Ne znam da li postoji slična tema ali ako da molim da me moderatori prebace....
Danas sam jedna jako ozlojađena i tužna mama. Svijet se dokazao upravo onakvim kakvog sam se pribojavala.![]()
Moje dijete od 7,5 godina danas se vratilo iz igre kući svo uplakano! Ne puštam ga daleko od kuće, zapravo smije biti samo u slijepoj ulici pokraj kuće gdje nema automobila i nigdje dalje!
Danas su u tu ulicu došla neka djeca iz susjedstva pa su se zajedno igrali da bi na koncu došlo do tučnjave. Moje dijete je dobro odgojeno , ne psuje, ne vriheđa i što je najvažnije ne tuče se jer ga učim da se tučom ne riješavaju nego rasplamsavaju konfliktne situacije.
Jedna mama je vidjela što i kako se dešavalo pa mi je ispričala kako je jedna djevojčica(prilično velika i duplo krupnija od mojeg sina) uhvatila moje dijete za vrat pri čemu ga je jedan dječak(kako sam kasnije saznala 5 razred) počeo tući šakama po cijelom tijelu izgovarajući pri tome takve prostote da se čovjeku smuči...
moje dijete nije naviklo na takve stvari. Bio je povrijeđen više psihički nego fizički (na sreću mama koja je sve vidjela brzo je reagirala) pogotovo je rdok su ga ovo dvoje tukli treće dijete je navijalo da ga udaraju još jače!![]()
Moram biti iskrena i priznati da mi je prva pomisao bila da nađem tog malog i da ga sama našaketam!!! Naravno da nisam to napravila ali morala sam se suzdržati da ne povisujem pretjerano ton jer sam ih našla na obližnjem igralištu. Zamolila sam ih da više ne tuku ne samo moje dijete nego općenito da je bolje da se igraju a ne tuku... Smijali su mi se iza leđa naravno jer nažalost to su djeca koja su i kod kuće navikla na drugačiji ton.
Jedan dječak mi je pokazao gdje ta djeca žive i potražila sam roditelje. Šta da vam kažem- ljudi su me saslušali kao nešto što slušaju svakoga dana i kao da su sami nemoćni.![]()
Kako se postaviti u datoj situaciji? Ne daj bože da sam sama vidjela tu scenu jer ne znam kako bih reagirala a to sasvim sigurno neću tolerirati dtugi put. i šta onda? neefikasne nadležne službe?![]()
stvarno ne znam... :/