U tjedan dana Andrej je savladao tehniku vožnje bicikla s pomoćnim kotačima (baš kad mi se činilo da ga nikad neće provozati ), i to tako dobro, da smo se sad našli pred novim pitanjima.
Naime, on nije dijete koje će voziti x puta ukrug oko parkića, nego ima tendenciju odvesti se daleko u nepoznatom pravcu. A kako ipak nije tako siguran (ipak ima samo tjedan dana vozačkog staža!), ne mogu ga samo tako pustiti da se vozika, unatoč kacigi, pogotovo zato jer ne živimo u naročito child-friendly kvartu (previše prometa).
Zasad MM trči za njim, ali ni to trčanje mi nije trajno rješenje.
Učimo ga da nikako ne izlazi sam na cestu, a kad prelazimo cestu, mora sići s bicikla i gurati ga. To je za početak, a dalje...? Kako ga na jednostavan način podučiti da ne vozi kao muha bez glave, ne zalijeće se u pješake i ne radi gluposti s pedalama (kao danas kad je na uzbrdici skinuo noge s pedala, otklizao se unatrag i pao s bicikla u travu)?
Ima li još neka bitna stavka koju bi morao znati, a koja mi trenutno ne pada na pamet?
I, još jedno pitanje - postoje li nekakve "škole sigurne vožnje bicikla" ili nešto slično za predškolsku (tj. vrtićku) djecu?