Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Urinokultura

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Urinokultura

Danas sam radila pretrage i dobila nalaz. Sve je ok osim urin- leukociti su mi 25 , šta to znači (osim da su povišeni). Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To bi moglo značiti da imaš neku upalu. Meni su isto bili povišeni, pa mi je anesteziologica rekla da je to normalno za trudnice i da pijem više vode.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam nakon povišenih leukocita u urinu i nešto mikroorg. koje su našli, radila urinokulturu koja je bila uredna, dakle nema bakterije.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hej imam problem jel ima netko da mi preporuci di da idem na urinokulturu i kakva je procedura ,iz zg-a sam

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rekli su mi da poviseni leukociti u urinokulturi mogu znaciti da postoji vaginalna upala a ne upala mokracnog mjehura a posebno u trudnoci

ja bih svakako ginekologu rekla za povisene leukocite u urinu, cisto informacije radi...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je ginekolog rekao da je normalno da su leukociti u trudnoći povišeni, ali do 12, 13. Mislim da je tvojih 25 ipak malo previše...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mene moja doktorica uvijek pošalje na urinokulturu na Sv.duh. Baš sam danas odnijela uzorak urina. Odeš u mikrobiološki laboratorij, predaš uputnicu, dobiješ papirić sa tvojim podacima i predaš uzorak na šalteru. Možeš piškiti i tamo, ali meni je zgodnije to obaviti doma. Bitno je da uzorak doneseš na obradu u roku od sat vremena.Rezultati su gotovi nakon 3 radna dana.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni su isto na zadnja dva nalaza povišeni leukociti i imam brojne bakterije, ali su mi rekli da to nije ništa zabrinjavajuć e...

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj proljetna prvotno napisa
    Mene moja doktorica uvijek pošalje na urinokulturu na Sv.duh. Baš sam danas odnijela uzorak urina. Odeš u mikrobiološki laboratorij, predaš uputnicu, dobiješ papirić sa tvojim podacima i predaš uzorak na šalteru. Možeš piškiti i tamo, ali meni je zgodnije to obaviti doma. Bitno je da uzorak doneseš na obradu u roku od sat vremena.Rezultati su gotovi nakon 3 radna dana.

eh dobro 8) ,a sam mi reci jel ima neko odredeno vrijeme do kad se mora uzorak donjet :?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

povi[eni leukociti znace upalu, ali ne nuzno upalu mok.kanala nego bilo kakvu vaginalnu upalu koja se utkriva uzimanjem brisova kod ginekologa.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da je radno vrijeme od 8 do 13h. Možda najbolje da nazoveš pa pitaš (tel. 3712 111 centrala, direktni mikrobiološkog laboratorija 3712 169)

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

joj bas si hvala ti na informacijama

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajde mi molim vas recite jel je ova situacija hitna?
    Leukociti-dosta
    Eritrociti 3-5
    Stanice pločastog epitela-dosta
    Bakterije-dosta
    Sluz-nešto

Danas sam vadila urin, a za 5 dana idem kod ginekologa. trudna sam oko 9 tjedana. Da čekam redovan pregled ili je situacija hitna?

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Dorotea, nemas zime, evo ja imam svjezi nalaz (trudna sam punih 14 tjedana)
    eritrociti 3-5
    leukociti 5-10
    plocasti epitel dosta
    bakterije dosta
    sluz dosta
    i doktor mi je jutros rekao da je sve ok, jedino da zbog bakterija pijem vise caja i tekucine.

To be on the safe side, napravila sam jutros i brisove (ali to je vise zbog mojih starih problema sa bakterijama koje sam imala prije trudnoce). Ako se utvrdi da ih ima, onda cu pored antibiotika koje ce mi vjerojatno doktor dati, pokusati i sa "cesnjak vaginaletama"

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sto se tice bakterija u urinu za koje napisu da ih ima "dosta", to zbilja ne mora nista znaciti. radi se o preliminarnoj pretrazi urina, mislim da uzorak gledaju pod mikroskopom, i nalaz jako ovisi o laborantu.

na pocetku trudnoce imala sam u urinu "dosta" bakterija, u drugom uzorku nitriti su bili negativni (sto je potvrda da bakterija - barem onih koje reduciraju normalno prisutne nitrate u nitrite u urinu nema), a urinokultura, uzeta kako spada, je bila potpuno sterilna.

jedino je uzorak urina izgledao prilicno spigano jer sam koristila utrogestane, koji su stalno curili van i zamucivali sve

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala Nina. Ma možda je onda neka mala upalica što se kod mene malo malo dogodi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma gle, ja bih na tvome mjestu svakako napravila urinokulturu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Naravno da hoću, ali samo je pitanje jel mogu čekati do ponedjeljka ili bih trebala vanredno zvati doktora zbog toga. Ne volim riješavati stvari preko telefona i najrađe bi sačekala ponedjeljak, ali me bilo strah da nije nešto hitno. Inače sam prije 3 tjedna radila urinokulturu i bila je sterilna.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i ja sam imala malo povišene cijelu trudnoću

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo da se nadovežem kad je riječ o urinokulturi; kaže mi ginekolog da uzorak mora biti prvog jutarnjeg urina. trudna sam 12 tjedana i ne mogu se odlučit da li to "prvi jutarnji" znači onaj od ponoći, tri sata ujutro ili od 6:00, noću se budim i po pet puta

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa i ja sam s time imala problema jel mi se non stop piskilo i onda sam se ujutro zbudila i kao isla bih piskit a ne smijem nego tusiranje pa onda ako i piskis oko 6 stavi u hladnjak dok ne ides kod doca jel kao ne bi smjelo stajati na toplom vise od 1h pa ako nemres malo strpit tak napravi
    a su ti rekli kako to sve moras napravit

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mayaa, to ti u biti znači da taj urin mora biti uzet najranije 4 sata od posljednjeg uriniranja. S obzirom da je preporučljivo čim prije ga odnijeti u lab, onda najbolje da ga uzmeš ujutro, s time da se strpiš bar 4 sata od zadnjeg uriniranja. Ak ti nisu objasnili kako se to radi, kupi u ljekarni sterilnu PVC čašu za urin, prije uriniranja operi se sa sapunom za intimnu higijenu, prvi mlaz ispusti u toalet, a onda u čašu hvataš onaj idući. Nakon toga pravac u labos. Sretno !

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam neki dan ponovila urinokulturu i sterilna je Dakle nemam pojma odakle mi onda onako loš sediment :?
    Uglavnom meni je ginekolog rekao da urin ne mora biti prvi jutarnji niti da mora odstajati 4 sata u mjehuru. Rekao je da ako ima bakterija bit će ih i nakon pola sata i nakon četiri sata. Bitno je samo dati srednji mlaz.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •