Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Naše ne tako divne svekrve

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Naše ne tako divne svekrve

E pa da i svoja najnovija iskustva podjelim sa vama, a možda i vi imate istih ili sličnih.
    Naime, moja ne tako divna svekrva je prepuna savjeta i pametnih izreka od kojih je meni naprosto muka.
    Evo nekoliko bisera:
    Naša kćer koja ima 3,5 mj. je jako razmažena (po mom mišljenju djete u toj dobi ne može biti razmaženo već može imati neke navike). Reći ću samo da spava cijelu noć, ja u miru pijem kavu na terasi kafića u parku, a ona je u kolicima u kojima spava ili se igra, mogu bez pol frke obići sve dućane s njom, po dva sata se igra sama dok ja obavljam kućanske poslove i td. Ali kao i većina beba voli kad ju privijem uz sebe i kad je dignem na ruke da sve vidi i ponekad se ljuti kad je spustim. Dakle, eto prava mala razmaženka.
    Drugo, moramo se posvetiti same sebi i ne trošiti previše vremena na svoju djecu.
    Treće, djetetu ne treba dati previše ljubavi i maksimalno mu se posvetiti jer će djete željno ljubavi bolje proći u životu :?

I tako ima toga još... Sve biser do bisera. Uvijek je prepuna pametnih savjeta.

I sad mene zanima kako biste vi reagirale na mom mjestu ili kako ste reagirale u svojim slučajevima?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne bih reagirala.
    Jer.... ako bih krenula vjerojatno bi mi ispala žila glupača, štitnjača podivljala, roletnice spustile a ručice krenule prema njenom vratu .
    Šalu na stranu, ja zaista ne bih reagirala ukoliko ti se sveki ne petlja previše u stvarni život. Ako se to svodi samo na njeno pričanje radi priče - pusti ju. Kroz jedno uho nutra - na drugo van.

Beba od 3,5 mjeseca RAZMAŽENA?!
    Dijete željno ljubavi će BOLJE proći u životu?!

Nonsens.
    A što na to kaže MM? Razgovaraš li s njime o tome kako se osjećaš?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    Kroz jedno uho nutra - na drugo van.
    ja ti moju često mi meslušam nego samo klimam glavom 8) i sebi mislim samo ti broji

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Potpisujem savjete koje su ti dale curke...ne obaziri se previše dok je sve na priči.Ukoliko mješanje postane ozbiljnije naravi popričaj sa SM i nju lijepo upozori.Bitno je odmah postaviti granice tek toliko da se kasnije ne bi mješanje pretvorilo u "dirigiranje"...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne bi ni ja to komentirala.
    kao i Maya&Leon podivljala bi mi štitnjača.
    ovako lijepo na savijet prijateljice predaj klica i odi van na kafe s prijateljicom ili se timari doma.

ja to prakticiram. nemamo veze jedno s drugim , živimo neovisne živote, nitko nikome ništa ne duguje...od starta smo MM i ja bili bez pomoći jer smo tako htjeli.
    moja sveki nije shvatila da je baka- ona misli da je mali njihovo dijete, jedno od četvero koje si je uvijek željela, a rodila dvoje. pa stalno viče mužu- vidi ovo što radi vidi ono što radi, ajmo sad s njim ovo- pa ono; nabavila si je krevetić, išla istom ginekologu kad sam ja bila trudna. ma svašta, da ne duljim.
    a toga nesvjesna totalno; grozno mi je gledati ženu koja nije shvatila da joj je 6 banki i da joj najmlađi sin ima sina. čak je se i bojim- mogla bi ona partijat na živce...a inače nije bila uopće problem dok nisam zatrudnila...mogla bi o njoj danima. u stvari, žene mi je žao. nadam se da će je brzo proći kriza identiteta.
    mališu vide 2 put tjedno. moji žive daleko.
    kako je sveki samo znala banuti ili zvati točno ispred vrata kao:TU SAM! :shock: ; odlučila sam se na drugu taktiku.
    ipak su to bake pa to treba održavati. kad poraste, značit će malecnom mnogo. meni moje bake i djedovi jesu.
    malog 2 put tjedno uvalim mužu na uru vremena i ne gledam to prenavljanje i komentare.
    ja se pojavim tu i tamo na nekom ručku- a sasvim sam pristojna jer šutim i trudim se zatvarati oči i uši; i sve za 5 8) 8)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne bi ni ja to komentirala.
    kao i Maya&Leon podivljala bi mi štitnjača.
    ovako lijepo na savijet prijateljice predaj klica i odi van na kafe s prijateljicom ili se timari doma.

ja to prakticiram. nemamo veze jedno s drugim , živimo neovisne živote, nitko nikome ništa ne duguje...od starta smo MM i ja bili bez pomoći jer smo tako htjeli.
    moja sveki nije shvatila da je baka- ona misli da je mali njihovo dijete, jedno od četvero koje si je uvijek željela, a rodila dvoje. pa stalno viče mužu- vidi ovo što radi vidi ono što radi, ajmo sad s njim ovo- pa ono; nabavila si je krevetić, išla istom ginekologu kad sam ja bila trudna. ma svašta, da ne duljim.
    a toga nesvjesna totalno; grozno mi je gledati ženu koja nije shvatila da joj je 6 banki i da joj najmlađi sin ima sina. čak je se i bojim- mogla bi ona partijat na živce...a inače nije bila uopće problem dok nisam zatrudnila...mogla bi o njoj danima. u stvari, žene mi je žao. nadam se da će je brzo proći kriza identiteta.
    mališu vide 2 put tjedno. moji žive daleko.
    kako je sveki samo znala banuti ili zvati točno ispred vrata kao:TU SAM! :shock: ; odlučila sam se na drugu taktiku.
    ipak su to bake pa to treba održavati. kad poraste, značit će malecnom mnogo. meni moje bake i djedovi jesu.
    malog 2 put tjedno uvalim mužu na uru vremena i ne gledam to prenavljanje i komentare.
    ja se pojavim tu i tamo na nekom ručku- a sasvim sam pristojna jer šutim i trudim se zatvarati oči i uši; i sve za 5 8) 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u jedno uho unutra, kroz drugo van

osim kad ti pređe granicu tj. počne zapovjedati ili kažnjavati dijete
    tad je vrijeme za pokazati zube tj. pošalješ prvo TM-a u mirovne pregovore

nemoj se zamarati, valjda je njoj falilo roditeljske ljubavi pa je ljubomorna na malu

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Valjda je ona svog sina odgajala tako da bude gladan ljubavi pa da "bolje prođe u životu" i sad čovjek konačno živi s normalnom osobom koja ne kalkulira kada će,kako i koliko voljeti svoje najdraže.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ne bi li bilo bolje da razgovara sa svojim mužem, umjesto s tvojim?

osim ak tu ima neka kombinacija koju mi ne znamo...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sorsi

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM (njezin sin) je rekao da joj više ne vodim malu na čuvanje osim ako je stvarno ne može čuvati moja mama, jer tko zna kak se ona ponaša s njom dok su same.
    On je kao mali stvarno imao gestapo odgoj i zato je danas željan pažnje i maženja.
    Nije bilo igranja u subotu i nedjelju s mamom i tatom u krevetu jer se ona mora odmoriti, nije bilo grljenja ni maženja, a nikada nije čuo ni riječi "volim te, sine"
    Ja za sad ne reagiram direktno, mužu sam rekla, a to je njegova mama pa neka on s njom to rješava ako hoće. Sutrašnje čuvanje odrađuje moja mama.
    Šogorica mi je isto rekla da se ne živciram.
    Ako ljubiti, grliti, maziti i voljeti svoje djete znači da je djete razmaženo onda će moje biti najrazmaženije na svijetu, kao i sva ostala djeca koju još mislim imati.
    I curke, hvala vam na savjetima.

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam rekla što me zapravo najviše zasmetalo. Ta priča sa razmaženim djetetom. Naime na rođendanu naše nečakinje (njene unuke) je nekoliko puta ponovila kako je moje djete razmaženo. Da je to rekla samo meni uopće me ne bi diralo, ali izjave su bile pred 12 ljudi koji ne znaju kakvo je naše djete. I naravno da me je tako nešto povrijedilo kao majku, inaće uopće ne bih reagirala niti bi me diralo.
    No kao što kaže moja šogi, ženu treba žaliti i ne ići za tim što priča jer je jadna očito bolesna u glavu...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa pitaj je zašto je konkretno razmažena?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a ne bi li bilo bolje da razgovara sa svojim mužem, umjesto s tvojim?

osim ak tu ima neka kombinacija koju mi ne znamo...
    (nekad se zanesem.....)

ok, ok, ok - TM

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mucasta
    ne brini, nisi jedino ti i TM svjesni kakava je ona osoba
    ignoriraj je

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čujem ključeve

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mucasta prvotno napisa
    Ta priča sa razmaženim djetetom. Naime na rođendanu naše nečakinje (njene unuke) je nekoliko puta ponovila kako je moje djete razmaženo. Da je to rekla samo meni uopće me ne bi diralo, ali izjave su bile pred 12 ljudi koji ne znaju kakvo je naše djete. I naravno da me je tako nešto povrijedilo kao majku, inaće uopće ne bih reagirala niti bi me diralo.
    No kao što kaže moja šogi, ženu treba žaliti i ne ići za tim što priča jer je jadna očito bolesna u glavu...
    Pa eto, sve ti je rekla šogorica .
    Tu ženu zaista treba žaliti zbog načina na koji funkcionira, a tko zna zašto je ona takva? Očito niti nju život nije mazio. Možda nije znala da postoji nešto bolje?

Whatever, mislim da svaka odrasla, iole normalna osoba, zna da ne postoji termin kao RAZMAŽENO 3,5 MJESEČNO DIJETE. Pa čak ako ih je i 12. Ma i 50. Ne brini. Vjerojatno su i oni razmišljali o tome kakva je to glupost za izreći.

Do nedavno su na bilboardima bili prekrasni plakati Unicefa, a jedan mi je posebno ostao u sjećanju:

MAŽENJEM NEĆETE RAZMAZITI DJECU

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Čujem ključeve
    Ne kontam. Zašto?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj filjeta prvotno napisa
    :
    koju?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa tu- da otfuram dijete njima a ne da oni meni dolaze kadgod se sjete. pa sam rađe organizirala susrete kad meni to paše. kažem dva puta tjedno, pristojno. premda još uvijek znaju banuti.

no nemam sveki poput Mucaste. ipak se pouzdam u brigu i nošenje kad je mali tamo...
    nisam sigurna da nebi imala potpunu kontrolu djeteta kad bi bio u prisustvu takve žene.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e kad će izmisliti tečaj " Priprema svekrva za unuče" 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam jednom bila malo bezobrazna..
    na komentar, razmazila si djecu, T. neće da ostane kod mene itd.itd.itd..

na to sam se priblizila jako blizu njoj te namjestila uho cca 10 cm on njenih ustiju dok je ona pricala..

na to me pitala sto radim...

moj odgovor:

Sto prije uđe na jedno uho, brže će izaci na drugo

digla se od stola i otisla...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sretna mama-

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sretna Mama prvotno napisa
    Ja sam jednom bila malo bezobrazna..
    na komentar, razmazila si djecu, T. neće da ostane kod mene itd.itd.itd..

na to sam se priblizila jako blizu njoj te namjestila uho cca 10 cm on njenih ustiju dok je ona pricala..

na to me pitala sto radim...

moj odgovor:

Sto prije uđe na jedno uho, brže će izaci na drugo

digla se od stola i otisla...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sretna mama moj duboki naklon uz skidanje kape...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je moja sveki dobra
    Kladim se da ovo ne čujete često

Smatram da je pogrišila u odgoju svog sina, sada MM-a, ali nenamjerno. Drugačije nije znala.
    Ovo su drugačija vremena, smatram da sam više informirana od nje, a ona može trubiti od jutra do sutra to neće prominiti ništa.
    Neka nje...
    Ona meni njih pričuva kad su bolesni, skuha kad je tu, počisti kad nas nema, popije sa mnom kavu, tako da se baš ne bunim šta dođe jednom u tjedan dana....
    Jedino mi smeta šta nije izravna, već primjedbe šalje preko MM-a, pa se malo naljutim, ali me brzo prođe...Već sam sutra bolje volje

Sretna mama svaka čast

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sretna Mama - svaka cast
    Moja svekrva i ja nikako da nademo zajednicki jezik. Ali za to njezina mama mi je super.
    A kakve cemo tek mi biti svekrve/punice...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maya&Leon, mislim da tvoj odnos prema djetetu zapravo pokazuje tvojoj svekrvi kakva je ona mogla/trebala biti prema svome djetetu, a iz tko zna kojih razloga nije. Vjerojatno je negdje podsvijest šarafi, a tvoja nježnost prema bebi samo, da tako kažem, poveća broj okretaja. Ona zapravo govori to što govori ne bi li sebe u to uvjerila.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne mogu a da ne progovorim na topic-u o svekrvama.
    Mogla bih do sutra pisati negativne osobine moje sveki. Mislim da se njoj čak mogla prišiti i neka dijagnoza
    Ali pošto su ovo izazovi roditeljstva rećiću samo: Ja sam načisto sa svojim načinom odgoja i šta priča moja sveki (a priča, verujte, svašta) me ne dira, ne tera na preispitivanje i ne pogađa. Još davno pre nego što sam rodila sam uspela da se oslobodim potrebe da se svekijima dopadnem i da me prihvate. Neposredno pošto se Nađa rodila oni su odselili u drugi grad i još više mi olakšali celu tu muku.
    Jedina stvar sa kojom balansiram u vezi svekija je ta što oni prave veliku razliku između mog deteta i the Sina MMovog brata. Tu sam na sto muka kako da mi dete prođe što bezbolnije, a njene kritike na MMov i moj račun.... isto ko Sretna Mama (osim što ja kad bih joj i rekla to, ona ne bi skontala)

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    e kad će izmisliti tečaj " Priprema svekrva za unuče" 8)
    Moja ima troje unučadi, ali jedan takav tečaj bi joj bio potreban što prije!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam svojom svekrvom preprepre zadovoljna, oduševljena i stvarno ne bi mogla poželit drugu ni bolju
    - mi se nikad nismo porječkale, krivo pogledale.....
    - nikad se nije (a vjerujem i da neće) miješala u naš odgoj Šefice
    - nikad mi ništa nije prigovorila

btw, ja nemam svekrvu (imam, ali nemam i nije umrla). moja svekrva je ostavila muža i dvoje dice (mm-a i brata mu) i pobigla s drugim. pa sam pošteđena (a zato je i obožavam) relacije nevista-svekrva

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ja sam svojom svekrvom preprepre zadovoljna, oduševljena i stvarno ne bi mogla poželit drugu ni bolju
    - mi se nikad nismo porječkale, krivo pogledale.....
    - nikad se nije (a vjerujem i da neće) miješala u naš odgoj Šefice
    - nikad mi ništa nije prigovorila

btw, ja nemam svekrvu (imam, ali nemam i nije umrla). moja svekrva je ostavila muža i dvoje dice (mm-a i brata mu) i pobigla s drugim. pa sam pošteđena (a zato je i obožavam) relacije nevista-svekrva

hahahaha, skoro sam pala na foru.....

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svekrve su tako nepresušna tema...

lucica-obrisla sam tvoj post jer osim smajlica koji nije dozvoljen na ovom forumu nije sadrzavao neki drugi sadrzaj.

molim vas da nastavite ako imate nesto konstruktivno, ovakvu ventilanu ostavljam vam na ispucavanje do sutra a onda kljucam

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moja sveki je bila kooma. Jedini i zadnji put kad sam joj ostavila dijete od 15 mjeseci ostavila ga je bratu od MM-a koji je izašao dan prije toga iz bolnice bez da je ikome rekla. Inače je strašna biznis vumen i nema baš vremena za čuvanje, ali za zlobne komentare i uvaljivanje napolitanki i lizalica naravno uvijek se našlo vremena. Dok jednog dana nije došla k meni, ja jedno na cici drugo za ruku, a ona krenula kako ja njoj ne dam da viđam djecu itd..... Ženi se svidjela neka scena iz sapunice pa odlučila izvesti u cijelini sa suzama i jecanjem i svim (ja inače stvarno nisam bezosjećajna ali u svemu što je govorila nije bilo niti trunke istine tako da sam ostala mirna i ponovila više puta da se ona slobodno dogovori sa svojim sinom kako želi i da ćemo se onda ja i on dogovoriti i da će se sigurno naći riješnje), ali kad je počela dizati glas ja sam joj potpuno hladno rekla da ovako ne možemo razgovarati i da je molim da ode. Ni pet ni šest gđa mi je odbrusila da neće i nastavila litaniju, a ja sam otišla s djecom u sobu i rekla joj da nek onda slobodno nastavi sama. Nismo komnicirale par tjedana, a od onda smo si super. Popijemo kavu s klincima u parku, vidimo se za blagdane i rođendane i to je to. Evo školski primer povlačenja granice kako savjetuju za odgoj djece. osim što ja to ne bih nikad primenila na djeci, ali na svekrvi rado. Kad god ju krene

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

uh kolko narodnih znam o svekrvama... ali mislim da bi mi moderatorice ne samo pobrisale post nego bi mi trajno zabranile pristup forumu
    živim sa svojom pa ne smin puno....

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    meni je moja sveki dobra
    Kladim se da ovo ne čujete često
    ... a ak se sad i ja pridružim onda ćete nas isprašiti kako nam nije ovdje mjesto ?

Ok, nije niti moja baš zlatarevo zlato (više nebrušeni dijamant ), ali je fer i korektna prema meni, nikada se nismo zakačile niti oko čega, poštuje moje granice iako nekad zna skomentirati "to je baš u tvom stilu..." no ja joj to ne uzimam za zlo. Niti ja nisam .....
    Pa ako ništa drugo, iz njene "radionice" je MM - a on je ispao i više nego ok kapa dolje

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

... a ak se sad i ja pridružim onda ćete nas isprašiti kako nam nije ovdje mjesto ?
    Onda ćemo mi otvoriti poseban topic: Naše ne tako loše svekrve

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja svekrva je divna žena, toliko divna smo razmijenile svega 20-ak rečenica u zadnjh godinu dana. Jednostavno se ne šmekamo. Pokušavala je kopati i to toliko daleko da nam je htjela odgoditi svatove. Prijetila je da neće doći i tako. Kada su joj sve gnjusobe pale u vodu, odustala je. Nadam se da je. Niti zove, niti pita za nas, nema pojma da sam trudna i to već skoro 17 tjedana. Ne svađamo se, jer ja to ne želim. Izjadam se MM, on me razumije i sve što imam za riješiti, riješavam sa njim. Sa njom ja nemam o čemu! No to sve je ona i ja je poštujem kao majku MM. Ako misli da je njeno ponašanje ok, samo neka nastavi. Ja ću polako....tješim se onom da je život nepredvidiv, a tada- stvarno ne znam...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ne znam kako bi opisala odnos sa svojom sveki... :?
    kad smo mm i ja počeli hodati ona nije bila zadovoljna samnom a nije me ni upoznala...
    MM-u je svašta pričala, da me ostavi i šta ima veze šta sam trudna, jel on uopće siguran da je njegovo
    Tada smo prekinili svaki kontakt s njom, al kad sam rodila ona me zvala i dosađivala da joj je žao šta je bila zločeasta...bla...bla...
    Ajd pređem ja preko svega i zovne ona nas nekad na ručak, kad nam se da idemo kad ne da kažemo da ne možemo doć
    Kad ona zove da bi došla do nas mm kaže da nismo doma...
    Savjete u vezi karla mi daje al ih ne slušam jer mislim da nije mjerodavna da mi ih daje al nema veze.
    jednom je nešto pričala protiv mojih sa mm-om i ja sam to sve čula i kad me ona drugi put pitala kako moji ja sam joj odgovorila da nju to ne zanima i da sam sve čula šta je rekla...

Eto ja se malo raspisala a nije to ni pola šta još ima, al to nekom drugom prilikom

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ooo, imala bih svasta da kazem...
    Samo cu citirati svoju imenjakinju - mogla bi joj se prisiti i neka dijagnoza...
    Ali, sto bi rekli u mom kraju, ne jedim se puno, vec odavno...
    Postujem je kao majku svoga muza, ljubazna sam i uvidjavna.
    Ali kada pretera, odmah joj to kazem u lice. Duri se par dana, i onda sve super.
    Na njenu omiljenu / Deca su previse vezana za vas, zasto nikada nece sa nama?/, volim da joj odgovorim protivpitanjem - A za koga vi mislite da treba da budu? I ,da li ste pokusali u sebi da nadjete razloge za to?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ventilana gotova

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •