-
trzanje prije spavanja
tražila sam po pretražniku i nisam našla ništa!
dakle,Ela je prošla 7 mjeseci,u unazad par dana,primjetila sam kad joj se spava i kad ju stavim u krevet za spavanje,trza se!
onako kao da joj se opuštaju mišići,kao nama velikima!
kod starijeg djeteta se ne mogu sjetiti da je to radio!
nije bolesna,neurološki zdrava,koliko ja znam sve je sa njim o.k,ali me ovo malo zabrinjava!
savjeti ili slična iskustva...
kod pedijatra idemo sljedeći petak,ali sam se htjela konzultirati i sa Vama!
-
Kako izgledaju ti trzaji? Ima li slične trzajeve i po danu u budnom stanju?
Mislim da je to normalno kod tvoje bebuške, ali svakako to pripomeni svom pedijatru na kontroli.
-
-
Kod nas je to izgledalo više kao mahanje glavom, uvijek pred spavanje, uz dojenje. Išli smo u polikliniku Sabol, napravili EEG u usnivanju i spavanju, sve je bilo uredno, rekli su da se taj sindrom (zaboravila sam točno kako se zove, pogledat ću) javlja kod osjetljivije djece, da samo budemo nježni, puni razumijevanja prema djetetu, da će proći, i tako je i bilo.
-
baš se mi trenutačno bavimo time.
zove se mioklonizmi u uspavljivanju i trebalo bi biti normalno, ali naše izgleda toliko stravično (trzanje/drhtanje glave i ruku u trajanju od 10-ak sekundi, uvijek na cici i samo kad tone u san), da i nakon urednog eeg-a i uzv-a ja i dalje nisam mirna.
snimit ću je kamerom i otići do Sabola, jer sam našla neki njegov stručni rad na tu temu, pa da vidim što on kaže.
inače na Rebru su rekli da je sve ok
napravite eeg i uzv
-
malo podižem temu...
s obzirom da primijećujem slično ponašanje u snu kod svoje bebe zanima me da li je prerano otići na eeg s bebom od dva mjeseca?
-
moj pedijatar kaze da to nije nista zabrinjavajuce.
normalno refleksno opustanje misica pred san
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma