Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Počela je sezona padova u prirodi

Renatha avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Počela je sezona padova u prirodi

s lijepim vremenom dolaze i laganija odjeća.

Moja cura često pada i stalno imamo ogrebana koljena.
    Problem je što ona ne podnosni krastice i stalno ih trga.
    Time ranica postaje dublja i sve teže zarasta.

Ne podnosi nigdje na tijelu nikakvu točkicu i sve ih grebe noktićima
    iako se ja trudim rezati ih kratko, pa čak i zaglađivati rašpicom.

Probala sam mazati raznim kremicama ali ništa ne pomaže.

S čim vi tretirate površinske ozljede?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ljepili smo flaster preko kraste dok ne zaraste jer je M. sve trgala ko luda. I komarce smo morali lijepiti jer je i to raščešavala do krvi. A od flastera joj je na koži izbijala alergija . Cijelo prošlo ljeto je izgledala ko da je došla s fronta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za ogrebotine koristimo nevenovu kremu, da se ne naprave tvrde kraste i da brže zaraste. Ozljeda većih nisu moji dječaci nikada ni imali. Oni su prava gradska djeca... Stariji je do sada razbio koljeno jednom, mlađi ni toliko (jako je spretan). Najgorje zlo bio je ježinac u peti prošlog ljeta.

Kad se sjetim svojih razbijenih koljena i krasti (taman bi se koljeno oporavilo, ja bih se dočekala nanovo na isto mjesto i stvari bi krenule iznova).

Još se dobro sjećam kako bi poslije izrasla fina roza koža ispod kraste (trebalo je to pažljivo odvajati... da ne prokrvari, ali svrbilo je ko ludo).

Ne znaju moja djeca ništa od toga... Štitnici, kacige - to je njihova stvarnost.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne znaju moja djeca ništa od toga... Štitnici, kacige - to je njihova stvarnost.
    ooo, moja znaju
    trenutno su oba razbijenih koljena.
    i imaju modrica ko da su s fronta došli.

svaku ogrbotinu očistim Octoseptom (se tak zove? ), poljubim i vozi, miško.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kod nas se poboljšalo...otkad su kratke hlače i gole noge puno je oprezniji i dosad je dosta padao al se dočeka nekako na ruke pa koljena ostanu pošteđena..

inače kad nešto buba moramo našpricat Dermosprejem i zaljepit flaster sa winnie poohom

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Baš sam htjela postaviti sličnu temu. Mene ne brinu toliko te ogrebotine i modrice, jer pojedinačno nisu strašne, ali sve ukupno dijete stvarno izgleda kao da je došlo s fronta. I baš neki dan završimo na dežurstvu da mu pedijatrica (koja nije naša, dakle ne poznaje nas) izvadi krpelja zarađenog u šetnji i krene ona s pitanjima od čega mu je koja ogrebotina, ožiljak i masnica. Moram priznati da me to zabrinulo. Srećom, mi smo znali "povijest" svake, pa to valjda skida sumnju s nas jer teško da bi se svih tih situacija sjetili ad hoc. Nije mi svejedno, ali ne znam što napraviti. Puno smo vani, naš je petogodišnjak vrlo živ, sportaš u vrtiću, nema mira ni sekunde. Uz sve ima, kao i svi ostali doma, izrazito osjetljivu kožu i sve, baš sve mu se vidi. Ne mogu mu oblačiti duge rukave i hlače cijelo ljeto niti mu staviti oklop.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    Srećom, mi smo znali "povijest" svake, pa to valjda skida sumnju s nas jer teško da bi se svih tih situacija sjetili ad hoc.
    Ma ne vjerujem da sumnja da mlatite dijete. Prije sumnja na neke bolesti vezane uz zgrušavanje krvi.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ajde, zaista se nadam da je tako.

Ma da preformuliram svoju zabrinutost - mogu li se uopće razlikovati masnice i ozljede od udaraca koji su naneseni namjerno i od udaraca zadobivenih u igri?

Ne pitam bez veze - pedijatrica naših prijatelja bila je vrlo sumljičava jer im je sin uvijek pun masnica i ogrebotina. A o namjernom ozljeđivanju, dajem ruku u vatru, nema ni govora. Kako se obraniti od takvih optužbi? Meni je ovaj naš slučaj dao malo misliti. Ok, možda sam pod utjecajem američkih filmova pa sam samo paranoična

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Marin izgleda kao da smo mi najgori zlostavljači na svijetu. Izubijan totalno. A uvijek ima štitnike i kacigu
    beat that

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    Ajde, zaista se nadam da je tako.

Ma da preformuliram svoju zabrinutost - mogu li se uopće razlikovati masnice i ozljede od udaraca koji su naneseni namjerno i od udaraca zadobivenih u igri?

Ne pitam bez veze - pedijatrica naših prijatelja bila je vrlo sumljičava jer im je sin uvijek pun masnica i ogrebotina. A o namjernom ozljeđivanju, dajem ruku u vatru, nema ni govora. Kako se obraniti od takvih optužbi? Meni je ovaj naš slučaj dao malo misliti. Ok, možda sam pod utjecajem američkih filmova pa sam samo paranoična
    Ja bih ovakva pitanja preduhitrila protupitanjem liječnici - kako zaštititi dijete od padova, i da li modrice ukazuju na nekakav deficit (željezo i sl.) tj. treba pokazati brigu...

Inače, ne znam kako razlikovati masnice, ali vjerujem da ISKUSAN pedijatar ipak zna (pogotovo onaj koji se s posljedicama zlostavljanja sreo u svojoj praksi).

Mene je na moguće "zabune" upozorila šogorica, učiteljica... Pokazala sam joj fotografiju sina kad je na klizanju pao i oderao lice na led (na 2 metra od mene i instruktorice :? ). Rekla je nek ne mašem pretjerano s tim fotografijama, jer dijete izgleda kao da je zlostavljano. Fakat... u današnje vrijeme ljudi pušu i na hladno. Možda je to i dobro... iako vjerujem da nije ugodno kad vas/nas drugi ljudi čudno gledaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •