bez problema bez nje jer je u vrtiću ipak drugačije, sve je po rasporedu i nema problema za jesti, spavati pa tako ni bez dude.
    Doma je malo drugačija priča. Pokušavamo je "zaboraviti" navečer ili popodne kad ide spavati i ona stvarno ne radi cirkus oko te dude, ali nikako da zaspe. Pita dudu, ja joj kažem da je velika cura i da joj duda ne treba pa onda pričamo priču i tako, ali ona se vrti, priča, pa bi gledala crtani, pa bi bebu, pa se digne, pa šeta... I nakon 2 sata ja odustanem jer vidim da je premorena a ne može zaspati, dam joj dudu i ona samo uvene. Ne znam da li da ju pustim par večeri tako da se meškolji dok ne zaspi ili što da radim?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i mi smo dudoovisnici

doduše, nama duda služi samo za žvakanje :/ i za igru skrivanja (cijele dane ju skriva u hlače, ispod sebe, pod jastuke i onda ju svi tražimo a on hoda okolo "di je, di je duda?" i cereka se

I bilo nam to smiješno ali sada non stop traži dudu i to uz krokodilske suze
    I da, sve je ovisniji...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MOJA KĆER je imala dudu do negdje 3. godine - za uspavljivanje, smirivanje i tu i tam za žvakanje. KAd smo krenuli s odvikavanjem - prestala sam joj kupovat nove dude. Ove je toliko sažvakala i uništila da su joj se naprosto počele gaditi. Istina da su bile gadne i da sam ih prokuhavala barem 3 puta dnevno. Naposljetku ih je sama odnijela u kantu za smeće. Prvu noć je još malo plakala za njom, poslije kao da je nikad nije imala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •